Alimentator automat pentru câini

Alimentator automat pentru câiniProgresul nu stă pe loc și în fiecare zi apar pe piață tot mai multe accesorii pentru animale. Alimentatorul auto merită o atenție specială. În acest articol vă vom spune ce fel de dispozitiv este și cum să îl fabricați singur.

Ce sunt alimentatoarele automate

Un alimentator automat este un design care include mai multe containere și un mecanism care vă permite să distribuiți hrana animalului în porții.Ce sunt alimentatoarele automateUnele modele au temporizatoare încorporate care pot fi programate pentru un anumit moment după care animalul va primi hrană.

Important! Dacă aveți un câine mare, pe lângă alimentator, ar trebui să cumpărați și un suport, astfel încât să fie convenabil să mănânce animalul de companie și să nu încarce coloana vertebrală..

În funcție de tipul jgheabului, în acesta sunt instalate containere de diferite dimensiuni. Unele sunt concepute special pentru alimentele uscate, în timp ce altele arată ca un castron cu capac..

Când este posibil să aveți nevoie

Un alimentator auto este o descoperire unică pentru proprietari, deoarece cu ajutorul acestuia nu trebuie să vă faceți griji că animalul dvs. de companie va rămâne flămând.

Va fi util în astfel de cazuri:

 • trebuie să pleci pentru câteva zile;
 • s-ar putea să uitați să vă hrăniți animalul de companie;
 • dacă este necesar, dați mâncare câinelui fracționat, la oră;
 • dacă câinele are nevoie de o doză măsurată de medicamente la timp.
Când este posibil să aveți nevoie

Principiul de funcționare

Majoritatea modelelor de magazine au un senzor special, care este necesar pentru a urmări cantitatea de alimente din vas. Dar cu un astfel de mecanism, recipientul va fi completat în mod constant, iar animalul poate mânca în exces.

Vă sfătuim să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele alimentelor pentru câini, cum ar fi: „Eukanuba”, „Monge”, Royal Canin, "Avans", „Origen”, „Almo nature”, „Planul Pro”, "Flatazor", "Wolfsblut", Bosch, „Gina”, "Mâncare de câine", „Câine fericit”, „Acana”, „Britanic”, „Dealuri”, Farmina, „Prima ALEGERE”, „Lătrând capete”, „Grandorf”, „Chappy”, „Belcando” și "Origine".

Acest lucru poate fi periculos, mai ales dacă animalul dvs. de companie are un apetit bun și îi este greu să se oprească.. Prin urmare, alimentatoarele automate cu temporizator încorporat sunt mai populare.. De obicei, este activat doar de câteva ori pe zi și oferă animalului de companie doza necesară de mâncare.Principiul de funcționareAlimentator automat cu temporizator încorporat Proprietarul poate regla singur volumul, deoarece cantitatea de mâncare depinde de mărimea animalului de companie și de rasă.

Principala caracteristică a acestui design este că alimentarea nu se va strica. Toți crescătorii de câini știu că nici mâncarea uscată nu trebuie depozitată în afara ambalajului, deoarece se poate usca rapid. Dacă utilizați alimentatoare automate, mâncarea rămâne proaspătă..

Cum să alegi

Atunci când alegeți un alimentator auto, trebuie să vă bazați pe mulți factori. În primul rând, trebuie să decideți câți bani sunteți dispuși să cheltuiți pe acest dispozitiv..

Știați? Corpul câinelui, spre deosebire de alte animale de companie, nu digeră amidonul, deci este mai bine să excludeți cartofii din dieta animalului de companie.

Atunci când alegeți, merită să luați în considerare următoarele puncte:

 • mărimea și rasa animalelor de companie;
 • numărul de mese pe zi;
 • cantitatea de alimente consumate odată;
 • pentru cât timp ai de gând să lași alimentatorul singur cu câinele (cât timp ai de gând să ieși din casă).

Dacă sunteți proprietarul unui câine de rasă mare, atunci ar trebui să acordați atenție designului cu boluri mari și un recipient mare de încărcare, astfel încât să poată intra mai multă mâncare în el..

Dacă aveți un câine mic, atunci puteți cumpăra un castron mic, împărțit în segmente sau un alimentator cu un dozator, un capac articulat.Cum să alegiDe asemenea, sunt în vânzare copii individuale care pot emite un sunet special sau un mesaj preînregistrat cu vocea dvs. invitând câinele să mănânce.

Astfel de dispozitive au un alt avantaj - câinele nu se va simți singur, chiar dacă proprietarul nu se află în preajmă..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu nuanțele alegerii unor astfel de lucruri pentru un câine, cum ar fi: un castron, toaletă, guler, lesa, bot, valorifica și ştreang.

Pe care să îl alegeți: modele populare

Vă sugerăm să vă familiarizați cu modelele care sunt cele mai populare printre proprietarii de câini.

