Acantoftalm (șarpe de acvariu, vierme): întreținere, reproducere

AcantoftalmAcantophthalmus este un pește de acvariu foarte original. Arată ca un șarpe, iar dungile situate peste corp o fac și mai frumoasă. Acest articol se va concentra asupra întreținerii și îngrijirii acestor locuitori din acvariu..

Descriere

Acești pești corp serpentin, care este ușor turtit lateral. Este complet acoperit cu solzi mici, cu excepția capului.. Culoare pot fi diferite, dar cel mai adesea acantoftalmul are o culoare portocalie cu dungi transversale întunecate pe tot corpul. Capul este mic și nu este proporțional cu corpul.

Acantoftalm

O peliculă subțire transparentă este vizibilă pe ochi, ceea ce reprezintă o protecție. Există spini sub ochi, iar lângă gură există mai multe perechi de mustăți mici. Aripioarele peștilor sunt mici și se află pe partea din spate a corpului. Acantoftalmul crește până la 12 cm.

Știați? Datorită spinilor mobili sub ochi, acantoftalmul se poate târî prin crăpăturile înguste. Pentru a face acest lucru, peștele își întoarce capul în lateral, se agață de un obiect cu un vârf și își trage corpul înainte.

Soiuri

Numele acanthophthalmus unește mai multe tipuri de pești: Kyulya, Myers, semi-centurii. Ele diferă doar prin aspect, iar conținutul lor este aproape același.

Acantophthalmus Kühl

Această specie are un corp lung și turtit din lateral, care este foarte asemănător cu o anghilă. Dinții acantoftalmi ai lui Kühl sunt faringieni. Aripioarele sunt mici, în timp ce aripioarele dorsale sunt situate în partea din spate a corpului. Gura acestui acantoftalm este mai joasă. Dedesubt sunt 4 perechi de mustăți.

Acantoftalm

Ochii mici sunt protejați de un film, iar sub fiecare se află un ghimpe bifurcat. Pe corpul său pot exista de la 6 la 20 de dungi de o nuanță închisă. Iar culoarea peștilor în sine poate fi de la portocaliu la roz. Acest tip de pește crește până la 9-12 cm.

Vă rugăm să rețineți că acanthophthalmus se înțelege cu ușurință cu pești mici calmi, cum ar fi: Minorca, disc, purtător de sabie, pecilia, lalius, macropod pește ac

Acantophthalmus Myers

Acantophthalmus Myers puțin mai mare decât alte specii. Are și o lungime de 12 cm, dar poate fi mult mai groasă. Corpul său este lung, ușor turtit de pe laturile din apropierea cozii. Toți peștii, cu excepția capului, sunt acoperiți cu solzi mici..

Acantoftalm

Această specie de pește are, de asemenea, spini furcați sub ochi. Peștele Myers are o gură inferioară, sub care sunt vizibile 3 perechi de antene. Culoarea corpului poate fi de la galben la roșu. Are de la 10 la 14 dungi întunecate largi.

Acantoftalme semi-centurate

Acest reprezentant în ceea ce privește structura corpului practic nu diferă de alte specii: toate aceleași antene lângă gură, spini sub ochi, o mică înotătoare dorsală situată nu departe de coadă. Diferă prin faptul că crește doar până la 8 cm.

Numele de acantoftalm "semicinturat" primit din cauza dungilor lor de pe corp, care pe burtă nu se închid, cu excepția a două situate lângă cap și ultima lângă coadă. Pot fi de la 12 la 16 piese în total..

Acantoftalm

Trăind în natură

Acești pești de acvariu au fost descriși pentru prima dată de Valensis în 1846. Locuiesc în Asia de Sud-Est: Sumatra, Singapore, Malaezia, Java, Borneo. Ei înoată în râuri și cursuri de munte cu un curent lent și un fund, abundent acoperit cu frunze căzute. Iazurile sunt de obicei umbrite de copaci care cresc dens pe mal. În condiții naturale, acestea pot fi văzute în grupuri mici, deși loaches nu sunt pești de școală..

