Apoquel pentru pisici

Apoquel este un medicament veterinar utilizat pentru pisicile cu dermatită alergică. Elimină eficient și rapid mâncărimea, precum și alte simptome care însoțesc patologia. Dezvoltarea medicamentului aparține marii corporații americane Zoetis, specializată în producția de medicamente veterinare.

Apoquel pentru pisici

Și, deși instrucțiunile sunt scrise pentru câini, puteți da Apoquel pisicilor, dar un medic ar trebui să vă prescrie un medicament. Nu există informații în instrucțiunile pentru pisici din cauza faptului că testele medicamentelor nu au fost efectuate oficial pentru această categorie de animale. Dar medicii veterinari îl folosesc de mult timp cu succes pentru a elimina mâncărimea severă..

Medicamentul este produs sub formă de tablete albe alungite. Apoquel este produs în trei versiuni - comprimatele diferă doar prin conținutul substanței active (3,6 mg, 5,4 și 16 mg). Pisicilor li se prescrie de obicei medicamentul cu cea mai mică concentrație de ingredient activ. Când cumpărați un medicament de la o farmacie, aveți grijă, deoarece nu este recomandat să depășiți doza.

Pe o parte a tabletei există abrevierea „AQ” și pe cealaltă este o bandă separatoare. Vă permite să împărțiți tableta în două părți egale, ceea ce este deosebit de convenabil pentru utilizarea medicamentului pentru animalele de companie mici. Partea neutilizată a tabletei poate fi păstrată într-un borcan închis, dar nu mai mult de 3 zile.

Compoziție și acțiune

Componenta principală a Apoquela este oclacitinib. Această substanță nu afectează procesele din corpul animalului, ca urmare a cărei mâncărime apare din cauza alergiilor. De asemenea, medicamentul elimină în mod eficient reacțiile locale sub formă de inflamație. Datorită mecanismului de acțiune, elimină în mod eficient simptomele dermatitei alergice, care se manifestă sub formă de mâncărime, roșeață etc..

Apoquel pentru pisici

În doar o oră după utilizarea comprimatelor, concentrația substanței active din sânge atinge valoarea maximă. Ingredientul activ este aproape complet absorbit (89%), în timp ce aportul alimentar nu afectează acest proces. Rezultatele aplicării devin de obicei vizibile după câteva ore - după 3-4 ore animalul încetează mâncărimea, devine mai calm.

Cu tratamentul pe termen lung, componenta activă a medicamentului suprimă activitatea sistemului imunitar. Substanța se acumulează parțial în corp. Și, deși Apoquel aparține medicamentelor din a treia clasă de pericol, dacă se respectă dozele recomandate, nu are efect toxic sau cancerigen, nu afectează activitatea organelor interne și dezvoltarea descendenților..

Când și cum să aplicați

Apoquel este prescris pisicilor cu dermatită alergică pentru a elimina mâncărimea și reacțiile focale ale pielii sub formă de roșeață, iritație etc. Medicamentul este utilizat în mod eficient pentru alergiile cauzate de diverși factori:

 • puricii și alți paraziți externi;
 • furaje și alimente;
 • produse cosmetice (șampoane, loțiuni);
 • substanțe chimice (pulbere, produse de curățat etc.);
 • alți iritanți.

Apoquel pentru pisici

Medicamentul este adesea prescris pentru tratarea și prevenirea recidivelor dermatitei atopice, o boală în care simptomele apar din motive necunoscute.

Deoarece alimentele nu afectează în niciun fel absorbția și acțiunea ingredientului activ, comprimatele pot fi administrate împreună cu alimentele. Ele pot fi ascunse în deliciile preferate ale animalului de companie sau pur și simplu adăugate la dieta obișnuită. Dacă acest număr nu funcționează cu pisica sau pisica dvs., atunci va trebui să dați medicament cu forța. Pentru a face acest lucru, așezați tableta pe rădăcina limbii animalului, apoi mângâiați gâtul pentru a induce reflexul de înghițire. În acest caz, capul animalului de companie trebuie menținut ridicat, astfel încât să nu scuipe medicamentul înapoi.

Dă-i lui Apoquel o pisică o dată pe zi. O doză unică este de 0,4-0,6 mg de substanță activă la 1 kg de greutate animală. În funcție de dimensiunea animalelor de companie, acestea sunt de obicei prescrise 0,5-1 comprimate. Cursul tratamentului este continuat până când simptomele dermatitei alergice dispar complet, dar nu mai mult de 2 săptămâni. Pentru a prelungi remisia dermatitei atopice, Apokwell se administrează o dată pe zi, dar cursul poate fi mai lung. În orice caz, nu se recomandă administrarea medicamentului mai mult de 14 săptămâni consecutive..

Pisica minciuna

Important! Doza și regimul de administrare pot fi ajustate de medic în funcție de patologia și starea animalului..

Nu este recomandat să nu luați medicamentul. Acest lucru afectează de obicei negativ eficacitatea comprimatelor. Dacă nu a fost posibil să se evite o trecere, este necesar să reveniți la tratament cât mai curând posibil. În același timp, doza și schema de aplicare rămân neschimbate..

