Capre shami de damasc ciudat - cele mai scumpe și mai frumoase

Shami este o rasă foarte veche, răspândită în Orientul Mijlociu. Încă din cele mai vechi timpuri, caprele din Damasc au oferit proprietarilor lor lapte delicios, carne fragedă și păr frumos. Dar în restul lumii, aceste animale vor părea o minune pentru mulți..

Shami

Vârsta rasei este de câteva mii de ani. A luat naștere în Siria și a fost popular în al doilea oraș ca mărime - Damasc. De aici a venit al doilea nume - capre Damasc.

Shami

Sunt printre cele mai neobișnuite zece animale, iar în patria lor sunt considerate divin frumoase..

Shami

Shami sunt acum comune în țări precum Israel, Siria, Palestina și Cipru..

Shami

Caprele din Damasc sunt cele mai scumpe și sunt evaluate la egalitate cu caii arabi. Prețul pentru un animal ajunge la 70 de mii de dolari.

Shami

Copiii sunt foarte drăguți și frumoși, au un cap în miniatură cu ochi mari expresivi și urechi ondulate. Dar odată cu înaintarea în vârstă, shami prezintă semne caracteristice acestei rase - un nas cu cocoașă, un cap mare, o maxilară inferioară proeminentă și urechi foarte lungi, ajungând la 30 cm.

Shami

Caprele nu numai că furnizează lapte, dar oferă și oamenilor carne delicioasă..

Shami

Animalele sunt mari, până la 1 metru la greabăn și au o rată ridicată de creștere și creștere în greutate. Bebelușii adaugă 300 g pe zi, iar masa masculilor adulți poate ajunge la 130 kg.

Shami

Haina groasă și lungă protejează împotriva intemperiilor. Caprele au un caracter surprinzător de calm și docil, nu sunt pretențioase cu privire la condițiile de detenție.

Shami

Laptele acestor capre este mai bun și mai gustos decât cel al altor rase. Nu are gusturi sau mirosuri neplăcute, iar ugerul se potrivește perfect în forma mașinii de muls.

Shami

Încă din cele mai vechi timpuri, acest lapte era considerat vindecător - era băut cu oameni bolnavi și bătrâni, era dat bebelușilor și din el erau preparate unguente medicinale..

Shami

Randamentul mediu de lapte al shami este de aproximativ 5 litri pe zi, dar unele capre pot produce până la 9 litri..

Shami

Sunt foarte prolifici. De obicei, o capră aduce gemeni, uneori se nasc 4 pui.

Shami

Puii sunt puternici, sănătoși, astfel încât bebelușii sunt luați de la mamă devreme și hrăniți separat, iar capra este mulsă. O persoană este capabilă să producă aproximativ 1.000 de litri de lapte pe an. Femelele Shami sunt gata să se împerecheze și să nască copii până la 9 luni, astfel încât costurile de păstrare a acestor animale se plătesc destul de repede.

Shami

Această rasă de capre are, de asemenea, dezavantaje, iar principalul dezavantaj este dificultatea de a dobândi un animal de rasă și un cost foarte ridicat. Al doilea dezavantaj este prezența coarnelor. Acum crescătorii lucrează la îndepărtarea shami-urilor.

Shami

Mulți vânzători oferă încrucișări, iar cercul crescătorilor oficiali gata să furnizeze documentele necesare este foarte mic și greu de intrat..

Shami

În Rusia, există doar câteva capre Damasc, această rasă abia începe să apară în țara noastră. Dar deja acum, entuziaștii care au decis ca aceste animale să observe calitatea foarte bună a laptelui și caracterul lor calm și prietenos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Capre shami de damasc ciudat - cele mai scumpe și mai frumoase