Caprele alpine: caracteristici ale rasei și condiții de viață

Îngrijirea caprelor alpinePână în prezent, un număr mare de rase de capre au fost crescute, dar caprele alpine sunt printre cele mai rezistente și nepretențioase față de condițiile climatice nefavorabile. Datorită acestei caracteristici fiziologice, această rasă este potrivită nu numai pentru profesioniștii cu experiență, ci și pentru un fermier novice. Astăzi, în articolul nostru, vom face cunoștință cu rasa de capră alpină, precum și cu avantajele și dezavantajele acesteia.

Rasa de capră alpină: origine

Pe baza denumirii rasei, înțelegem că caprele alpine sunt Munte rase, ceea ce explică adaptarea excelentă la vreme rece și condițiile de mediu nefavorabile. Rasa a fost crescută și crescută activ în Elveția, apoi s-a răspândit în America, Italia și Franța.

Astăzi, caprele alpine sunt una dintre cele mai solicitate și populare rase, care sunt crescute activ în întreaga lume. Capra alpină este de asemenea comună pe teritoriile Federației Ruse, Belarus și Ucraina. Dar Franța este încă în frunte în ceea ce privește distribuția. În Franța, rasa alpină de capre ocupă aproximativ 98%, ceea ce indică faptul că doar 2% sunt alocate altor rase..

Capre alpine: descrierea rasei

 • Este dificil să oferiți o descriere detaliată a culorii caprei alpine, deoarece este destul de variată. Gama de culori poate varia de la alb la maro și negru, precum și să combine două sau mai multe culori.
 • Rasa caprei - alpinăLână sunt netede și destul de scurte. Acesta servește mai mult ca un plus decorativ decât un produs de care să beneficieze în viitor. Această nuanță ar trebui luată în considerare pentru fermierii care cresc bovine de dragul produselor din lână, acestea fiind complet nepotrivite pentru ei..
 • Picioarele sunt puternice, deși subțiri, copitele sunt sensibile.
 • Bot plate și alungite, urechile sunt erecte și coarnele sunt plate și puternice.
 • În ceea ce privește creșterea, creșterea masculului variază de la 0,85 la 0,9 metri, iar femela - 0,7 - 0,8 metri.
 • Greutatea variază de la 60 la 80 kg, în funcție de condițiile de detenție, scop și nutriție.
 • Caracter capra alpină este extrem de modestă și calmă. Datorită originii lor montane, caprele se aclimatizează rapid în condiții nefavorabile. Organismele lor sunt rezistente la îngheț și rareori provoacă probleme. Sunt mai puțin dependenți de oameni decât alte rase..

Descrierea productivității

Principalul avantaj din rasa specificată este o productivitate ridicată. În medie, fiecare femelă produce aproximativ 1500 de litri de lapte pe parcursul anului. Este demn de remarcat faptul că au existat multe cazuri în care indicatorii de productivitate anuală au depășit norma. Conținutul de grăsime din lapte variază de la 3,5% la 5,5%. Produsele lactate din lapte de capră sunt de o calitate excelentă. Dar, în ciuda acestui fapt, mulți oameni nu se pot aduce singuri să bea acest produs util din cauza mirosului specific. În ceea ce privește capra alpină, acestea nu au un miros neplăcut sau specific de lapte..

Avantaje și dezavantaje

Caprele alpine sunt considerate unul dintre cei mai căutați reprezentanți ai acestor animale din întreaga lume. Pe baza descrierilor declarate și a numeroaselor recenzii pozitive de la fermieri, putem evidenția următoarea listă merite:

 1. Sunt puțin dependenți de oameni, spre deosebire de alte rase;
 2. Aspect lăptosLaptele are proprietăți și calitate excelente, nu are un miros specific respingător;
 3. Ratele ridicate ale producției de lapte;
 4. Caprele se disting prin natura lor calmă și nepretențioasă;
 5. Rezistență excelentă la îngheț;
 6. Adaptarea la diferite condiții naturale și climatice;
 7. Rezistență.

În ciuda numărului mare de avantaje, nu uitați de dezavantajele existente. Aceste animale, ca toți ceilalți, au nevoie de îngrijire și atenție adecvată, care trebuie să fie asigurate de proprietar. Să ne uităm la principalele limitări drăguț:

 1. Persoanele care aparțin rasei alpine sunt extrem de sensibile și susceptibile la apă. Capra nu va atinge apa poluată, chiar dacă este chinuit de o sete puternică;
 2. Este destul de dificil să obțineți un reprezentant de rasă pură al speciei, acestea sunt vândute exclusiv în pepiniere speciale și costul lor este ridicat.

