De ce apa din acvariu devine verde: motive

Cum se remediază ecologizarea într-un acvariuPentru a elimina problema apei verzi, este necesar să aflăm motivele apariției acesteia. Cea mai ușor eliminată cauză de înflorire într-un acvariu este lumina excesivă. Iluminarea necorespunzătoare sau abundența luminii naturale duce la creșterea și reproducerea algelor specifice. Plantele sunt verzi și nu foarte mari, astfel încât apa capătă o nuanță mlaștină.

Motive populare pentru care apa devine verde

Curățarea insuficientă a acvariului duce la ecologizarea spațiului. Dacă nu îndepărtați la timp deșeurile organice ale peștilor care trăiesc în acvariu, atunci în timp va trebui să vă confruntați cu problema înfloririi. Prin curățare regulată, puteți scăpa de un alt motiv pentru apa înflorită.

Locuitorii acvariului nu consumă întotdeauna toată mâncarea abandonată de proprietar. Ulterior, resturile de hrană pentru pești se așează între alge, pe pietre sau alte decorațiuni ale acvariului. Cu expunerea prelungită la apă, excesul de alimente începe să putrezească, contaminând habitatele peștilor. Cazurile pentru care apa poate deveni încă verde:

 • multe plante plantate;
 • întreținerea rară sau, dimpotrivă, prea frecventă a acvariului;
 • lipsa unui compresor;
 • temperatura peste 28 de grade.

Ce trebuie făcut dacă apa a înflorit

Motive pentru ecologizarea apeiPrimul lucru pe care nu trebuie să-l faci - este să încercați să scăpați de apa înflorită, schimbând-o constant în apă curată. Modificarea ar trebui să fie în timp util, dar nu excesivă. Când se schimbă prea des, "viața lumii acvariului": Peștii și plantele din spații închise au bacterii proprii, atât benefice, cât și dăunătoare. Acestea din urmă se formează în apă putredă, lipsă de spațiu. Acesta este motivul pentru care apa din acvariu devine verde.

Cât de des să schimbi apa

Microorganismele benefice ajută peștii menține un habitat specific. Apa care curge de la robinet nu conține substanțe favorabile peștilor. Apa așezată este considerată utilă. Dacă acvariul are un compresor, atunci înlocuirea se efectuează la fiecare 2-4 săptămâni. Frecvența curățării acvariului și a filtrelor depinde de următorii factori:

 • volumul containerului;
 • tipul de pește;
 • numărul de locuitori;
 • tipul plantei;
 • disponibilitatea echipamentelor speciale pentru aerarea apei.

Mod de iluminare corect

Apa din acvariu devine verdeGreșeala tuturor iubitorilor de acvariu este că uită de ce l-au cumpărat. Încercând să mulțumim atât peștii, cât și plantelor, până la urmă nu este posibil să creăm condiții optime pentru toată lumea. Dacă plantele au nevoie de multă lumină, atunci trebuie să le mutați într-un alt recipient..

Acvariul nu trebuie să stea în întuneric, dar nici nu trebuie să-l expuneți la lumina soarelui. Locul ideal este în mijlocul unei camere, pe un raft de bucătărie sau o comoda, dar nu pe un pervaz. Distanța optimă este considerată a fi de cel puțin 1,5 metri de sursa de lumină naturală (fereastră).

Dacă acvariul este iluminat de lămpi mai mult de 14 ore pe zi, adică riscul de alge verzi și înflorire. Puteți alege un sterilizator UV special - un dispozitiv cu raze ultraviolete direcționate care reglează creșterea algelor. Durata iluminării în funcție de sezon:

 • iarna - 10 ore;
 • vara - 12 ore.

Adăuga "vecini"

Mulți au auzit de mai multe ori despre creaturi neobișnuite, naturale "purificatoare". Acestea includ "burete de mare", somn, melci. Fiecare creatură își îndeplinește propria funcțiepentru a curăța spațiul:

 1. "Burete de mare" servește drept filtru. Dacă îl privești la microscop, poți vedea cum intră și ies fluxurile de apă prin găuri. Nu uitați că un astfel de asistent trebuie curățat periodic, dar acest lucru trebuie făcut extrem de atent..
 2. Somn și melci. Acești locuitori ridică rămășițele hranei nemâncate pe plante, pereții acvariului, între pietricele și pietricele. Atunci când alegeți somnul, trebuie să acordați atenție tipului de creatură: consumul de alimente și trăirea într-o atmosferă favorabilă, în timp acestea cresc la dimensiuni mari.

Recomandări pentru eliminarea apei verzi

Încetiniți creșterea algelor până în momentul în care se efectuează o curățare completă "va ajuta" întuneric: mutați acvariul într-un colț neluminat al apartamentului. Deci, algele dăunătoare vor scădea. Alte sfaturi pentru curățarea acvariului:

 1. De ce apa a devenit verdeAtunci când cumpărați pește, trebuie să întrebați vânzătorul despre regimul și frecvența hrănirii - acest lucru vă va ajuta să economisiți atât bugetul familiei, cât și să evitați degradarea reziduurilor de furaje..
 2. Cumpărarea unui filtru de pământ diatomeu vă va ajuta să vă păstrați acvariul curat. Acest dispozitiv păstrează contaminarea datorită compoziției speciale a filtrului.
 3. Pulberea de streptomicină este considerată eficientă și trebuie adăugată periodic.Luați streptomicină, zdrobiți-o și diluați-o în apă. Trebuie adăugat în următoarea proporție: 3 ml soluție pe litru de apă.

Pentru a vă asigura că apa nu înflorește niciodată, trebuie să acordați atenția cuvenită acvariului și locuitorilor săi. Curățare regulată, condiții de temperatură corecte, raport optim de alimentare, spațiu suficient pentru pești și plante - acestea sunt regulile de bază, în urma cărora puteți evita cu ușurință problemele cu înflorirea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce apa din acvariu devine verde: motive