Strut african. Descriere. Unde trăiește?

Descrierea aspectului strutului africanStrutul african este considerat cea mai mare pasăre din lume și singurul reprezentant al ordinului strutului, familia strutului, genul strutului. Strutul african aparține clasei păsărilor și subclasei ratitelor.

Din 1758, denumirea internațională a strutului african este considerată a fi Struthio camelus, Linnaeus.

Numele biologic al acestei păsări se traduce literalmente din greacă prin „vrabie de cămilă”.

Acest nume a apărut datorită trăsăturilor sale caracteristice: struțul are aceiași ochi expresivi ca și cămila, cu gene mari, precum și membre cu două degete și porumb pectoral. Dar, pentru a compara un struț cu o vrabie, cel mai probabil, au început datorită aripilor sale slab dezvoltate..

Descriere

Este un strut o pasăre sau un animal? Strutul african este considerat a fi o pasăre unică care nu poate zbura și nu are chila. Această pasăre are doar două degete pe labe, ceea ce este, de asemenea, un fel de excepție în rândul celorlalți reprezentanți ai clasei de păsări..

Strutii sunt cele mai mari păsări de pe planeta noastră. Înălțimea medie a unui adult ajunge la 2,7 m, iar greutatea ajunge la 156 kg. Cu toate acestea, greutatea medie a unui struț este de obicei de aproximativ 50 kg. De asemenea, este demn de remarcat faptul că bărbații sunt mult mai mari decât femelele..

Scheletul de struț este considerat nepneumatic, singura excepție fiind femurul. Capetele oaselor pubiene au crescut împreună, formând un bazin închis, care este, de asemenea, foarte neobișnuit pentru alte specii de păsări..

Strutii africani se disting prin constituția lor densă, un gât puternic alungit, un cap mic turtit, care se termină într-un cioc uniform, larg și plat. Există o creștere ușoară a țesutului cornos pe cioc. Indivizii au ochi mari, iar pleoapa superioară are gene lungi și groase..

După cum sa menționat deja, chila este complet absentă la acești reprezentanți ai clasei de păsări. Sternul struților africani este foarte slab dezvoltat. Pe suprafața sa, puteți observa și o zonă goală a pielii groase, care este un cal pectoral. Acest porumb acționează ca un suport atunci când pasărea se află pe pământ..

Cum arată labele unui bătrân?Membrele anterioare sunt aripi subdezvoltate, fiecare dintre ele având două degete, care se termină în gheare ascuțite. În spatele păsării există picioare lungi, puternice, musculare, care au și două degete. Una dintre ele are un fel de copită, care acționează ca un suport în timpul alergării..

Strutul african are un penaj larg și buclat. Penele sunt distribuite uniform pe tot corpul. Nu există pene pe cap, gât și picioare; în schimb, pielea din aceste zone este acoperită cu puf moale și scurt. Penele păsării au o structură primitivă: bărbile abia se aderă una la cealaltă și nu formează un evantai. Strutul african are pene foarte frumoase și există multe dintre ele:

 • 16 volante de ordinul întâi;
 • 20 volante de ordinul doi;
 • 50-60 direcție.

Este foarte ușor să distingi un bărbat de o femeie. Penajul unui mascul adult este negru, cu excepția cozii și aripilor, care sunt albe. Femelele sunt mai puțin vizibile ca aspect. Penajul lor este cenușiu-maroniu, iar aripile și coada arată alb-murdar..

Ce mănâncă?

Strutul poate fi numit o pasăre omnivoră. În ciuda faptului că dieta persoanelor tinere constă în principal din hrană pentru animale, păsările adulte consumă mai multă vegetație. Dieta lor principală constă din:

 • Ierburi;
 • Trage;
 • Seminte de plante;
 • Culori;
 • Ovare;
 • Fructe.

Cu toate acestea, struții adulți nu refuză de la diferite animale:

 • Lăcuste;
 • Șopârle;
 • Rozătoare mici;
 • A căzut sub formă de hrană de pradă nemâncată.

Ce mănâncă un strut african?Păsările nu au cu ce mesteca mâncarea, așa că folosesc nisip, pietre mici, precum și așchii, plastic, metal și chiar cuie pentru a îmbunătăți digestia. Este demn de remarcat faptul că indivizii pot înfometa câteva zile. La fel ca și cămilele, acești indivizi pot trăi fără apă mult timp. Animalele vor avea suficient lichid, pe care îl consumă din masa verde a plantelor. Când struții au acces la apă, beau mult și de bună voie. Cu mare plăcere, acestor păsări le place să înoate..

Unde trăiesc struții?

Unde trăiesc struții și care este modul lor de viață? Aceste păsări trăiesc în Africa. Păsările încearcă să evite pădurile umede și preferă zonele ierboase deschise sau semi-deșerturile situate la nord și sud de pădurile ecuatoriale.

