Pești de acvariu gupika: îngrijire și întreținere, reproducere cu videoclip

Pește GuppyReprezentantul familiei pecilia, peștele guppy, este cunoscut chiar de acvaristii începători. Aceste incredibil de frumoase și, în același timp, foarte nepretențioase față de condițiile de păstrare a peștilor, au fost crescute în acvariu, probabil, de către fiecare iubitor al locuitorilor rezervoarelor. Puteți păstra guppii chiar și fără filtre și încălzitor și este foarte ușor de crescut. Acest tip de pește atrage, de asemenea, proprietarii experimentați de acvarii, deoarece este relativ ușor de selectat..

Pește Guppy: fotografie, descriere

Locuind în unele țări din America de Sud, pe insulele Thailanda și Tobago, peștii guppy adoră atât curgerea apelor de coastă curate, cât și a celor sălbatice. Nu se găsesc în apa sărată de mare. Femelele cresc până la 6 cm lungime și au o culoare simplă de culoare gri. Masculii sunt însă foarte frumoși, deși cresc doar până la 1,5-3 cm. Pot fi de mai multe soiuri, care diferă prin mărime, aripioare, culoare și formă de coadă. În acest moment, ca urmare a selecției Au fost crescute 13 rase de guppi:

 • cu unghiul acut unghiular;
 • triunghi;
 • Acvariu Guppycu coada evantaiului;
 • fusta;
 • sabie dublă;
 • sabia superioară;
 • sabie inferioară;
 • lyrebirds;
 • coadă de suliță;
 • cu lopata;
 • cu coada acului;
 • steag;
 • cu coadă rotundă.

Peștele poate avea monocrom sau multicolor. Guppi de marmură cu aspect deosebit de frumos și neobișnuit cu cozi negre și galbene sau albe și negre. Impresionanta este și aripioara dorsală a peștilor, care poate fi foarte lungă și chiar ajunge la coadă.

Mulți fani ai peștilor de acvariu sunt interesați de întrebarea - câți gupi trăiesc? Din păcate, apa caldă și dimensiunile mici ale peștilor accelerează metabolismul, datorită căreia durata lor de viață este scurtată. Ca urmare, gupii trăiesc în rezervoare artificiale timp de doi până la trei ani..

Pești Guppy: întreținere și îngrijire

Peștii tropicali adoră apa caldă, dar prosperă într-un acvariu cu apă înăuntru din 19C până în 29C. Deoarece guppii se adaptează foarte repede la aproape orice condiții, alți parametri ai apei nu sunt importanți pentru ei. Ideal dacă duritatea apei este cuprinsă între 6 și 10.

Capacitatea unui rezervor artificial este calculată din necesitățile peștilor. Pentru o femeie, doi litri de apă sunt suficienți, iar pentru un bărbat - un litru. Câteva guppi pot fi chiar așezați într-un borcan de trei litri, unde se vor simți grozav. Dar merită să ne amintim că un echilibru biologic stabil este posibil doar într-un recipient cu un volum mare.

Recomandări privind echipamentele pentru acvariu pentru peștii guppy:

 1. Pește colorat de pe fundul oceanuluiPentru cinci pești, un acvariu de 20 litri va fi suficient.
 2. Filtrul este opțional, dar de dorit. Internul va fi suficient. Găurile din el trebuie închise cu o plasă fină, altfel filtrul poate aspira pești mici.
 3. Iluminarea nu afectează viabilitatea guppy-ului, dar cu lipsa sa, culoarea masculilor devine mai puțin strălucitoare.
 4. Pentru ca un rezervor artificial să arate ca unul natural, trebuie să existe multă vegetație în acvariu. În astfel de condiții, rata de supraviețuire a puilor va crește..
 5. Este necesar ca peisajul acvariului să includă nu numai spațiu liber de înot, ci și colțuri retrase. Se vor ascunde de masculi enervanți, femele în timpul sezonului de reproducere sau masculi după lupte de împerechere.
 6. Pentru a face culoarea masculilor să arate frumoasă, cel mai bine este să puneți solul în rezervor, astfel încât să contrasteze cu culoarea lor. Tonurile întunecate ale solului sunt un pariu sigur..

Hrănirea guppiilor

Peștele de acvariu este omnivor, deci îl puteți hrăni cu alimente vii, congelate, artificiale și uscate. Mănâncă cu plăcere granule și fulgi artificiali, le place să mănânce koretra, creveți în saramură, tubule, viermi de sânge. Pentru ca imunitatea guppy-ului să rămână ridicată mult timp, iar tractul gastro-intestinal să fie sănătos, se recomandă hrănirea peștilor de două ori pe săptămână cu fulgi cu suplimente pe bază de plante..

Piețele vând adesea dafnii uscați, care este mai bine să nu hrănească peștii de acvariu. Este doar o coajă uscată, săracă în nutrienți și vitamine. Cu hrănirea prelungită cu dafnie, tractul digestiv se inflamează la pești și aceștia mor.

Trebuie să hrănești guppi de două până la trei ori pe zi. În acest caz, furajele trebuie turnate într-o astfel de cantitate încât peștii să le mănânce în câteva minute. Mâncarea excesivă și acrarea furajelor pot duce la dezvoltarea diferitelor boli..

