Pescar albastru de recif chirurg iubitor de acvarii spațioase

Chirurg arab - un pește frumosAcest reprezentant al lumii acvatice a devenit foarte popular după apariția desenului animat Finding Nemo, în care personajul principal Dory era un chirurg gri-albastru. Baza peștilor este turtită din lateral și are o lungime de 13 până la 35 cm. Există aripioare lungi pronunțate pe spate și pe spate, precum și o frunte imensă atârnată.

Corpul peștilor are o frumoasă culoare albastră, cu modele întunecate. Chirurgii au formațiuni ascuțite în zona cozii care sunt capabile să împingă înainte și înapoi. Aceste formațiuni de corn îi ajută pe acești pești să lupte pentru teritoriu. Aripioarea caudală este gălbuie, cu o dungă întunecată de-a lungul marginilor. Ochii uriași ai chirurgului albastru sunt capabili să distingă bine în întuneric.

Tipuri de chirurgi pești albaștri

Există aproximativ 85 de specii de pești chirurg în lume. Iată cele mai populare:

 • Chirurg pește arab Este cel mai popular tip. Corpul său este acoperit cu dungi negre și are o culoare gri-argintie. Corpul este ușor, nu conține un model. Acest reprezentant trăiește în Marea Roșie și poate fi ușor recunoscut de o pată galbenă în mijlocul corpului și de spini otrăvitori care se află la baza cozii. În medie, peștele atinge o dimensiune de aproximativ 40 de centimetri.
 • Un alt individ este foarte vizibil această specie este chirurg albastru. Are un corp albastru și aripioare și are o margine neagră în jurul marginii. Aripioara strălucitoare a peștilor are un contrast față de corpul său, care atrage atenția maximă prin frumusețea sa..
 • Zebrasom cu coadă galbenă - trăsături ale peștilorChirurg imperial (sau zebrasoma) este o specie albastru închis cu puncte întunecate pe bot și aripioare. Există dungi pe corp care arată frumos în contrast cu coada și aripioarele galbene.
 • Pești de vulpe Este, de asemenea, un individ popular și notabil. Are o formă interesantă a corpului. Acest pește este în mare parte ușor, dar are dungi negre. Botul este alungit, de unde și asemănarea cu o vulpe. Peștele are o predominanță de galben pe aripioare și coadă. Când sunt iritați, pot schimba culoarea solzilor. Și, de asemenea, apar pete întunecate. Aproape toate aripioarele sunt pline de otravă.
 • Idol maur - un reprezentant foarte ciudat. Habitat - apele Oceanelor Indiene și Pacificului. Corpul este mare, turtit pe laturi, acoperit cu solzi mici. Aripioarea din spate, precum și coada, seamănă cu un triunghi cu o parte bine alungită. Botul idolului maur este puternic alungit și se termină cu o gură mică.
 • Chirurg cu piept alb este, de asemenea, considerat un reprezentant cunoscut al florei recifale. Peștele are un corp albastru, iar botul este întunecat. Aripa din spate este gălbuie, iar aripa cozii este albă. Coada este destul de scurtă și albă, cu două dungi întunecate. Acest individ nu este prădător, mănâncă alge pe recife.

De ce are un astfel de nume

Dacă te uiți la o creatură naturală atât de izbitoare, întotdeauna se pune întrebarea: de ce s-a numit așa peștele chirurg? Există un răspuns la această întrebare populară. Este vorba despre formațiuni ascuțite și spini, care seamănă cu o lamă foarte ascuțită a unui cuțit de bisturiu, ca un chirurg, și este principala diferență față de ceilalți pești. Acestea sunt situate sub formă de raze, dedesubt și deasupra la aripa posterioară. Când sunt calmi, spinii sunt ascunși în adâncituri speciale de pe corp. Dar dacă peștele simte pericolul, peștele chirurg aruncă imediat spinii în lateral și devine un pește formidabil și periculos.

Această reacție este declanșată și prin mângâierea și atingerea unei persoane. Prin urmare, dacă nu vă apropiați de el, atunci peștele chirurg nu va atinge pe nimeni. Consecințele spinilor sunt foarte grave, pot tăia victima și infesta infecția. Acest lucru este valabil mai ales pentru turiștii care se odihnesc în aceste habitate..

