Caracteristicile crocodilului de apă sărată sau salină

Caracteristicile crocodilului de apă săratăDintre toți prădătorii terestri și de coastă, crocodilul pieptănat este cel mai mare din lume

. Se află în partea de sus a lanțului alimentar în gama sa vastă. De obicei cresc până la 5 metri lungime, iar unii masculi pot crește până la 7 metri. Masa unui crocodil modern cu creastă este de obicei în jur de 2 tone..

Numele și descrierea animalului

Botul reptilei este acoperit cu umflături, de unde și numele său. Tradus din latină, acest animal se traduce literalmente ca „spongios”.

Crocodilul pieptănat are alte nume:

  • nautic;
  • alb;
  • crocodil care mănâncă bărbați;
  • sub apă;
  • estuar;
  • Indo-Pacific.

Aceste nume reflectă întreaga esență a acestui animal..

Acești prădători preferă să trăiască în lagune, zonele inferioare ale râurilor și mlaștinilor de mangrove. Un crocodil pieptănat poate trăi și în apă sărată.

Crocodilii de apă sărată s-au răspândit pe scară largă de pe coasta de est a Indiei până în sudul nordului Australiei. Anterior, se întâlneau și mai des, dar oamenii au exterminat un număr mare dintre ei. În ciuda acestui fapt, această specie este înaintea rudelor sale în lățimea habitatelor sale..

Unele religii s-au închinat crocodilului pieptănat de ceva timp. Simpla vedere a acestei fiare îi îngrozește pe oameni.

Nimeni nu poate determina exact când a apărut această specie. Cu toate acestea, oamenii de știință sugerează că acest animal aparține unei specii străvechi care a apărut acum aproximativ 12 milioane de ani. Principalele rude ale prădătorului sunt crocodilii siamezi și mlaștini.

Aspect

Crocodil pieptănatSpre deosebire de alte specii, crocodilul alb are botul mai lat și mai înalt. Are un cap foarte mare și o maxilară grea. Ochii acestor animale sunt echipați cu o membrană specială intermitentă, vă permite să fiți liber în spațiul apei, protejând ochii de tot felul de daune. Culoarea tânărului este galben-maroniu, cu fragmente negre pe coadă.

La început, culoarea lor este foarte strălucitoare, dar odată cu înaintarea în vârstă, crocodilii combi devin mult mai palizi, iar petele sunt vagi. Adulții au o culoare mai închisă, în unele locuri există o culoare gri sau maronie. De obicei, aceste nuanțe depind de locurile în care trăiesc. La fel ca multe animale, încearcă să se adapteze cât mai mult posibil la mediul lor..

Crocodil alb acoperit cu solzi ovali foarte mici.

Mod de viata

Principala caracteristică distinctivă a crocodilului de apă sărată de alte specii este capacitatea de adaptare la apa sărată. În căutarea hranei, pot înota suficient de departe de țărm. Practica observării crocodilului de apă sărată a arătat capacitatea acestor animale de a depăși 600 de kilometri pe mare în doar 25 de zile. Ajustându-se la curent, prădătorii cad pe valuri mari care îi poartă mult în aval. Se pot opri pe parcurs în zonele de coastă și pot aștepta un curent mare, pentru a-și economisi energia.

Principalul dușmanii sunt rechini tigru, dar reptila marină este capabilă să-i deplaseze de pe teritoriul său, folosindu-și puterea și agresivitatea incredibile. În plus, are o piele foarte groasă, care este prea dură pentru un rechin..

Bărbații care nu au luat încă stăpânire pe teritoriul lor preferă să se deplaseze de-a lungul râului. Ei aleg corpuri adânci de apă, deoarece picioarele lor nu sunt concepute pentru mișcare pe uscat. Crocodilii sunt capabili de viteze de până la 30 km / h.

Alimente

Mănâncând crocodilul pieptănatReptilele marine vânează după apusul soarelui. Preferă să vâneze în apă, deoarece pe uscat pot fi lăsați jos de picioarele scurte și slabe. De asemenea, pot aștepta ore în șir până când un animal se apropie de gaura de udare. Și în acest moment, prădătorul atacă brusc, după care trage prada sub apă, astfel încât să nu mai poată rezista. Și aici, un pește mare prins, un animal răpitor trage la uscat.

După atac își rotește capul foarte puternic, după care victima este literalmente sfâșiată. Prădătorul are o maxilară foarte puternică, cu ajutorul căreia este capabil să zdrobească craniul unui animal adult mare. Când sunt plini, crocodilii ascund adesea resturile de mâncare, lăsându-le pentru o altă zi. Cu toate acestea, uneori alte animale prădătoare reușesc să o tragă departe..

Aceste reptile nu se tem deloc de oameni și le atacă cu ușurință. Pentru aceasta sunt numiți crocodili care mănâncă bărbați. Spre deosebire de mulți alții, acești prădători sunt capabili să atace chiar și stomacul plin. Este imposibil să supraviețuiești după atacul acestui animal. Prin urmare, habitatele acestui prădător feroce ar trebui evitate..

Fapt din istorie

În 1945, pe insula Ramri, aproximativ 1000 de soldați japonezi au fost uciși de crocodili pieptănați prinși în mlaștinile mangrovei.

Descendenți

bebeluș crocodilReptilele marine se reproduc atunci când începe sezonul ploios. La fel ca majoritatea reptilelor, depun ouă. Femela construiește un cuib lângă rezervor, care conține de obicei 40-80 ouă. Cuibul este realizat sub forma unei grămezi de frunziș și murdărie. Femela îngropă ouă în ea și menține constant o temperatură de aproximativ 32 de grade acolo. De fiecare dată crocodilii aranjează cuibul în același loc ca data trecută. Puii eclozează după aproximativ 90 de zile..

Caracteristică interesantă!

Toți puii sunt de același sex. Acest lucru se datorează temperaturii menținute în cuib. Bărbații vor apărea doar la o temperatură stabilă de 31,5 grade Celsius. În cazul unei ușoare abateri de temperatură în orice direcție, se vor naște femele.

După naștere, puii dau un semnal sonor. Femela va ajuta să scoată puii din cuib și să-i tragă cu dinții în apă. Va rămâne cu ei atâta timp cât se adaptează la mediul acvatic. Animalele tinere rămân cu mama lor până la un an și jumătate. Doar 5% din descendenți vor deveni adulți. Rata mortalității animalelor tinere este prea mare. În medie, un crocodil cu creastă atinge vârsta de 65 de ani. Unii oameni de știință prescriu persoanelor fizice cu vârsta de 100 de ani..

Populația

Omul a vânat această specie din 1945. Și numărul lor a scăzut considerabil. De exemplu, în Sri Lanka și Thailanda, crocodilul pieptănat a fost exterminat. De obicei îl ucid pentru profit..

De o valoare deosebită sunt:

  1. piele de crocodil;
  2. carne de crocodil.

Prin urmare există practică de creștere a crocodililor la fermele specializate. De exemplu, în India. În acest moment, crocodilul pieptănat este listat în Cartea Roșie și se află sub protecție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile crocodilului de apă sărată sau salină