Limitări și efecte secundare

Și, deși instrucțiunile pentru utilizarea Apoquel sunt compilate pentru câini, contraindicațiile se aplică pisicilor. Este necesar să refuzați tratamentul cu medicamentul în următoarele cazuri:

 • cu intoleranță la componente;
 • cu imunitate slabă;
 • cu secreție excesivă de hormoni de către glandele suprarenale și alte tulburări hormonale;
 • cu tumori maligne;
 • în timpul sarcinii;
 • în timpul alăptării.

Nu folosesc medicamentul pentru reproducerea pisicilor, care intenționează să se împerecheze cu o pisică în viitorul apropiat. Apoquel este contraindicat animalelor cu vârsta sub 12 luni și cântărind 3 kg.

Pisica pe cântar

Deoarece medicamentul suprimă sistemul imunitar, animalul ar trebui să fie monitorizat pentru boli infecțioase, formarea tumorii și alte probleme de sănătate în timpul perioadei de tratament. Dacă boala este detectată la timp, nu va fi dificil să o vindecați. Dacă stadiul inițial al patologiei este omis, pot apărea complicații de altă natură..

Important! Utilizarea simultană a Apoquel cu imunosupresoare și anticonvulsivante este inacceptabilă. Puteți combina medicamentul cu medicamente antifungice, antiinflamatorii și alte medicamente, dar așa cum este prescris de un medic.

Și, deși procentul de efecte secundare este mic, animalul poate prezenta următoarele simptome:

 • perturbarea sistemului digestiv sub formă de vărsături sau diaree (de obicei din cauza intoleranței la componente);
 • stare deprimată;
 • cistita.

Dacă administrați medicamentul unui animal pentru o lungă perioadă de timp, apar următoarele reacții adverse:

 • chelie locală;
 • agresivitate;
 • boli infecțioase ale pielii;
 • Noduli limfatici umflați.

Suprimarea sistemului imunitar crește riscul de a dezvolta patologii infecțioase și tumori, precum și exacerbarea bolilor cronice.

Privire dureroasă într-o pisică

Este interzisă vaccinarea în timpul tratamentului cu Apoquel, precum și în termen de 2 săptămâni de la finalizarea cursului.

Costul

Prețul comprimatelor Apoquel cu cea mai mică concentrație de substanțe active care este potrivit pentru pisici în farmaciile online este după cum urmează:

 • 20 de bucăți - de la 1400 de ruble;
 • 100 de bucăți - de la 6200 de ruble.

Pisică surprinsă

Medicamentul este livrat în Rusia în loturi mici, deci nu este disponibil în toate farmaciile. Cumpărați medicamentul la un punct de vânzare dovedit sau un reprezentant oficial al producătorului, deoarece există multe falsuri pe piață datorită prețului ridicat.

Recenzii proprietarului

Anna, proprietara unei pisici de 4 ani:

„Barele noastre suferă de dermatită atopică. Am încercat o grămadă de medicamente și tratamente. Steroizii ajută, dar efectele secundare ale acestora nu pot fi numărate. Veterinarul l-a sfătuit pe Apokwell. Medicamentul este scump, dar după 2 săptămâni de utilizare, pisica a revenit la normal. După terminarea cursului, mâncărimea, zgârierea, umflarea și inflamația au revenit din nou. Tratamentul a fost reluat. Luăm medicamentul fără întrerupere de mai mult de 6 luni. În perioadele de exacerbare, mărim doza, iar în remisie, o reducem. Pentru pisica noastră, aceasta este singura mântuire ".

Marina, amanta pisicii persane:

„Din cauza unei alergii severe, pisica tocmai a început să scoată blana din ea însăși. Picioarele anterioare, abdomenul și flancurile sunt pur și simplu chele. Este imposibil să urmăriți acest spectacol. A băut Apoquel. Nu ne-a ajutat deloc. Chloe a continuat să se zgârie și să-și tragă blana. Un remediu scump și inutil ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir Petrovich, medic veterinar cu 18 ani de experiență:

„Am aflat despre Apokwell la o conferință ținută în orașul nostru. Colegii au vorbit bine despre drog. Înainte de a folosi în practica mea, am decis să aflu mai multe informații. Am găsit rezultatele studiilor medicamentului pe pisici de către medicii veterinari italieni. În cursul acestor studii, eficacitatea și siguranța medicamentului au fost dovedite. Acum îl folosesc des pentru a trata câinii și pisicile. Pot confirma că medicamentul ameliorează perfect mâncărimea, dar tot merită să îl utilizați conform prescripției medicului. ".

Valentina, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Apoquel este o alternativă bună la steroizi pentru mâncărime severă. Funcționează excelent. De multe ori văd recenzii pe Internet că tabletele nu funcționează. Sunt mai mult decât sigur că acesta este un fals, dintre care există multe pe piață. Clinica noastră cumpără medicamentul de la farmacii de încredere, iar medicamentul nu a eșuat niciodată. Aveți grijă când alegeți un vânzător ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apoquel pentru pisici