Hrănirea gobii pentru carne acasă: sfaturi și masă

Gobii de vită pentru îngrășareAfacerea creșterii vițeilor pentru carne poate fi foarte profitabilă, dar aceasta va necesita o adăpostire adecvată și o dietă potrivită pentru viței. Pentru a nu petrece mult timp îngrijind animale acasă, se recomandă achiziționarea animalelor tinere deja la sfârșitul lunii aprilie, astfel încât să poată fi puse imediat în păstor. Absența pășunilor lângă curtea fermei nu va fi un obstacol serios. Puteți face un coral special alegând un loc pentru acesta în teritoriul adiacent, amintindu-vă că un cap ar trebui să aibă 8-12 metri pătrați. m.

Caracteristicile dietei animalelor tinere

Masă de hrănire utilăIarna, vițeii sunt hrăniți ca hrană fân, culturi de rădăcini și furaje compuse. Vara, dieta se bazează pe mâncare sezonieră - iarbă proaspătă. Pentru ca animalele tinere să nu experimenteze o penurie de hrană, acestea sunt recoltate pe baza ratei zilnice medii:

 • fân - 3 kg;
 • legume rădăcinoase - 2 - 4 kg;
 • concentrate - 1,5 kg per cap.

Vițeilor de un an trebuie să li se ofere o dublă rată de furaje suculente, iar cantitatea de furaje compuse este redusă la 1 kg. Rațiile de animale au de obicei următoarea compoziție:

 1. Băutură concentrată.
 2. Furaj suculent.
 3. Iarbă sau fân.

Când vițeii au vârsta de 6 luni, ei se pot da deșeuri alimentare. Cartofii sunt hrană destul de grea pentru viței, așa că trebuie să fie pregătiți - fierți și zdrobiți.

Atunci când cresc animale acasă, încep să dea furaje verzi în porții mici, deoarece cu o schimbare bruscă a dietei, pot apărea probleme digestive și acest lucru va afecta creșterea în greutate. Primele săptămâni au voie să adauge 10-15 kg de furaj pe cap pe zi în dietă - se administrează numai după furaje. Până la sfârșitul săptămânii, cota sa ar trebui să ajungă la 70 kg. Concentratele cu adaos de 50-100 de grame de sare trebuie administrate de două ori pe zi.

Cel mai rapid mod de a obține creșterea în greutate dorită este dacă animalele sunt hrănite cu cereale, leguminoase și culturi compozite. Ar trebui să fie frunze care sunt o sursă bogată de fibre, substanțe nutritive și vitamine..

Când creșteți animale acasă, trebuie să le faceți regulat ai grija de camera in sine, unde sunt păstrați vițeii - trebuie să fie întotdeauna uscat, pentru aceasta este necesar să îndepărtați stratul contaminat în fiecare zi, să schimbați așternutul o dată pe lună.

De unde să începem să creștem?

De unde să începeți reproducerea taurilorMai presus de toate, această afacere este potrivită pentru locuitorii din zonele rurale: această afacere nu necesită mult timp pe parcursul anului. Este suficient să petreceți puțin timp și efort vara pentru a obține o cantitate bună pentru gobiul predat pentru carne în toamnă.

Cel mai potrivit loc pentru achiziționarea animalelor tinere este fermele de lapte, unde numărul necesar de animale este păstrat în cantități mari. În acest caz, puteți fi sigur că rasa cumpărată este cea declarată de vânzător. Atunci când alegeți o rasă potrivită, se recomandă cumpărarea celor care sunt cultivate în această regiune. Datorită acestui fapt, animalele tinere nu vor întâmpina dificultăți de aclimatizare la reproducere..

Selecția bovinelor

Atunci când alegeți animale tinere pentru creșterea cărnii, este necesar ia în considerare următoarele caracteristici:

 • Trebuie să aibă 3-4 luni;
 • Greutate - aproximativ 100 kg.

Îngrijirea vitelor tinere nu este atât de dificilă, este suficient pentru ei să găsească pur și simplu hrana potrivită. Cei care vor ridica doar câteva capete pentru a avea mai mulți tauri la propria fermă și pentru a dona unii pentru carne, nu trebuie să se înregistreze. Dacă intenționați să creați o duzină de capete, atunci va trebui să întocmiți documentele unui antreprenor privat.

Când crești un număr mare de tauri (de la 10 capete), tu este necesar personalul de service. Ciobanul va fi angajat în păstorirea vițeilor, iar crescătorii vor asigura condiții de hrănire și vor întreține spațiile în care animalele sunt ținute în stare adecvată..

De asemenea, va trebui să utilizați în mod repetat serviciile unui medic veterinar: pentru a obține vaccinări preventive și pentru a ajuta la tratamentul bolilor bovinelor.

