Cel mai puternic animal din lume - cel mai puternic zece

Care animale sunt cele mai puterniceCare animal este cel mai puternic din lume? Vă puteți gândi imediat la un elefant, deoarece el este cea mai mare creatură de pe Pământ după balena albastră, dar elefantul este cel mai puternic de pe planetă? Puterea unui animal depinde de mărimea și greutatea sa? Cum se determină cine este cel mai puternic din regnul animal? Citiți articolul și veți afla totul.

Cel mai puternic animal din lume

Nu trebuie să fie un animal mare. Pentru a clasifica cele mai puternice animale din lume, trebuie să țineți cont de raportul dintre greutatea corporală și greutatea pe care o pot ridica, deoarece unele dintre aceste creaturi vii au o lungime de doar 1 mm. Abilitățile unor reprezentanți ai faunei sunt pur și simplu uimitoare.

Evaluarea animalelor

Pe baza criteriului de mai sus, a fost compilată această evaluare a celor mai puternice animale de pe Pământ.

  • Grizzly - puterea și stilul de viață al animaluluiGrizzly

Ursul Grizzly este considerat cel mai mare dintre toate speciile de urși. Înălțimea lui poate ajunge la patru metri și poate cântări până la șapte sute de kilograme..

Un urs grizzly ridică o greutate egală cu propria greutate. Este cunoscut pentru puterea sa și este foarte periculos pentru oameni. Un astfel de urs poate deschide o mașină cu ghearele sale, ca o cutie de conserve.

  • Elefant

Elefantul este unul dintre cele mai mari și mai puternice animaleDesigur, există un elefant în clasamentul celor mai puternice animale de pe Pământ. El nu este doar unul dintre cele mai mari animale, ci și unul dintre cele mai puternice. Greutatea sa poate fi de până la șapte tone, iar lungimea corpului său este de până la opt metri. Elefantul ridică obiecte cu trunchiul său. Trunchiul este un organ muscular unic. Iar greutatea pe care un elefant o poate ridica cu trunchiul său este de o dată și jumătate greutatea unui elefant. Un elefant poate ridica cu ușurință o mașină cu portbagajul sau poate dezrădăcina un copac. Viteza maximă a unui elefant este de patruzeci și cinci de kilometri pe oră. Elefantul este foarte stabil, este aproape imposibil să-l dărâme doar dacă este atacat de mai mulți prădători simultan.

În India, elefanții sunt folosiți pentru transportul încărcăturilor mari

  • Tigru

Tigru Amur - caracteristiciTigrul este cel mai puternic membru al familiei Felidae. Poate atinge dimensiuni foarte grave: înălțime de până la trei metri și jumătate și greutate de până la trei sute de kg. La vânătoare, tigrul poate alerga la viteze de până la șaizeci de km / h, făcându-l unul dintre cele mai rapide animale.

Un tigru se poate descurca de două ori cu greutatea sa.

Tigrii sunt enumerați în Cartea Roșie și vânarea lor este interzisă în întreaga lume.

  • Vulturul încoronat african

Vulturul încoronat - fapte interesanteDintre păsări, vulturul încoronat african este cea mai puternică pasăre. Anvergura aripilor sale atinge doi metri.

Un vultur poate transporta de patru ori greutatea sa corporală. Poate fi un animal destul de mare. Acești vulturi vânează și animale mai mari, dar în acest caz lucrează în perechi, iar după vânătoare sfâșie prada în bucăți pe care le pot duce..

  • Gorila - puterea animalelorGorilă

Acesta este cel mai puternic reprezentant al ordinii primatelor. Creșterea unei gorile poate avea până la doi metri înălțime și cântărește două sute cincizeci de kilograme. Gorilele musculare sunt capabile să ridice de zece ori greutatea lor. Gorila poate câștiga chiar o luptă cu tigrii. Gorilele au membrele anterioare foarte puternice datorită faptului că se bazează în principal pe ele atunci când merg pe jos.

  • Crocodil

Unde este puterea crocodiluluiPrintre echipa de reptile, crocodilii sunt cele mai puternice animale. Ele ajung la patru metri lungime. Crocodilii au fălci foarte dezvoltate, care pot mușca într-un animal mare. Presiunea maxilarului în timpul mușcăturii poate fi mai mare de două tone pe inch pătrat. Crocodilul este capabil de viteze pe uscat de până la șaptesprezece kilometri pe oră.

  • Furnică tăietoare de frunze

Aceste furnici sunt adesea numite furnici de ciuperci, deoarece procesează frunzele, care devin apoi baza creșterii ciupercilor. Și ciupercile sunt ulterior principalul aliment al acestor furnici..

Furnica tăietoare de frunze este un adevărat om puternicFurnicile sunt în general considerate cele mai harnice și mai puternice dintre insecte..

În medie, furnicile sunt capabile să ridice și să mute obiecte care cântăresc de douăzeci de ori greutatea unei furnici. Și o furnică tăietoare de frunze poate ridica și transporta de cincizeci de ori greutatea sa..

  • Gandac de balegar

Dung beetle - cât de mult poate ridicaEste un mic gândac lung de aproximativ doi centimetri, care se poate ridica și transporta cu ușurință de o mie de ori mai mult decât se cântărește singur. Acest gândac se hrănește în principal cu gunoi de grajd, pentru care a primit un astfel de nume. Rulează bile cu o greutate de până la 50 de grame, deși el însuși nu cântărește mai mult de două grame. Gândacul de bălegar își trage mingea în gaura sa la o adâncime de un metru și jumătate, și așa aproximativ de două ori pe zi.

  • Fotografie Shell acarianCăpușă carapace

Habitatul lor este solul. Acarienii blindati sunt complet invizibili cu ochiul liber, dar aceste creaturi microscopice pot ridica o mie de ori mai multa greutate decat a lor. Acești acarieni sunt foarte utili și joacă un rol important în formarea solului..

  • Copepod

Ce fel de animal este un copepodÎn clasamentul celor mai puternice animale de pe planetă, se poate atribui pe bună dreptate primul loc copepodului. Este un locuitor al mării adânci, dimensiunea sa nu depășește un centimetru. Horsepods dezvoltă viteze de până la șase kilometri pe oră, care este de cinci sute de ori mai mare decât dimensiunea lor. Prin urmare, copepodul poate fi atribuit celor mai rapide creaturi din lume..

De ce are nevoie un asemenea crustaceu atât de mic? Este simplu - cu o dimensiune atât de mică, este foarte greu să reziste tuturor celor care doresc să profite de plancton. Prin urmare, o astfel de forță permite copepodului să dezvolte rapid viteza și să scape de cei care încearcă să-l mănânce. Acest sistem de evadare de la prădător a permis acestui crustaceu să-și dezvolte populația la o dimensiune enormă. Copepodul este considerat cea mai numeroasă creatură de pe planetă..

Concluzie

Fauna este foarte bogată și polifacetică și fiecare creatură din ea este dotată cu anumite capacități și calități. Cineva este considerat cel mai rapid, cineva este cel mai mare și cineva este cel mai puternic, după cum se poate observa din evaluarea de mai sus. Dimensiunea unui animal nu înseamnă întotdeauna puterea sa incontestabilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cel mai puternic animal din lume - cel mai puternic zece