Apoquel pentru câini

Instrucțiunile pentru Apoquel pentru câini indică faptul că medicamentul ajută la controlul simptomelor dermatitei alergice și atopice la câini. Medicamentul elimină mâncărimea în doar 12 ore. Cu toate acestea, efectul medicamentului durează doar 24 de ore, deci în majoritatea cazurilor comprimatele trebuie administrate zilnic..

 • dermatită alergică la purici;
 • Dermatita atopica;
 • dermatită alergică alimentară;
 • dermatită de contact;
 • scabie demodectică.

Câinele se scarpină la ureche

Principala cauză a alergiilor la câini poate fi hrana, paraziții, plantele și părul sau praful. Apoquel (sau Apoquel) a fost brevetat nu mai mult de cincisprezece ani în urmă. Anterior, în medicina veterinară se foloseau numai steroizi. Cu toate acestea, a apărut o problemă cu dezvoltarea efectelor secundare pe termen scurt, inclusiv creșterea tensiunii arteriale, creșterea respirației și urinarea la câini. Apoquel este considerat un medicament mai blând..

De obicei, medicul veterinar prescrie un tratament complex pentru alergii. Șampoanele terapeutice speciale, loțiunile, spray-urile, adăugarea de produse hipoalergenice la dieta animalului, precum și antihistaminice, vor accelera procesul de recuperare a câinelui.

Selectarea dozelor

Apoquel nu este un antihistaminic sau un steroid, ci un tip complet nou de medicamente care funcționează prin blocarea procesului inflamator cauzat de o reacție alergică. Comprimatele s-au dovedit a fi eficiente în ameliorarea mâncărimii cauzate de principalele tipuri de dermatită. Apokwell blochează receptorii JAK-1 și JAK-2. Când alergenii intră în organism, acești receptori sunt cei care semnalează pericolul, iar creierul trimite un semnal de întoarcere către piele. Ca urmare, apare mâncărimea, care are un singur scop: să indice purtătorului relația dintre utilizarea unui anumit produs și manifestarea consecințelor neplăcute.

Atenţie! Acest medicament nu trebuie administrat unui câine fără aprobarea medicului veterinar. Dozajul indicat în instrucțiuni trebuie considerat doar ca o recomandare generală..

Instrucțiunile de utilizare pentru Apoquel pentru câini sugerează administrarea comprimatelor la o doză de 0,4-0,6 mg / 1 kg greutate animal o dată la 12 ore timp de 14 zile, apoi 0,4-0,6 mg / 1 kg o dată pe zi (dar nu mai mult de 14 săptămâni). Este strict interzisă depășirea normei. La majoritatea animalelor de companie, toate simptomele neplăcute dispar complet în decurs de 2 săptămâni. Dacă câinele este încă mâncărime, tratamentul este prelungit. În cazuri foarte rare, dacă dermatita progresează și nu răspunde la Apoquel, sunt prescrise steroizi zilnici.

Apoquel pentru câini

Dacă proprietarul a decis să facă față mâncărimii animalului de companie fără a consulta mai întâi medicul veterinar, atunci trebuie să vă amintiți că este interzisă administrarea medicamentului puiilor cu vârsta sub 12 luni, precum și cățelelor însărcinate și care alăptează.

Contraindicații

Prețul Apoquel variază de la 1700 ruble la 13000 ruble / pachet. Conform instrucțiunilor, poate fi utilizat împreună cu orice alte medicamente (cu excepția imunosupresoarelor și anticonvulsivantelor). Asocierea cu steroizi și ciclosporină este recomandată numai în cazuri foarte severe. În acest caz, se recomandă administrarea steroizilor într-o doză de cel mult 0,5 mg / kg și nu mai mult de șapte zile..

Conform instrucțiunilor pentru Apoquel pentru câini, practic nu există efecte secundare. Cu toate acestea, studii independente au identificat mai multe efecte secundare globale provocate de consumul de pilule pe termen lung (mai mult de 12 săptămâni).

Oclacitinib poate suprima temporar sistemul imunitar al unui câine. Aceasta înseamnă că animalul va fi mai susceptibil la infecții pentru o perioadă de timp. Dacă câinele a suferit anterior boli inflamatorii, infecțioase sau canceroase, atunci există riscul recăderii. Un răspuns imun anormal este, de asemenea, posibil ca răspuns la un exces ușor al dozei de Apoquel. La 7 din 10 câini examinați, medicii veterinari au descoperit ganglioni limfatici umflați, proliferarea chisturilor.

