8 Moduri eficiente de a scăpa de melci în acvariu

Cum să scapi de melci într-un acvariu

În acest articol, vă voi arăta cum să faceți față și să scăpați de melci în acvariu. Care sunt motivele apariției. Mă voi gândi în detaliu la momeli, capcane, substanțe chimice și electroliză.

De ce apar melci în acvariu

Practic, aceste moluște provin de la cumpărarea de alge noi pentru piscina de acasă, de exemplu, colaci. Ouăle de paraziți se pot ascunde între frunzele plantei. Sau poate au fost aduși cu noi decorațiuni și pești.

De la sine, moluștele mici nu prezintă niciun pericol într-un acvariu curat și bine întreținut. Dacă se înmulțesc rapid, atunci ar trebui să vă gândiți la prezența unor probleme, de exemplu, o filtrare slabă sau un exces de alimente și cum să le eliminați..

Există câteva metode de distrugere. Să luăm în considerare fiecare metodă mai detaliat.

Care sunt modalitățile de a scăpa

Momeală

Această metodă consumă mult timp și nu este populară..

Momeala este făcută dintr-o sticlă de plastic, mâncarea este plasată pe fund, ceea ce va atrage moluștele. Poate fi salată, măr sau castravete. După ce ați plasat sticla în acvariu, urmați umplerea acestuia. De îndată ce se colectează un număr mare de scoici, acesta este înlocuit cu unul nou.

Momeală de melc
Momeală de melc

Capcane DIY

Metoda naturală de exterminare este capcanele. Le puteți cumpăra gata făcute, dar este greu de făcut..

Este mai ușor să faci singur capcana. Trebuie să luați o frunză de varză opărită și să o puneți pe fundul acvariului peste noapte. Dimineața, pe frunză vor fi mulți melci. Atunci trebuie să-l scoți și să-l arunci.

Puteți folosi o sticlă ca în prima metodă. Este necesar să faceți un vas superficial din sticlă și să îndoiți marginile spre interior, astfel încât prizonierii să nu se târască afară. Tot ce rămâne este să lăsați un tratament pentru melci.

În magazine, la vânzare există capcane care sunt săpate în pământ, iar unele sunt montate pe pereți.

Capcanele sunt mult mai eficiente decât momelile, deoarece odată pline, moluștele nu vor putea să se târască afară.
Capcană DIY
Capcană DIY

Electroliză

Avem nevoie de o baterie și o sârmă de cupru.

 • Conectați firele la baterie
 • Îndepărtați celelalte capete
 • Scufundați-vă în acvariu. Astfel, treceți curentul format prin apă

În timpul descărcărilor actuale, melcii vor muri. Dar pericolul metodei este că plantele se pot deteriora și peștii mor..

După electroliză, va trebui să colectați singur rămășițele crustaceelor, altfel acestea vor începe să se descompună și să înfunde acvariul.

Utilizarea unor medicamente speciale

Oamenii care au obținut pește pentru prima dată folosesc cel mai adesea o metodă chimică pentru a elimina melcii. Nu prea se ocupă de consecințe.

Este implicată utilizarea substanțelor chimice.

Această metodă este eficientă și rapidă, dar periculoasă. Chimia poate dăuna restului locuitorilor acvariului. Multe preparate conțin cupru. Etichetele spun că sunt inofensive.

Fiți foarte atenți când utilizați substanțe chimice pentru melci.
Fiți foarte atenți când utilizați substanțe chimice pentru melci.

Dar, în practică, acești agenți pot ucide aceiași creveți nu mai rău decât melcii. În consecință, acestea vor fi dăunătoare pentru pești. Prin urmare, după un astfel de tratament, acvariul va trebui să fie fiert, iar locuitorii săi vor fi lăsați temporar deoparte..

Mulți oameni recomandă, de asemenea, utilizarea soluțiilor saline. Nu este purtat de melci. Dar și multe plante reacționează prost la sare..

Cumpărarea de persoane care mănâncă melci

Metoda este cea mai umană și inofensivă. Desigur, metoda va dura mult timp, dar fără riscuri pentru sănătatea animalelor de companie și nu trebuie să reporniți acvariul.

Unele tipuri de pești se hrănesc cu melci:

Peștele Tetradon mănâncă melci
Peștele Tetradon mănâncă melci

Peștii efectuează distrugerea crustaceelor. Dar principalul lucru este că peștii sunt puțin flămânzi, altfel nu vor fi interesați de melci.

Tetradonii sunt periculoși. Dacă crustaceele se epuizează, acestea pot începe să mănânce aripioarele restului de pești din acvariu..

Utilizarea crustaceelor

Se folosesc scoicile carnivore Helena. Carnivore și mănâncă alte specii. Este ușor să le cumpărați. În plus, foarte atractiv și frumos.

Helenele pot reduce destul de bine numărul de crustacee sau chiar le pot eradica complet. Când nu mai există melci, prădătorii pot mânca ca de obicei. Deși o astfel de mâncare nu este tipică pentru ei.

Reprezentanții prădători se reproduc încet, dar totuși pot da descendenți. Dar oricum nu doare.

Melcii prădători ai Helenei
Melcii prădători ai Helenei

Prinderea manuală

Această metodă este potrivită pentru recipientele mici cu un volum de 40 de litri și fără vegetație densă..

Alegeți melci mari de două ori pe săptămână și ajungeți la ei cu mâinile. Crustaceele mici trebuie zdrobite în apă.

Această metodă ajută la reducerea numărului de descendenți. Dar această metodă de luptă este destul de neplăcută, nu toată lumea o va folosi și nu este suficient de eficientă.

În primul rând, nu puteți promite o garanție de 100% a curățării complete. În al doilea rând, durează mult. Și cu vegetație densă, este ineficient. La urma urmei, paraziții se ascund în plante.

Prevenirea aspectului

Desigur, merită să ne ocupăm de exterminare, dar și de prevenirea apariției paraziților.

Pentru a preveni răspândirea melcilor, trebuie să monitorizați curățenia acvariului.
Pentru a preveni răspândirea melcilor, trebuie să monitorizați curățenia acvariului.

Reguli simple comune care trebuie respectate pentru a menține rezidenții confortabili:

 • curățați solul o dată pe săptămână;
 • nu supraalimenta peşte;
 • monitorizați starea și temperatura apă, mai ales dacă s-au folosit substanțe chimice;
 • cumpărați tot felul de capcane și momeli pentru paraziți;
 • obțineți niște pești care se hrănesc cu moluște;
 • revizuiți periodic decorul acvariului;
 • prin achiziționarea de noi plante sau accesorii verificați-i dacă există paraziți. Mai bine să le trimiteți în carantină. După un timp, dacă nimeni nu s-a ascuns în ele, le poți scufunda în acvariu;
 • ocazional restricționează peștele din mâncare, apoi vor mânca melci cu mare poftă de mâncare.

Beneficiu și rău

Ce aduc crustaceele în acvariu - daune sau beneficii? Întrebarea este dificilă, la care este dificil să găsim un răspuns clar.

Cochilii sunt benefice și ajută la protejarea purității apei consumând resturile de alimente de jos. Dar, atunci când locuitorii inutili apar și se înmulțesc, ei înșiși devin cauza poluării..

În articol, am examinat tot felul de modalități de a face față melcilor. Pe care să îl alegeți revine proprietarilor de acvarii și pești.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Moduri eficiente de a scăpa de melci în acvariu