Deoarece guppii sunt pești mici, stomacul și gura lor sunt mici. Prin urmare, mâncarea pentru ei ar trebui să fie mică..

Compatibilitate

Guppy este un pește de acvariu liniștit, care nu va cauza probleme niciunui vecin. Cu toate acestea, peștii prădători și mari sunt percepuți ca hrană. Prin urmare, cu pești precum rechin balu, pangasius, gourami uriaș sau meleroth, guppii nu pot fi rezolvați.

Nu este recomandat să păstrați peștii mici cu cozi frumoase împreună cu locuitorii rezervoarelor, care sunt capabili să le taie luxoasele aripioare masculilor. Acești pești includ:

 • Guppy de pește de acvariufoc de foc;
 • barbus denisoni;
 • Sumatran barbus;
 • sărutând gourami;
 • spini.

Guppii pot trăi cel mai bine cu pești mici și pașnici:

 • tarakatumami;
 • somn pestriț;
 • crengi de cireș;
 • neonuri;
 • Congo;
 • cardinali;
 • de către rasori.

Creșterea guppiilor

Guppii sunt pești vivipari care nu depun ouă, ci da nastere la alevini deja formati. Se reproduc în acvariile casnice destul de simplu și nu necesită condiții speciale de păstrare..

Pentru reproducere, guppii vor avea nevoie de trei până la cinci femele și un mascul. Un bărbat pentru acest număr de femele va fi suficient. Mai mulți bărbați pot fi ținuți, deoarece nu se luptă între ei, ci concurează pur și simplu.

Dacă masculul începe neobosit să-l gonească pe femelă, atunci fertilizarea va avea loc în curând și vor apărea alevii.

Pentru ca gupii să se reproducă activ, trebuie să existe apă curată și proaspătă în rezervor. Puteți crește pești într-un acvariu comun, dar gupii înșiși și vecinii lor mănâncă de bunăvoie prăjiți, de aceea este recomandat ca femeia însărcinată să fie îndepărtată. Pentru a înțelege că femela este însărcinată și este timpul să o plantăm, uită-te doar la anusul ei. Apoi, atunci când locul din apropierea anusului începe să se întunece la un pește însărcinat, este timpul să-l așezați într-un acvariu separat..

Un rezervor pentru femelele însărcinate ar trebui să aibă aceeași apă și vegetație bogată. Într-un desiș de alge puii se vor ascunde de mami, care le poate mânca. Femela se va naște singură fără probleme când va veni momentul. Dacă este plantat prea devreme, poate să clocească prăjiturile timp de aproximativ o lună. Uneori poate apărea o situație în care femeia nu poate naște. În acest caz, ea trebuie ajutată ridicând temperatura la 28C-29C tone, făcând o schimbare a apei cu 50%. Imediat după naștere, femela se mută într-un acvariu comun..

O femeie adultă poate produce descendenți de până la opt ori pe an. În unele cazuri, un număr atât de mare de pui nu este pur și simplu necesar. Puteți suspenda procesul de reproducere utilizând una dintre opțiuni:

 • reduceți temperatura apei la 18C;
 • separa masculii de femele.

Se recomandă suspendarea procesului de reproducere în timpul iernii..

Îngrijirea prăjiturilor

Pește GuppyFry ar trebui să fie îngrijit în același mod ca și pentru părinții lor. Îi poți hrăni mâncare uscată din ouă, fulgi tocati marunt sau furaje speciale pentru prajiti. După aproximativ cinci minute, pe măsură ce puii mănâncă, rămășițele furajelor trebuie îndepărtate. În caz contrar, va acri și va strica apa. Se recomandă introducerea melcilor într-un acvariu cu pui care sunt siguri pentru bebeluși. Bobina sau ampullia va mânca rămășițele furajelor și va curăța pereții rezervorului.

Apa din recipientul pentru prăjituri trebuie să fie întotdeauna curată. Dar peștii mici sunt încă slabi, iar substituția mare este periculoasă pentru ei. Puteți schimba 25% din apă o dată pe săptămână sau 10% în fiecare zi. Temperatura apei este foarte importantă pentru pui, care ar trebui să fie cuprinsă între 24C-26C.

Cu întreținerea și hrănirea corespunzătoare a puilor de guppy începe să coloreze și pot fi transplantate într-un acvariu comun. Ei ajung la pubertate la vârsta de patru până la cinci luni..

Peștii de acvariu guppy frumoși, mici și fără pretenții sunt potrivite în special pentru familiile cu copii mici. Copiii vor putea să-i hrănească singuri, să observe viața peștilor și să le admire frumusețea.

Pește Guppy Goopies de acvariuÎntreținerea și îngrijirea puffinilorPești de acvariu GuppyHrănirea peștilor GuppyColorarea peștilor GuppyCum să păstreze golurileReproducerea gupikPește colorat de pe fundul oceanuluiLocatarii acvariului GuppyPește GuppyDescriere pește GuppyCum să crești guppii corectPrăjitură Guppy
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu gupika: îngrijire și întreținere, reproducere cu videoclip