Alimentator automat pentru pisici

Alimentator automat pentru pisiciProgresul a venit chiar și în cazul procedurilor care pentru mulți par rutine. Luați hrănirea unei pisici. Da, acest lucru este simplu și familiar, dar iată ce trebuie să faceți dacă intenționați să plecați 2-3 zile și să nu lăsați animalul de companie cu nimeni - în cele din urmă, o sarcină întreagă. Această problemă a dispărut odată cu apariția alimentatoarelor automate, care merită o poveste separată..

Ce este acest bol minune

Astfel de dispozitive se remarcă prin faptul că distribuie automat o porție măsurată de alimente animalului, păstrând intervalul de timp stabilit de proprietar. Alimentatoarele automate sunt cumpărate de oameni care nu au întotdeauna timp să hrănească pisica.

Important! Alimentatorul trebuie să fie cât mai confortabil pentru pisică. De exemplu, este puțin probabil ca persoanele cu botul plat să se potrivească în recipiente prea adânci..

Și majoritatea sunt muncă, călătorii de afaceri și vreau să mă relaxez și cu prietenii. În plus, nu este surprinzător să uiți de masa de prânz a pisicii în ciclul afacerilor, astfel încât tehnologia ajută și aici..Ce este acest bol minuneDatorită acestui dispozitiv, nu vă puteți face griji cu privire la sănătatea mustaței - el își va primi porția la timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisoii, pentru care o dietă specială este importantă: mănâncă puțin câte puțin, dar deseori și uneori este fizic nerealist să țină pasul cu pofta de mâncare. Prin urmare, nu puteți face fără un alimentator automat aici..

Este, de asemenea, foarte util atunci când aveți grijă de animale bolnave, cărora li se recomandă mese fracționate pe oră sau medicamente dozate la un timp strict definit..

Vă sfătuim să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele hranei pentru pisici, cum ar fi: „Friskis”, „Șeba”, „Pisica fericită”, „Origen”, "Merge", „Gina”, „Gourmet”, „Dealuri”, „Marca noastră”, Royal Canin, „Whiskas”, „Monge”, Prima alegere, „Britanic”, „Akana” și „Felix”.

Beneficii

Alimentatoarele automate au o mulțime de avantaje, printre care se remarcă:

 • capacitatea de a controla dieta animalului, chiar și în afara casei;
 • etanșeitate - alimentele așezate sunt protejate atât de umiditate, cât și de încălcările unui animal excesiv de activ;
 • prezența compartimentelor pentru alimentele uscate și umede (adică alimentele sunt echilibrate);
 • o gamă largă de volume de tăvi sau containere - de la 0,3 la 2 kg;
 • majoritatea sunt alimentate cu baterii, ceea ce face dispozitivul sigur pentru o pisică activă. Și în cazul unei întreruperi a curentului, masa va fi servită la timp;
 • unele modele oferă, de asemenea, un compartiment pentru apă;
 • cronometrul dezvoltă la animalul de companie obiceiul de a primi alimente la un moment strict definit. Disciplinează și, în cazul pisoilor, educă, de asemenea;
 • compactitate relativă - nu ocupă mult spațiu și sunt plasate într-un colț convenabil pentru animalul de companie;
 • în cele din urmă, disponibilitatea dispozitivului - astfel de alimentatoare sunt vândute gratuit în magazinele de animale de companie la un preț rezonabil.
Beneficii

Știați? În Austria, pisicile pot primi o pensie, însă nu în numerar, ci în echivalent alimentar. Desigur, indemnizația nu se acordă doar așa, ci pentru muncă, de exemplu, paza unui depozit de alimente.

Rețineți că avantajele nu se termină aici. De exemplu, pentru ca animalul de companie să nu se plictisească în absența proprietarului, multe produse au o funcție de înregistrare vocală - după ce au auzit-o, ronronul înțelege că este timpul să începi să mănânci. În general, o adevărată descoperire pentru proprietarii îngrijitori.

Cum functioneazã

Principiul de funcționare este destul de simplu: proprietarul toarnă mâncarea în tavă (sau recipient) și, la ora stabilită, cronometrul începe alimentarea porțiunii atribuite animalului, fără a-i oferi acces la alte provizii.

