Alimentatoare automate de pisici

Mai recent, un magazin inovator a apărut în magazinele de animale de companie - un alimentator automat pentru pisici - un dispozitiv conceput pentru a distribui mâncarea într-un program.

Dacă proprietarul animalului de companie este adesea absent de acasă sau pur și simplu lucrează până noaptea târziu, un astfel de accesoriu este necesar. Produsul are mai multe varietăți și, dacă doriți, îl puteți face singur.

Ce este?

Un alimentator automat pentru pisici este un dispozitiv util care distribuie hrană uscată sau umedă animalului dvs. de companie la intervale regulate în porțiunile potrivite. După achiziționarea unui astfel de accesoriu, este posibil ca proprietarul să nu se îngrijoreze de animalul său de companie, deoarece va fi întotdeauna hrănit.

Alimentatoarele electronice sunt echipate cu un container special și temporizator. Pentru a împiedica animalul să mănânce toate alimentele înainte de momentul potrivit, capacul recipientului este blocat și deschis în timp. Unele modele au mai multe compartimente din care sunt furnizate alimente uscate sau umede, astfel încât animalul să poată primi o nutriție adecvată.

Potrivit atât pentru alimentele uscate, cât și pentru cele umede
Potrivit atât pentru alimentele uscate, cât și pentru cele umede

Lucrul cu alimentatorul este foarte simplu:

 • mai întâi, trebuie să-l umpleți cu mâncare (cantitatea pe care animalul de companie ar trebui să o mănânce în absența proprietarului);
 • atunci este necesar să setați un cronometru astfel încât dispozitivul să deschidă accesul la alimente la anumite ore;
 • dacă produsul are o funcție de înregistrare vocală, puteți lăsa un mesaj vocal pentru animalul dvs. de companie.

După ce finalizați aceste acțiuni, vă puteți duce în siguranță la afacerea dvs., fără să vă faceți griji că pisica va fi flămândă toată ziua. Dispozitivul va împărți mâncarea în porții egale și va distribui mâncarea la momentul potrivit. Un semnal de temporizare va avertiza animalul că este timpul să mănânce. Concomitent cu acesta, dispozitivul întoarce compartimentul de alimentare spre deschidere.

Pe o notă! Alimentatoarele concepute pentru o absență îndelungată a proprietarului pot hrăni animalul de companie timp de până la 5 zile.

Avantajele și dezavantajele alimentării automate

Alimentatoarele pentru pisici sunt foarte convenabile dacă proprietarul merge adesea în călătorii de afaceri sau doar rămâne la muncă mult timp. Dar, înainte de a cumpăra un accesoriu, trebuie să vă dați seama ce avantaje și dezavantaje are.

Cu dozator
Cu dozator

Avantajele alimentatoarelor automate includ:

 1. Practic. Produsul are dimensiuni compacte, deci poate fi plasat cu ușurință în orice loc convenabil. În plus, dispozitivele sunt bine concepute, astfel încât să poată fi potrivite cu ușurință la interior..
 2. Confort. Dacă intenționați o călătorie lungă cu pisica dvs., puteți lua alimentatorul cu voi.
 3. La fabricarea dispozitivului sunt utilizate numai materiale de înaltă calitate, nu aveți un miros înțepător, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că animalul dvs. de companie refuză să mănânce.
 4. Aceste alimentatoare sunt foarte ușor de curățat.. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți pur și simplu compartimentul pentru alimente și să îl spălați.
 5. Capacitate de dozare exactă. Dispozitivul distribuie hrana animalului de companie în porții, astfel încât animalul va primi hrană uniform pe tot parcursul zilei.
 6. Greutate mare. Deoarece dispozitivul cântărește foarte mult, pisica este garantată să nu o poată răsturna. Puteți lăsa un astfel de dispozitiv oriunde.
 7. Mai multe moduri de a lucra. Există modele care funcționează pe rețea și pe baterii, astfel încât fiecare proprietar va putea alege cea mai bună opțiune, în funcție de propriile preferințe..
 8. Pe măsură ce recipientul se închide bine, alimentele uscate vor fi protejate de umiditate și nu își va pierde calitățile.
 9. Cronometrul de sunet dezvoltă instinctul animalului, deci nu va lipsi timpul de hrănire.
 10. Cost diferit. Alimentatoarele automate pentru pisici variază în funcție de marcă și funcționalitate. Cumpărarea unui model de buget nu va atinge portofelul proprietarului animalului de companie.
Un alt tip de dispozitiv
Tipul dispozitivului

Nu există atât de multe dezavantaje ale acestor dispozitive, dar acestea sunt încă disponibile. Dezavantajele includ:

 1. Compartimentul pentru furaje din modelele bugetare poate avea uneori un miros specific de materii prime, motiv pentru care animalul de companie poate refuza să mănânce dintr-un astfel de dispozitiv.
 2. Odată cu utilizarea activă, crește probabilitatea de defalcare a produsului.

