Percheronii: cei mai înalți cai din lume

PercheroniiPrintre numeroasele rase de cai, Percheronii sunt considerați cei mai înalți din lume. Frumusețea și mândria Normandiei mai bine decât alte rase se potrivește descrierii calului eroic din epopee și legende. Acești cai magnifici vor fi discutați în această recenzie..

Istoria rasei

Numele rasei provine din provincia Percher, Franța. Acum este destul de dificil să se stabilească originea originii sale, dar, probabil, printre strămoșii Percheronii moderni s-au aflat camioane grele normande, cai arabi și alte rase.PercheroniiExistă, de asemenea, informații că printre strămoșii Percheronilor ar putea exista o veche rasă flamandă de cai, care este predecesorul cailor Brabant..

Inițial, Percheronii erau folosiți în cavaleria cavalerească pentru a transporta cavaleri puternic înarmați, precum și pentru a efectua lucrări agricole grele. Înainte ca agricultura să fie mecanizată, acestea erau extrem de populare în Europa. Rasa nu a fost crescută în mod intenționat în niciun scop, ci a rezultat mai degrabă ca urmare a diferiților factori naturali și sociali.

Știați? În prezent, există aproximativ 300.000 de percheroni înregistrați în Statele Unite. Și aceasta este cea mai mare populație din lume. La un moment dat, numărul de Percheroni din Statele Unite a ajuns la 70% din numărul total de cai..

Descriere și trăsături distinctive

Caii arabi au adus forme grațioase și culoare gri la exteriorul rasei, distingându-i de alte rase. Picioarele Percheronului modern sunt masive și fără perii, iar coada este lungă și groasă. Până în secolul al XIX-lea, cozile au fost andocate. Acum acest lucru nu se face datorită faptului că coada calului îl ajută să lupte împotriva insectelor care suge sânge..PercheroniiAcești armăsari se disting prin rezistență, agilitate și ușurință în mișcare. Și muscularitatea și forța lor extraordinară i-au scumpit într-un moment în care calea ferată nu era încă inventată..

Aspect

Exteriorul Percheronii francezi:

 • înălțime - 168-175 cm;
 • înălțimea la greabăn - până la 175 cm, dar sunt cele a căror înălțime este mai mare de 200 cm;
 • greutate - 860-950 kg;
 • circumferința pieptului - 2 m;
 • lungimea corpului oblic - 1,7 m;
 • costum - gri, negru;
 • capul este mic, de formă regulată;
 • frunte lată;
 • ochi mari expresivi;
 • urechi mici;
 • gât lung cu o coamă scurtă și groasă;
 • corp muscular proporțional mare;
 • tipul corpului - slab și armonios;
 • spatele este bine asezat, lat si musculos;
 • copite masive.
PercheroniiPercheronii sunt cei mai înalți cai din lume. Atunci când se evaluează calitățile rasei, trebuie de asemenea avut în vedere faptul că fiecare țară are propriile cerințe de rasă. Deci, Franța înregistrează doar Percheroni de costum gri și negru. Calul poate avea semne albe pe frunte sau picioare, dar un număr mare dintre acestea sunt descurajate. Dar în Statele Unite, Percheroni sunt înregistrați nu numai gri și negru, ci și castan, dafin și roan. Înălțimea și greutatea rasei variază, de asemenea..

Știați? Francezii cred că culoarea cenușie deschisă a cailor arabi a fost instilată în Percheroni destul de intenționat. Un astfel de cal este mai vizibil seara, ceea ce i-a permis țăranului să lucreze la câmp până târziu..

Caracter

În general, Percheronii pot fi descriși ca fiind cai puternici și durabili. Fanii își descriu temperamentul ca fiind mândru și precaut. Sunt cai deștepți care pot lucra din greu și de bună dispoziție..PercheroniiSe crede că caii grei sunt încet și, prin urmare, gândesc foarte încet. Dar nu este așa. Caii cavaleriști știau nu numai să gândească, ci să ia decizii rapid și independent, așa că sunt deștepți și rapizi dacă au într-adevăr nevoie de el. Percheroni receptivi și înțelegători, bine pregătiți, pot memora perfect comenzile.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cât durează sarcina și cum să nască cai.