Verifică criterii pentru alegerea vitaminelor pentru pisici și pisici, și pentru pisoi.

Acest proces poate arăta diferit în funcție de model:

 • în alimentatoarele cele mai populare, o secțiune umplută cu alimente apare de sub capac în timpul alocat (astfel de produse sunt circulare, iar porțiunile sunt umplute în segmente divizate);
 • o opțiune mai simplă - la semnalul temporizatorului, se deschide capacul care acoperă tava staționară;
 • există un alt tip de livrare: la momentul potrivit, alimentarea este introdusă în masă în vrac dintr-o buncăr verticală. Când un astfel de bol este umplut, se declanșează un senzor, care oprește accesul la energie.
Cum functioneazã

Important! De asemenea, sunt produse alimentatoare de puzzle. Pentru a obține hrană, pisica va trebui să mute mâncarea cu laba până când cade în castron. O modalitate excelentă de a rămâne activ pentru animalele ușor leneșe și o jucărie bună pentru pisoi.

După cum puteți vedea, procedura obișnuită pentru hrănirea unei pisici poate fi înlocuită cu utilizarea unui mecanism atât de simplu. Trebuie doar să o alegeți pe cea mai potrivită.

Ce sunt: ​​tipuri

În magazinele de animale de companie, există astfel de modele:

 • alimentator auto în formă de bol, acoperit cu un capac. Funcționează în principal pe baterii. Există modele pentru 4,5 sau chiar 6 hrăniri, iar unele au și un compartiment pentru gheață (datorită căruia alimentele umede păstrează prospețimea);
 • alimentatoare cu temporizator. De fapt, acestea sunt 2 tăvi cu capace care se deschid pe un semnal-Ce sunt: ​​tipuriAlimentator automat pentru pisici cu temporizator
 • modele cu dozator și un recipient încăpător (aproximativ 2 kg). Umplerea tăvii este controlată de un senzor;
 • cu un anumit grad de convenționalitate, este posibil să se includă aici alimentatoare mecanice. Nu au senzori sau temporizatoare și nu au nevoie de baterii. Alimentarea curge din recipient în tavă de îndată ce spațiul devine disponibil.

Vă va fi util să știți cum să alegeți guler, boluri, anti zgarieturi și casă pentru pisica sau pisica ta.

Cum să alegi

Atunci când alegeți un astfel de dispozitiv, merită să vă amintiți unele dintre nuanțele unei astfel de achiziții.. Pentru ca alimentatorul să dureze mai mult, acordați atenție unor astfel de momente:

 • calitatea materialului și fiabilitatea întregii structuri. Ele garantează siguranța animalului de companie, chiar dacă acesta reușește să răstoarne alimentatorul;
 • spațiozitate. Aici sunt ghidați de momentul presupusei absențe - cu cât proprietarul este mai îndepărtat, cu atât va trebui pusă mai multe alimente;
 • funcționalitate. Alimentarea cu energie electrică trebuie făcută fără nicio problemă. Verificați funcționalitatea principalelor părți ale dispozitivului, acordând o atenție deosebită cronometrului, programării acestuia și mișcării tăvilor sau capacelor;
 • simplitate. Este bine dacă selectarea regimului se realizează cu ușurință și fără mișcări inutile;
 • disponibilitatea diferitelor opțiuni. Știți deja despre microfonul care reproduce vocea proprietarului. Cele mai scumpe modele sunt complet capabile să funcționeze împreună cu smartphone-urile - este convenabil, dar dacă merită să plătiți în exces, toată lumea decide pentru sine.
Cum să alegi

Știați? O pisică poate sări la o înălțime care este de 5 ori înălțimea sa.

Luați în considerare ce tip de alimentator este potrivit pentru pisica dvs. Faptul este că un dispozitiv, cum ar fi un castron cu sectoare voluminoase, ajută chiar și cu o absență a proprietarului de trei sau chiar patru zile - setați doar modul adecvat.

Deci, înainte de a pleca timp de 4 zile, ei programează hrănirea zilnică, iar timp de 2 zile selectează 2 mese pe zi (în timp ce reglează volumul porțiilor).