Câinele are ganglioni limfatici măriți

Blocarea permanentă a receptorilor JAK-1 și JAK-2 nu numai că elimină senzația de mâncărime, dar duce și la consecințe negative (cu utilizare pe termen lung). Receptorii nu pot fi blocați permanent, deoarece sunt necesari pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. JAK-1 „scanează” în permanență corpul câinelui pentru infectarea cu paraziți, ciuperci, bacterii, viruși. Această proteină este cea care provoacă dezvoltarea simptomelor neplăcute care îl ajută pe proprietar să acorde atenție schimbărilor în comportamentul animalului în timp. Iar JAK-2 este vital pentru producerea normală de celule roșii și albe din sânge. Ori de câte ori Apoquel blochează artificial receptorii, aceștia încetează să își îndeplinească sarcinile principale. În acest moment, sănătatea câinelui este în pericol. O scădere a numărului de celule roșii și albe din sânge duce la anemie. Și dacă corpul își pierde capacitatea de a semnaliza celule anormale în timp, riscul de moarte subită a animalului crește. Proprietarul pur și simplu nu știe că câinele este bolnav, deoarece nu vor exista simptome externe.

Reguli de siguranță

Veterinarii prescriu Apoquel numai câinilor a căror mâncărime este cauzată de dermatită asociată cu reacții alergice. Este imposibil să se determine adevărata cauză a mâncărimii fără a merge la spital. Dacă mâncărimea a fost cauzată de acarienii paraziți și o infecție bacteriană a pielii, atunci Apoquel va agrava starea..

Medicamentul va suprima pur și simplu sistemul imunitar deja slăbit. Medicii veterinari observă, de asemenea, o creștere accentuată a numărului de acarieni demodectici în timpul tratamentului cu Apoquel. Acarienii patogeni pot fi de fapt găsiți pe pielea chiar și a celui mai sănătos câine. Dar dacă sistemul imunitar funcționează normal, atunci paraziții nu vor afecta starea animalului. De asemenea, contribuie la dezvoltarea piodermei bacteriene..

Pentru ca medicamentul să nu înrăutățească starea generală de sănătate a animalului de companie, trebuie să urmați recomandări simple:

 • nu utilizați niciodată Apokwell fără un examen veterinar preliminar;
 • Amestecarea comprimatelor cu alimente pentru a reduce riscul de vărsături
 • nu dați medicamentul câinilor care suferă de infecții grave;
 • nu combinați cu alte medicamente fără aprobarea prealabilă a medicului veterinar;
 • mergeți la clinica veterinară dacă câinele nu a reacționat în niciun fel la tratamentul de șapte zile (este interzisă prelungirea arbitrară a terapiei).

Husky se zgârie cu labă

Medicul veterinar va calcula doza și timpul suplimentar de tratament pe baza rezultatelor testelor de sânge și urină ale animalului. Pentru a obține rezultate pozitive ale tratamentului, medicul poate suplimenta terapia cu medicamente obișnuite precum medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice, anticonvulsivante și unguente externe. În cazurile severe, se prescriu ciclosporină sau corticosteroizi. Dar autoadministrarea de droguri suplimentare la câine este strict interzisă..

Efecte secundare

Cercetările oficiale și informațiile din instrucțiuni spun că nu există efecte secundare atunci când este selectată doza corectă. Dar recenziile reale despre proprii câini despre Apoquel spun că uneori animalele au:

 • diaree;
 • vărsături;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • sete constantă;
 • iritatii ale pielii;
 • tumori subcutanate mici;
 • letargie generală.

Câine la veterinar

Medicii observă pericolul supradozajului atât acut, cât și cronic. Dacă în primul caz, câinele dezvoltă imediat vărsături, atunci semnele administrării constante a unei doze crescute sunt greu de recunoscut. După aproximativ șase săptămâni de terapie, câinele poate dezvolta limfadenopatie, precum și boli chistice.

Recenzii de gazdă

Olga, 29 de ani:

„Pekinezul meu a suferit de dermatită atopică de mult timp. Anterior, medicul veterinar a prescris doar ciclosporină, dar pete roșii mâncărime pe picioare și burtă au apărut din nou și din nou. În ultima noastră călătorie la clinică, s-a sugerat să trecem la Apoquel pentru câini. Prețul, desigur, a fost neplăcut surprins (am plătit 1800 de ruble pentru 20 de tablete). Dar deja la o zi după începerea tratamentului, animalul meu de companie a încetat mâncărimea. Nu au existat efecte secundare, așa că pot recomanda în siguranță pastilele celor care nu știu cum să salveze un câine de dermatită. ".

Victoria, 42 de ani:

„Aproape de la naștere, animalul meu a suferit de dermatită. Alergiile s-au dezvoltat pentru literalmente totul: mâncare, o nouă lesă și chiar o schimbare de parc pentru plimbări. Desigur, am citit că seterii sunt predispuși la alergii, dar nu mă așteptam la reacții atât de severe. Timp de trei ani am reușit să tratez câinele atât cu steroizi, cât și cu hormoni, dar nimic nu a dat un rezultat de durată. Un medicament complet nou Apoquel a ajutat. A fost înfricoșător să i-l dai unui câine, deoarece există încă foarte puține recenzii pe Internet. Veterinarul a calculat că greutatea cățelușului (care este de aproape 25 kg!) Ar necesita comprimate cu 16 mg de substanță activă. Am plătit 3.500 de ruble pentru un pachet de 20 de bucăți. Dar acest preț a dat roade complet: un curs de două săptămâni de tratament a ajutat la uitarea dermatitei timp de aproape un an! "

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apoquel pentru câini