Știați? Acești locuitori sunt numiți și "barometre de pește". Dacă se agită, înotează activ în sus și în jos, atunci ar trebui să se aștepte schimbări ale vremii.

Întreținere și îngrijire

Un acvariu pentru acantoftalm ar trebui să aibă o zonă de fund mare. Este necesar să instalați pomi de copaci și diverse peșteri în care peștii doresc să se ascundă de lumina puternică. Iluminarea în sine în acvariu ar trebui să fie difuză. Se recomandă plantarea plantelor cu frunze mici, cum ar fi mușchiul javanez. Loaches vor fi confortabile dacă există o mulțime de plante.Pestii de acvariu asemănători cu șerpii preferă să înoate în apă cu duritate medie, cu aciditate scăzută și la o temperatură de +24 ... + 26 ° С.

Acantoftalm

Apa trebuie să fie curată și bine aerisită. Filtru este necesar să alegeți cu atenție, deoarece datorită structurii corpului, peștele poate înota în interiorul grătarului de admisie dacă este suficient de mare.

Acești locuitori se cufundă adesea în pământ, deci ar trebui să fie moale, superficial și întunecat. Acvariul ar trebui să aibă un capac, deoarece lacunele pot sări din el, mai ales atunci când presiunea atmosferică se schimbă.

Folosiți un produs pentru a curăța acvariile „Sidex” „Verde de malachit” și Albastru de metil.

Hrănirea și hrănirea

Acantoftalmul mănâncă alimente uscate și vii. Mai presus de toate îi place pe producătorul de țevi. Dar poate fi periculos, pentru că odată cu el intră în „locuința” peștilor diverse infecții.

Important! Înainte de a hrăni peștii cu un tubul, acesta trebuie înmuiat câteva zile..

De asemenea, loaches nu vor renunța la viermii de sânge.. Dar trebuie selectat, ținând cont de mărimea gurii acantoftalmului. Alimentele uscate sunt potrivite și pentru hrănire. Tabletele de pește de jos formate din fibre vegetale și spirulină s-au dovedit a fi eficiente, iar șerpii ridică mâncarea de jos. Prin urmare, doza trebuie calculată corect, astfel încât o parte din hrană să aibă timp să se scufunde până la fund înainte de a fi consumată de vecinii acantoftalmului..

Acantoftalm

Una sau două hrăniri sunt suficiente pe zi. O dată la 7 zile, ar trebui să aranjați o zi de post pentru pești, deoarece sunt predispuși la obezitate..

Pentru confort în acvariu, aflați care temperatura potrivit pentru pești, cum să alegi amorsare și autocolant de fundal.

Și, de asemenea, citiți ce plante sunt potrivite pentru acvariu, despre Planta Cryptocoryne și cum să scapi alge

Boli și tratamentul acestora

Locuitorii acvariului în cauză au tendința de a obezitate. Prin urmare, ar trebui să fie hrăniți în mod corespunzător și să li se administreze hrană nu mai mult de 5 minute. Una dintre bolile infecțioase ale acantoftalmului este ihtioftiroidismul. Un semn al bolii sunt mici umflături albe pe corpul peștilor. Dacă boala este declanșată, atunci este aproape imposibil să o vindecați și loach-ul poate muri. Dacă există 1-2 puncte, atunci este foarte posibil să eliminați afecțiunea efectuând următoarele acțiuni:

  1. Temperatura apei trebuie crescută cu 2-3 ° C. Datorită acestei manipulări, ciclul de viață al ihtioftiriului, care provoacă boala, este accelerat. Se află și mor mai repede. Această temperatură a apei activează și sistemul imunitar al locuitorilor asemănători unui șarpe..
  2. Apoi adăugați soluție verde de malachit în acvariu. Produsul este utilizat în fiecare zi până când dispar umflăturile. La 6 zile după utilizarea medicamentului, trebuie să înlocuiți 1/2 din volumul de apă.
  3. Efectul verdelor de malachit poate fi sporit printr-o tinctură alcoolică de iod (5%). Temperatura apei nu trebuie să scadă sub + 27-28 ° С.
Acanthophthalmus poate suferi de amoebiază, care se dezvoltă din amoebas parazite. Simptomul bolii este respirația rapidă a peștilor. Boala este tratată cu tinidazol. Din ea se prepară o baie și o persoană bolnavă este plasată în ea timp de 4 ore. Între timp, acvariul trebuie dezinfectat cu o soluție de formalină (3%), apoi clătit foarte bine.