Modelele cu cronometru și tăvi sunt potrivite doar pentru două zile de mese sau două seturi pe zi.

Vei fi interesat să afli cum să faci prieteni cu două pisici în aceeași casă și pisicile și câinii pot fi ținuți împreună.

Modele populare de producție industrială

Cele mai frecvente dintre alimentatoarele auto sunt:

 • Feed-ex pentru 4 sectoare (portie simpla - 300 g). Cronometrul este setat pentru o perioadă de la 1 oră la zi. Există, de asemenea, o versiune mai „sofisticată” cu compartimente pentru apă și gheață, precum și un senzor și adaptor, care reduce alimentarea;
 • alimentator programabil de aceeași marcă, care poate rezista până la 7 kg. Porțiunile sunt reglabile de la 60 la 360 g, există un modul de înregistrare vocală-Feed-ex pentru 4 sectoare
 • Sititek Pets Mini cu un volum total de 4 sectoare în 2 litri. De asemenea, este potrivit pentru hrănirea câinilor. Modelul Maxi are deja 6 segmente (deși, cu aceleași dimensiuni, porțiunile vor fi mai mici)-Sititek Pets Mini
 • Produse Trixie. Cel mai accesibil model pentru o singură hrănire (300 ml), care lucrează cu alimente umede și uscate. Dar o astfel de aprovizionare este suficientă pentru maximum o zi. Mult mai practic este TX4 cu 4 secțiuni, fiecare dintre segmente care deține până la 500 ml, iar temporizatorul este setat pentru până la 4 zile-Produse Trixie.
 • jgheab combinat cu un băutor de la Karlie-Flamingo. Modelul, numit Water + Feed Bowl, are dimensiuni destul de impresionante (37x32x36 cm) și este destul de potrivit chiar și pentru îngrijirea câinilor.
Alimentator combinat cu un băutor de la Karlie-Flamingo

Important! Nu trebuie să luați cele mai ieftine produse necunoscute - nu se știe ce fel de plastic a fost folosit pentru a le produce (au existat cazuri în care materialul a cauzat alergii la pisici).

Pentru cei care doresc să economisească bani, alimentatoarele mecanice bugetare sunt potrivite. De obicei, acestea sunt recipiente de 1,5-2 litri cu tăvi fără prezența electronice. Printre acestea se numără produse de la mărcile Moderna, Ferplast și Petsafe, precum și producători mai puțin cunoscuți. Dar, în acest caz, trebuie să acordați atenție calității potrivirii pieselor componente..

Cum se face un alimentator automat cu propriile mâini

Puteți crea un astfel de dispozitiv pe cont propriu, din fericire, nu există nicio dificultate specială aici. Luați în considerare algoritmul de asamblare folosind exemplul celor două tipuri cele mai comune de structuri de casă.

Opțiunea 1

Pentru a crea un alimentator, veți avea nevoie de:

 • 3 sticle de plastic (două 5 litri și una 0,5);
 • cuţit;
 • tăietoare;
 • foarfece.
Progresul lucrărilor este următorul:
 1. Un fund este tăiat dintr-una dintre sticle într-un cerc (va fi totuși util).
 2. Cu șnururile de la propriul gât, scoateți „cercul” care ține mânerul.
 3. Partea superioară este tăiată a doua sticlă. Dar nu este complet îndepărtat - i se dă forma unui palet.
 4. Un fragment este introdus în primul recipient sub forma unui fund cu margini, îngrijit tăiat cu foarfece. Va fi ceva de genul unei huse detașabile..
 5. Apoi iau un container cu un palet improvizat. După ce ați așezat sticla astfel încât să fie în partea de jos, se face o gaură pe planul superior la dimensiunea gâtului unui alt recipient (străpuns aproximativ în mijloc).
 6. Încercând să atrag jumătățile. Dacă totul a decurs bine, rămâne să mai introduci o sticlă (cea de 0,5 litri). Fundul este, de asemenea, tăiat din acesta, iar partea superioară este îndepărtată exact la dimensiunea gâtului rezervorului superior. Acest lucru este necesar pentru a reduce distanța până la fund. Alimentator gata.

