Cum se face un alimentator de iepuri

alimentator de iepuriOrice cușcă de iepuri ar trebui să fie echipată cu un alimentator pentru confort și menținerea curată a interiorului casei de iepuri. Alimentatorul trebuie să fie spațios, convenabil (cu capacitatea de atașare și îndepărtare) și sigur de utilizat, astfel încât animalele să nu se poată face rău. Un astfel de dispozitiv poate fi cumpărat într-un magazin specializat sau realizat pe cont propriu, ceea ce nu necesită costuri suplimentare, dar îți va lua puțin din timp..

Caracteristicile alimentatorului pentru buncăr

Există mai multe tipuri principale de furaje pentru iepuri, care sunt operate în funcție de tipul de furaje. Se disting următoarele tipuri de alimentatoare:

 • flaut (folosit atât pentru fân, cât și pentru culturi de rădăcini, iarbă, cereale);
 • alimentator de iepuri
 • ceașcă (pentru culturi radacinoase);
 • alimentator de iepuri
 • buncăr (pentru furaje de tip granular sau de cereale);
 • alimentator de iepuri
 • pepinieră (pentru fân).
 • alimentator de iepuri

Important! Malnutriția poate provoca stres la iepuri, ceea ce poate fi dăunător sănătății lor. Prin urmare, este important ca animalele să aibă acces constant la alimente..

Fiecare tip de container are propriile sale caracteristici care îl diferențiază de restul. Creșele buncărelor sunt preferate de fermieri și iepuri. Sunt foarte convenabile pentru hrănirea animalelor cu furaje granulare și cereale. Amestecul de furaj este turnat direct în buncăr printr-o gaură specială, care nu necesită manipulări inutile cu îndepărtarea și instalarea alimentatorului de fiecare dată când este necesar să se toarnă mâncarea în animale. Creșele de buncăre au avantaje clare față de alte tipuri de dispozitive pentru hrănirea iepurilor:

alimentator de iepuri

 • design confortabil;
 • distribuirea porționată a furajelor;
 • niciun gunoi nu intră în furaje;
 • asigurarea accesului constant la alimente, alimentarea automată a fiecărei porții.

Citeste totul despre reproducerea iepurilor decorativi și Iepure Flander acasă.

Alimentator de buncăr DIY pentru iepuri

Nu este dificil să faci singur un alimentator de buncăr acasă. Acest lucru va necesita unele instrumente de lucru, materiale și desene. De asemenea, este important să se ia în considerare cerințele generale pentru dimensiunea și amplasarea recipientului, astfel încât să fie convenabil pentru animale să scoată alimente din el..

Știați? Iepurii pot vedea 360°, adică pot privi înapoi fără să întoarcă capul (fac totuși astfel de mișcări pentru a evalua distanța), doar în apropierea vârfului nasului la aceste animale se formează așa-numita „zonă moartă”, pe care iepurii nu o pot vedea.

Dimensiunea și cerințele creșei

În primul rând, este important ca alimentatorul să fie îngust. (de o asemenea dimensiune încât iepurii la o vârstă fragedă nu au putut urca în el și „se scaldă” în alimente) și în același timp suficient de mari pentru ca animalele să nu sufere de malnutriție datorită faptului că alimentele se vor epuiza rapid, deoarece nu va fi posibil pune-o mult. În al doilea rând, este necesar să construiți un container de dimensiunea corespunzătoare dimensiunii întregii cuști. Prin urmare, creșa trebuie să fie îngustă, suficient de adâncă și proporțională cu dimensiunea cuștii..

Alimentator de buncăr pentru iepuri

Instrumente necesare

În funcție de ce material decideți să proiectați alimentatorul, este posibil să aveți nevoie: un ciocan, un burghiu cu burghiu pentru metal, un pistol de blocare, nituri, foarfece pentru lucrul cu obiecte metalice, clește.

De asemenea, vă sfătuim să aflați despre astfel de tipuri de rozătoare, cum ar fi: şobolan, iepure de câmp, jerboa, veveriță degu, sirian și hamster dzungarian, veveriță, capibara, somnoros

Materiale pentru fabricarea alimentatoarelor

Cel mai comun material utilizat pentru fabricarea alimentatoarelor este metalul.

Alimentator buncăr de iepuri

În acest scop, se utilizează atât foi de tablă zincate, cât și cele convenționale, în funcție de amploarea lucrării. Acest material este fiabil, recipientul din metal vă va servi cu siguranță animalele de companie pentru o lungă perioadă de timp..

Știați? Iepurii sunt animale cunoscute pentru urechile lor lungi. În 2003, un iepure numit Jeronim a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness, ale cărui urechi aveau o lungime de aproximativ 80 cm. Era un iepure de berbec englezesc, care se deosebește de alte rase, în primul rând, de urechile neobișnuit de mari..