Direcţie

Munca intenționată asupra rasei a început abia în secolul al XIX-lea. În acest moment, există trei grupuri de cai frumoși cu o coamă de lux:

 • mic - pentru călărie și cavalerie;
 • in medie - pentru livrarea camionetelor, vagoanelor;
 • mare - pentru munca agricolă și transportul mărfurilor.

Fiecare grup are propriul său domeniu de activitate delimitat. Deci, caii folosiți în agricultură trebuie să fie în continuare puternici și puternici, iar caii mici și calmi sunt perfecti pentru echitație, atracții și călărie..PercheroniiCea mai mare echipă de Percherons lucrează la Disneyland. Printre caii acestui minunat centru de divertisment, Percheronii reprezintă aproximativ 30%. De asemenea, sunt adesea folosite pentru a reproduce rase noi sau pentru a îmbunătăți cele existente..

Știați? Încrucișarea percheronii cu rase mai ușoare și mai grațioase contribuie la apariția săritorilor și vânătorilor de succes. Mestizo Percherons sunt unii dintre cei mai de succes artiști de circ.

Avantaje și dezavantaje

Printre avantajele Percheronilor:

 • maturitate rapida - de la 3 ani calul poate fi deja folosit pentru transportul oamenilor;
 • plimbarea unică și moale a calului nu se schimbă la nicio viteză de alergare;
 • buna adaptare la orice climat;
 • conținut fără pretenții;
 • putere și rezistență;
 • Eficiență ridicată;
 • caracter calm;
 • mintea plină de viață și ingeniozitatea.
PercheroniAcești bărbați frumoși rareori se îmbolnăvesc, ceea ce este, de asemenea, un avantaj neîndoielnic al rasei. Deci, acestea nu sunt caracterizate de boli tipice ale camioanelor grele asociate cu masa musculară mare..

Dezavantaje ale rasei:

 • creșterea în greutate a unui cal depinde de nutriție - cu cât este mai bună, cu atât este mai mare masa musculară;
 • toate rasele masive, cum ar fi Percheronii, sunt dificil de gestionat datorită dimensiunii lor.

Important! Percheron este universal. Nu este doar un cal muncitor, ci și calul ideal pentru familie și specialistul în hipoterapie.

Percheroni în Rusia

Percheronii au fost importați pentru prima dată în Rusia la sfârșitul secolului al XIX-lea. În URSS, acești cai minunați au fost crescuți la herghelia Khrenovsky (ulterior Ulyanovsky), apoi la Tambov, Voronezh și Bryansk.

Planta Ulyanovsk a crescut cu succes această rasă, dezvoltând 5 noi linii de rasă. Caii lor au fost prezenți la toate expozițiile și vânzările internaționale importante. Dar până în 2011, fabrica a fost lichidată, iar caii săi au fost vânduți grajdurilor private. 4 din 5 linii de rasă derivate au fost deja pierdute și în prezent doar una dintre ele (Ixoda) a supraviețuit.PercheroniiFrancezii Ulyanovsk se deosebeau de o linie pur europeană sau americană. Acești cai erau mai puternici și mai rezistenți. Acum nu se efectuează lucrări regulate pentru menținerea purității liniei, îmbunătățirea acesteia sau alte lucrări de reproducere cu rasa în Rusia.

Întreținere și îngrijire

În ciuda faptului că Percheronii sunt nepretențioși, mai sunt impuse o serie de cerințe condițiilor stabile și de viață:

 • după fiecare dresaj, calul trebuie curățat înainte de a fi introdus în tarabă;
 • pe vreme caldă, este recomandabil să-l scăldăm des;
 • asigurați-vă că prezentați periodic medicului veterinar și respectați programul măsurilor veterinare planificate pentru prevenirea diferitelor boli.

