Care este cel mai mare animal din lume

Fauna planetei este plină de diverși reprezentanți care uimesc imaginația umană prin mărimea lor. Există atât cei mai mici indivizi, cât și exemplare surprinzător de uriașe, care se simt destul de confortabil în habitatul lor natural. Acestea din urmă atrag în mod special atenția unei persoane și îi fac pe cineva să ghicească care este motivul unei greutăți și înălțimi atât de impresionante. Care este cel mai mare animal de pe Pământ?

Balenă albastră

  • în 1926, vânătorii de balene au întâlnit o femeie care cântărea 150 de tone;
  • în 1947 a fost ucisă o balenă de 190 de tone.

Datorită dimensiunii incredibile, nu este posibil să cântăriți un animal întreg pe un vas de balenă, prin urmare, a fost dezvoltată o metodă specială de cântărire în părți.

Pe o notă! Doar o limbă albastră de balenă cântărește aproximativ 2,7 tone - aceasta este exact greutatea corporală pe care o are elefantul indian mediu. Inima unui mamifer cântărește cel puțin 600 kg, care poate fi comparată ca masă și dimensiune cu dimensiunile Mini Cooper.

Puteți întâlni acest deținător al recordului în zonele de apă din multe țări: Rusia, Japonia, China, Malaezia, India, SUA, Norvegia, Islanda, Chile, Columbia etc. De obicei trăiesc singuri, foarte rar - în grupuri de 2-3 persoane. O balenă cheltuiește până la 1 milion de calorii pe zi, pentru a umple de care are nevoie pentru a mânca 1 tonă de krill sau alte crustacee mici.

Alți uriași ai planetei

Pe lângă balena albastră, pe planeta noastră trăiesc și alte animale mari, care aparțin diferitelor categorii. Deci, printre păsări, rozătoare, reptile și alți reprezentanți ai lumii animale există deținători de recorduri care atrag atenția prin dimensiunile lor anormal de mari.

Elefant african

Cel mai mare animal care trăiește pe uscat. Greutatea medie a masculilor este de 7-8 tone, lungimea corpului este de 6-7,5 m, cu o înălțime de 3-3,5 m, iar greutatea colților lor poate ajunge la 100 kg. Practic nu au dușmani în sălbăticie; uneori doar puii suferă de atacul leilor sau al crocodililor. Dar acești elefanți sunt adesea distruși de oameni (colții elefanților sunt un obiect valoros de vânătoare), prin urmare sunt enumerați în Cartea Roșie.

Elefant african

Interesant! Elefanții africani dorm în picioare și sunt încă capabili să jelească morții, în care pot fi comparați cu oamenii

Elefantul de sud

Cel mai mare prădător care trăiește astăzi, deoarece greutatea masculilor adulți atinge 4 tone, iar lungimea este de 2,6-3 m. Ei își petrec cea mai mare parte a vieții în mediul acvatic și foarte rar ies pe uscat (în principal în timpul sezonului de reproducere). O caracteristică unică a acestor animale este că masculii sunt de obicei de 5-6 ori mai grei decât femelele..

Elefantul de sud

Struț

Este considerată cea mai mare pasăre: un adult poate cântări până la 150 kg și crește până la 3 m înălțime. Păsările de dimensiuni enorme trăiesc în zonele joase ale Africii și Peninsulei Arabe și sunt, de asemenea, deținătorii titlului de cel mai rapid animal biped. În plus, depun ouă cu o greutate de până la 2 kg, care sunt considerate una dintre delicatese din lume..

Struț

Capibara

Cel mai mare reprezentant al rozătoarelor de pe planetă. Animalele adulte pot crește până la 150 cm înălțime și cântăresc până la 100 kg. Locuiesc lângă apă în latitudinile temperate și tropicale din America de Sud. Capibara se adaptează bine vieții cu oamenii, prin urmare sunt uneori folosite de rezidenții locali ca animale de companie.

Crocodil cu apă sărată (crestat)

Este cea mai mare reptilă. Locuiește în Asia de Sud-Est, în largul țărmurilor de est ale Indiei și nordului Australiei. Lungimea corpului crocodililor adulți poate depăși 6 m, iar greutatea este de 1 tonă. Acesta este un prădător foarte periculos, care este capabil să atace orice obiect viu la vedere, indiferent dacă este pe uscat sau în apă..

Crocodil cu apă sărată (crestat)

Anaconda verde

Un gigant printre șerpi, a cărui greutate poate ajunge la 200 kg. Lungimea maximă înregistrată a unui șarpe este de 11,43 m. Dar oamenii de știință cred că indivizii cu parametri mari pot fi găsiți în pădurile sălbatice din America de Sud. Anaconda își înfășoară victima până când este sufocată complet și apoi o înghite întreagă, după care poate rămâne fără hrană până la o lună.

Anaconda verde

Crabul păianjen

Cel mai mare artropod, deoarece greutatea sa atinge 19 kg, iar lungimea corpului împreună cu labele este de 3,9 m. Acest uriaș trăiește în apele insulelor japoneze, se hrănește cu moluște mici și poate trăi până la 100 de ani.

Crabul păianjen

Animalele mari moderne ale Pământului nu sunt în niciun caz inferioare ca dimensiuni față de predecesorii lor preistorici. Dar dacă o persoană nu le tratează cu respect și continuă să-i distrugă habitatul, riscă să dispară de pe fața planetei noastre, ca dinozaurii acum milioane de ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este cel mai mare animal din lume