Cal appaloosa: caracteristici, întreținere și îngrijire

Cal AppaloosaFrumusețea neobișnuită a cailor Appaloosa nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acestea se disting printr-o figură bine coordonată și un costum neobișnuit de forelock. În articolul nostru vom oferi o descriere a acestei rase, precum și vă vom spune cum să o păstrați în mod corespunzător..

Referință istorică

Patria rasei este America de Nord, unde acești cai au fost aduși de spanioli. Appaloosa este rezultatul unei lungi munci a indienilor care au crescut-o prin încrucișare. Drept urmare, au reușit să obțină un cal rapid, rezistent și de încredere, care în secolul al XVIII-lea a fost găsit în tot nord-vestul Americii..

Important! Pentru ca calul să fie viguros și să aibă un aspect frumos, merită să ne asigurăm că are suficiente vitamine - periodic merită să îi oferim animalului complexe de vitamine speciale.
După ce America de Nord a fost colonizată, rasa a început să slăbească, deoarece nu a fost nimeni care să se ocupe de ea. Și abia în secolul al XX-lea, datorită fermierului și crescătorului profesionist Claude Thompson, a fost posibilă reabilitarea caracteristicilor unice ale rasei.Cal Appaloosa

caracteristici generale

Pentru a înțelege cum arată un cal și ce fel de personaj are, vă sugerăm să vă familiarizați cu principalele sale caracteristici.

Aspect

Rasa se caracterizează printr-un costum împădurit de diferite variante, înălțimea la greabăn este de aproximativ 145-155 cm, greutatea - 450-550 kg. Reprezentanții rasei nu sunt prea mari, ci mai degrabă musculoși, au capul bine dezvoltat.

Știați? Majoritatea mânzilor Appaloosa se nasc cu o nuanță clară a pielii, dar întunecarea are loc pe măsură ce cresc.

Au un gât frumos, care are o ieșire bună, un piept larg și adânc, un spate drept, care se transformă treptat într-o crupă ovală. Caii au membrele musculare puternice, coama și coada mătăsoase. Appaloosa are caracteristica tipică a unei margini albe ale irisului și copitelor cu dungi.Cal Appaloosa Printre cele 30 de opțiuni de culoare, cele mai frecvente sunt:

 • fulg de nea - culoarea principală este albă, iar petele întunecate sunt situate pe crupă și șolduri;
 • cu spatele negru - se distinge printr-o culoare închisă, există și o „pătură” albă pe crestă;
 • marmură - caracterizat prin prezența unor mici pete pe tot corpul;
 • îngheţ - plasarea petelor albe pe un fundal închis este inerentă acestei culori;
 • leopard - culoarea principală este alba, pe fundalul său sunt mici pete.

Dacă credeți că crescătorii, atunci este nerealist să întâlniți un cal cu aceleași pete - toți sunt unici.

Aflați mai multe despre falabella miniatură de cal.

Caracter

Caii Appaloosa au un caracter calm, politicos. Se remarcă prin neînfricare, activitate și ingeniozitate, sunt ușor de învățat. Au galop și trap excelent..

Acești cai sunt foarte sârguincioși, datorită cărora învață trucuri foarte repede. Rezistența lor le permite să fie buni concurenți în curse. Datorită faptului că, chiar și în cele mai vechi timpuri, această rasă a fost în contact activ cu oamenii, acești cai comunică bine și astăzi cu oamenii..Cal AppaloosaAtitudinea lor față de oameni este bună și docilă. Au existat situații în care un cal putea alege un călăreț și i-a rămas fidel toată viața. Caii rasei Appaloosa pot fi numiți în siguranță cai minunați și prieteni adevărați.

Vă va fi util să citiți despre, ce sunt cizmele și etrieri.

Direcţie

Astăzi, cea mai obișnuită utilizare pentru această rasă este în cursele de cai, deoarece Appaloosa are rezistență și, după cum a demonstrat experiența, aduc adesea trofee..

În plus, caii au o lopată bună, adică sunt capabili să-și schimbe viteza în timp ce aleargă, la comanda călărețului. Se disting prin galop excelent, pot sări și să treacă obstacole pe fugă..

Datorită contactului lor bun cu oamenii, acestea sunt adesea folosite ca călărie. Ușile pentru toate tipurile de sporturi ecvestre sunt deschise pentru ei - se întâlnesc la rodeo, curse de cai, alergări, jocuri și diverse competiții. Acești cai sunt folosiți și în domeniul divertismentului: pentru plimbări, în circ.Cal Appaloosa

Avantaje și dezavantaje

Printre avantaje se numără următoarele:

 • culori frumoase și pete neobișnuite;
 • prezența rezistenței la colici;
 • capacitatea de a înțelege echipele de piloți;
 • lipsit de pretenții în nutriție;
 • caracter bun;
 • rezistenta.

În ceea ce privește neajunsurile, este destul de dificil să le distingem, deoarece această rasă practic nu le are..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu particularitățile păstrării rasei de cal Friesian.

Întreținere și îngrijire

Dacă decideți să cumpărați un cal Appaloosa, următoarele recomandări pentru păstrarea acestuia sunt utile..Cal Appaloosa

Grajd

Iarna, animalele trebuie să fie cazate sub un acoperiș, iar vara puteți aranja un grajd deschis pentru ele. În grajd, este necesar să se echipeze tarabe care vor fi proiectate pentru odihnă și hrana cailor, trebuie să faceți și tarabe - acestea sunt structuri în care animalele vor trăi permanent.

