Alimentator auto pentru acvariu. Pro și contra ale hrănitorilor de pește

Alimentator automat pentru pești de acvariuDacă plecați în vacanță sau într-o călătorie de afaceri lungă și nu există nimeni care să părăsească acvariul cu animale de companie, atunci aveți două opțiuni. Primul este să găsești o bonă pentru pește sau pur și simplu să lași peștii să iasă singuri și să arunce loturi care vor fi mâncați în continuare. Înainte de a leșina din a doua opțiune, întrebați despre alimentatorul automat.

Un alimentator automat de pește (alimentator) poate fi un instrument excelent dacă trebuie să călătoriți în afara orașului sau doriți să ajustați programul de hrănire a peștilor. În acest articol, veți afla despre alimentatoarele automate populare și veți primi instrucțiuni despre cum să vă creați propriile.

Nu te confunda varietate de alimentatoare auto, care sunt vândute în magazine, toate funcționează conform unui principiu de bază. Fiecare are un cronometru pe care îl programați pentru a elibera cantitatea corectă de hrană la o anumită oră de la una la patru ori pe zi. Se atașează la rezervor sau plutește la suprafață pentru o alimentare ușoară.

De îndată ce alarma se declanșează, alimentatorul automat de pește fie eliberează pelete din cameră cu o singură porțiune, fie deschide ușa pentru eliberare, destul de mult, pentru ca gravitația să livreze hrana în apă.

Alimentatoarele standard din punct de vedere al capacității sunt proiectate pentru câteva, trei zile. Dacă sunteți absent pentru o perioadă mai lungă, veți avea nevoie de un alimentator de pește cu rezervor mare. Această plăcere este mult mai scumpă, dar acvariul poate fi lăsat nesupravegheat până la 90 de zile, cu condiția ca și restul proceselor de îngrijire să fie automatizate..

Pro și contra ale alimentatoarelor automate

Ca orice echipament de acvariu hrănirea automată are și avantajele și dezavantajele sale.

Partea avantajoasă:

 • Principiul de funcționare al alimentatorului autoElimină riscul de a uita sau de a pierde hrănirea;
 • Vă permite să hrăniți peștii când sunteți departe de casă;
 • Poate fi conectat la un temporizator automat pentru alimentare programată;
 • În unele modele pot fi utilizate și alternate diferite tipuri de furaje;
 • Multe hrănitoare automate pentru pești sunt programate pentru mai multe furaje pe zi;
 • În modul automat, riscul supraalimentării animalelor de companie este redus. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când vi se cere să aibă grijă de creaturile vii ale rudelor sau vecinilor care nu știu despre problemele de pește. Nu este un secret că peștii sunt cerșetori nesățioși și oricât de mult le-ai da, ei încă arată cu ochii flămânzi.

Contra alimentatoarelor:

 • Unele modele au o capacitate mică, dar acest lucru poate fi suficient pentru a se alimenta câteva zile;
 • Nu va fi posibil să se hrănească produse vii și proaspete, deoarece acestea se pot deteriora;
 • Hrănirea automată duce la lene și neglijare a rezervorului (da, nu râdeți), mai ales pentru un copil care are grijă de rezervorul său și învață să fie responsabil;
 • Alimentatoarele automate de înaltă calitate sunt scumpe.

Alimentator automat pentru bricolaj

Dacă sunteți sigur că un alimentator automat de pește este pur și simplu necesar pentru dvs., aveți ocazia să îl cumpărați sau să îl fabricați singur. Crearea propriului dvs. alimentator auto va dura puțin timp, dar vă va economisi bani dacă aveți cele mai multe materiale necesare. Mai jos veți găsi o listă de materiale, precum și instrucțiuni pas cu pas pentru crearea unui alimentator. Vei avea nevoie:

 • Sticlă de plastic goală
 • Capac din plastic
 • Chibrituri
 • super-lipici
 • Vechi telefon mobil sau pager (cu funcție de vibrație)

Instrucțiuni pas cu pas

Cum să faci singur un alimentator de aerFolosiți un cuțit ascuțit sau o foarfecă pentru a tăia fundul sticlei de plastic și scoateți capacul superior (o sticlă de lapte va funcționa). Așezați capacul sticlei pe o suprafață plană (cum ar fi o masă). Așezați chibriturile deasupra capacului, unul peste altul, lipindu-le una de cealaltă și de capacul sticlei.

