Alimentator auto diy pentru pisici

Proprietarii de pisici sunt familiarizați cu modul de hrănire a animalului atunci când este lăsat singur acasă. Cel mai bun mod de a-l rezolva este să instalați un alimentator automat. În absența oportunității de a achiziționa un dispozitiv gata făcut, dacă se dorește, se poate realiza cu propriile mâini un alimentator automat pentru pisici. Pentru a simplifica sarcina, oferim două opțiuni de fabricație ușor de implementat.

Alimentator automat

Alimentator automat cu mecanism de ceas

Nu este nimic complicat în realizarea unui alimentator automat pentru pisici și pisici cu propriile mâini. Trebuie doar să achiziționați materialele necesare și să rezervați o seară pentru a pune în aplicare ideea..

Această versiune a alimentatorului automat este un bol împărțit în 4 compartimente. Un capac cu un segment decupat deschide accesul la una dintre celule la fiecare trei ore. Rotația capacului se efectuează datorită muncii mișcării de cuarț. În acest scop, este convenabil să utilizați un mecanism de ceas extras din același ceas cu alarmă. Dar, deoarece este conceput pentru a rezista la sarcinile minime create de mâinile aproape fără greutate ale ceasului, atunci când îl utilizați pentru a roti capacul, este important să vă asigurați că discul se rotește fără frecare sau blocare..

Alimentator automat pentru pisici DIY

Pentru a crea un alimentator, veți avea nevoie de:

  • cutie de tablă cu capac detașabil;
  • mecanism de la un ceas cuarț;
  • mâinile orelor și secundelor;
  • material plastic sau placaj pentru tablă rotativă;
  • argila pentru sculptarea celulelor interioare;
  • 2 cuișoare;
  • freze de sârmă.

Primul pas este să scoateți mecanismul de ceas. În partea sa centrală există 2 tuburi albe de plastic inserate unul în celălalt. Acestea sunt 2 arbori ai minutelor și orelor. Bara metalică centrală conduce mâna a doua.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Pentru a face corpul jgheabului, o cutie de tablă este marcată la o înălțime de 35 mm. Partea superioară a containerului este tăiată cu clești. Pentru a scăpa de marginile ascuțite, secțiunile și laturile exterioare ale alimentatorului sunt acoperite cu benzi de lut. Vasul se arde în cuptor.

Alimentator automat pentru pisici DIY Alimentator automat pentru pisici DIY

Un substrat din lemn este decupat pentru a se potrivi mecanismului. Grosimea substratului este făcută astfel încât arborii albi să iasă la 1-2 mm deasupra suprafeței, iar corpul mecanismului să rămână sub pereți.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Pereții despărțitori interni sunt formați din lut și un compartiment pentru aranjarea ceasului este turnat. Mecanismul trebuie să se potrivească cu ușurință în compartimentul central. Dacă este necesar, în timp ce lutul nu s-a întărit, forma compartimentului poate fi modificată.

Alimentator automat pentru pisici DIY Alimentator automat pentru pisici DIY

Pentru a crește puterea mâinii orelor, aceasta este înfășurată în 2-3 straturi de bandă. Dacă săgeata iese dincolo de compartiment, aceasta este scurtată cu clește..

Alimentator automat pentru pisici DIY

Mecanismul este îngropat în compartiment, fixându-l cu bucăți de sârmă moale pentru fiabilitate. O săgeată este atașată la partea de sus a mecanismului.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Un disc rotativ este decupat din plastic sau placaj subțire. După ce s-a retras din centru 30-40 mm, acoperind compartimentul principal, un sfert din disc este complet tăiat. O gaură este forată în punctul central, care ar trebui să se potrivească cu locația tubului alb exterior al ceasului.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Două știfturi sunt introduse în centrul discului, astfel încât mâna orelor să fie plasată între ele. Lungimea unghiilor trebuie să fie astfel încât capetele lor să nu atingă corpul dispozitivului.