Zonă

Chirurg pește arab - habitateAceastă specie se găsește în principal în Oceanul Indian și a fost văzută și pe recifele din estul Samoa, Africa, Japonia și Marea Barieră de Corali la adâncimi cuprinse între 5 și 50 de metri. Chirurgul albastru este cel mai popular dintre pești. Puii trăiesc la adâncimi de până la 3 metri și se ascund la baza recifului de prădători. Adulții sunt puțin mai adânci și găsesc, de asemenea, hrană și protecție împotriva prădătorilor în găurile recifelor. Și, de asemenea, recifele conțin alge - principalul produs pentru peștii chirurgului.

Întreținerea și îngrijirea peștilor chirurgi

Condiții de detenție:

 • Temperatura medie a apei: în limita a 21-26 grade Celsius.
 • Aciditate: în intervalul 8-8.5.
 • Duritatea apei: în intervalul 7-125.
 • Agresiune: agresiv la apropiere.
 • Condiții de detenție: dificil.
 • Durata de viață: 6 și mai mulți ani.
 • Lungime posibilă: 35 cm.

Cel mai mic volum de acvariu de care are nevoie un chirurg albastru este de 280 de litri, deoarece aceste specii au nevoie de spațiu și de înot gratuit. Și, de asemenea, aveți nevoie de o mulțime de alge și recife artificiale pentru a oferi habitate familiare acasă. Aceste persoane sunt cel mai bine crescute în acvarii care au un ciclu complet de pregătire și testare în prealabil. Apa trebuie să fie foarte curată și oxigenată pentru a menține echilibrul necesar.

Pește de vulpe - aspect (foto)S-a spus mai sus că chirurgii albastri sunt reprezentanți celebri ai acestei specii în rezervoarele de origine. Acest tip de pește este foarte solicitant în ceea ce privește păstrarea în acvariu și este susceptibil la infecții bacteriene și parazitare. Pentru începători, nu cumpărați chirurgi de reproducție.

Principalul punct în reproducerea acestor pești este dezvoltarea corectă a individului în condiții noi. Există mulți aditivi și aditivi disponibili pentru a menține bioechilibrul dorit pentru acești reprezentanți. Mulți oameni cu o experiență extinsă în piscicultură recomandă achiziționarea acestor pești cu precauție și alegerea unui reprezentant activ, cu un apetit bun și o lungime a corpului mai mare de 8 cm. Înainte de cumpărare, este mai bine să observați comportamentul individului dobândit timp de câteva zile.

Alimente

Pentru tinerii reprezentanți, dieta principală este planctonul și, pe măsură ce crește, devin mai versatili și consumă diverse produse (carne, creveți, midii, calmar). Algele de pe pereții acvariului, precum și salata, hrana uscată pentru acești pești sunt, de asemenea, hrană bună. Este demn de remarcat faptul că rolul principal pentru nutriție este tocmai algele din acvariu și conținutul recifelor, prin urmare merită adesea curățarea acvariului și actualizarea algelor.

O nutriție adecvată vă va ajuta peștii să-și păstreze culoarea vibrantă și să-și consolideze sistemul imunitar. Aceste activități vor afecta speranța de viață a peștilor. Ar trebui să vă hrăniți în porții mici și de mai multe ori pe zi. Trebuie amintit că un acvariu murdar și o alimentație deficitară sunt principalele cauze ale infecției și ale morții peștilor.

Comportament și combinație

Idol maur - pește strălucitor și frumosChirurgii albastri se pot înțelege cu diferiți reprezentanți ai locuitorilor recifului. Se adaptează perfect acvariilor de recif și nu deranjează sau deteriorează nevertebratele. Trebuie avut în vedere faptul că pentru doi pești, chirurgii au nevoie de cel puțin 400 de litri de apă.

Dar ar trebui să fii pregătit și pentru ca peștii să lupte pentru teritoriul lor. Concluzia este că cu cât rezervorul este mai mare, cu atât peștii sunt mai puțin agresivi. În ocean, peștii chirurg sunt pești singuri și formează grupuri numai în timpul reproducerii..

Reproducere

Chirurgul albastru devine matur sexual între nouă și doisprezece luni. Nu există practic nicio diferență între femelă și mascul. Reproducerea are loc în februarie sau martie seara. Culoarea culorii corpului masculului se transformă într-o culoare albastru închis, iar femela schimbă linia întunecată în gri. Masculul este foarte agresiv în acest moment. Ouăle eclozează în medie până la 24 de ore și au o dimensiune de până la 1 mm.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pescar albastru de recif chirurg iubitor de acvarii spațioase