"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea medicamentului

Pregătirea pentru păsăriFiecare fermier care crește pui de găină constată că este imperativ să se monitorizeze sănătatea animalelor. Boala și moartea puilor de găină sunt un fenomen neplăcut. Acest lucru poate afecta starea financiară a fermierului de păsări..

Pentru ca păsările să crească puternic și sănătos, este imposibil să se facă fără măsuri preventive. Printre medicamentele existente, se disting soluțiile pentru administrarea orală. Oferă un aditiv furajer care îmbogățește furajele animalelor cu diverse substanțe și minerale. Astfel, se oferă posibilitatea de a accelera creșterea puilor..

"Chictonik" instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descriere

Medicamentul este popular printre crescătorii de păsări "Chictonik". Este o soluție pentru administrare preorală pentru puii broiler. Medicamentul este un aditiv eficient pentru hrana animalelor. Principalele scopuri ale utilizării sale sunt.

 • îmbogățirea furajelor cu substanțe utile;
 • echilibrarea furajelor;
 • creșterea accelerată a puilor;
 • asigurarea productivității la păsările adulte;
 • Pregătirea vitaminelor pentru păsărinormalizarea metabolismului;
 • creșterea rezistenței la boli;
 • stimulând sistemul imunitar al păsărilor.

Aditivul pentru hrana animalelor este utilizat pentru diferite păsări. Acestea ar trebui să includă straturi, pui de carne, gâște, rațe, curcani și chiar papagali. De multe ori "Chictonik" folosit pentru iepuri, porci, animale de blană.

Aditiv pentru hrana animalelor "Chictonik": caracteristici

Medicamentul este clasificat ca probiotic. Datorită funcțiilor principale ale medicamentului în corpul animalelor domestice tinere, microflora este stabilită și metabolismul se normalizează. Parte medicament conține un număr mare de nutrienți și aminoacizi. Principalele substanțe active ale gammotonicului includ vitaminele din grupele B, E, A și D. Datorită acțiunii lor în corpul găinilor, precum și a păsărilor adulte, deficiența substanțelor biologic active poate fi compensată. Utilizarea unui aditiv de alimentare vă permite să îndepliniți o serie de funcții importante:

 1. reduce rata mortalității la păsările de curte și alte animale ca urmare a diferitelor boli;
 2. crește imunitatea animalului și ajută la rezistența la diverse infecții;
 3. stimulează dezvoltarea țesutului muscular;
 4. reduce rata mortalității embrionilor;
 5. crește productivitatea creșterii în greutate la animalele de companie;
 6. crește nivelul de aminoacizi și vitamine. Acest lucru stimulează creșterea puilor;
 7. crește producția de ouă la găinile ouătoare;
 8. îmbunătățește starea penajului la păsări, precum și pielea animalelor pufoase;
 9. crește pofta de mâncare a animalelor tinere;
 10. la păsări reduce riscul de canibalism;
 11. sulful, care face parte din preparat, compensează complet lipsa unei substanțe din organism. Și exclude, de asemenea, apariția patologiei ciocănitoare.

Indicații și contraindicații pentru utilizarea medicamentului "Chictonik"

Scopul principal al utilizării suplimentului este o dietă echilibrată și îmbogățirea corpului la animale, păsări. "Chictonik" ajută la refacerea nivelului de aminoacizi și vitamine. Recomandat pentru utilizare în următoarele cazuri:

 • în timpul creșterii active a animalelor tinere;
 • cu hrănire necorespunzătoare;
 • pentru păsările care au suferit stres;
 • după ce a suferit otrăvire;
 • utilizat în timpul tratamentului antibacterian;
 • este posibil să luați medicamentul după vaccinare;
 • prescris pentru hipovitaminoză;
 • în caz de tulburări metabolice, cu deficit de aminoacizi în organism.

Cercetările efectuate de oamenii de știință au arătat că "Chictonik" este un instrument excelent pentru îmbunătățirea microflorei. în afară de, el este capabil crește imunitatea păsărilor de curte și a animalelor de mai multe ori. Datorită produsului, nutrienții sunt absorbiți rapid.

Remediul nu are practic contraindicații. Doar în cazuri rare este posibilă o reacție proastă la componentele medicamentului..

"Chictonik" pentru pui: descriere

De ce ai nevoie de vitamine pentru păsări"Chictonik" pentru păsări de curte, este un probiotic care are o culoare negru-maro. Poate fi produs în diferite sticle și dimensiuni. Concentrându-ne pe dozajul medicamentului prescris în instrucțiuni, este destul de realist să calculăm câți bani vor fi necesari pentru a cumpăra.

Soluția este prescrisă de un medic veterinar numai într-o formă diluată. Este completat într-o anumită doză în bolurile de băut ale animalelor. Pentru păsări, doza medie este de un mililitru pe litru de apă.. Bovine, și, de asemenea, găinilor li se oferă doi mililitri din produs. Puiilor li se recomandă să li se administreze un supliment alimentar începând cu vârsta de șapte zile. Unii crescători de păsări cu experiență introduc probiotice în dieta animalelor tinere de la vârsta de trei zile. În timpul vaccinării, probioticul poate fi introdus în dietă, începând cu vârsta de trei zile a animalelor tinere.

