Cum să alegi un cal pentru tine

CalUn vechi proverb englez spune: „Un cal bun nu are niciodată o culoare proastă”. Și așa este, pentru că atunci când alegeți un animal, trebuie să țineți cont de o serie de parametri importanți. Un cal selectat corespunzător va îndeplini cerințele dvs. și va putea îndeplini sarcinile pentru care a fost achiziționat. Dacă aveți nevoie de un cal, atunci asigurați-vă că luați în considerare recomandările pentru alegerea corectă.

Ce rasă de cal este mai bine de ales

Prima întrebare la cumpărare este despre tipul sau rasa. Poate fi un cal de curse, un ham ușor, un cal de tracțiune, un cal pentru spectacol, un ponei mic pentru o plimbare. Răspunsul la întrebarea despre rasă depinde întotdeauna de scopul achiziției: de exemplu, un trotter nu poate transporta greutăți - nu este suficient de rezistent și nu este adaptat la acest lucru.CalCaracterul viitorului animal de companie nu este mai puțin important: un armăsar relaxat nu poate să rostogolească copii - este prea agresiv. Un cal tânăr și neinstruit va avea nevoie de un antrenor bun. Și dacă viitorul proprietar este începător, atunci i se va potrivi un cal care știe deja multe. Acest lucru va facilita interacțiunea crescătorului de cai inepți și a animalului său de companie..

Pentru călărie

Călăria este una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărarea de cai. Călăria în parc nu este un stil anume și orice rasă o va face. Iar direcția sportivă va necesita cu siguranță achiziționarea calului care se potrivește cel mai bine parametrilor sportivi..Prin urmare, atunci când alegeți o rasă, urmați aceste reguli:

 1. Pentru o plimbare pe jos, cumpărați un cal de orice rasă.
 2. Pentru dresaj și curse de cai, Galloway este de dimensiuni reduse, pur curat englezesc și alte rase.
 3. Eventing - rase cu echilibru bun.
 4. Welsh Pony, Draft Horse, Percheron și Clydesdal sunt potrivite pentru curse de cai de sanie..

EchitatieCele mai renumite rase de cai de curse: Purosangge englez, andaluz, kabardian, arab, akhal-teke, hanoverian, ucrainean și altele.

Printre hamuri sunt cunoscuți caii shire, percheroni, brabanconi, vladimir și alți cai.ShireShire - cea mai mare rasă de cai din lume Când alegeți o rasă sportivă, aflați totul despre realizările reprezentanților rasei alese într-un anumit tip de competiție. Aruncați o privire mai atentă la modul în care se comportă caii și ce probleme puteți avea cu un reprezentant al rasei alese. Dacă vizitați un club ecvestru - consultați antrenorul, acesta poate face ajustări în opinia dvs. După evaluarea tuturor factorilor, luați decizia finală cu privire la rasă.

Important! Caii temperamentali nu sunt potriviți pentru curse de cai. Saltul îți va crește nivelul de adrenalină și riști să pierzi controlul asupra unui astfel de cal..

Pentru ham

Unele rase au fost crescute pentru a face o treabă specifică. În principiu, toată lumea poate lucra, dar cineva o poate face mai bine. Orice rase grele sau cruci ale acestora sunt potrivite pentru ham. Dacă calul trebuie utilizat în agricultură, atunci este necesar să se coreleze sarcina necesară și capacitățile reprezentanților unei anumite rase. Trotters Orlov sunt potrivite pentru sarcini ușoare, camioane grele pentru sarcini medii.Rasa OryolTrotter Oryol

Cum să alegi calul potrivit

Găsirea calului potrivit poate fi lungă și dificilă. Odată ce ați decis rasa, mai sunt câțiva pași de făcut pentru a vă asigura că aveți dreptate sau pentru a ajunge la o altă părere..

Efectuați un fel de test drive pentru viitorul dvs. animal de companie. Animalul trebuie să înțeleagă și să execute comenzile imediat, fără rezerve cu privire la „se va obișnui cu el”. Dacă nu se dezvoltă o relație de încredere între tine și cal, atunci îți va fi dificil să calmezi voința animalului de companie. Asigurați-vă că vorbiți cu el. Verifică cât de mult are încredere calul în străin și îți va urma poruncile. Faceți o plimbare împreună, vedeți cum se mișcă.

Video: Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un cal

Vârstă

Durata medie de viață a unui cal este de 30 de ani. Pentru un începător fără experiență în comunicarea cu animalele, este potrivit un animal de companie de aproximativ 7-8 ani. În acest moment, el este bine antrenat, iar comportamentul său poate oferi indicii unui proprietar neexperimentat. Îngrijirea și comunicarea cu un astfel de cal este mult mai ușoară..

