Troncil-k pentru pisici: utilizare, dozare, contraindicații

Helmintiaza este un adevărat flagel al pisicilor. Și nu numai persoanele fără adăpost, ci și gospodăria. Acest lucru se datorează fertilității incredibile a paraziților: ei „însămânțează” un număr atât de mare de ouă încât șansele de infecție (și considerabile, trebuie să spun) sunt chiar la o pisică care nu iese deloc afară. Pentru a vă proteja animalele de companie de consecințele negative ale acestui tip de boală, ar trebui să utilizați medicamente eficiente pentru prevenirea și tratamentul acestora. Ca, de exemplu, Troncil-K.

Ce este?

Acesta este un medicament conceput pentru distrugerea eficientă a diferitelor tipuri de cestode și nematode parazite (helmiți rotunzi și plati). Compoziția include praziquantel și pirantel, unele substanțe formatoare de forme. Produsul este eliberat numai sub formă de tablete. Medicamentul este ambalat în blistere din folie de aluminiu și plastic. Fiecare conține 10 tablete, într-un pachet de carton există două blistere.

În ultimii ani, au apărut și mici recipiente de plastic cu droguri. Nu are diferențe față de medicamentul „obișnuit”. Pastilele trebuie să fie de un alb pur sau cu o ușoară nuanță galbenă. Nu ar trebui să existe incluziuni străine. Fiecare tabletă este împărțită printr-o crestătură în exact două părți.

Mecanismul de acțiune al medicamentului este oarecum diferit de cel al altor medicamente împotriva viermilor: substanțele care alcătuiesc compoziția sa blochează sinteza și asimilarea glucozei în țesuturile viermilor paraziți, care le omoară. În plus, aceiași compuși cresc permeabilitatea membranei celulare, ceea ce perturbă transmisia impulsurilor neuromusculare. Corpul parazitului este paralizat, nu se poate fixa în intestine și, prin urmare, lasă ușor corpul pisicii împreună cu fecalele.

Avantajul medicamentului este că este absorbit foarte rapid în tractul gastro-intestinal al pisicii.: nu durează mai mult de trei până la patru ore. Concentrația maximă durează aproximativ o zi. După două zile, medicamentul este complet excretat din organism împreună cu urină și fecale. Nu are un efect cumulativ (adică cumulativ), Troncil poate trata animalele în condiții de siguranță lunar.

Cum și cât să dați, există contraindicații?

Ca orice medicament antihelmintic „care se respectă”, acest instrument, supus unei doze normale, nu este deloc periculos pentru animalul dvs. de companie. Dar acest lucru nu neagă faptul că atunci când există anumite contraindicații:

  • Pisicilor gravide și care alăptează nu trebuie să li se prescrie medicamente, deoarece medicii veterinari practicanți sunt atenți la rapoartele despre absența unui efect negativ al componentelor medicamentului asupra corpului embrionilor și a pisicilor deja „gata”.
  • Din același motiv al său nu se utilizează la pisici tinere sub vârsta de 6 săptămâni. Dacă devine necesar să le tratezi, numai un medic veterinar ar trebui să se ocupe de programare. De asemenea, el controlează starea pisoilor în timpul perioadei terapeutice..
  • Nu administrați niciodată medicamente pisicilor cu vreo boală infecțioasă sau boli de rinichi / ficat.. Același lucru este valabil și pentru animalele cachectice slabe. Este posibil ca corpul lor să nu supraviețuiască unei astfel de „agresiuni” asupra lor.

Care este metoda de aplicare? Ca orice medicament sub formă de tablete, agentul este administrat pe cale orală, împreună cu furajul. De asemenea, îl puteți da separat (dacă puteți „convinge” pisica pentru această procedură). Nu este necesar un post prealabil. Dozajul depinde de greutatea vie a animalului de companie:

  • Troncil-K pentru pisici care cântăresc mai puțin de un kilogram este administrat sub formă de pastilă.
  • Dacă animalul cântărește două kilograme (inclusiv), i se administrează ½ comprimat.
  • Pisicilor de până la trei kilograme inclusiv li se prescriu ills pastile.
  • Pisicilor care cântăresc până la patru kilograme li se administrează o pastilă întreagă.

Cum calculați doza dacă animalul dvs. de companie se află în categoria „grele”? E simplu. Animalele care cântăresc mai mult de 4 kilograme sunt „puse” pe ¾ tablete pentru fiecare kilogram ulterior de greutate vie.

Există efecte secundare?

După cum am spus, nu există niciun pericol pentru viața și sănătatea pisicii în timpul utilizării normale. Dar dacă doza a fost luată „din tavan” sau dacă proprietarii nu au analizat contraindicațiile, pot fi observate următoarele efecte:

  • Saliva spumoasă, vâscoasă din gură.
  • Probleme de respirație atunci când animalul respiră greu și răgușit. Posibile bradicardie, tahicardie, bradipnee / tahipnee. Adică, pisica poate dezvolta bătăi cardiace lente sau accelerate (în raport cu normalul), accelerate (respirație scurtă) sau respirație lentă.
  • Dacă animalul este grav slăbit, sau are probleme severe cu ficatul / rinichii și poate deveni letargic.

Pur și simplu puneți, citiți instrucțiunile, acordați atenție contraindicațiilor existente și totul va fi în regulă cu animalul dumneavoastră.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Troncil-k pentru pisici: utilizare, dozare, contraindicații