Baytril pentru câini

Baytril este un antibiotic veterinar utilizat pentru câini și alte animale. Datorită spectrului larg de acțiune, poate fi utilizat pentru patologiile cauzate de bacterii gram-pozitive sau gram-negative. Atunci când este utilizat corect, ajută la scăderea eficientă a bolilor bactericide.

 • hidrat de oxid de potasiu;
 • alcool butilic;
 • apă pentru preparate injectabile.

Baytril pentru câini

Concentrația substanței active poate fi de 2,5%, 5% și 10%. Pentru câini utilizați doar Baytril 5% și 2,5%. Datorită concentrației sale ridicate, medicamentul de 10% este utilizat numai pentru animale mari (porci, viței) sau poate fi utilizat sub formă diluată pentru hrănirea păsărilor.

Disponibil numai sub formă de soluție injectabilă, care are o culoare galben deschis. Lichidul medicinal este ambalat în sticle întunecate de sticlă și trebuie sigilat cu dopuri de cauciuc.

Proprietăți farmacologice

Medicamentul aparține antibioticelor din grupul fluorochinolonelor. Principiul acțiunii sale este că substanța activă împiedică divizarea ADN-ului bacteriilor dăunătoare. Drept urmare, încetează să se înmulțească și mor. Medicamentul acționează asupra diferitelor tipuri de bacterii:

 • streptococi;
 • stafilococi;
 • protea;
 • bordetella;
 • salmonella;
 • campilobacter;
 • micoplasma etc..

După injectare, substanța activă a medicamentului, împreună cu fluxul sanguin, atinge rapid centrul bolii. Substanța activă este distribuită tuturor organelor și sistemelor. Acest lucru vă permite să utilizați în mod eficient medicamentul pentru diferite boli bactericide. Începe să acționeze după 20-30 de minute. Acțiunea durează 24 de ore, astfel încât injecțiile sunt suficiente pentru a face o dată pe zi.

Baytril pentru câini

Notă! Sub rezerva dozelor recomandate, Baytril este bine tolerat de animale, nu are efect toxic, dar în caz de supradozaj poate contribui la deteriorarea sănătății animalului de companie.

Cât și de unde să cumpăr?

Prețul Baytril utilizat pentru tratarea câinilor depinde de conținutul substanței active:

 • 2,5% 100 ml - 340-380 ruble;
 • 5% 100 ml - 380-430 ruble.

Medicamentul este vândut în farmaciile veterinare convenționale. O puteți cumpăra online, dar efectuați achiziții numai pe portaluri de încredere.

Când se aplică?

Medicamentul are un spectru larg de acțiune. Instrucțiunile indică faptul că Baytril pentru câini este prescris pentru bolile cauzate de bacterii dăunătoare, respiratorii, genito-urinare și alte sisteme. De obicei, medicamentul este utilizat pentru a trata astfel de boli ale organelor respiratorii:

 • traheita;
 • rinita;
 • laringită;
 • bronşită;
 • pneumonie etc..

Medicamentul este, de asemenea, utilizat cu succes pentru alte patologii:

 • cu streptococoză;
 • cu colibaciloză;
 • cu glomeluronefrita;
 • cu salmoneloză;
 • cu inflamație purulentă a vezicii urinare;
 • cu septicemie;
 • cu diferite micoze;
 • cu dizenterie;
 • cu flegmon;
 • cu balanopostita etc..

De asemenea, antibioticul poate fi utilizat pentru tratarea infecțiilor secundare în boli virale și patologii cauzate de agenți patogeni sensibili la enrofloxacină.

Examinarea câinelui de către medicul veterinar

În ciuda spectrului larg de acțiune, este imposibil să utilizați medicamentul fără a consulta un medic și a stabili un diagnostic precis. Dacă patologia nu este cauzată de o infecție, evoluția acesteia se poate agrava. Nu vă auto-medicați.

Instructiuni de folosire

Injecțiile cu Baytril se fac o dată pe zi folosind metoda de administrare subcutanată. Doza de medicament este calculată luând în considerare greutatea - 5 mg de enrofloxacină pe 1 kg de greutate corporală:

 1. Dacă se utilizează Baytril 2,5%, atunci vor fi necesari 0,2 ml de soluție pe kilogram de greutate animală.
 2. Dacă se utilizează o soluție de 5%, doza sa este de 1 ml la 10 kg de greutate corporală.

Medicamentul este foarte dureros, deci nu este permisă injectarea a 5 ml într-un singur loc pentru animalele de companie mari și 2,5 ml pentru rasele mici. Soluția trebuie injectată încet pentru a reduce durerea. Uneori se iau analgezice, dar numai medicul le poate prescrie.

Pentru a evita posibilele consecințe neplăcute, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

 1. Trageți ușor înapoi pielea la greabăn.
 2. Masați ușor locul de injectare.
 3. Injectați medicamentul încet. Dacă doza este mare, injectați în mai multe locuri.

Încercați să nu injectați în același loc.