Atenţie! Dacă nu găsiți un model potrivit sau are un cost ridicat, puteți încerca să creați singur alimentatorul.

Ce sunt și cum funcționează?

Astfel de dispozitive de hrănire a animalelor de companie sunt clasificate în mai multe tipuri, în funcție de principiul de funcționare și funcțiile încorporate. Cel mai simplu și cel mai bugetar model este un dispozitiv fără electronică. Este echipat cu două recipiente de plastic, dintre care unul conține alimente uscate, iar al doilea este conceput pentru adăugarea de alimente.

Deoarece acest alimentator umple vasul pe măsură ce este golit, animalul poate mânca întregul furaj la un moment dat, deci este impracticabil să îl cumpărați. În special, un astfel de produs nu este potrivit pentru hrănirea pe termen lung timp de câteva zile. Există, de asemenea:

 1. Alimentator automat cu temporizator. Dispozitivul este format din mai multe compartimente în care puteți pune alimente uscate și umede, precum și pateu. Pe măsură ce timpul stabilit se apropie, compartimentele sunt umplute cu mâncare și pisica poate mânca. Cel mai adesea, astfel de dispozitive funcționează pe baterii, deci nu se tem de întreruperi de curent..
 2. Alimentator automat cu temporizator pentru alimente uscate. Se compune dintr-un recipient în care se toarnă mâncarea și un vas în care se toarnă mâncarea după un timp specificat. Avantajul unui astfel de dispozitiv este că poate fi programat cu câteva zile înainte..
 3. Puzzle. Astfel de modele sunt mai potrivite pentru animalele de companie antrenate și reprezintă cel mai adesea un labirint din care trebuie să obțineți mâncare. Într-un astfel de produs, mâncarea rămâne întotdeauna proaspătă, iar pisica va dezvolta inteligență..
 4. Modele de telecomandă. Acestea permit proprietarului să controleze de la distanță consumul de alimente și apă și, dacă se dorește, pot fi programate în avans. Alimentatoarele electronice controlate de la distanță pentru pisici sunt cele mai scumpe.
Controlat de la distanță
Controlat de la distanță

Criterii de alegere

Pentru a vă menține dieta, trebuie să știți ce parametri să luați în considerare atunci când achiziționați un distribuitor de alimente pentru pisici. Se recomandă să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Material de fabricație. Dispozitivul trebuie să fie fabricat din plastic sau metal dens de înaltă calitate. Nu ar trebui să existe zgârieturi sau ciocănituri pe vas, deoarece acestea pot răni animalul. Dacă alimentatorul are un miros pronunțat, este mai bine să refuzați achiziția, deoarece poate speria animalul.
 2. Volumul bolului și metoda de servire. Este mai bine să alegeți un dispozitiv care să introducă furaje în compartiment în doze, mai degrabă decât să îl goliți, deoarece vasul este gol..
 3. Ore de lucru. Modelul trebuie să fie echipat cu o funcție pentru setarea unui mod individual de alimentare. De asemenea, este de dorit ca dispozitivul să poată fi programat pentru câteva zile..
 4. Design de siguranță alimentatorul trebuie să fie stabil, altfel animalul de companie îl poate răsturna și poate fi rănit.
 5. Garanție. Un alimentator de înaltă calitate trebuie să aibă un card de garanție, în caz contrar, în cazul unei defecțiuni, va trebui să achiziționați un produs nou.

Înainte de a cumpăra, este recomandat să solicitați vânzătorului să arate vizual dispozitivul în funcțiune.

Modele industriale

Pentru a nu fi dezamăgiți de produsul achiziționat, este recomandat să vă familiarizați cu evaluarea celor mai bune hrănitoare automate pentru pisici.

Moderma SMART
Moderma SMART

Modelele de pe această listă sunt destul de scumpe, dar diferă prin fiabilitate și calitate..