Știați? O pisică poate avea peste 100 de pisoi în întreaga sa viață..

Totul este extrem de simplu și o astfel de muncă va dura un timp minim. Singura dificultate este că pe unele sticle plasticul poate fi destul de dur. Acest lucru este valabil mai ales pentru un „adaptor” de jumătate de litru, al cărui fund uneori nu se pretează prelucrării cu un cuțit fără găuri preliminare.

Video: cum să faci un hrănitor pentru pisici

Opțiunea 2

Mulți merg mai departe, asamblând unități cu participarea unui distribuitor, adică a alimentatoarelor automate cu drepturi depline. Pentru a obține un astfel de dispozitiv, aveți nevoie de câteva abilități în lucrul cu electricitatea și următoarele componente:

 • sticla de plastic pentru 2 litri;
 • placa de panou dur;
 • cuţit;
 • şurubelniţă;
 • adaptor pentru 12 V;
 • temporizator;
 • un releu de 12 V cu un condensator de 2200 uF;
 • rezistor 10 kOhm;
 • curea de la polizor;
 • 3 scânduri;
 • 2 șuruburi M8 (unul este mai lung) și bucăți de țevi din plastic potrivite pentru diametrul interior (sunt potrivite și bucăți rotunde de lemn);
 • 4 șuruburi.

Important! Toate alimentatoarele alimentate de rețea au un dezavantaj semnificativ - în caz de întrerupere a energiei, pisica riscă să rămână înfometată..

Totul începe cu asamblarea bazei:

 1. Găurile sunt găurite în două plăci laterale pentru viitoarele axe (principalul lucru este menținerea distanței dintre centre).
 2. Apoi, între pereții laterali (o altă scândură) este așezat un suport transversal, după care sunt atașate axele în sine, care ar trebui să țină centura de șlefuit în tensiune. Mânerul unuia dintre ei se va stinge. Vă rugăm să rețineți: distanța dintre acesta și suport trebuie să fie puțin mai mare decât fracția de alimentare.
 3. Transportorul este gata, să trecem la buncărul însuși. Placa de lemn este reglată la dimensiunile exterioare ale bazei, fără a uita să facă o gaură în ea.
 4. O sticlă cu gâtul tăiat (aceeași parte) va fi introdusă acolo. Gâtul în sine nu este aruncat, ci introdus în partea inferioară a sticlei (în timpul instalării va fi în partea de sus).
 5. Buncărul este fixat deasupra bazei, prins de șuruburi aproximativ deasupra mânerului. Este permisă o ușoară reacție, deci nu merită să strângeți prea mult.
 6. Mandrina șurubelniței este înfășurată astfel încât să prindă mânerul mecanismului nostru. În acest moment, bateria a fost deja scoasă de pe șurubelniță și, în schimb, este introdus un adaptor simplu cu cabluri conectate.
 7. Circuitul în sine arată pe scurt astfel: un cablu conectează bateria cu o șurubelniță, al doilea miez (+) funcționează în același mod, dar cu participarea unui releu. O furcă cu prezența unui rezistor și a unui condensator este lansată de la acesta la ieșirea adaptorului. Adaptorul va fi conectat la temporizator.
 8. Dacă închideți contactele releului și șurubelnița începe să rotească rolele, totul se face corect.
 9. Rămâne să țineți și să fixați butonul de pornire al șurubelniței, conectați temporizatorul și setați-l la modul dorit, fără a uita să umpleți buncărul cu un fel de mâncare.

Video: cum se face un alimentator automat pentru pisiciAceastă schemă nu este foarte elegantă, dar esența este clară. Dacă doriți și aveți timp liber, îl puteți îmbunătăți (de exemplu, luând o baterie separată și două recipiente de plastic). În general, chiar și realizarea unui alimentator deschide spațiul pentru imaginația unui maestru de acasă..

Vă recomandăm să citiți despre hranitoare automate pentru caini.

Acum știți ce sunt alimentatoarele automate de pisici, care sunt acestea și care sunt principalele lor avantaje. Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să faceți alegerea corectă, iar animalele dvs. de companie vor fi mulțumite..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentator automat pentru pisici