Injecție subcutanată

Durata tratamentului este de la 3 la 10 zile și este determinată de medic în funcție de patologie, simptome, starea generală de sănătate. Dacă starea câinelui nu se îmbunătățește în termen de 3 zile, este necesar să repetați testele pentru sensibilitatea agenților patogeni la fluorochinolone. Dacă rezultatul este negativ, ar trebui să alegeți un alt agent antibacterian..

Se recomandă administrarea de injecții în același timp. Omiterea unui medicament sau o încălcare a regimului de tratament poate afecta negativ eficacitatea. Dacă injecția este omisă din orice motiv, trebuie să reveniți la tratament cât mai curând posibil. În același timp, nu este necesară creșterea dozei de medicament..

Când să nu se utilizeze și care ar putea fi consecințele?

Utilizarea Baytril pentru câini este inacceptabilă în astfel de cazuri:

 • pui de până la 1 an, până când scheletul osos este complet format;
 • în timpul sarcinii;
 • cu boli ale sistemului nervos, însoțite de convulsii;
 • în timpul alăptării;
 • cu intoleranță la componente;
 • cu patologii ale țesutului cartilajului.

De asemenea, utilizarea trebuie aruncată dacă boala este cauzată de microorganisme rezistente la medicament..

Notă! Este strict interzisă utilizarea Baytril în asociere cu tetraciclină, macrolide, cloramfenicol și antiinflamatoare nesteroidiene.

Baytril are un efect puternic asupra corpului animalului și poate provoca reacții adverse. De obicei se manifestă ca probleme digestive. Un animal poate experimenta:

 • vărsături;
 • greaţă;
 • diaree;
 • lipsa poftei de mâncare și alte simptome.

Apatie la un câine

De asemenea, un antibiotic poate provoca o reacție alergică, care se manifestă prin erupții cutanate, roșeață, mâncărime, probleme cu funcția respiratorie și așa mai departe. Dacă se manifestă reacții negative ale corpului, medicamentul trebuie întrerupt și animalului i se va administra un antihistaminic și trebuie utilizat un tratament simptomatic.

Dacă medicamentul este administrat prea repede sau incorect, pot apărea sigilii la locul injectării. Se transformă cu ușurință în sepsis, care poate provoca căderea părului și alte probleme. Dacă nu există suficientă experiență, este mai bine să încredințați injecțiile medicului..

Puncte importante de depozitare și utilizare

Trebuie să stocați medicamentul la o temperatură de 5 până la 25 de grade Celsius. Este important ca zona de depozitare să nu fie la îndemâna copiilor și a razelor ultraviolete directe. Soluția într-un ambalaj închis își păstrează proprietățile farmacologice timp de 3 ani la data producției (puteți consulta ambalajul). După deschiderea flaconului, medicamentul poate fi utilizat doar timp de 28 de zile și apoi trebuie eliminat. Nu sunt necesare măsuri speciale pentru eliminare.

Dacă etanșarea sticlei este ruptă, soluția a devenit tulbure sau există impurități, sedimente în ea, nu poate fi folosită pentru tratarea animalelor de companie.

Cum să faceți o injecție

Când lucrați cu Baytril, merită să respectați regulile generale pentru utilizarea medicamentelor veterinare. Dacă soluția ajunge pe piele sau pe mucoase, clătiți-le cu multă apă curentă. În cazul unei reacții alergice, trebuie să consultați un medic pentru ajutor, luând cu dumneavoastră un pachet de medicamente.

Recenzii proprietarului

Elena, Sheltie Mistress:

„Am folosit Baytril în tratamentul pneumoniei. Câinele a dezvoltat dureri articulare severe. Vătămarea a fost primită în copilărie, dar practic nu s-a simțit. Uneori nu au existat dureri semnificative la schimbarea vremii sau la încărcături grele. După injecții, câinele aproape că s-a oprit din mișcare. A trebuit să selectez urgent un alt antibiotic ".

Dmitry, proprietarul Marelui Danez:

„Locul după prima injecție de la Baytril a început să prurigească rău. La următoarea injecție, câinele a scârțâit de durere, astfel încât utilizarea ulterioară a trebuit oprită. Este dificil să se judece eficacitatea, deoarece două injecții nu au fost suficiente pentru a scăpa de cistita purulentă. Aparent, câinele nostru a avut o reacție alergică la medicament, deși medicul a vorbit pozitiv despre asta ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Anton, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

Baytril este un antibiotic cu spectru larg. Acest avantaj este compensat de un număr mare de efecte secundare. Necroza apare adesea la locul injectării, mai ales dacă proprietarii le fac singuri. Pentru a evita consecințele negative, trebuie să respectați cu strictețe dozajul și recomandările medicului ".

Victoria Andreevna, medic veterinar cu o experiență de 12 ani:

„Un medicament antibacterian eficient. Principalul plus este un spectru larg de acțiune. Prescriu pacienților mei boli ale sistemului respirator sau genito-urinar. Uneori există reacții alergice sau tulburări în funcționarea stomacului și a intestinelor. Consider că Baytril este unul dintre cele mai sigure antibiotice, dar nu recomand utilizarea acestuia fără prescripția medicului. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baytril pentru câini