 • Feed-ex. Alimentatorul are 4 sectoare. Conceput pentru 4 fluxuri pe zi, are un temporizator încorporat, al cărui interval minim este de 1 oră, maxim - 24 de ore. Un sector este conceput pentru 300 de grame de alimente uscate. Acest model are un dezavantaj - nu va funcționa dacă veți părăsi casa mult timp..Feed-ex
 • Taxe-ex cu recipient pentru apă sau gheață. Are aceleași caracteristici ca și modelul anterior, plus o tavă pentru apă sau gheață, astfel încât animalul să se poată împrospăta și să bea mereu.Taxe-ex cu recipient pentru apă sau gheață
 • Feed-ex cu funcție de înregistrare vocală. Are o capacitate destul de mare - 7 kg, este posibil să selectați dimensiunea porției de la 60 la 360 de grame, puteți să vă înregistrați vocea, care va fi redată la un interval stabilit și să îndemnați câinele să mănânce.Feed-ex cu funcție de înregistrare vocală
 • SITITEK Pets Uni. Modelul combină un alimentator automat, un băutor și o fântână de apă.SITITEK Pets Uni
 • SITITEK Pets Mini. Dispozitivul are 4 compartimente, conține până la 2 kg de furaje. Are o dimensiune compactă (32 cm pe 12,5 cm).SITITEK Pets Mini
 • SITITEK Pets Maxi. Spre deosebire de modelul descris mai sus, acesta are 6 tăvi de alimentare, dar volumul lor este cu 50 g mai mic. Există, de asemenea, posibilitatea de a înregistra un mesaj vocal, care se repetă de trei ori înainte de fiecare hrănire.SITITEK Pets Maxi

Verifică criterii de selecție pentru vitaminele pentru câini.

Cum să faci un autoalimentator cu propriile mâini

Designul alimentatorului auto nu este atât de complicat și, dacă doriți, îl puteți face singur.

Deci, dacă decideți să creați singur acest dispozitiv, veți avea nevoie:

 • 2 recipiente din plastic cu separatoare interioare și capace;
 • un ochi pentru un capac articulat;
 • folie groasă sau plastic transparent pentru perdea;
 • carcasa senzorului de distanță;
 • șuruburi;
 • buloane;
 • mâner dintr-o sticlă de plastic de 6 litri;
 • lipici fierbinte;
 • fire;
 • șuruburi autofiletante;

Videoclip: recenzie automată a feederului

 • Dioda electro luminiscenta;
 • servo;
 • rezistor limitator;
 • tabla orduin;
 • curele pentru fixare.
 • element din constructorul de fier al copiilor.

Important! Dacă intenționați o călătorie, trebuie să cumpărați un alimentator cu cel puțin o lună în avans, astfel încât animalul să se poată obișnui cu el. Dacă nu lăsați timp pentru adaptare, există riscul ca animalul de companie să fie flămând în timpul plecării..

Vă aducem la cunoștință instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unui alimentator automat.

 1. Într-un recipient din plastic, tăiați o gaură de 60 x 45 mm.
 2. Fixăm capacul cu un ochi și șuruburi.
 3. Decupați un dreptunghi puțin mai mare decât orificiul din plastic transparent (film) și atașați-l din interior.
 4. Folosind un element dintr-un constructor de fier pentru copii și șuruburi, atașăm un servomotor la container.
 5. Facem o manetă din mâner dintr-o sticlă de plastic de șase litri și o atașăm la capacul articulat.
 6. În interiorul recipientului, instalați o placă de plastic la un unghi de 45 de grade la un unghi (mâncarea va fi turnată peste el).
 7. Folosind programul Orduin, realizăm firmware-ul pentru placă, introducem setările (intervalul de alimentare dorit), încărcăm programul pe placă.
 8. Atașăm tabloul la caz.
 9. Conectăm LED-ul folosind un fir (catod la terminalul de masă, anod la pinul 2).
 10. Instalați un rezistor de limitare pe LED.
 11. Conectăm servo la placă: fir maro la masă, roșu la 5V și portocaliu la D7.
 12. Facem găuri în peretele din spate al recipientului și înfășurăm curelele prin ele, cu care va fi posibil să atașăm alimentatorul la piciorul unei mese sau scaune.

Aceasta finalizează asamblarea alimentatorului automat..

Video: cum să faci un hrănitor pentru câini bricolaj

Știați? Mâncarea monotonă pentru un câine este mult mai bună decât modificările frecvente ale dietei, deoarece sistemul digestiv al animalului se obișnuiește cu același aliment și îi va fi mai ușor să o proceseze și să o absoarbă..

Un alimentator automat pentru câini este un design foarte convenabil pe care ar trebui să îl aibă proprietarii care sunt deseori departe de casă. Datorită ei, animalul dvs. de companie va fi întotdeauna hrănit și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la sănătatea lui..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentator automat pentru câini