Important! În climatul rece, pielea lui Percheron devine mai grea, astfel încât îngrijirea regulată a pielii este un mijloc de prevenire a bolilor, precum și o modalitate de a îmbunătăți rezistența și de a îmbunătăți performanța..

Grajd

Într-un grajd, calul este cel mai adesea ținut într-o tarabă. Acest lucru este convenabil deoarece oferă calului un loc de odihnă și odihnă, precum și capacitatea de a contacta alți cai - să vadă, să audă, să comunice. Dimensiunea medie a unei tarabe este de 3,7x4,3 m. Pereții săi sunt solizi până la înălțimea crupei unui cal, iar deasupra este instalată o ladă de lemn. Acești pereți oferă o vedere bună și protejează calul de curenți..GrajdCu cât plafonul grajdului este mai înalt, cu atât circulația aerului este mai bună și microclimatul este mai confortabil. Ferestrele oferă iluminare artificială. Temperatura aerului în grajd ar trebui să fie în intervalul de la +5 la +15 ° С, umiditatea - 70%. Temperaturile mai scăzute sau mai mari ale aerului afectează negativ sănătatea animalelor de companie. Pentru a menține temperatura optimă în timpul iernii, camera este de obicei izolată.

Podeaua stabilă poate fi din lut, beton sau lemn. Podeaua de beton poate avea o punte de lemn. Acest lucru îmbunătățește proprietățile de transfer de căldură ale podelei. De asemenea, poate fi presărat cu nisip, turbă, paie sau rumeguș. Scopul unei astfel de acoperiri este de a asigura uscarea. Pentru a scurge gunoiul de grajd în partea îndepărtată a standului, faceți o canelură cu o pantă.GrajdBolurile și alimentatoarele pentru băut sunt necesare echipament. Accesul la apă este organizat folosind un băutor automat. Este confortabil pentru cal și nu creează umezeală excesivă. Ar trebui să existe cel puțin două alimentatoare - unul dintre ele pentru suplimente minerale (inclusiv sare). Alimentatorul este plasat la o înălțime de 1 m de podea. Dimensiunile sale sunt de 1,2x0,5x0,3 m.

Important! Celor mai mulți Percheroni nu le place să fie în tarabă. Nu au nevoie doar de o scurtă plimbare, ci de o ședere lungă în aer curat. Nerespectarea acestui lucru afectează negativ caracterul calului..

Îngrijire

Trebuie să curățați camera de gunoi de grajd și să îndepărtați gunoiul umed zilnic. O dată pe săptămână, grajdul este complet curățat cu dezinfectarea alimentatoarelor și a băuturilor.

Îngrijirea unui cal este necesară pentru a preveni diferite boli. Deci, perierea după o plimbare îmbunătățește fluxul sanguin și funcționarea organelor interne..PercheroniiÎn timpul curățării, puteți observa mici defecte sau tăieturi pe piele și le puteți trata la timp, prevenind infecția bacteriană a plăgii și inflamația. Majoritatea cailor se bucură de periaj. Este, de asemenea, o modalitate minunată de a construi încredere între cal și proprietar..

Inspecţie copite vă permite să detectați în timp fisuri, șchiopătări și alte patologii. Tratamentele cu apă sunt utile pentru stimularea circulației sângelui și îmbunătățirea funcției inimii.

Aflați cum să păstrați rase de cai, cum ar fi: zburdalnic, Kabardian, Yakut și Hanoveriană.

Se recomandă curățarea calului la aer curat. Astfel, praful, acarienii și alți paraziți aduși accidental nu se vor așeza pe așternutul stabil.. Principalele reguli de curățare:

 • îngrijirea ar trebui să fie plăcută și nedureroasă pentru cal;
 • în timp ce curățați, vă deplasați în cerc;
 • este interzisă ocolirea calului din spate;
 • în timpul procedurii, întindeți-vă întotdeauna pe cal cu o mână - contactul tactil calmează animalul de companie și îi conferă încredere și calm.

