Azinox pentru pisici: analiza de droguri

Helminti și pisici. Pisici și helminti - din păcate, această combinație este familiară pentru aproape fiecare crescător și nu există nimic de spus despre medicii veterinari. Varietatea acestor paraziți este uneori neplăcut izbitoare, dar există o circumstanță plăcută. Astăzi, industria farmaceutică produce atât de multe medicamente, încât nu va fi dificil să se ocupe de oaspeții neinvitați. Azinox vă poate ajuta. Acest medicament este deosebit de bun pentru pisici, deoarece ucide fiabil viermii fără a provoca reacții adverse severe..

Caracteristicile medicamentului

Este un medicament antihelmintic care funcționează pe viermii paraziți plati (cestode). Mecanismul de acțiune al Azinoks este destul de tipic pentru acest tip de mijloace: blochează activitatea enzimelor „viermi”, dăunează țesuturilor nervoase și musculare ale paraziților. Toate acestea duc la moartea lor.

Medicamentul este intern și, prin urmare, este foarte ieftin. Formular de eliberare - tablete. Ambalare - blistere din folie de aluminiu și plastic, șase bucăți pe ambalaj. Există, de asemenea, o opțiune cu trei tablete. Convenabil dacă populația de pisici din casa dvs. este mică. Acest medicament în dozele recomandate nu are niciun efect asupra fiziologiei corpului animalelor cu sânge cald. Pur și simplu, este perfect sigur pentru pisici..

De ce și când este prescris Azinox?

Poate fi utilizat atât profilactic, cât și curativ. Dar pentru prevenire, vă recomandăm să utilizați un spectru larg de medicamente, deoarece acest medicament este eficient numai pe cestode. La fel vierme rotund relativ rezistent la acesta și, prin urmare, vei fi în zadar doar să-ți hrănești pisica cu antihelmintice. Deci, este mai bine să utilizați medicamentul atunci când este confirmat unul dintre următoarele diagnostice:

  • Orice cestodoză.
  • Dipildioza (aka castravete tenie).
  • Echinococoza.
  • Difilobotriaza.
  • Mesocestoidoză.

Desigur, proprietarul însuși nu va putea determina cu exactitate prezența oricăreia dintre aceste boli (poate, cu excepția teniei de castraveți), deci este mai bine să încredințați diagnosticul unui medic veterinar cu experiență.

Procedura de utilizare a Azinoks

Medicamentul se administrează o pisică bolnavă o singură dată. Acest lucru se face la prima hrănire de dimineață. Dacă pisica ta se lasă păcălită, atunci o pastilă poate fi administrată dărâmând-o fin și amestecând-o cu mâncare delicioasă. În cazul în care animalul nu este atât de acomodant, va trebui să „împingeți” medicamentul cu forța. Cât de mult să dai?

Doza este simplă: dacă animalul dvs. de companie cântărește cinci kilograme (sau aproape de acesta), atunci medicamentul este administrat la o rată de un comprimat la 10 kilograme de greutate. Dar dacă animalul dvs. nu are dimensiuni epice? Trebuie să „chemăm”. Trebuie să măcinați ușor comprimatul într-un mortar, adăugați exact 10 ml de apă. După aceea, amestecul rezultat este bine amestecat. Se administrează un mililitru dintr-o suspensie bine amestecată pe kilogram de greutate animală. Avantajul acestui medicament este faptul că nu este necesar niciun post preliminar. Acest lucru este deosebit de bun atunci când vine vorba de animale tinere..

Dacă în zona dumneavoastră animalele suferă adesea de cestodoză, se recomandă repetarea tratamentului cu aceeași doză la fiecare 30 de zile. În acest caz, riscul de infecție este redus la minimum, deoarece medicamentul distruge toate etapele de dezvoltare a viermilor plati (cu excepția ouălor, din păcate).

Apropo, nu este periculos să administrați tablete Azinox animalelor, amenință cu apariția unor reacții adverse grave? Nu. Dacă nu împingeți zeci de pastile în pisică, atunci nimic nu-l amenință deloc.

Avertizare! Nu administrați Azinox pisoilor sub vârsta de trei săptămâni. În acest caz, medicamentul poate „lovi” ficatul animalelor și le poate afecta sănătatea și corpul fragil.

În plus, în niciun caz pisicilor nu li se vor administra pastile care au expirat deja. În acest caz, probabilitatea unor efecte secundare neprevăzute este prea mare, există riscul de otrăvire și chiar de moarte..

Important! „Azinox Plus” nu este chiar potrivit pentru pisici! Faptul este că conține levomizol. Pisicile au adesea o reacție inadecvată la aceasta și, prin urmare, medicamentul poate fi periculos.. Pisicilor trebuie să li se administreze Azinox în mod regulat..

Apropo, ce trebuie făcut dacă medicamentul pe care îl descriem nu se află în cea mai apropiată farmacie veterinară? Există analogi? Da, și sunt destule:

  • Pirantel (și toate produsele bazate pe acesta).
  • Fenbendazol.
  • Albendazol (Valbazen și alții).

Vă rugăm să rețineți că albendazolul și medicamentele similare trebuie administrate pisicii numai în ultimă instanță, atunci când nu există deloc alte opțiuni. Faptul este că, în acest caz, pot fi observate diverse efecte secundare. În orice caz, utilizarea oricărui medicament împotriva viermi mai bine verificați medicul veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Azinox pentru pisici: analiza de droguri