În timpul vaccinării unei concentrații mari de păsări, medicamentul este prescris cu trei zile înainte de vaccinare. Indiferent de vârstă iar greutatea păsării, se calculează un mililitru de soluție pe litru de apă. În cazul în care este planificată mutarea sau transportul animalelor, va fi necesar să se aplice timp de două zile conform schemei standard.

"Chictonik" recomandat tuturor grupurilor de animale iarna. Indiferent de tipul de animal, în această perioadă, lipsa vitaminelor și minerale. În sezonul estival, medicamentul este recomandat acelor animale care au nevoie de creștere rapidă în greutate. Acestea includ rasele de carne de capre sau pui de carne..

Ce ar trebui să știe un fermier atunci când folosește medicamentul?

Fiecare fermier ar trebui să înțeleagă asta "Chictonik" - acesta nu este un panaceu pentru toate bolile. Este doar un aditiv pentru hrana animalelor.

 • Medicamentul nu poate înlocui nutriția de calitate. Prin urmare, concentrându-vă pe norme și digestibilitate, trebuie să țineți cont de rata consumului.
 • Utilizarea medicamentului îmbunătățește producția de ouă. Astfel, poate îmbunătăți rata de supraviețuire a animalelor tinere și poate stimula sistemul imunitar..
 • "Chictonik" poate fi folosit pentru orice animale și animale de companie exotice, inclusiv pisici și câini.
 • Calitatea cărnii de pasăre nu suferă din cauza consumului de droguri.
 • Medicamentul poate fi utilizat cu orice medicament..

Dozarea și utilizarea suplimentului "Chictonik" pentru pui

De asemenea, se recomandă diluarea medicamentului pentru pui. Se servește individual sau în grupuri de băuturi. În primele zile de viață, puii ar trebui să primească cantitatea maximă de vitamine., astfel încât în ​​viitor dezvolta. Acest lucru este deosebit de important în primele două săptămâni de viață. În plus, se recomandă respectarea regimului de hrănire a păsărilor și monitorizarea disponibilității apei proaspete și curate..

Contraindicații și indicații ale medicamentului "Gammotonic"

"Gammotonic" Este un medicament care este capabil să satureze orice corp al unui animal de companie cu vitamine și aminoacizi. în afară de, ajută la echilibru dieta păsărilor. Recomandat să aplicați "Gammotonic" pentru pui de carne în perioadele de creștere activă, stres sau nutriție dezechilibrată.

De multe ori "Gammotonic" poate fi prescris unei păsări în caz de otrăvire cu substanțe toxice. în afară de, se recomandă să dai ca probiotic în timpul și după administrarea medicamentelor antibacteriene. Este capabil să influențeze dezvoltarea stocurilor tinere și să stimuleze creșterea.

O importanță deosebită este faptul că "Gammotonic" îmbunătățește aspectul păsării. Ea devine activă, iar penajul este mai matasos și neted. "Gammatonic" a se referi la substanțe nepericuloase și mai mulți sunt considerați aditivi furajeri. În timpul aplicării sale, merită să acționați conform instrucțiunilor. Contraindicația utilizării medicamentului "Gammotonic" merită atribuită o intoleranță individuală uneia sau mai multor componente ale medicamentului.

Dozarea fondurilor "Chictonik" pentru păsări

Un drogPentru păsările adulte și, în special, puii de carne, se recomandă utilizarea "Chictonik" o dată pe sfert. Astfel, va ajuta să ofere cea mai mare greutate păsării., asigurarea dezvoltării acestuia masa musculara. Utilizarea maximă a medicamentului va crește producția de ouă în straturi și o greutate mai mare a cărnii la puii de carne.

Indiferent dacă este aplicat "Chictonik" pentru pui de carne sau straturi, se diluează cu un litru de soluție pe tonă de apă. Curcanii și multe alte păsări au nevoie în mai multă apă, în consecință, doza în acest caz este crescută. Atunci când utilizați medicamentul ca aditiv pentru hrana animalelor, se recomandă diluarea soluției de la unu la patru cu apă.

Depozitarea fondurilor "Chictonik"

Depozitarea joacă un rol imens în eficacitatea medicamentului. Se recomandă păstrarea medicamentului cu nivel adecvat umiditate (aproximativ 60%) într-un loc întunecat și uscat. Nu permiteți înghețarea preparatului: multe elemente se pot prăbuși dintr-o astfel de depozitare.

Perioada maximă de valabilitate a unui medicament este de cel mult doi ani. Dar când deschizi pachetul se recomandă utilizarea unei soluții în termen de o lună de la data deschiderii. Cel mai bine este să depozitați ambalajele deschise în frigider..

Este important să ne amintim că atunci când utilizați un produs cu un dispozitiv expirat, de neînțeles producător de medicamente, și, de asemenea, cu ambalaje deteriorate, eficacitatea și beneficiile pentru păsări nu pot fi atinse.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea medicamentului