Creșterea și cultivarea

Caprele alpine, așa cum am spus mai devreme, sunt extrem de nepretențioase de hrănit și pretențioase de îngrijit, astfel încât reproducerea lor nu va fi o muncă istovitoare pentru fermier. În plus, trebuie remarcat faptul că reprezentanții acestei specii sunt extrem de fertil.

Cerințe de îngrijire și întreținere

 • Habitatul lor ar trebui să conțină întotdeauna pur și eliminat;
 • În medie, o capră are nevoie de 4 metri pătrați. m. premise. Mama cu copii ar trebui să fie îngrădită într-o tarabă;
 • CorralPodelele din cameră trebuie izolate fără greș, deoarece picioarele sunt un loc vulnerabil pentru reprezentanții ungulatelor;
 • Camera ar trebui să fie uscat, indicatorul admis al nivelului de umiditate al camerei variază de la 40 la 60%;
 • În ciuda rezistenței ridicate la îngheț, se recomandă păstrarea caprelor alpine în încăperi încălzite iarna, astfel încât cantitatea de lapte de iarnă să fie egală cu cea de vară..

Un fapt interesant este că, atunci când traversați o rasă alpină cu o promisiune mai puțin promițătoare, puteți crește semnificativ calitatea descendenților. Prin urmare, au existat multe cazuri de salvare a rocilor mai puțin promițătoare cu sângele unei specii alpine..

Alimente

Specia alpină este nepretențioasă în hrană, la fel ca alte specii. Cu toate acestea, este destul de logic ca animalele care au o sănătate excelentă și o nutriție echilibrată să aibă un randament excelent în lapte..

Cel mai dietă animalul este fân, ar trebui să fie întotdeauna din abundență și acces liber. Vara, iarba proaspătă din pajiște este o alternativă la fân. Preferă uscatul și furajul, așa că, chiar și în timpul pășunatului de vară, merg în căutarea frunzelor uscate..

Hrana pentru capreDar de cât fân are nevoie o capră alpină pe an? Există reglementări? Prezența constantă a fânului în alimentatorul de capre este normală. Cu toate acestea, ca urmare a observațiilor, s-au calculat volume aproximative de consum - 50 de pungi umplute moderat, fiecare conținând 50 kg de cereale..

Suplimentele de sare și minerale sunt foarte recomandate. Pe parcursul ținând descendenți, caprei ar trebui să i se ofere o dietă echilibrată, deoarece aceasta este o garanție a sănătății viitoarei producții de lapte. Iarna, se recomandă introducerea furajelor concentrate în dietă..

După cum am spus mai devreme, rasa alpină este extrem de sensibilă la apă, prin urmare este necesar să se monitorizeze prospețimea apei și curățenia recipientului pentru băut. Hrănirea copiilor nou-născuți cu lapte matern este cheia sănătății lor excelente și a dezvoltării corecte..

Rasa de capră alpină în Rusia

Această rasă a fost cu succes crescut Fermieri ruși. Este extrem de răspândit și are o cerere în țara noastră, ocupă o poziție de lider în rândul raselor de lapte. De asemenea, trebuie remarcat faptul că această specie este folosită pentru înnobilarea reprezentanților înrădăcinați. Este extrem de dificil să găsești reprezentanți de rasă pură, totuși, dacă s-au transmis semne externe, atunci crucea nu va afecta puternica genetică a alpinilor.

Dacă, dintr-un anumit motiv, pedigree-ul unui animal joacă un rol principal pentru dvs., atunci trebuie să alocați o sumă considerabilă de fonduri pentru achiziționarea unui animal într-o grădiniță, unde întregul pedigree este urmărit și documentat cu atenție.

Odată, când am văzut capre alpine în orașul meu natal la o expoziție agricolă, mi-au plăcut. și am decis să cumpăr o capră de rasă pură și o capră. Ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost calitatea și gustul laptelui. Înainte să beau lapte de capră doar din cauza proprietăților sale benefice, a trebuit să mă sufoc, deoarece gustul și mirosul nu erau pe placul meu. Iată un caz complet diferit, acum îl beau cu mare plăcere. Vreau să menționez și fertilitatea lor: la 7 luni de la cumpărare, am deja 3 capre și 1 capră.

Ivan

Am crescut capre lactate de câțiva ani. La început, soțul meu și cu mine am cumpărat mai multe rase. Apartenența unor indivizi la o anumită rasă a fost o mare întrebare. Dar faptul că caprele alpine au fost semnificativ mai bune decât altele este incontestabil: în ceea ce privește cantitatea de lapte, calitatea acestuia și fertilitatea femelelor. Și vizual arată atractiv. După un timp, am luat decizia de a crește alpini de rasă pură cu alte capre mai puțin nobile. Ca rezultat, derivat "rasă" a reușit să atingă nivelul rasei pure.

Svetlana
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caprele alpine: caracteristici ale rasei și condiții de viață