6 Specii de pești de acvariu vivipari

pești de acvariu vivipari

În articol voi lua în considerare condițiile pentru păstrarea și reproducerea peștilor de acvariu vivipari. Voi enumera caracteristicile speciei: guppi, cozi de spadă, formosa, girardinus, platies și molies. Voi nota cu ce locuitori sunt compatibili. Vă voi spune ce să hrăniți și cum să vă reproduceți corect.

Cel mai bun pește de acvariu vivipar

Grupul de pești vivipari are zeci de specii. Locuiesc în rezervoare de apă dulce din America de Sud și Centrală. Potrivit acvaristilor începători, deoarece condițiile de păstrare a acestora sunt destul de simple, iar aspectul lor este luminos și memorabil.

Cele mai populare specii de pești vivipari:

Guppy

Acești mici pești de acvariu încep într-o școală. Femela guppy atinge 3-7 cm lungime, are aripioare rotunjite și o culoare nedescriptibilă. Bărbații cresc până la 1,5-4 cm. Aripioarele gupilor masculi sunt lungi, culoarea este strălucitoare. Culori guppy reprezentată de o gamă largă de culori, nuanțe și deborduri. Gupii de rasa pură diferă prin forma cozii și aripioarelor.

Pentru a păstra o turmă de guppi, este nevoie de un acvariu de peste 20 de litri. Plantele sunt cu frunze mici, înrădăcinate și plutitoare. Pietrele și solul sunt selectate de dimensiuni medii și mici, cu margini netede.

Marginile ascuțite ale decorațiunilor deteriorează aripioarele guppy-ului.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 22-26 grade;
 • Duritate: 15 dH;
 • Aciditate: 7,0-7,2;

Trebuie să schimbați apa o dată pe săptămână, înlocuind 25% din volum. Debitul de apă din acvariu nu trebuie să fie puternic.

Liniștiți și calmi, gupii se înțeleg cu tot felul de pești. Peștii cu tendințe agresive, peștii mari și prădătorii deteriorează sau mănâncă aripioare lungi de guppi.

Hrănirea guppiilor:

Guppii sunt pești omnivori.. Dieta include alimente de origine animală și vegetală:

 • Plancton;
 • Ciclop;
 • Larvele de țânțari;
 • Daphnia;
 • Anelide;
 • Chlorella și Spirulina;

Fulgi mici și granule sunt potrivite pentru guppi. Guppii sunt hrăniți des, în porții mici. Feedul rămas este eliminat. O zi pe săptămână se face descărcarea și peștii nu sunt hrăniți.

Sarcina Guppy
Sarcina Guppy durează 20-40 de zile

Reproducere

Sarcina unei femei poate fi ușor identificată printr-o burtă rotunjită. Puii care poartă durează de la 20 la 40 de zile și depind de temperatura apei: cu cât este mai mare, cu atât femela va naște mai repede.

Femela gravidă este plasată într-un recipient separat, plantat cu plante (inclusiv cele plutitoare). Schimbarea apei în ea se efectuează de două până la trei ori pe săptămână..

La un moment dat, o femeie guppy dă naștere la 20 până la 200 de pui. O singură împerechere este suficientă pentru fertilizare timp de câteva luni. Femela este capabilă să nască la fiecare 1,5 luni fără să se împerecheze cu masculul.

Nu este recomandat să lăsați prăjiți într-un acvariu comun. Peștii adulți îi pot mânca.

Pentru a împiedica reproducerea guppiilor, ei formează o turmă de câțiva masculi sau reduc temperatura apei la 20 de grade.

Femei gravide guppy
Femei gravide guppy

Pește-spadă

Spadasin a primit acest nume datorită aspectului său. Spadasinul de sex masculin are una sau două raze alungite pe aripa caudală. Lungimea corpului masculului este de 8-13 cm, femela de 12-15 cm. Culorile sunt prezentate în toate nuanțele de roșu, portocaliu și galben. În plus, există indivizi de culori negru, chintz și maro..

Acestea conțin spadasini în grupuri de 6-8 pești, dintre care 3 sunt. - masculi de aceeași dimensiune. Un pește numără 4-6 litri de apă.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 23-28 grade;
 • Duritate: 10-25 dH;
 • Aciditate: 7,0-8,0 pH;

O treime din apă se schimbă o dată pe săptămână. Spadasinii adoră apa curată, astfel încât un filtru și un compresor trebuie instalate fără greș. Iluminarea este moale, umpleți-vă. Plantele pentru acvariu sunt selectate cu frunze mici, precum și cu plante plutitoare. Grund fin și mediu, de preferință nuanțe întunecate.

Acoperirea acvariului cu un capac va împiedica săriturile bărbătești.

Puteți păstra o coadă de sabie cu pești activi, pașnici, fără aripioare lungi.

Purtătorul de sabie este omnivor. Trebuie să alcătuiești dieta din furaje de origine vegetală și animală. Hrănesc peștii de două ori pe zi.

Reproducere

La 8 luni, vine pubertatea cozilor de spadă. Masculul fertilizează femela o dată și acest lucru este suficient timp de câteva luni. Femela poartă alevini timp de 30-40 de zile și dă naștere la 20-50 de pui. Este capabilă să nască la fiecare 1-2 luni fără fertilizare suplimentară.

Femela schimbă sexul. În același timp, o „sabie” crește pe coada ei și este capabilă să fertilizeze.
Spadasinii ajung la pubertate la 8 luni
Spadasinii ajung la pubertate la 8 luni

Girardinus

Pești mici fără pretenții. Lungimea corpului masculului este de 3-4 cm, a femelei este de 5-7 cm. Aripioare mici rotunjite. Culoarea fundalului este argintie, aurie și albăstruie. Petele neregulate sunt împrăștiate în jurul corpului.