Dacă vă este greu să determinați vârsta, atunci un antrenor sau un medic veterinar experimentat vă va ajuta în acest sens. Vârsta este determinată de gradul de măcinare a dinților. Până la vârsta de 15 ani, suprafața de lucru a incisivilor este măcinată în formă de triunghi, iar la calul vechi incisivii au o formă longitudinal-ovală.

Important! Până la 4 ani, un cal este considerat un mânz. În tot acest timp ea continuă să crească.

Inaltimea si greutatea

Înălțimea calului trebuie să fie astfel încât să puteți sta pe el fără asistență. Contează și greutatea gazdei. CalDacă animalul coboară mult sub tine, atunci este dificil pentru el să-ți mențină greutatea și vei avea nevoie de un alt cal sau de o dietă eficientă pentru a controla animalul de companie fără probleme. Înălțimea optimă a calului mediu este de 168-172 cm.

Știați? Există mai mult de 400 de rase de cai în lume. Creșterea celor mai mici dintre ei - 76 cm, cu creșterea reprezentanților raselor obișnuite 175 cm.

Aspect și sănătate

Sănătatea animalului dvs. de companie este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați. Temperamentul și gradul de activitate al fiecărui animal sunt individuale, dar semnele sănătății sunt aceleași:

 • haina este curată, strălucitoare;
 • pielea este netedă, atunci când se mișcă, nu se observă umflături pe ea;
 • mușchii de relief;
 • piept adânc, formă rotunjită regulată;
 • îndoire corectă vizual a spatelui cu mușchi proeminenți și crup înclinat;
 • la mers, organele genitale ale armăsarului nu trebuie să fie vizibile;
 • nu ar trebui să existe semne de procese inflamatorii evidente sau răni nicăieri;
 • animalul manifestă interes pentru străini sau obiecte;
 • membrane oculare - transparente;
 • ochii sunt strălucitori, curați;
 • membranele mucoase sunt curate, roz;
 • la apăsarea membranei mucoase, culoarea sa este restabilită într-o secundă;
 • respirația este uniformă, fără respirație șuierătoare, tuse sau strănut;
 • nările curate, ușor hidratate, fără scurgeri.

Intestinele unui cal sănătos sunt golite de aproximativ 8 ori pe zi. Scaunul are forma unor bile, nu prea uscat. Culoarea scaunului depinde de alimentele care sunt incluse în dieta principală. Deci, prezența plantelor verzi adaugă nuanțe verzi scaunului..Mușchii caluluiPicioarele ar trebui să fie drepte, bine musculoase, copitele să nu aibă așchii, crăpături sau alte defecte. În ciuda faptului că copitele sunt fabricate din proteine, se recuperează după rănire mai mult de 9 luni. Unele boli infecțioase periculoase încep și în copite, deci starea excelentă este extrem de importantă pentru luarea unei decizii de cumpărare.

Când animalul este doar în picioare, coada ar trebui să atârne liber.. Dacă calul suferă, încearcă să-și tragă coada. O încercare de a distribui greutatea la trei din patru membre va indica, de asemenea, durerea și prezența patologiei.

Știați? Se crede că un cal adult sănătos ar trebui să mănânce furaje (fân, iarbă) în cantitate de 2% din propria greutate pe zi..

Accident vascular cerebral

Mersul (mersul unui cal) ar trebui să fie ușor și grațios. Mersul cel mai lent este mersul, deoarece caii de tracțiune se mișcă adesea. Pasul permite animalului să economisească energie și să mute încărcăturile pentru o lungă perioadă de timp. Caii se mișcă la trap, merg în galop și la galop la competițiile sportive, în timp ce călărești etc. În mișcare, este ușor să observi defecte la nivelul membrelor și copitelor, care nu sunt vizualizate într-o stare calmă..Mersul calului

Caracter

Caracterul unui cal adult este o calitate dobândită. Depinde de modul în care a tratat-o ​​proprietarul anterior. Dacă contactul dintre animal și proprietar nu a fost armonios, acesta devine încăpățânat, agresiv și nervos..

În cele din urmă, unii oameni se bucură de competiția constantă cu o montură frenetică. În acest caz, caii Akhal-Teke sunt perfecti pentru dvs. Dacă vorbim despre capriciu, atunci acești bărbați frumoși și magnifici sunt în primul rând..

Un cal cumpărat pentru călărie pentru un copil sau pentru închiriere trebuie să fie calm și liniștit.CalLuarea în considerare a tuturor nuanțelor atunci când alegeți un cal vă va face alegerea extrem de dificilă. Prin urmare, doar marchează pentru tine elementele care sunt cu adevărat importante pentru tine. Verificați calul pentru aceste poziții, iar plăcerea comunicării și alegerea corectă vă vor fi oferite.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să alegi un cal pentru tine