Caracteristici ale junincii de îngrășare pentru carne

Creșterea taurilor acasă nu este atât de ușoară pentru un antreprenor începător. El trebuie să aibă o anumită bază teoretică care să-l ajute să aleagă hrana potrivită pentru animale, precum și să creeze condiții favorabile pentru adăpostire și tratament. În procesul de creștere a vițeilor pentru carne se obișnuiește să se distingă trei etape principale:

 • Hrănind juninci și tauriPregătitoare. Scopul său principal este de a oferi animalelor tinere o cantitate semnificativă de hrană. Având în vedere gustul alimentelor, dieta vițeilor ar trebui să includă siloz, fân și paie.
 • Perioada principală. În această etapă, trebuie să rezolvați aceleași probleme ca și la prima.
 • Etapa finală. Vițeii simt deja mai puțină nevoie de hrană, așa că trebuie să își adapteze dieta adăugând o mulțime de concentrate și furaje suculente.

Se poate obține o creștere semnificativă în greutate cu condiția ca a program optim de mese: Trebuie hrăniți de trei ori pe zi la intervale regulate. Înainte de a pune furajele la viței, aceasta trebuie pregătită într-un anumit mod: culturile de cereale trebuie tăiate sau aburite, cartofii trebuie fierți și frământați, culturile de rădăcini trebuie curățate și spălate. Pentru o digestie mai bună, iarba tânără trebuie mai întâi uscată, se adaugă în dietă în porții mici, crescând treptat cantitatea.

Prezența în dietă a vițeilor de furaje care le depășește nevoile fiziologice are un efect pozitiv asupra dezvoltării mușchilor, creșterii în greutate și calității cărnii.

Vițeilor, cărora li s-a administrat hrană insuficientă pentru o perioadă scurtă de timp, încep să crească activ în primele săptămâni după trecerea la o dietă normală. Dacă, pe tot parcursul sezonului, animalele tinere primesc mai puțină hrană, atunci acest lucru duce la un decalaj în dezvoltare..

Un mare ajutor pentru fermier este prezența fabricilor de procesare din apropiere - zahăr, fabrică de bere sau distilerie. De la ei puteți obține deșeuri alimentare din producție, care pot fi date taurilor deja la vârsta de șase luni..

La creșterea vițeilor pentru carne, trebuie acordată o atenție specială calității și cantității furajelor. Având în vedere aceste și alte recomandări de creștere, vițeii de un an pot câștiga de 7 ori mai mult în greutate decât au făcut-o la naștere și, după ce au împlinit vârsta de 1,5 ani, pot avea cel puțin o creștere în greutate de zece ori.

Cum să obțineți rezultate bune?

Principala condiție pentru hrănirea corectă a taurilorOrice fermier care crește vite pentru carne poate confirma că aceasta este o activitate foarte profitabilă: în absența unor costuri mari ale forței de muncă, în scurt timp pot fi create condiții favorabile pentru creșterea vițeilor și creșterea în greutate..

Unul dintre factorii cheie în obținerea rapidă a cărnii de înaltă calitate este asigurând vițeilor hrană de calitate în cantități mari. Acestea sunt necesare în special pentru vițeii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni. Dacă animalele sunt slab hrănite, atunci oasele și ligamentele lor încep să crească activ, iar carnea devine dură.

Metode de hrănire

Când creșteți viței pentru carne, puteți alege una dintre următoarele metode de hrănire:

 • Mic de statura. Durează o perioadă scurtă de timp de până la 1,5 ani, la finalizarea acesteia, greutatea taurilor poate fi de 400 kg sau mai mult.
 • De lungă durată. Presupune hrănirea activă a animalelor tinere timp de 7-8 luni. În această perioadă, creșterea în greutate poate fi foarte rapidă, iar indicatorul poate ajunge la 500 kg. Carnea este de cea mai înaltă calitate - devine grasă și suculentă.
 • In medie. Intermediar. Această opțiune de hrănire implică furnizarea animalelor cu o cantitate crescută de hrană în comparație cu metoda anterioară. Durează 5-6 luni. Conform rezultatelor creșterii, animalele câștigă 400-450 kg în greutate.

Vițeilor lunari li se permite pășunatul pe pășune. Aici pot fi până la 16 ore pe zi. Cu toate acestea, având în vedere corpul lor fragil, trebuie să aveți grijă ca apa și zonele umbrite să fie prezente în locul pășunatului..

Dacă nu există pajiște în apropierea curții fermei, taurii pot fi păstrați într-un coral special echipat, cu un baldachin. Taurii de un an au nevoie de o atenție specială - trebuie să fie legați în stilou, ceea ce va ajuta la formarea dispoziției lor mai liniștite și îi va ajuta să mănânce mai bine.

Concluzie

Rase de tauri pentru carneCreșterea taurilor pentru îngrășat este o afacere profitabilă pe care o pot face chiar și oamenii departe de activitate. Cu toate acestea, fără cunoștințe, va fi foarte greu să reușești în această chestiune.. Greutatea animalelor și calitatea cărnii lor depinde de mulți factori. Factorul decisiv este nutriția, care trebuie echilibrată și furnizată vițeilor în cantitate suficientă.

De asemenea, este necesar să abordați corect alegerea rasei de tauri, deoarece la creșterea animalelor non-native, pot apărea dificultăți de aclimatizare. Nu uitați că gobii, ca toate animalele de companie, sunt susceptibile la boli, așa că va trebui să fiți vaccinați și să vă monitorizați sănătatea pe tot parcursul timpului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrănirea gobii pentru carne acasă: sfaturi și masă