Acantoftalm

Cum să îi spui unui bărbat dintr-o femeie

Aspectul feminin și masculin este aproape același. Este dificil să le deosebești înainte de pubertate. Acanthophthalmusul feminin crește până la 12 cm, iar masculul este mai mic decât ea - până la 10 cm. Aripioarele femelei sunt mai mici, burta este mai densă și în ea sunt vizibile ouă transparente verzui. Masculul are aripioare pectorale și pelviene mai groase..

Compatibilitate cu alți locuitori

Acanthophthalmus sunt indivizi destul de pașnici și se pot înțelege cu alte tipuri de pești din același acvariu. Aproape întotdeauna plutesc în partea de jos, deci pot avea vecini foarte diferiți. Se înțeleg cel mai bine cu apistogramele., gourami, pește zebră, tetras, alte specii de loach, scalari etc. Se înțeleg bine cu artropodele, de exemplu, cu creveții. Ei pot împărți un acvariu cu orice pește liniștit care nu prezintă agresivitate.Acantoftalm

Nu este recomandat să plantezi indivizi mari și agresivi în aceeași „locuință” cu acantoftalm, cum ar fi astronot, akara, mare ciclozome, labeo și bătălii.

De asemenea, nu se recomandă combinarea acantoftalmului împreună cu specii de pești precum: somn, ciclide, macracanthus, arapaima, astronot, molii, galben labidocrom, pește clovn, wrasse maori, nannakara neon

Reguli de reproducere

Creșterea acestor pești nu este ușoară. Acest lucru necesită anumite cunoștințe și experiență:

  1. În primul rând, trebuie să selectați producătorii care au peste 1 an (până la 5 persoane).
  2. Apa moale și ușor acidă este turnată în spațiile de reproducere (1000 mp), cu o temperatură de +26 ... + 28 ° С. O plasă separată trebuie așezată pe fund.
  3. Pentru a stimula reproducerea, peștii trebuie să facă o injecție hormonală, folosind 60-150 m.u. per individ de gonadotropină corionică. Pentru a face acest lucru, acestea sunt depozitate într-un vas de 3 litri cu apă, în care a fost aruncat puțină novocaină. După 5-15 minute, loaches se îngheață și pot injecta cu ușurință medicamentul.
  4. Apoi sunt plantați în spațiul de reproducere. După aproximativ 7 ore, bărbații încep să îngrijească femelele, cufundându-se împotriva lor și îmbrățișându-le cu aripioarele pectorale. Astfel, perechea formată se deplasează spre centrul terenului de reproducere, se ridică și femela „dă” mici ouă verzui. Ea cade, trecând printr-o plasă care îi împiedică pe părinții ei să ajungă la ea și să o mănânce..
  5. După un timp scurt, cuplul repetă ritualul. În timpul unei reproduceri, femela depune aproximativ 700 de ouă.

Important! Pentru a proteja ouăle de bacterii și saprolegnie, se recomandă adăugarea de fungicide în acvariu..

După o zi, la ouă apar cozi. După 4 zile, se formează în cele din urmă larvele, care încep să se hrănească activ cu praf viu. Acvariul de pui trebuie protejat de lumină puternică. După 14 zile, minorii dezvoltă pete de vârstă. După 30 de zile, cresc până la 2 cm și pot fi transferați într-un aliment viu mai mare.

Acantoftalm

Acantoftalm sunt pești foarte interesanți și originali care nu lasă pe nimeni indiferent. Îngrijirea acestor locuitori din acvariu este ușor diferită de întreținerea altor pești obișnuiți. Dacă aveți grijă de loaches, vor înota în acvariul lor și vă vor încânta timp de 5 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acantoftalm (șarpe de acvariu, vierme): întreținere, reproducere