Dacă aspectul estetic al cuștii pentru proprietarul iepurilor nu contează cu adevărat, pentru a nu vă deranja cu fabricarea unui alimentator de buncăr pentru o lungă perioadă de timp, puteți folosi o cutie de conserve obișnuită. O astfel de creșă va arăta cam așa:

alimentator

Cu toate acestea, această opțiune nu este complet sigură pentru animalele de companie, deoarece dacă marginile pot fi pliate incorect, animalul se poate tăia singur.

Aflați mai multe despre caracteristicile păstrării unui cobai acasă: ce sa hranesti și cum să alegi cușca potrivită pentru un rozător.

Destul de des, recipientele pentru buncăr pentru furaje sunt fabricate din lemn.. Atunci când alegeți acest material, rețineți că iepurii adoră să mestece, iar lemnul este un material excelent pentru ascuțirea dinților, astfel încât animalele de companie pot transforma rapid o astfel de creșă în rumeguș. Pentru a evita situațiile neplăcute, alimentatoarele de lemn din locurile accesibile iepurilor sunt încadrate cu metal, astfel încât animalele să nu poată roade recipientul..

alimentator

Proiectarea desenului alimentatorului

Pentru a proiecta un desen al unei creșe de buncăr, este necesar să se determine dimensiunile sale, luând în considerare nu numai lățimea și înălțimea, ci și dimensiunea părților laterale. Puteți proiecta singur desenul sau îl puteți găsi pe Internet și puteți ajusta dimensiunile în cușca dvs..

Important! Asigurați alimentatorul într-o formă astfel încât să vă fie convenabil să o curățați, deoarece dacă nu curățați periodic mâncarea din recipient, aceasta va putrezi și vă poate afecta animalele de companie.

Imaginea de mai jos prezintă un exemplu de desen al unei iesle din lemn cu dimensiuni medii (în mm), care poate fi folosit pentru a face un astfel de recipient acasă..

alimentator de iepuri

Dacă doriți să construiți o pepinieră metalică care să dureze mai mult decât cele din lemn, desenul poate arăta astfel:

alimentator de iepuri

Instrucțiuni de fabricație pas cu pas

Procesul de construire a unei pepiniere de tip buncăr pentru iepuri de casă decorative sau obișnuite depinde de tipul de material pe care decideți să îl preferați: metal durabil sau lemn mai ecologic..

Citiți și despre hrana mărcii Little One pentru rozătoare

Alimentator pentru buncăr din lemn

Pentru a construi o iesle din lemn din desenul de mai sus, veți avea nevoie de următoarele materiale:

alimentator de buncăr

 • șuruburi și piulițe de 6 mm;
 • șuruburi pentru utilizare la prelucrarea lemnului: 6 bucăți - 25 mm fiecare și 6 bucăți - 35 mm fiecare;
 • placaj sau PAL;
 • o foaie de metal pentru a proteja părțile jgheabului accesibile dinților de iepure;
 • plastic transparent pentru peretele frontal (este mai bine să-l faceți din plastic, astfel încât să puteți controla cantitatea de furaje fără a deschide în mod constant capacul).

Important! Iepurii sunt animale destul de capricioase. De exemplu, un astfel de animal de companie poate muri de insolatie, deci cel mai bine este sa tii iepurii departe de lumina directa a soarelui. De asemenea, sunt foarte timizi, o frică puternică la un iepure poate duce la consecințe letale..

 • Mai întâi trebuie să pregătiți toate părțile care vor alcătui pepinieră: două laturi, două colțuri laterale, un perete din spate, un capac, un perete frontal, o traversă orizontală, o traversă verticală, fund, cârlig, suport etc..
 • alimentator de buncăr
 • Apoi, înșurubați toate accesoriile de părțile laterale ale produsului. Măsurați o jumătate de centimetru de margine și atașați traversa verticală astfel încât peretele din spate să fie în contact cu întreaga suprafață din spate.
 • alimentator de buncăr
 • Conectați pereții laterali cu părțile transversale.
 • Fixați barele transversale orizontale între ele cu șuruburi autofiletante. Atașați structura rezultată din manipulările efectuate pe laturi.
 • alimentator de buncăr
 • Determinați punctele de atașare ale pieselor laterale la spate cu o secțiune transversală pătrată și triunghiulară, încercându-le una pe cealaltă (partea inferioară a spatelui trebuie să fie la 30 cm sub partea de sus). Conectați părțile laterale la peretele din spate.
 • alimentator de buncăr
 • Adunați două piese de fund identice și fixați-le pe iesle într-o poziție în lamele.
 • alimentator de buncăr
 • Atașați o bară jumper pe pereții laterali, astfel încât să fie la 30 cm de sus. Apoi, sita și peretele frontal vor fi atașate acolo..
 • alimentator de buncăr
 • Apoi fixați partea perforată sau sita.
 • Faceți partiții: decupați canelurile din traversa orizontală, introduceți partițiile în ele.
 • alimentator de buncăr
 • Instalați insertul interior pentru a fixa separatorul tăvii. Partiția trebuie să fie la 1,5-2 cm de plasă. Înșurubați pe spatele și partea din față a jgheabului.
 • În cele din urmă, atașați acoperișul utilizând suportul și cârligul.
 • alimentator de buncăr

Important! Prin proiectarepentru animalele de companie, o creșă, nu uitați să respectați regulile de siguranță.