Pentru curățare se folosesc perii, răzuitoare, bureți. Procedura este pornită de la capul calului. Periile și răzuitoarele din cauciuc sunt confortabile, deoarece se pot adapta cu ușurință la forma mușchilor și nu provoacă disconfort animalului de companie. După curățare, pielea este ștearsă cu o cârpă moale. Sudoare și mătreață prinse în țesături.

Video: cum să curățați copitele caluluiCurățarea copitelor este întotdeauna importantă, dar este deosebit de importantă dacă ai călărit pe pietriș fin. Murdăria este curățată cu cârlig și perie. Zona în formă de V (săgeată) este curățată cu atenție cu o perie. Aceasta este o zonă foarte sensibilă și nu trebuie utilizată cu obiecte ascuțite. Copitele necurățate pot deveni inflamate și deformate.

Coamă iar coada sunt obiecte de care proprietarii sunt deosebit de mândri. Sunt împletite, decorate, încercând să dea o formă spectaculoasă. Pentru periaj, aveți nevoie de un pieptene din lemn cu dinți largi. Ar trebui să treacă cu ușurință prin fire.PercheroniiDinții calului trebuie examinați cel puțin o dată pe săptămână. La examinare, căutați roșeață sau inflamație a gingiilor. Dacă observați o problemă, trebuie să vă informați medicul veterinar, astfel încât tratamentul să poată începe la timp. Semne suplimentare de probleme dentare:

 • salivație intensă;
 • saliva cu sânge;
 • hrană incontinență.

Știați? Percheron nu este doar un animal puternic, musculos, ci și extrem de grațios și grațios, astfel încât reprezentanții acestei rase sunt încredințați să transporte remorci la Disneyland. Natura Percheronilor vă permite să le încredințați vizitatorilor mici.

Alimentare corectă

S-ar părea că cu cât este mai mare dimensiunea calului, cu atât mai multă hrană are nevoie. Dar acest lucru nu este cazul. Se recomandă hrănirea Percherons pentru lucrări cu furaje și concentrate de înaltă calitate. Camioanele cu tiraj au un metabolism mai lent. Acest lucru înseamnă automat că, cu o cantitate mare de hrană și un consum redus de energie, Percheron se va îngrășa rapid, prin urmare, pentru a preveni obezitatea, acestea trebuie să fie limitate în cantitatea de carbohidrați consumată..

Trebuie să vă hrăniți animalul de companie de 3-4 ori pe zi. Mai întâi trebuie să dați furaje (fân, paie), apoi furaje suculente și ovăz. Linsul de sare trebuie păstrat tot timpul în jgheabul mineral. Vara, ierburile oferă calului vitamine, dar pentru a fi siguri de valoarea nutrițională, hrana compusă și complexele de vitamine sunt introduse în dietă.PercheroniiRoughage reprezintă aproximativ 50% din dietă. Rata zilnică de fân este de 20 kg la 500 kg greutate cal. Pentru cei care se confruntă cu încărcături active, valoarea nutritivă a furajelor este crescută prin reducerea cantității de fân și creșterea masei de cereale (ovăz).

În mod normal, un cal bea 4-5 găleți de apă pe zi. Dacă aveți un băutor automat alimentat cu apă, problema băuturii poate fi rezolvată foarte ușor. În căldură, norma de apă potabilă se dublează.

Vă sfătuim să citiți, la ce servesc și cum să le folosească și etrieri.

Percheronii sunt lucrători minunați și tovarăși de om. Pot juca într-un circ, pot apărea la televizor, pot lucra cu copiii, pot participa la transportul de mărfuri și la lucrări agricole. Caracterul calm și puterea mare îi fac extrem de populari și solicitați în orice fel de activitate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Percheronii: cei mai înalți cai din lume