6 Tipuri de cele mai bune tratamente pentru purici pentru câini

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini

În acest articol voi descrie un purice de câine: aspectul său, cum arată și caracteristicile biologice. Vă voi spune cum să înțelegeți în mod independent și ce simptome vă voi spune cum să îndepărtați și să scăpați de purici la un câine adult și un cățeluș domestic folosind remedii populare și preparate speciale, medicamente. Iată modalitățile de îndepărtare a paraziților de pe mobilă și covoare și ce trebuie făcut. Vă spun dacă puricii câinilor sunt periculoși pentru oameni.

Cum arată un purice la un cățeluș și la un câine adult

Un purice este un parazit foarte mic care se hrănește cu sânge..

Aparține familiei Pulicidae, genul Ctenocephalides.

Lungimea corpului unui purice de câine nu depășește 5 mm, indicatorul minim este de 0,75 mm. Femelele sunt o excepție, pot atinge 16 mm (inclusiv ouăle).

Corpul insectei este turtit din lateral, are o culoare închisă, aproape neagră. Întreaga suprafață este acoperită cu peri mici și fire de păr. Picioarele din spate ale puricilor sunt lungi, puternice, săritoare, au creșteri groase ascuțite.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Puricii sunt printre cei mai comuni paraziți canini.

Aparatul bucal al unui purice de câine este de tip piercing-sucking; există, de asemenea, o mică proboscidă. Larvele parazitului nu au mai mult de 5 mm lungime, asemănătoare cu viermii.

În condiții favorabile, insecta trăiește de la 3 la 18 luni și se înmulțește rapid, perioada de dezvoltare de la ou la adult este de 3-142 de zile.

Ce medicamente poți scăpa efectiv de tine?

Puricii sunt cele mai supărătoare pentru câini. La animalele deosebit de sensibile, se dezvoltă dermatita de purici, datorită căreia animalul de companie se acoperă cu pete și cruste, mâncărime constantă. De asemenea, puricii sunt purtători de ouă de helminți, deci este necesar să distrugeți aceste insecte.

Există mai multe grupuri de medicamente (insecticide) care vă vor ajuta să vindecați și să scăpați animalele de companie de paraziți:

Picături

Picăturile sunt considerate cele mai eficiente.

Au un miros înțepător și o textură uleioasă. La vânzare vin în pipete mici de plastic. Dozajul se calculează pe baza greutății animalului. Unele picături afectează nu numai puricii și alți paraziți ai pielii, ci și helminții. Cele mai populare picături: leopard, advantix, avocat, în sus, prima linie, beafar, prak-tik.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Drops Bars Forte pentru câini

Gulere

Aceste remedii pentru purici care suge sângele sunt cel mai bine utilizate împreună cu picături. Gulerul este purtat astfel încât să se potrivească perfect cu pielea.

Gulerul nu trebuie îndepărtat pe întreaga perioadă de valabilitate (până la 3-5 luni).

Unele dintre gulere sunt rezistente la apă, ceea ce înseamnă că animalul dvs. de companie poate înota în apă și totuși poate fi protejat de purici. Este mai bine să alegeți fondurile unor astfel de companii: baruri, kiltiks, rolf club, foresto.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Gulere pentru purici pentru câini

Șampoane

Șampoanele sunt eficiente pentru infestările severe ale animalelor de companie.

Spălați câinele, apoi aplicați șampon pe haină, spumați bine și lăsați timp de 10 minute. În acest timp, ei mor. Apoi șamponul, împreună cu paraziții, se spală de pe părul câinelui. Această procedură se efectuează cu 2-3 zile înainte ca animalul de companie să fie tratat cu picături sau alți agenți insecticide. Este permisă spălarea cu astfel de șampoane la fiecare 3-4 luni. Este mai bine să acordați preferință următoarelor mărci: celandină, fitoelită, rolf club, beafar.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Șampon pentru purici pentru câini

Spray-uri

Astfel de fonduri au o durată limitată. Spray-ul se aplică pe piele în zona greabănului și a spatelui, după care puricii mor. După tratamentul cu astfel de medicamente, este necesar să se utilizeze echipamente de protecție suplimentare: un guler sau picături. Următoarele spray-uri sunt eficiente: fleaNet, bare, linia frontală.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Spray pentru purici pentru câini

Pastile

Medicamentul este în prezent la vânzare bravecto. Este hrănit câinelui din interior. După ingestie, paraziții mor în decurs de 8 ore, iar protecția durează până la 12 săptămâni.

