Picături din căpușe pentru câini: ceea ce este mai bine

Dacă proprietarii cumpără remedii împotriva puricilor pe tot parcursul anului, atunci picăturile de căpușe pentru câini încep să fie dobândite odată cu apariția primei călduri de primăvară și înainte de primul îngheț din toamnă. În această perioadă paraziții care suge sângele sunt cei mai activi. Dar căpușele în sine nu sunt la fel de periculoase ca bolile pe care le poartă. Dar care sunt cele mai bune picături de căpușe pentru câini? În cine poți avea încredere în sănătatea mustaței tale iubite?

Asigurați-vă că aplicați pe părul uscat și pe piele. Pentru alte două zile, nu este permisă scăldarea animalului, înotul în corpuri de apă. În acest timp, substanțele active pătrund în grăsimea subcutanată și apoi ajung complet la foliculii de păr și glandele sebacee. Și după aceea, câinele este considerat protejat. Dar va speria puricii și căpușele pe care le-ați ales sau le va ucide, depinde deja de medicamentul pe care îl alegeți. Repelent (respingere) sau insectoacaricid (uciderea căpușelor și puricilor).

Cum altfel îți poți proteja câinele de căpușe?

Pe lângă picăturile de purici și căpușe pentru câini, există și alte remedii. Acestea includ:

Guler.

Dezavantajul este că „funcționează” doar pentru a speria fraierii de sânge, dar nu afectează în niciun fel moartea lor. Și în ciuda duratei acțiunii sale (pentru unii producători, „activitatea” substanțelor active cu care este impregnat gulerul durează până la șase luni). Multe gulere nu tolerează umezirea, ca urmare, durata protecției este redusă semnificativ. În plus, la câinii mari gulerul nu „protejează” jumătatea posterioară a corpului (în special coada). De aceea, totuși, combinați gulerul cu alte mijloace de protecție împotriva puricilor și căpușelor.

Spray.

Un plus imens al acestui instrument este că începe să funcționeze imediat după uscare pe corpul animalului. Dacă picăturile și gulerul au nevoie de ceva timp pentru a „activa”, atunci pulverizarea începe să sperie imediat căpușele și puricii. Cu toate acestea, există și dezavantaje. Una dintre care - trebuie să procesați complet corpul animalului. Dacă o mică zonă netratată rămâne undeva, atunci pe ea puteți găsi căpușe. În plus, este imperativ să vă asigurați că câinele nu se linge singur până când spray-ul nu este complet uscat. Dacă te-ai dus cu animalul tău de companie să te odihnești pe un iaz sau ai fost prins de ploaie în timp ce te plimbi, atunci o parte din spray va fi pur și simplu spălată de pe suprafața corpului. Prin urmare, este necesar să procesați din nou animalul de companie.

Cele mai bune picături de căpușe pentru câini

Bayer

Într-un loc binemeritat. Drogurile germane s-au dovedit a fi cele mai bune. Există picături (Advantix) timp de o lună și gulere (Kiltix) și spray-uri pentru șampon (Bolfo). Picăturile încep să funcționeze deja la 12 ore după aplicare pe piele. Sugeții prezenți pe animal încep să moară chiar în prima zi.

Uneori există o reacție alergică la locul de aplicare. Este interzisă utilizarea animalelor bolnave și slăbite, precum și a celor care nu au împlinit șapte săptămâni. De asemenea, sunt în vânzare picăturile Bayer Advocate, care protejează perfect nu numai de la sugeți, ci și de căpușe (scabie și ureche). Prețul unei pipete este de aproximativ 120 de ruble.

FrontLine

French FrontLine ajută la scăparea nu numai a căpușelor (timp de o lună), ci și a puricilor, păduchilor și păduchilor, precum și a larvelor acestora (timp de două luni). Pe lângă picături, există și un spray la vânzare. Nu pătrunde în sânge, se „răspândește” de-a lungul pielii în prima zi (este important să nu spălați animalul cu 2 zile înainte de tratament și la două zile după aceea, pentru ca efectul să fie mai bun).

Este contraindicat pentru puii cu vârsta de până la 8 săptămâni și pentru animalele bolnave sau slăbite. Un dezavantaj este că prețul căderilor de căpușe pentru câini de la acest producător este destul de mușcător. Cu toate acestea, eficacitatea sa merită banii cheltuiți pentru instrument..

Bastion

American Stronghold lansează exclusiv scăderi. Trebuie remarcat faptul că acest producător produce picături de protecție care sunt sigure pentru mustățile mici. De la vârsta de o lună și jumătate, aceste picături pot fi aplicate greabănului (asigurați-vă că folosiți un produs din serie pentru pui!). De asemenea, aceste picături ajută la scăderea mâncărimilor și a acarienilor urechii. Efectul durează o lună.

Aceste picături de căpușe pentru câini au un preț mediu de 100 de ruble pe pipetă.

Hartz

Și din nou, picături americane pentru căpușe și purici pentru câini de la producătorul Hartz. Perioada de valabilitate este aceeași ca și pentru predecesorii săi - o lună. Spray-ul din această serie este doar pentru o săptămână, iar gulerul are un efect insecticid și acaricid și respingător timp de 5 luni, dar la două luni după ce este capabil să îndeplinească funcția de respingător. Protejează nu numai de căpușe și purici, ci și de țânțari. Începe să-și îndeplinească funcțiile de protecție la 2-3 zile după aplicare.

Un plus imens este că este rezistent la apă, dar nu trebuie să-l abuzezi cu scăldatul. Este interzisă utilizarea pentru animalele bolnave și slăbite, precum și pentru animalele cu vârsta sub un an. Femeile gravide și care alăptează cu precauție (dacă riscul de infecție este mai mare decât riscul de complicații) și numai după o consultare personală cu un medic veterinar. Unul dintre dezavantaje nu este ușor de găsit în farmaciile veterinare.

Beaphar

Medicamentul european (Olanda) Beaphar protejează împotriva căpușelor doar 2 săptămâni, și împotriva puricilor - 3 săptămâni. Gulerele sunt capabile să protejeze împotriva căpușelor timp de două luni și jumătate, dar împotriva puricilor timp de cinci luni. Prin urmare, este mai bine să combinați gulerul și picăturile, astfel încât animalul de companie să fie în siguranță pentru o lungă perioadă de timp..

RolfClub și Baruri

Dacă vorbim despre droguri domestice, cele mai eficiente sunt RolfClub și Bars. RolfClub este permis chiar și pentru pui și cățele care alăptează. Protejează o lună. Barele protejează timp de 2 luni. O pipetă este suficientă pentru un câine care cântărește 10 kilograme.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături din căpușe pentru câini: ceea ce este mai bine