Alimentator automat pentru pisici DIY Alimentator automat pentru pisici DIY

O tijă metalică este îndepărtată din mecanism, care fixează mâna a doua. Este scurtat, făcând capetele la aceeași lungime și reașezat pe tijă.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Un capac cu diametrul de 50-60 mm este decupat din placaj. Un știft cu săgeată este atașat la partea inferioară a capacului folosind bandă. Capacul asamblat este instalat într-un loc permanent.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Alimentatorul automat este gata. Rămâne doar să verificați performanța sistemului și să decorați carcasa dispozitivului după propriul gust.

Alimentator automat cu servomotor

Un alimentator automat staționar este un design mai complex. Cei care sunt familiarizați cu electronica radio vor face față fabricării sale..

Alimentator automat pentru pisici DIY

Modelul prezentat este convenabil prin faptul că este echipat cu un compartiment spațios. Se potrivește cu ușurință până la 4 kg de furaje, ceea ce este mai mult decât suficient pentru 2 săptămâni de hrană.

Pentru a crea un alimentator, veți avea nevoie de:

  • foi de lemn sau placaj;
  • semifabricate din sticlă sau plastic;
  • unelte pentru prelucrarea lemnului.

Unitatea va fi pornită de actuatoare liniare acționate de un dispozitiv de control. Un servomotor poate acționa ca un motor. Poate fi achiziționat la vânzare sau realizat independent din materiale uzate..

Unul dintre exemplele pentru asamblarea celui mai simplu motor din materiale uzate este prezentat în instrucțiunile video de mai jos:

În cazul nostru, este instalat modelul Micro Servo Towerpro SG90 9 g.

De asemenea, este necesar un microcontroler pentru a controla motoarele și pentru a putea seta intervalele de timp. În varianta descrisă, se folosește cea mai simplă versiune a microcontrolerului de la producătorul Arduino. Modelul bugetar are un consum redus și este renumit pentru parametrii săi de performanță ridicați și, prin urmare, este ideal pentru sarcini de acest gen. De asemenea, veți avea nevoie de pini pentru a conecta placa la servomotor și la încărcarea USB, evaluată la 5 V.

Pentru a programa deschiderea jgheabului, setând un interval de 24 de ore între mese, scrieți codul pentru Arduino:

Alimentator automat pentru pisici DIY

Primul pas este asamblarea unei structuri din lemn. Baza pentru fabricarea sa sunt plăcile de 80 cm lungime și 60 cm lungime, având o lățime de 10 cm. Structura va fi sub forma unei cutii care stă vertical pe picioare. Partea din spate a cutiei este cusută cu o foaie de placaj, partea din față - cu plastic transparent.

Alimentator automat pentru pisici DIY

În partea inferioară a cutiei la un unghi de 45 °, două benzi sunt cuie pentru a ghida mișcarea alimentării. Capetele lor inferioare se lipesc de două plăci glisante fixate între ele. Acest dreptunghi se suprapune parțial orificiului de trecere realizat în placa de jos. Diametrul găurii trebuie să fie puțin mai mic decât bolul pisicii.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Principiul de funcționare al dispozitivului este simplu: la perioadele specificate de microcontroler, dreptunghiul sub formă de plăci de dimensiuni egale fixate împreună este deplasat în lateral. În acest moment, orificiul de trecere realizat în interiorul acestuia coincide cu orificiul din peretele cutiei. Ca rezultat: o porție de furaje este turnată într-un castron plasat dedesubt.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Pentru a face structura mobilă, la bara inferioară este atașată o bară cu o gaură de trecere realizată folosind verigi mobile.

În colțul din stânga jos al structurii asamblate, se face o gaură pentru a conecta mecanismul la motor.

Alimentator automat pentru pisici DIY

Folosind fire, un servomotor și un microcontroler sunt conectate într-un circuit comun. Placa este „alimentată” direct din rețea prin conectarea unui încărcător de 5V prin USB. Verificați performanța sistemului.

Dacă mecanismul funcționează corect, nu mai rămâne decât să umpleți alimentatorul cu alimente și să invitați un animal cu patru picioare la degustare.

Pe baza opțiunii descrise, puteți construi un sistem de alimentare cu un principiu de funcționare ușor diferit. În ea, corpul alimentatorului este realizat din foi de acril, iar distribuitorul rotativ este format din CD-uri sparte..

Instrucțiuni video despre cum să faci un alimentator auto similar pentru pisici cu propriile mâini:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentator auto diy pentru pisici