Unele medicamente au limitări.

Rase de câini collie, sheltie, bobtailul și mestizii lor sunt strict contraindicați în picături, spray-uri și șampoane, care conțin ivermectină, deci este foarte important să studiați compoziția preparatelor.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Bravecto - pastila pentru purici

Remediile populare acasă

Mulți proprietari folosesc remedii populare..

Una dintre cele mai eficiente metode este scăldarea animalului în bulion de pelin. De asemenea, puteți utiliza soluția hellebore.

O altă modalitate este infuzia de usturoi. Câțiva cuișoare presează presa de usturoi, se toarnă un pahar de apă timp de 8 ore. După aceea, soluția se aplică greabănului, capului și altor locuri în care câinele nu poate ajunge..

Un amestec de ceapă și săpun de rufe va ajuta, de asemenea, la ameliorarea animalului de companie de boală. Pentru a face acest lucru, frecați săpunul pe o răzătoare, adăugați un pahar cu apă și grele din ceapa tocată. Amestecul se aplică pe haina animalului și se spală după 10 minute.

Uleiurile esențiale de citrice, lavandă, eucalipt sau arbore de ceai sunt bune la respingerea paraziților care aspiră sângele. Câteva picături de agent parfumat sunt adăugate în apă și apoi soluția este pulverizată pe blana câinelui.

Unii proprietari îi distrug pe animalele de companie cu oțet obișnuit..

Pentru a face acest lucru, este amestecat cu apă într-un raport de 1 la 3, apoi părul animalului este tratat cu lichid. O oră mai târziu, insectele moarte sunt pieptănate cu un pieptene cu dinți frecvenți. Oțetul de mere este mai bun pentru această metodă..

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
După ce ați vindecat un câine de paraziți care suge sânge, există riscuri de re-infectare

Cum se scoate de pe covoare și mobilier

Acești paraziți trăiesc nu numai la câine, ci și în mobilier, așternuturi, covoare. Este mai bine să aruncați imediat patul câinelui..

Mobilierul tapițat și covoarele sunt mai întâi spălate bine cu șampoane de spălat și apoi tratate cu oricare dintre preparatele insecticide sub formă de spray sau fumigator: Raptor, Combat, Reid, Dichlorvos etc..

Dacă sunt mulți dintre ei, este mai bine să invitați un serviciu special, ai cărui angajați vor procesa întreaga zonă a spațiilor cu agenți puternici. În timpul acestei proceduri, toți locuitorii ar trebui să fie eliminați din apartament sau casă..

Medicamentul neostomosan dă un efect bun.

1 ml de produs se diluează în 3 litri de apă curată și apoi se pulverizează pe mobilier, covoare și plinte cu o sticlă de pulverizare. După procedură, toate suprafețele sunt bine aspirate.

6 tipuri de cele mai bune remedii pentru purici pentru câini
Picăturile se aplică la greaban animalului

Puricii de câine sunt periculoși pentru oameni?

Astfel de paraziți nu trăiesc pe corpul uman, dar pot mușca destul de dureros. În acest caz, la locul mușcăturii, pielea se poate inflama sau acoperi cu o erupție cutanată. Se observă iritații severe dacă s-au înmulțit o mulțime de purici în cameră.

Paraziții pielii care suge sângele provoacă multe inconveniente animalelor de companie și proprietarilor. Este foarte important să efectuați în mod regulat tratamente cu agenți insecticide, aceasta este singura modalitate de a proteja câinele de atac și de alți paraziți, larvele cărora le poartă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Tipuri de cele mai bune tratamente pentru purici pentru câini