Ce păsări din natură cresc pui în timpul iernii și de ce

Ce păsări cresc pui iarnaS-ar părea că totul în natură este supus legilor generale. De exemplu, ținând cont de condițiile meteorologice, păsările încep să construiască cuiburi la mijlocul primăverii și deja în mai au pui. Dar diversitatea naturală s-a manifestat și în această problemă. Vă vom spune, pe care păsările cresc pui iarna

și de ce în această perioadă specială a anului.

Pinguin - rezident al Cercului Arctic Sudic

Pinguinii sunt clasificați ca păsări fără zbor.. Dar sunt mari înotători și scafandri. Corpul acestor păsări este alungit, dar destul de plin. Capul este de dimensiuni mici și este așezat pe un gât scurt flexibil. Ciocul este ascuțit și puternic, conceput pentru vânătoare. Pe picioarele groase și scurte, există 4 degete, conectate prin membrane.

Pinguinul menține întotdeauna o poziție strict verticală a corpului; o coadă scurtă îl ajută să mențină echilibrul, pe care pasărea se sprijină ocazional. Penajul are o structură densă și densă, care protejează corpul din apă de hipotermie.

Aceste păsări se păstrează în colonii mari și sunt forțate să supraviețuiască cea mai mare parte a anului la temperaturi foarte scăzute. Vara aici nu durează mult și nici nu se răsfețe cu căldura. Prin urmare, pinguinii nu au de ales clocesc descendenții lor la -40 ° C.

Cum eclozează puii puii

  • Păsări care cresc pui iarnaÎși depun ouăle chiar în mijlocul gloanței acoperite de zăpadă. În zonele mai calde, ambreiajul poate consta din 2 ouă, în zonele reci, femela depune 1 ou și îl transferă imediat la mascul, în timp ce ea însăși pleacă în căutare de hrană. În timp ce tatăl clocotește, ea mănâncă suficient și ridică o gușă plină de alimente pentru viitorul pui.
  • Masculul prinde oul între picioare și îl acoperă cu o pliere a pielii pe abdomen, menținând astfel temperatura dorită. El nu poate pleca, în acest caz oul va îngheța instantaneu. Se întâmplă ca, sub amenințarea înfometării, masculul să arunce un ou fără să aștepte femela și să înoate să se hrănească.
  • La întoarcere, femela determină localizarea bărbatului printre turma zgomotoasă prin vocea ei și se grăbește spre el. Se întâmplă ca un pui nou-născut să nu supraviețuiască. Într-o turmă, există adesea cazuri în care tații care și-au pierdut descendenții încearcă să-l recapete de la alți pinguini și să organizeze lupte reale.
  • Diversi pești merg să hrănească descendenții: hamsii, sardine, pești argintii. Femela regurgită mâncarea pe jumătate digerată în stomac până la pui. Aprovizionarea pe care a adus-o cu ea este suficientă pentru aproximativ 2 luni. Tatăl se hrănește tot acest timp pe mare, după care se întoarce la familie.

Klest - un locuitor al taiga

Această pasăre, care trăiește în păduri, este listată în Cartea Roșie a Moscovei, deoarece în ultimii ani a fost relativ rară. Crossbill trăiește în pădurile de conifere. În dimensiune, această pasăre este puțin mai mare decât o vrabie. Penajul bărbatului și femelei arată diferit.

Masculii sunt luminoși, cu piept roșu, femelele arată mai modest, penajul lor este de culoare gri-verde. Ciocul coastei are forma unui cioc de papagal. Natura a făcut-o astfel încât păsările să poată rupe cu ușurință bucăți de scoarță, ramuri, să se desprindă de conuri.

Baza nutriției crossbill este semințele de molid și alte conifere. Dacă hrana este limitată, păsările includ în dieta lor semințele altor plante care pot fi obținute, precum și insectele.

Aceasta este o altă pasăre care își crește descendenții în timpul iernii. Explicația este destul de simplă. Exact până la iarnă, semințele se coc în conuri de molid, ceea ce înseamnă că puii nu vor rămâne fără hrană, deoarece dieta lor constă tocmai din semințe zdrobite de copaci de conifere.

Descendenți Crossbill

  • Păsările care își clocesc puii în timpul ierniiÎn lunile de iarnă, facturile încrucișate nu au practic nicio concurență pentru resurse. Majoritatea păsărilor zboară spre iarnă în țările calde, în timp ce veverițele dorm mult timp iarna. Există suficientă hrană pentru facturile încrucișate, așa că în acest moment încep să-și construiască cuiburi și să clocească pui.
  • Pentru cuib, femela alege un loc în coroana densă a molidului. Capacele de zăpadă care acoperă ramurile de molid fac ca locul de cuibărire să fie inaccesibil vântului și înghețului. Facturile încrucișate folosesc, de asemenea, materiale pentru construirea unui cuib care poate reține căldura. Se folosesc pene, puf, păr de animale, bucăți de mușchi.
  • Facturile încrucișate sunt puse în februarie și începutul lunii martie. Uneori un cuplu decide să înceapă să se reproducă în ianuarie. Mama îi încălzește pe tineri cu căldura corpului ei. Și tatăl cu greutate este complet ocupat cu mâncarea. El aduce semințe de molid femelei, ea le zdrobește, le umezește cu salivă și hrănește puii, fără a uita să se hrănească singură.
  • Până la vârsta de două luni, ciocurile descendenților încep să se îndoaie și bebelușii încearcă mai întâi să obțină singuri hrană, zburând din cuib.

Unii oameni cred din greșeală că și peștera de pui crește descendenți iarna, bazându-se pe numele său, dar nu. Deși aceste păsări trăiesc pe teritoriul țării noastre, dar nu iarna aici. Și încep să construiască cuiburi, revenind de la iarnă la începutul primăverii. Pentru iarnă, perechile acestor păsări, în general, se despart, reunindu-se primăvara pentru a da viață descendenților.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce păsări din natură cresc pui în timpul iernii și de ce