Așezați sticla de plastic peste chibrituri cu capul în jos, astfel încât gâtul sticlei să fie chiar deasupra chibriturilor - lipiți-l în loc, astfel încât să existe un gol. Umpleți o sticlă de plastic cu pelete sau fulgi de pește - se vor vărsa peste chibrituri, dar capacul sticlei va opri fluxul. Așezați telefonul mobil în sticlă după ce ați setat modul vibrații.

Așezați alimentatorul deasupra acvariului - îl puteți agăța de tavan sau pereți cu un cârlig sau îl puteți atașa la spatele rezervorului. Pentru a vă activa alimentatorul automat, apelați telefonul sau pagerul - când telefonul vibrează, alimentele vor intra în rezervor. Un design destul de simplu, poate fi utilizat în siguranță ca opțiune de rezervă dacă sunteți în afara casei pentru câteva zile. Cu orice alimentatoare de casă (există opțiuni diferite) există posibilitatea ca ceva să meargă prost. De exemplu, alimentarea va fi ambalată strâns în gaură și vibrația telefonului nu va fi suficientă pentru a scutura stagnarea. Atunci vei avea o surpriză neplăcută când te vei întoarce acasă..

Alimentatoare automate de pește populare

Tipuri de alimentatoare autoDacă vă place ideea hrănirii automate a peștilor, dar doriți ca procesul să fie precis și controlat, atunci este mai bine să cumpărați un alimentator. Mai jos veți găsi o listă de modele automate populare.

Eheim Twin Feeder - Acest alimentator automat pentru acvariu este echipat cu două camere, astfel încât să puteți oferi peștilor dvs. două tipuri diferite de alimente pentru până la trei hrăniri pe zi. În plus față de selecția din diferite frecvențe de livrare, acest alimentator are până la 9 rotații pe timp de livrare, astfel încât să puteți regla și dimensiunea lotului. Funcționează cu patru baterii AA.

Alimentator automat Fish Mate - alimentatorul automat pentru acvariu are 14 compartimente separate pentru depozitarea porțiilor individuale de hrană. Acest alimentator vă permite să programați până la patru hrăniri pe zi și eliberați alimentele încet timp de 2 ore pentru a preveni supraalimentarea.

Alimentator digital automat Eheim Feed Air - Acest alimentator digital este echipat cu un control electronic al programului care vă permite să vă hrăniți de până la patru ori pe zi folosind alimente din cereale sau pelete. Acest alimentator are un ventilator încorporat, care îți menține mâncarea uscată, astfel încât să nu stea rău. Alimentatorul de aer Eheim poate distribui porțiuni simple sau duble (distanțate 1 minut), precum și control manual.

Alimentator automat AquaChef - Acest alimentator automat poate conține până la 35 de grame de alimente simultan și este rezistent la umezeală, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la umezirea și deteriorarea alimentelor. Distribuitorul AquaChef vă permite să selectați dimensiunea de servire și numărul de porții (până la patru pe zi) cu un temporizator programabil - aveți, de asemenea, opțiunea de a alege o porție simplă sau dublă.

Se spune că peștii au o memorie scurtă. Cercetările ulterioare infirmă acest mit, dar este un mit bun, așa că se crede. Dacă acest lucru este adevărat, iar peștii au o memorie de aproximativ 30 de secunde, atunci cum își amintesc să mănânce? Într-o zi și-au dat seama că le este foame, iar în clipa următoare vor uita. Apoi își vor aminti din nou și vor uita din nou. Probabil că nu ar fi trăit mult..

În acest caz, este bine ca peștii să nu se ocupe de hrana lor, cel puțin atunci când sunt în acvariu. Cu toate acestea, se confruntă cu o altă problemă., iar acesta nu este un mit: oamenii uită.

Verificați lista de verificare înainte de a pleca în vacanță

 1. Alimentator electronicCurățați acvariul cu o săptămână înainte de a pleca.
 2. Adăugați apă în acvariu.
 3. Verificați temperatura apei pentru a vă asigura că este în intervalul corect.
 4. Curățați filtrul și asigurați-vă că funcționează la capacitate maximă.
 5. Studiați fiecare pește cu atenție pentru a vă asigura că sunt sănătoși.
 6. Dacă aveți un alimentator automat, umpleți complet dozatorul.

Acum plecați în vacanță cu un sentiment plăcut de realizare!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alimentator auto pentru acvariu. Pro și contra ale hrănitorilor de pește