Pinguini: o descriere a speciilor, caracteristicilor și locurilor în care trăiesc

Descrierea pinguinilorPinguinii sunt păsări speciale, ordinea pinguinilor, familia pinguinilor. Spre deosebire de marea majoritate a păsărilor, aceste păsări nu zboară, dar înoată și se scufundă perfect. Pentru aceasta, au o structură adecvată - o formă simplificată a corpului, pene strânse, un gât mobil și un cioc ascuțit.

Există o concepție greșită frecventă în ceea ce privește gama lor. Tot ceea ce știu majoritatea oamenilor despre aceste păsări este preluat din filme de lung metraj, desene animate și, puțin, din enciclopedii. Pinguinii se ating cu stângăcia lor. Pe uscat, aceste păsări se mișcă cu greu, vâslind amuzant de la labă la labă. Sunt foarte drăguțe și sunt adesea folosite pentru a crea animale de pluș, desene și reclame. Dacă întrebați zece oameni despre locul în care trăiesc pinguinii, atunci opt dintre ei vor răspunde că aceste păsări trăiesc în nord. Dar nu este așa.

Structura, descrierea, gama de pinguini

Caracteristici ale structurii pinguinului

Cum se reproduc pinguiniiS-a spus deja că corpul pinguinului are formă netedă, simplificată. Aripile sale, ca urmare a evoluției, au devenit aripioare foarte flexibile. Când înoată sub apă, articulația umărului său se rotește ca un șurub. Picioarele păsării sunt scurte, cu patru degete. De asemenea, are membrane între degetele de la picioare, care ajută la manevrarea înotului. O altă caracteristică a structurii distinge pinguinul de alte păsări - picioarele sale sunt deplasate cu mult înapoi. Datorită acestui fapt, el stă în picioare și se deplasează pe uscat strict vertical..

Pentru a menține echilibrul, pinguinul își folosește coada scurtă ca suport. De asemenea, oasele sale nu sunt tubulare, ca majoritatea păsărilor, ci mai mult ca scheletul mamiferelor marine. Și pentru izolarea termică, la fel ca toate animalele care trăiesc în frig, pinguinul are un strat de grăsime încălzitor excelent. Particularitățile penajului lor protejează, de asemenea, păsările de frig și umezeală. Penele le potrivesc strâns din cap până în picioare. Păsările nu se pot lăuda cu o varietate de culori - toate speciile au spatele negru și burta albă. Culoarea neagră este bună la acumularea căldurii de la soare și, de asemenea, ajută la termoreglarea generală..

Pinguinii se hrănesc pești, crustacee și diverse moluște. Aparatul lor bucal este aranjat în mod interesant - pentru a prinde prada, pasărea îl aspiră împreună cu apa.

Periodic, păsările se varsă. În acest moment de vulnerabilitate și aspect neîngrijit. Penajul nu se schimbă în același timp, iar penele vechi atârnă în pete pe tot corpul. De asemenea, în timpul mutării, pasărea nu mănâncă, încearcă să se ascundă de vânt și nu înoată.

Atunci, cât trăiesc pinguinii, depinde de tipul lor. În medie, speciile mari trăiesc până la 25 de ani, în timp ce speciile mai mici trăiesc până la 15 ani. În grădinile zoologice și cu mare grijă, aceste cifre vor crește cu siguranță..

Zonă

În ciuda unei concepții greșite obișnuite, pinguinii nu trăiesc la Polul Nord. Locuiesc la Polul Sud, în regiunile sale reci. Aceste păsări trăiesc și în Australia și, în mod ciudat, în Africa de Sud, America de Sud și Insulele Galapagos. Habitatul păsării depinde, bineînțeles, de speciile sale..

Specii de pinguini

Există 19 specii de pinguini cunoscute științei, incluse în 6 genuri. Iată cele mai cunoscute:

  1. Ce mănâncă pinguiniiImperial. Cea mai mare dintre speciile existente. Masculul acestei specii poate cântări 40 kg, iar înălțimea sa ajunge la 130 cm. Culoarea corpului acestui pinguin este aceeași cu cea a celorlalți. Principala caracteristică distinctivă a acestor păsări, cartea lor de vizită, prin care pot fi ușor recunoscute, sunt petele galbene strălucitoare de pe gât. Locuiește pe coasta Antarcticii.