Pentru 4 pești, este necesar un acvariu cu un volum de 50 de litri sau mai mult. Plantele sunt plantate indigene și plutitoare, creând tufișuri mici. Orice sol este așezat.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 18-24 grade;
 • Aciditate: 6,8-8,0;
 • Duritate: 10-30;

O dată pe săptămână, înlocuiți o parte din apă (10-20%) cu apă proaspătă. Iluminatul din acvariu este setat la moale. Filtrul nu ar trebui să creeze curenți puternici. Este de dorit un compresor de aer, dar dacă există multe plante în acvariu, acesta poate fi renunțat.

Girardinus este un pește liniștit și se înțelege cu alți pești neagresivi de aceeași dimensiune.

Girardinus mănâncă orice aliment pentru pești de origine vegetală și animală. Larvele de insecte, viermii și larvele de crustacee pot fi hrănite decongelate.

Pentru o dietă echilibrată, se alternează tipurile de furaje. De exemplu, dau cereale dimineața și viermi de sânge seara..

Girardinus se reproduce pe tot parcursul anului. Sarcina durează 1-1,5 luni. Pentru naștere, femela este plasată într-un recipient separat. Puii Girardinus trăiesc separat de adulți timp de două săptămâni și se hrănesc cu alimente și protozoare.

Girardinus se poate reproduce pe tot parcursul anului
Girardinus se poate reproduce pe tot parcursul anului

Formosa

Acest pește este unul dintre cei mai mici dintre vivipari. Lungimea corpului masculului este de 1,5-2 cm, a femelei de 2,5-3 cm. Culoarea corpului este gri-măslin, abdomenul este mai deschis. Aripioarele sunt maronii. O dungă întunecată largă și o duzină de dungi transversale abia vizibile străbate de-a lungul corpului. Aripioarele dorsale și caudale au o pată neagră.

O școală de pește folosește un recipient de 20 de litri. Arborii de plante cu frunze mici, inclusiv cele plutitoare, sunt binevenite. Puteți instala un adăpost în acvariu - o grotă sau un obstacol.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 22-26 grade;
 • Duritate: 5-20;
 • Aciditate: 6,5-7,5;

Pentru hrănirea formosa, hrana mică de origine vegetală și animală este potrivită.

2-3 femele se bazează pe o formăza masculină.

Peștii mici (până la 5 cm) fără comportament agresiv sunt potriviți pentru menținerea articulațiilor cu formoză.

Formozele sunt gata de reproducere la vârsta de 5-6 luni. În prezența vegetației, tinerii sunt lăsați într-un acvariu comun. În decurs de 10 zile, femela dă naștere la 5 prăjiți zilnic. Puii sunt hrăniți cu organisme mici (dafnii, ciliate) și alimente gata preparate pentru prăjiți.

Formosa - pești mici de până la 5 cm
Formosa - pești mici de până la 5 cm

Pecilia

Forma corpului pecilia seamănă cu un spadasin. Lungimea corpului de la 4 (masculi) la 7 cm (femele). În cadrul speciei, formele diferă, care diferă între ele prin mărime și culoare..

1,5-2 litri de apă se numără pentru o pesilia. Acvariul este echipat cu un capac. Plantele sunt plantate pe părțile laterale ale containerului. Platele sunt hrănite cu hrană pentru animale (viermi de sânge, coretra, ciclop etc.) și de origine vegetală (salată, spanac). Furajele industriale gata preparate (fulgi) sunt potrivite.

Pecilia se înțelege cu oricare dintre locuitori, cu excepția ciclidelor mari, a peștelui auriu, a astronotilor. Combinați cu precauție cu anghile și creveți.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 22-26 grade;
 • Duritate: 7-20;
 • Aciditate: 7,0-8,0;

Reproducerea platilor.

Puteți distinge un bărbat de o femeie prin prezența unei aripioare anal tubulare (gonopodia). Masculul fertilizează femela cu ea. Ea poartă prăjitură 40-50 de zile și la un moment dat naște până la 50 de pui.

Pecilia multicolor
Pecilia multicolor la un moment dat poate da naștere până la 50 de alevini

Mollies

Acest pește este reprezentat de multe specii care diferă între ele prin culoare și forma aripioarelor:

 • Gratuit
 • Navigație
 • Balon
 • Peten
 • Sfenos
 • Fulg de zăpadă și altele.

Culorile variază de la negru la alb argintiu și auriu.

Un acvariu pentru molii este ales cu un volum de 35 de litri sau mai mult. O abundență de plante plutitoare și înrădăcinate, adăposturi și grote va ajuta la crearea unui mediu confortabil.

Parametrii apei:

 • Temperatura: 24-28 grade;
 • Duritate: 22-28;
 • Aciditate: 7,2-7,9.

Salinitatea ușoară este acceptabilă. Orice sol este ales. Iluminatul, filtrarea apei și un compresor sunt o necesitate pentru un acvariu molies. Acest pește este compatibil cu orice locuitori neagresivi ai acvariului..

6 specii de pești de acvariu vivipari
Culorile Mollies pot varia de la negru la alb argintiu

Alimentele pentru petilia alternează între ele - vii, vegetale și gata preparate uscate.

Reproducerea molies

Creșterea acestor pești se bazează pe aceiași parametri ca creșterea altor pecilia (plati, girardinus).

În cele din urmă, aș dori să observ că speciile de pești vivipari enumerate mai sus sunt potrivite pentru păstrarea de către acvaristi novici. Durata lor de viață variază de la 4 la 8 ani. Parametrii principali ai diferitelor tipuri sunt similari.

<="b-r b-r - post-articol">">
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Specii de pești de acvariu vivipari