Animalele trăiesc de obicei în familii de grup, formate dintr-un mascul matur, 4-5 femele și descendenții lor. Adesea numărul unui grup ajunge la 30 de persoane. Puii care trăiesc în sudul zonei de viață trăiesc în grupuri de până la 100 de păsări.

Adesea, struții africani împărtășesc pășuni cu turme de antilopi sau zebre, iar animalele și păsările se tratează pașnic. Călătoresc împreună prin savane fierbinți. Datorită creșterii ridicate și a vederii excelente, păsările pot observa imediat apropierea unui prădător și fug rapid. Lungimea unui pas este de 4 m.. Viteza strutului atinge 70 km / h. Aceste animale își pot schimba brusc direcția mișcării fără a reduce viteza. Puii tineri nu sunt practic inferiori în ceea ce privește viteza de rulare față de părinții lor. La vârsta de o lună, sunt capabili de viteze de până la 50 km / h.

Principalele tipuri de struți

În timpul Pleistocenului și Pliocenului, au existat mai multe specii ale acestor indivizi pe planetă, care au trăit în Asia de Vest și Centrală, India și regiunile sudice ale Europei de Est. Lipsa controlului asupra exterminării struților a provocat o scădere accentuată a populației lor. În prezent, singura specie include 4 subspecii care trăiesc doar în Africa. Aceste subspecii supraviețuitoare includ următoarele:

 • Comun. Această subspecie se distinge prin pata cheală existentă pe cap. Aceasta este cea mai mare subspecie, a cărei creștere atinge 2,7 m, iar greutatea ajunge la 156 kg. Membrele și gâtul acestui struț sunt vopsite în roșu aprins. Cojile ouălor de păsări sunt acoperite cu grinzi fine de pori, care formează un model care seamănă cu o stea. A fost odată că struții obișnuiți locuiau într-o zonă din Etiopia și Uganda până în Algeria și Egipt. În prezent, această subspecie se găsește doar în câteva țări africane: Camerun, Ciad, Senegal și Republica Centrafricană;
 • Strut Masai: descrierea aspectuluiMasai. Această subspecie trăiește în Africa de Est. În timpul sezonului de reproducere, gâtul și membrele animalului capătă o culoare roșu aprins. În perioade normale, penajul de pe aceste părți a corpului are o nuanță roz;
 • Somaleză. Această subspecie este uneori considerată ca o specie separată. Masculii acestei specii au același petic chel pe cap ca indivizii din subspecii comune. Gâtul și membrele sunt gri-albastru. Femelele au pene maro aprins. Această specie trăiește în regiunile sudice ale Etiopiei, în nord-estul Keniei și în Somalia. Această specie preferă să trăiască singură sau în perechi;
 • Sudică. Această subspecie se distinge printr-o nuanță cenușie de penaj pe gât și membre. Păsările trăiesc în sud-vestul Africii. Subspeciile pot fi găsite în Namibia, Zambia, Zimbabwe, Angola, Botswana.

Fapte interesante

 • Penele de struț sunt adesea folosite pentru a face ventilatoare, ventilatoare și pălării. Popularitatea penei de struț este atât de mare încât aproximativ 370 de tone din această materie primă sunt exportate din Africa în fiecare an;
 • La mijlocul secolului al XIX-lea, struții au început să fie folosiți în agricultură., care a jucat un rol semnificativ în conservarea populației de păsări. În prezent, peste 50 de țări din lume au ferme pentru reproducerea strutilor, inclusiv chiar și țări cu un climat răcoros, cum ar fi Suedia. Principalele obiective ale creșterii păsărilor sunt: ​​conservarea populației, obținerea de piele scumpă, pene și carne gustoasă, care are un gust foarte asemănător cu carnea de vită;
 • Pene de struți, care au 2-3 ani, nu sunt scoase, ci tăiate cu atenție. Această procedură se repetă de 2 ori pe an;
 • Fapte interesante despre struțiAnterior, indivizii erau folosiți ca mijloc de transport., valorificându-le. De asemenea călăreau păsările;
 • Evadând de la un prădător, struții efectuează adesea un truc neobișnuit - pasărea cade pe nisip, întinzându-și gâtul. Astfel, se pare că animalul a dispărut brusc;
 • O altă abilitate neobișnuită a păsărilor este înghite obiecte necomestibile. Adesea în stomacul unei păsări puteți găsi diverse lucruri: monede, cârpe, chei, gloanțe, bucăți de fier;
 • Puteți călări o pasăre călare. Aceste animale sunt capabile să poarte un adult pe sine fără mari dificultăți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Strut african. Descriere. Unde trăiește?