  2. Regal. Această pasăre este puțin mai mică decât Pinguinul Împărat. Greutatea sa ajunge la 20 kg, iar înălțimea sa este de 100 cm. Are pete galbene pe gât și piept. Locuiește în Insulele Sandwich de Sud, Tierra del Fuego, Crozet, Georgia de Sud, Insulele Prince Edward.

  3. Adelie Penguin. Aceste păsări sunt cel mai adesea ținute atât în ​​grădinile zoologice, cât și ca animale de companie. Greutatea sa este de numai 6 kg, iar înălțimea sa este de până la 80 cm. Acești pinguini sunt foarte inteligenți și bine antrenați. Adélie locuiește în Antarctica, fiind cea mai comună specie în aceste locuri. Trăsătura lor distinctivă sunt cercurile albe din jurul ochilor..

  4. Cresta nordică. Această specie este pe cale de dispariție. Greutatea sa este de 3 kg și înălțimea sa de 55 cm. Are ochi roșii și sprâncene luxoase, stufoase, galben-negre, formate din pene lungi. Locuiește pe insulele Gough și Inaccesibilul.

Cresterea pinguinilor

Pinguinii sunt păsări foarte sociale. Locuiesc în turme și adesea se înghesuie în grupuri mari, se cufundă unul lângă celălalt pentru a supraviețui vremurilor reci. Majoritatea sunt monogame și formează o pereche pe viață. Cuiburile lor sunt situate pe malul stâncos, iar unele specii creează o structură de pietricele imitând un cuib rotunjit. O depresiune din stâncă poate servi și ca cuib. Cel mai adesea, există 2 ouă într-o ambreiaj. Mai rar 3 sau 4. Ambii părinți îi incubează, înlocuindu-se periodic reciproc pentru a mânca și a se întinde.

Embrionul se dezvoltă de la 30 la 100 de zile, calendarul depinde de specie. Apoi puiul eclozează. Este acoperit de puf, neajutorat și orb. Părinții au grijă de el continuu, iar după 2 săptămâni puiul va începe să vadă și să devină mai independent. Din păcate, aproximativ 60% dintre pui mor din cauza unor factori de mediu agresivi - temperaturi scăzute, atacuri de prădători și foamete.

De îndată ce puiul deschide ochii, părinții încetează să-l patroneze în mod constant și se retrag, doar uneori hrănind puiul. Din această cauză, bebelușii se strâng în turme pentru a se încălzi sau a se proteja de pescăruși. Întreaga colonie începe să participe la hrănirea descendenților. Aceasta va continua până la prima moltă de pui, după care primesc o acoperire de pene aproape identică cu cea a unei păsări adulte. Apoi, puii se pot scufunda și pot începe să se hrănească singuri..

Fapte interesante

  • Pinguinii sunt păsăriDa, pinguinul are genunchii în ciuda mersului său înclinat, deoarece este o vertebrată terestră. Este suficient să-i privești scheletul pentru a-l înțelege.
  • În ciuda faptului că se știu multe despre aceste păsări, acestea sunt frecvente în multe grădini zoologice și sunt descrise în multe enciclopedii, mulți încă pun întrebarea: este un pinguin o pasăre sau un animal? Științific, animalele includ multe specii de viețuitoare, inclusiv păsări sau fiare. Dar dacă aveți nevoie de un răspuns specific la această întrebare, atunci el este o pasăre.
  • Datorită particularităților structurii corpului, aceste păsări cad adesea pe spate dacă capetele lor sunt aruncate înapoi. Dar nu se pot ridica singuri. Pentru a-i ajuta, la stațiile polare există reprezentanți ai unei profesii speciale - înțelegători de pinguini. După cum ați putea ghici, sarcina lor este să crească pasărea și să o pună pe picioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pinguini: o descriere a speciilor, caracteristicilor și locurilor în care trăiesc