Alimentator automat (alimentator automat) pentru pisici

Bucăți auto-umplutePentru un proprietar iubitor, nu este nimic mai important decât sănătatea unui animal de companie. Și unul dintre factorii care afectează starea animalului este nutriția. Hrăniți-vă pisicile în mod regulat. Mai mult, este important să vă asigurați că animalul dvs. de companie nu mănâncă în exces. Cu toate acestea, proprietarii nu reușesc întotdeauna să controleze acest proces..

În timpul săptămânii, ei trebuie să petreacă cea mai mare parte a zilei la serviciu, așa că de multe ori nu există timp pentru a avea grijă de un animal de companie. Și ce putem spune despre cazurile în care trebuie să plecați urgent în weekend? În astfel de momente, un alimentator automat vine în ajutor. Acea reprezintă acest dispozitiv și cum funcționează, veți învăța din acest articol.

Alimentator automat pentru pisici: descriere

Un alimentator automat este un dispozitiv care hrănește automat animalul în porțiunile de care are nevoie. Astfel, proprietarii nu trebuie să se îngrijoreze de faptul că animalul mănâncă totul dintr-o dată. Alimentatoarele electronice pentru pisici sunt echipate cu un recipient special pentru alimente. Pentru a preveni accesul animalului la alimente înainte de timp, capacul acestui recipient este blocat. Bolurile unor modele sunt împărțite în compartimente care se deschid la un moment stabilit de proprietar.

Lucrul cu un alimentator nu este atât de dificil:

 1. Pentru început, mâncarea este turnată în recipient (exact cât ar trebui să mănânce pisica în absența ta).
 2. Apoi, trebuie să setați cronometrul.
 3. Dacă producătorii au adăugat o funcție de înregistrare vocală, atunci puteți lăsa un mesaj vocal pentru animalul dvs. de companie.

Odată ce toate acțiunile sunt finalizate, proprietarul își poate desfășura activitatea fără să se îngrijoreze că animalul de companie îi este foame. Dispozitivul va împărți automat mâncarea în porțiuni egale.

Tipuri de alimentatoare

Toate alimentatoarele electronice pot fi împărțite condiționat în 3 grupuri mari, în funcție de caracteristicile designului lor:

 • comun;
 • cu compartimente;
 • cu cronometru.

Alimentator normal aranjat destul de simplu. Are două compartimente: unul este umplut cu mâncare, iar al doilea este un castron din care animalul de companie va mânca. Mâncarea va fi turnată din recipientul mare în castron pe măsură ce pisica o mănâncă. Printre alimentatoarele mecanice, există modele cu și fără dozator. În al doilea caz, proprietarul nu va putea controla cantitatea de mâncare consumată de animalul de companie. Un alimentator de pisici cu un dozator va oferi animalului aceeași cantitate de hrană. Alimentatorul Ferplast ZENITH cu dozator este foarte popular..

Alimentator cu compartimente împărțit în mai multe sectoare (cel mai adesea există 4). Un compartiment rămâne deschis, în timp ce celelalte 3 sunt ascunse sub un capac special. Odată cu debutul timpului stabilit, jgheabul începe să se rotească, iar animalul are acces la un alt recipient cu alimente. De regulă, astfel de dispozitive funcționează pe baterii, astfel încât proprietarul nu trebuie să-și facă griji cu privire la întreruperile de curent.. Principalul lucru este monitorizarea încărcării baterii și faceți înlocuirea lor la timp.

Alimentator cu temporizator constă din două recipiente în care se toarnă hrana pentru pisici. La ora stabilită, capacul unuia dintre compartimente se deschide și vasul este umplut cu alimente. Unele modele sunt formate din trei sau mai multe containere, dar sunt mult mai scumpe. În același timp, pot păstra mai multe hrană.

Cum se alege un alimentator automat pentru pisici?

Tipuri de alimentatoare automateMergând la magazin pentru un alimentator automat pentru animalul dvs. de companie, trebuie să aveți o idee clară despre dispozitivul potrivit pentru dvs. Dispozitivele ieftine cu un set minim de funcții sunt potrivite numai dacă le oferiți hranei pentru animale de companie uscate.

Modelele mai scumpe au mai multe funcții. Unele dispozitive vă permit să păstrați conserve umede timp de aproximativ 3 zile.

Alimentatorul auto ales trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • design fiabil (proprietarul nu trebuie să-și facă griji că pisica sau pisica întorc din greșeală alimentatorul);
 • funcționalitate (dispozitivul trebuie să accepte mai multe moduri de stocare a furajelor, inclusiv stocarea timp de câteva zile);
 • fiabilitatea dispozitivului (proprietarul trebuie să fie sigur că animalul său de companie va primi alimente în timp util și în cantitate suficientă în conformitate cu programul de hrănire);
 • ușurință în utilizare;
 • rezistența materialelor din care este fabricat dispozitivul;
 • spațiu (cu cât alimentatorul poate ține mai multă hrană, cu atât animalul dvs. poate rămâne mai mult nesupravegheat).

Un număr de producători au lansat pe piață alimentatoare cu senzori tactili. Și modelele mai scumpe sunt capabile să se conecteze la Internet, ceea ce permite proprietarului să controleze aprovizionarea cu alimente a animalului său de companie de la distanță..

Alimentator automat pentru pisici DIY

Dacă doriți, vă puteți crea propriul hrănitor pentru pisici. Se poate face cu sau fără dispozitive automate.. Mai jos vom oferi instrucțiuni detaliate pentru a crea un alimentator mecanic automat pentru pisici.

Realizarea unui alimentator în acest fel este destul de simplă. Nu îți va lua mult timp și efort. Cu toate acestea, acest model este potrivit numai pentru depozitarea alimentelor uscate..

Pentru fabricarea veți avea nevoie de un astfel de alimentator:

 • sticlă de plastic cu un volum de 5 litri (2 buc.);
 • frânghie sau dantelă;
 • foarfece sau cuțit;
 • sulă;
 • pistol de lipit.

Alimentator electronic pentru pisiciMai întâi trebuie să luați una dintre sticle și să tăiați fundul acesteia, astfel încât să obțineți un fel de palet. Pe corpul celei de-a doua sticle, este necesar să se facă găuri egale ca dimensiuni cu dimensiunile paletului. Apoi, trebuie făcute găuri pe piese cu un punte și, cu ajutorul lipiciului sau dantelei, conectați-le. Rămâne doar să adăugați hrană pentru animalul de companie, iar alimentatorul este gata.

Astfel, alimentatorul automat Este o invenție la îndemână care permite proprietarului să lase în siguranță animalul de companie acasă nesupravegheat. Acum nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că animalul dvs. de companie petrece toată ziua înfometat. Alimentatorul automat vă va servi hrana animalului de companie la ora stabilită. Datorită unei game largi de modele de pe piață, fiecare proprietar va putea alege ceea ce i se potrivește lui și pisicii sale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentator automat (alimentator automat) pentru pisici