Video: Cum se face un alimentator pentru buncăr

Alimentator cu buncăr metalic

Pentru a face un recipient pentru hrana iepurilor din fier, pe lângă un burghiu, un burghiu, un pistol bartack, nituri, clești și foarfece metalice, veți avea nevoie de o foaie de tablă.

Alimentator de buncăr pentru iepuri

 • Folosind desenul, trebuie să decupați toate detaliile necesare din foaie..
 • Îndoiți părțile de-a lungul punctelor de pliere desenate.
 • Apoi, trebuie să conturați locurile pentru nituri și să conectați piesele cu acestea..
 • Verificați structura pentru a avea colțuri ascuțite și piese nesigure, dacă există, neteziți-le, astfel încât animalele de companie să nu fie rănite.
 • Așezați recipientul pe cușcă.

Deci, alimentatorul pentru iepuri - acesta este cel mai convenabil recipient în care puteți turna pelete și furaje pentru animale pentru animale, deoarece asigură hrănirea automată a porțiilor, protejează alimentele de iepure de resturi și are un design destul de convenabil. Mai multe astfel de pepiniere pot fi instalate într-o cușcă, în funcție de câte iepuri aveți într-o cușcă..

alimentator de iepuri

Pepiniere de buncăr pot fi cumpărate sau construite cu propriile mâini, ceea ce nu va fi dificil dacă aveți echipamentul necesar. Trebuie doar să îl proiectați singur sau să găsiți un desen adecvat pe Web și, urmând instrucțiunile, să construiți un alimentator din materialul cel mai potrivit pentru dvs..

Feedback de la internauți

alimentatoare bune, am același plan, doar mai lat - 500 mm, imediat în două compartimente .. - cu 20 kg. Le folosesc de 4 ani acum, s-au dovedit bine ... dar au unele dezavantaje - hrana nu este cernută și bebelușul va urca până la o lună. Am fost recent la ferma lui Mihailov, m-am uitat la alimentatoare, s-a făcut în minte ... - hrana este cernută .. Și forma este ca din vreo revistă de undeva de pe acest site pe care am văzut-o. Păcat că locuiți până acum - încă nu găsesc un tinichigiu bun - bătrânii pleacă și tinerii nu învață acest meșteșug.

dimali

https://fermer.ru/comment/10654#comment-10654

CE SUNT ALIMENTAȚII ȘI BĂUTURI DE IEPURI ÎN CONDIȚIILE DE ACASĂ Purea umedă și legumele rădăcinoase se aplică iepurilor într-un jgheab sau într-un recipient separat, care trebuie luat și spălat la scurt timp după servirea alimentelor pentru a preveni creșterea ciupercilor de mucegai și a microorganismelor. Datorită necesității unei monitorizări constante, mulți crescători de iepuri refuză să hrănească iepurii cu alimente umede, deoarece nu toată lumea are posibilitatea de a-și dedica timp gospodăriei lor în fiecare zi..

Cele mai bune opțiuni sunt pepinierele cu furaje de fân și buncăr cu furaje granulare, pe care animalele nu le pot împrăștia sau călca. Datorită designului special al alimentatorului, alimentarea din buncăr este introdusă treptat în tavă pe măsură ce este golită. Alimentatoarele pentru buncăruri de iepuri sunt montate pe peretele coliviei sau pe ușă, pot fi îndepărtate și curățate oricând.

Atunci când vă creați propriile hrănitoare, trebuie avut în vedere faptul că ustensilele pentru iepure ar trebui să fie ușor de întreținut și igienice, cu protecție obligatorie a hranei împotriva contaminării străine. Materialul pentru fabricarea alimentatoarelor trebuie ales astfel încât animalele să nu îl poată roade. Deci, lemnul și plasticul nu vor funcționa, dar se pot folosi foi subțiri și alte tipuri de metal. Asigurați-vă că asigurați-vă că alimentatoarele metalice nu au margini și colțuri ascuțite, care pot răni iepurii sau le pot strica pielea..Yuri ud

https://lynix.biz/forum/iz-chego-delayut-kormushki-i-poilki-dlya-krolikov-v-domashnikh-usloviyakh#comment-252976

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se face un alimentator de iepuri