Dinozaurii `cartea recordurilor guinness`

Cu milioane de ani în urmă, dinozaurii erau stăpânii Pământului, rămășițele lor se găsesc chiar și în Antarctica. Unele dintre ele sunt listate în Cartea Recordurilor Guinness, deoarece au dimensiuni neobișnuite și remarcabile sau caracteristici externe..

Iguanodon este cel mai frecvent

Iguanodon

Înălțimea acestor dinozauri a ajuns la 10 metri, iar greutatea a fost de 4 tone..

Iguanodon

Celofiza este cea mai rapidă

Celofiza

Greutatea lui era de doar 30 de kilograme, cu o creștere de 3 metri. Avea picioare lungi, un corp subțire și oase ușoare și goale. A fost capabil de viteze de până la 80 km / h.

Celofiza

Liopleurodon este cea mai mare și cea mai lungă șopârlă

liopleurodon

Deși, potrivit unor rapoarte, concurează cu mosasaurul (mosasaurii Cretacicului târziu aveau o lungime de aproximativ 25 de metri), din punct de vedere al masei, mosasaurul este net inferior lyopleurodonului.

liopleurodon

Aceasta este o reptilă marină, a cărei lungime, împreună cu capul unui crocodil și un corp de pește, era puțin peste 20 de metri, iar greutatea sa era de 20-25 tone. Lungimea dinților era de 40 de centimetri.

liopleurodon

Strutul din Madagascar este cea mai grea pasăre

Strut din Madagascar

Greutatea acestei păsări a fost de aproximativ 500 de kilograme, iar înălțimea sa a fost de până la 5 metri. Firește, nu putea zbura, iar aripile erau subdezvoltate..

struț madagascar

Strutul a depus ouă de 160 de ori mai mari decât ouăle de pui, aveau o lungime de 32 de centimetri, cu un volum de aproximativ 9 litri.

Ou de struț din Madagascar

Argentinosaurus - super greutate

Argentinosaurus

Acest gigant presupunea că cântărea între 60 și 108 tone, lungimea sa era de 28-34 metri, iar înălțimea sa era de 18 metri.

Argentinosaurus

Sauroposeidon - cel mai înalt dinozaur

Sauroposeidon

Tradus înseamnă „Șopârla lui Poseidon”. Înălțimea sa este de aproximativ 18 metri, lungimea - până la 34 de metri, un alt record pentru un sauroposeidon este un gât neobișnuit de lung. Trăia în Cretacic, acum 100-112 milioane de ani.

Sauroposeidon

Therizinosaurus mongol - proprietarul celor mai lungi gheare

terizinozaur

Lungimea acestui terizinosaur era de aproximativ 10 metri, iar înălțimea de aproximativ 5 metri, iar greutatea de 5 tone. Dar cel mai neobișnuit lucru în apariția sa este uriașul său, curbat ca gheare de seceră, de 91 de centimetri lungime..

terizinosaur

Quetzalcoatlus (pterosaur) - cea mai mare pasăre zburătoare

pterosaur

Este o pasăre de mărimea unui avion F-16, aripile sale uriașe aveau 10-15 metri lungime. Și oasele ei sunt foarte ușoare, goale în interior.

Quetzalcoatlus

Pentru decolare, pterozaurii au folosit versanții malurilor râurilor și lacurilor: s-au împrăștiat de-a lungul acestei „piste” pe toate cele patru membre, au bătut cu aripile și, după ce au atins viteza necesară, au decolat în aer.

Quetzalcoatl

În prezent, paleontologii au descris deja peste 500 de genuri și aproximativ 1000 de specii de animale străvechi, iar printre acestea există unele cu adevărat remarcabile, demne de a fi în Cartea Recordurilor Guinness..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dinozaurii `cartea recordurilor guinness`