Albeni pentru câini: informații generale despre medicament

Dacă i s-ar fi întâmplat cuiva să organizeze un concurs pentru cel mai popular și mai recunoscut remediu din practica veterinară împotriva helminti, dacă Alben S nu ar fi câștigat primul loc, ar fi intrat cu siguranță în primii trei. Motivul unei distribuții și recunoașteri atât de largi este eficiența ridicată a produsului, prețul său scăzut și un brand recunoscut.

Informații generale despre medicament

Medicamentul conține două ingrediente active - praziquantel și albendazol. Sunt eficiente împotriva aproape tuturor tipurilor de cestode și nematod, adică viermi plati și rotunzi. Disponibil numai sub formă de tablete, ambalate în blistere din folie de plastic și aluminiu. Acestea din urmă sunt ambalate în cutii de carton.

Notă! Pastilele „legale” prezintă un risc, pe de o parte, iar pe de altă parte - un logo în relief sub forma unei cruci inscripționate într-un scut. Acest lucru este important, deoarece în prezent există un număr imens de falsuri pe piață, ale căror producători nu se „deranjează” în mod special să copieze astfel de fleacuri..

Principiul acțiunii este standard pentru acest tip de mijloace: medicamentul inhibă producția și activitatea multor enzime din corpul paraziților și, de asemenea, crește permeabilitatea tuturor membranelor celulare. Mai ales sistemul nervos primește viermi. Din această cauză, parazitul paralizează și curând moare. După un timp, cadavrele „oaspeților” sunt excretate în mod natural, alături de fecale.

Avantajul medicamentului constă în administrarea acestuia toxicitate scăzută. Se crede că pentru animalele cu sânge cald și pentru oameni, aceasta complet sigur. Dar acest lucru nu înseamnă că pastilele nu trebuie ascunse copiilor și animalelor de companie, deoarece nimeni nu a anulat supradozajul. În practica veterinară, au existat cazuri în care proprietarii câinilor de talie mică erau prea generoși pentru „a cântări” medicamentul pentru ei. Consecințele unei astfel de „îngrijiri” sunt tipice pentru orice otrăvire: este posibilă spumă la gură, ataxie ușoară, vărsături. Din fericire, nu au fost înregistrate consecințe grave, câinele revenind în curând.

Și mai departe. Vă sfătuim să nu supraalimentați câinii cu Alben. Faptul este că albendazolul, care este inclus în „pachetul” său, are un efect cumulativ, poate provoca anemie și contribuie la dezvoltarea altor patologii ale sistemului hematopoietic. Dar nu vă fie teamă: dacă utilizați acest medicament pentru tratament și nu umpleți câinele cu el "pentru prevenire" în fiecare zi, atunci nimic teribil nu se va întâmpla cu animalul dvs. de companie.

Motivul principal pentru care albendazolul este încă răspândit nu este doar ieftinitatea sa, ci și capacitatea de a acționa simultan asupra tuturor formelor de viață ale cestodelor și nematod. Aceasta este o proprietate foarte valoroasă pe care multe medicamente nu o au, dintre care multe sunt mult mai scumpe. Asta este important astăzi.

Cum și în ce doză să întrebați?

Cum se administrează corect aceste comprimate pentru viermi? Din păcate, dar calea simplă nu va funcționa în mod clar. Medicamentul în sine nu are un gust sau un gust neplăcut, dar câinii încă refuză să înghită ceva „suspect”. Prin urmare, trebuie să măcinați tableta în pulbere, care este amestecată cu carne tocată sau ceva similar. De regulă, după aceasta, nu există probleme cu distribuirea medicamentului..

Dozajul pentru câini este destul de simplu: un comprimat la cinci kilograme de greutate vie. Deci, este foarte ușor pentru câinii mari să găsească cantitatea potrivită de medicament. Dar ce să faci cu câinii mici a căror greutate nu ajunge nici măcar la un kilogram? În acest caz, suspendarea îl va ajuta pe proprietarul animalului. Va trebui să o faceți singur: tableta este zdrobită la praf într-un mortar de porțelan, se adaugă acolo zece mililitri de apă și apoi se utilizează imediat. În acest caz, un mililitru din această compoziție reprezintă 0,5 kg din greutatea vie a câinelui..

Medicamentul trebuie administrat o dată, în timpul primei hrăniri de dimineață. În principiu, puteți administra medicamentul mai târziu, dar dimineața este cel mai bine absorbit. Concentrația maximă a componentelor medicamentului este atinsă în sânge și alte fluide biologice după doar câteva ore. Efectul toxic asupra paraziților se observă după șapte până la opt ore, helminții morți încep să iasă cu fecale după aproximativ 14-17 ore.

Important! Alben C pentru câini nu necesită nicio menținere preliminară a câinilor la o dietă de foame și nici prescripție suplimentară de laxative.

În plus, nu trebuie să uitați că nu este posibil să vedeți viermi morți în fecale în toate cazurile. În primul rând, pot fi foarte mici. În al doilea rând, majoritatea paraziților se dezintegrează banal „în componente”. În al treilea rând, 70% din rămășițele lor sunt concentrate chiar în grosimea fecalelor și nu fiecare crescător de câini se va adânci în secreții..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Albeni pentru câini: informații generale despre medicament