 1. Karlie-Flamingo. Dispozitivul este realizat sub formă de sticlă și este conceput pentru mai multe hrăniri. Recipientul principal poate conține până la 2 kg de furaje. Hrana și apa sunt distribuite pe măsură ce bolurile sunt golite.
 2. Moderna SMART. Model mecanic care nu este echipat cu temporizator. Vasul are o capacitate mică, astfel încât hrana va dura 1-2 zile. Avantajul dispozitivului este ușurința în utilizare și curățare.
 3. Trixie. Proiectat pentru o singură hrănire, al cărei timp este setat folosind un cronometru. Produsul este potrivit pentru hrănirea cu alimente uscate și umede. Deoarece modelul este echipat cu un recipient pentru gheață, alimentele din acesta vor rămâne proaspete pentru o lungă perioadă de timp.
 4. Trixie Are 4 boluri pentru hrănirea diferitelor tipuri de hrană și apă. Dispozitivul poate fi programat cu până la 4 zile în avans.
 5. Sititek. Proiectat pentru 6 hrăniri. Bolurile de la un astfel de alimentator sunt de dimensiuni mici, dispozitivul în sine funcționând cu baterii. Produsul este echipat cu o funcție de înregistrare vocală. Mesajul este redat chiar înainte de hrănire.
 6. A hrani EX. Dispozitiv multifuncțional ușor de programat și cu funcție de înregistrare. Un bol poate conține până la 60 g furaj uscat, capacitatea totală a jgheabului este de 7 kg. Dispozitivul este potrivit pentru hrănirea prelungită timp de 3-5 zile.
 7. Feed EX pentru 4 mese. Dispozitivul are un compartiment suplimentar pentru apă și gheață. Dispozitivul este echipat cu un afișaj tactil, cu care este setat timpul de hrănire al animalului de companie.
 8. Anmer extraterestru. Acest alimentator de design spațial vă permite să vă răspândiți masa de până la 4 ori. Produsul este echipat cu un senzor special care monitorizează adăugarea de furaje, ceea ce previne umplerea excesivă a tăvii.
 9. Pet Want PF-102. Controlat de un panou tactil. Mâncarea se adaugă în ceașcă pe măsură ce dispare.
 10. SITITEK Pets Uni (autodrinker și alimentator). Principala diferență dintre acest dispozitiv este că poate furniza apă sub forma unui curent de apă, care îi place foarte mult pisicilor. Produsul este compact și ușor de programat.

Costul alimentatoarelor mecanice simple începe de la 550 de ruble. Modelele electronice echipate cu funcții suplimentare sunt mai scumpe, prețul acestora variază între 2800 - 4000 de ruble.

Alimentator auto DIY

Dacă nu găsiți un produs adecvat sau prețul acestuia pare prea mare, puteți încerca să creați un alimentator automat pentru pisici cu propriile mâini. Dacă urmați algoritmul acțiunilor, un astfel de produs din punct de vedere al funcționalității nu va fi inferior celor industriale. Cea mai ușoară opțiune este să faceți un alimentator dintr-o sticlă de plastic.

Cu mâinile tale
Un exemplu de construcție de casă

Veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • 2 sticle de plastic cu un volum de 5 litri;
 • foarfece;
 • bandă adezivă.

Dispozitivul este fabricat conform următorului algoritm:

 1. Una dintre sticle trebuie să taie cu atenție fundul pentru a face un fel de palet. Înălțimea sa ar trebui să fie de 5-8 cm.
 2. Paletul rezultat trebuie tăiat pe o parte, astfel încât un perete să fie aproape tăiat. Pe celelalte două părți, pereții sunt ușor tăiați, în timp ce acesta din urmă rămâne intact.
 3. Acum trebuie să luați o a doua sticlă și să faceți o gaură în partea inferioară pe o parte, a cărei înălțime va fi egală cu înălțimea paletului realizat.
 4. Un palet este introdus cu grijă în orificiul decupat de pe a doua sticlă.
 5. Acum dispozitivul trebuie lipit cu bandă sau bandă. Elementele trebuie să se potrivească strâns unul împotriva celuilalt. De asemenea, se recomandă lipirea marginilor paletului cu bandă electrică, astfel încât animalul să nu fie rănit în legătură cu acestea.

Tot ce a mai rămas este să introduceți furajele în gaura principală. Pe măsură ce bolul pentru alimente este golit, furajele vor fi adăugate automat.

Concluzie

Un alimentator automat pentru pisici este un dispozitiv la îndemână care poate ușura viața proprietarului. Dar, în ciuda practicității și funcționalității, este recomandat să o folosiți doar după cum este necesar, de exemplu, dacă o persoană pleacă câteva zile și nu are cu cine să lase animalul de companie. Dacă proprietarul rămâne acasă, este mai bine să hrănești singur animalul de companie, astfel încât să simtă grijă și dragoste..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentatoare automate de pisici