Important! Hrănirea trebuie efectuată strict conform regimului - dacă vă abateți de la acesta, animalul poate prezenta stres.

Pentru construcția pereților, merită să alegeți cherestea de înaltă calitate de înaltă rezistență, se recomandă ca ușile să se întindă sau să se bată. Materiale precum betonul, pavajele, piatra sunt potrivite pentru pardoseală..

Paiul este potrivit ca așternut. Este important să furnizați grajdului un alimentator și băuturi și să vă asigurați că caii au întotdeauna acces la apă proaspătă..

Îngrijire

Este imperativ să curățați regulat taraba:

 1. Animalele sunt scoase mai întâi afară.
 2. Apoi, alimentatoarele și băuturile sunt îndepărtate.
 3. După aceea, folosind o furculiță sau o lopată, așternutul umed și gunoiul de grajd sunt îndepărtate.
 4. Apoi compartimentul este măturat.
 5. Camera este dezinfectată.
 6. După ce podeaua este uscată, paie și rumeguș sunt așezate uniform pe ea.
 7. La final apa se schimbă.
Cal Appaloosa

Înainte să eliberați animalul pentru o plimbare, este necesar să-i spălați haina folosind un pieptene, de asemenea, este recomandat să-l înșelați. Dispozitivele fabricate din ceară naturală sunt ideale, ar trebui să folosiți cu siguranță perii și piepteni speciali pentru a pieptăna coama și coada.

Cu ajutorul unor cârlige speciale din corp sau copite, trebuie să rămâneți resturi blocate. Caii trebuie încălțați. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un fierar bun, care să poată potrivi potcoava și să o instaleze..

Aflați mai multe despre întreținerea corectă a cailor acasă.

Fiecare animal are nevoie de o dimensiune diferită a unghiilor. Reforgerea trebuie făcută la 6 săptămâni după prima procedură. Baia de cai este permisă doar în sezonul estival, când vremea este caldă afară. Când efectuați proceduri de apă în timpul iernii, există posibilitatea ca animalul să răcească.

Se întâmplă ca un cal să se ferească de apă, caz în care nu este necesar să-l forțăm într-un rezervor. Mai întâi ar trebui să-l spălați cu un furtun. La sfârșitul cursei, nu este recomandat să spălați calul, trebuie să așteptați până se usucă.Cal Appaloosa

Alimentare corectă

Regulile pentru hrănirea cailor din rasa Appaloosa sunt aproximativ aceleași ca și pentru alți cai. Persoanele care cântăresc aproximativ 550 kg au nevoie de 2 tone de fân, 1,5 tone de tărâțe și 1 tonă de hrană suculentă pe an. În fiecare zi, dieta trebuie să conțină 10-15 kg de fân, 1-1,5 kg de tărâțe și 2-3 kg de furaje suculente.

Puteți hrăni animalul cu furaje compuse, granule pe bază de plante, culturi de rădăcini prelucrate. Puteți cumpăra alimente în magazine speciale.

Luați în considerare ce tipuri de furaje se disting:

 1. Porumb. Este alimentul de cea mai înaltă calitate legat de tipurile de furaje. Grâul, ovăzul, mazărea, tortul sunt adesea folosite pentru amestecare..
 2. Fân. Iarna, ar trebui să reprezinte 50% din dieta zilnică..
 3. Paie. Cel mai frecvent folosit mei, fulgi de ovăz sau porumb.
 4. Pleavă. Este reprezentată de rămășițele de spiculete și tulpini din treierat. Hrănirea aburită.
 5. Ovăz. Dacă calul are dinți buni - îl puteți da fără a măcina, dacă este rău - detaliați în avans.
 6. Mazăre. Această hrană nu trebuie să depășească 2 kg pe zi. În prealabil, ar trebui să o aplatizați sau să o detaliați cu siguranță.
 7. Mâncare suculentă. Prezentat de culturi radiculare și plante tuberoase. Acestea includ morcovi, sfeclă, cartofi. Înainte de a da mâncare unui animal, ar trebui să o spălați cu siguranță, să o măcinați și, dacă este necesar, să o amestecați cu alte tipuri de alimente..
 8. Furaj verde. Cel mai des folosit vara. Mai întâi trebuie să dai porțiuni mici de iarbă și abia apoi să conduci calul la pășune.
 9. Tărâţe. În dieta zilnică, acestea nu trebuie să depășească 4 kg. Utilizați secară și tărâțe de grâu.
 10. Furaje combinate. Prezentat de mixuri din fabrică care includ mai multe componente.
Calul mănâncăNu uita să bei pentru calul tău. Este important să vă asigurați că apa curată este întotdeauna prezentă în băutori, în mod ideal, ar trebui să oferiți animalelor o cameră cu alimentare cu apă.
Știați? Astăzi în lume există aproximativ o jumătate de milion de indivizi din rasa Appaloosa. În fiecare an se nasc aproximativ 10 mii de reprezentanți ai acestei rase..

Calul Appaloosa este un animal frumos și inteligent cu care poți găsi cu ușurință un limbaj comun și să te faci un prieten loial și de încredere. Îngrijirea adecvată și condițiile adecvate de detenție îi vor garanta viața lungă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cal appaloosa: caracteristici, întreținere și îngrijire