Arapaima: caracteristici și dimensiuni ale acvariului pentru un monstru de pește

ArapaimaDupă cum știți, reproducerea acvariului peşte - un hobby foarte popular: calmează sistemul nervos, oferă plăcere estetică, iar unii chiar câștigă bani pe acest hobby. Anterior, acvariile noastre erau în principal guppy și coada sabiei, mai puțini amatori se pot lăuda cu specii mai rare. În prezent, micii reprezentanți ai faunei de acvariu de peste mări nu mai sunt o raritate, dar giganții care trăiesc într-un rezervor privat sunt un fenomen rar. Și peștele în sine, despre care se va discuta astăzi, nu se găsește adesea în natură..

Ce este acest pește?

Arapaima, sau piraruku, este unul dintre cei mai mari pești de apă dulce din lume. Denumirea științifică Arapaima gigas este destul de justificată - acest pește uriaș atinge 2 metri sau mai mult în lungime..

Locuiește în bazinul Amazonului. Indienii locali i-au dat un al doilea nume - piraruka, care înseamnă „pește roșu”, din cauza nuanței solzilor săi. Are un corp lung, alungit, exterior oarecum amintește de o anghilă și două mici aripioare inferioare.

Solzi foarte puternici și duri, cu o nuanță verzuie pe laturi și roșu pe burtă. A fost descris pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Există dovezi orale că unii indivizi piraruku au atins o lungime mai mare de patru metri. Nu există dovezi documentare în acest sens..

Știați? Localnicii folosesc limba arapaima ca piatră grea sau smirnă.
ArapaimaEste considerat o fosilă vie, în exterior pare într-adevăr un monstru preistoric - o jumătate de pește, jumătate de reptilă. Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică pe nativii din Amazon să-l mănânce în diferite opțiuni de gătit..

Principalele tipuri

Arapaima este o creatură unică care a supraviețuit din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Aparține Arapaima monovidă a familiei Aravaniformes, adică, în clasificarea zoologică, unul dintre cei mai mari pești de apă dulce din lume nu are rude apropiate. Specia ei este literalmente unică.

Important! Arapaima nu s-a schimbat în ultimii 135 de milioane de ani. Adică, era deja așa în era dinozaurilor..

Caracteristici ale vieții în sălbăticie

Piraruka preferă să trăiască în zonele umede, dintre care există multe în bazinul celui mai plin râu din lume. Se hrănește cu pești și nevertebrate, vânându-i. De la ruda ei îndepărtată, Aravans, a moștenit abilitatea de a vâna sărind din apă.ArapaimaÎn același timp, rația de hrană a unui uriaș prădător de râu poate fi diversificată prin păsări din rozătoare.

Știați? Arapaima trăiește și în apele din Asia de Sud-Est - în Thailanda și Malaezia. A fost locuit acolo artificial.
Mărimile nu trebuie să inducă în eroare - arapaima este foarte agresivă și impetuoasă, în mediul său practic nu are concurenți. Acest lucru este facilitat și de o caracteristică a piraruku - capacitatea de a respira aer. Zonele umede, pe care prădătorul le iubește atât de mult, sunt de obicei sărace în oxigen. Acest lucru este valabil mai ales la tropice..

În condiții native, arapaima se reproduce în noiembrie, în emisfera sudică - în mijlocul primăverii. Puii nu cresc la dimensiunea lor obișnuită decât după 5 ani. Datorită prezenței unei armuri solzoase puternice, nici măcar nu se teme de piranha - pur și simplu nu este capabilă să roască printr-o acoperire puternică.

Pești precum pește zebră rerio, disc, arowana, molii, minoroc, coada de voal, barbele, chirurg, lalius, cocoş, spini, pecilia, astronot, gourami, pește clovn.
Procesul de respirație al arapaima este interesant - o dată la fiecare 15-20 de minute peștele iese pe suprafața rezervorului, își scoate capul, expiră aerul evacuat și atrage o porțiune proaspătă.ArapaimaÎntregul proces durează câteva secunde, dar este însoțit de cercuri pe apă, datorită cărora gurmanzii locali vânează piraruka. Indienii aruncă săgeți de harpon în cercuri pe apă, sperând să lovească o carcasă imensă.

Vânătoarea de piraruka este strict reglementată. Faptul este că în habitatul său, pe lângă arapaima, trăiesc indieni locali, triburile sunt foarte independente. Legile Braziliei sau Guyanei nu le împiedică să se delecteze cu pești, al căror gust poate fi comparat cu somonul sau somonul.

Este posibil să păstrați într-un acvariu

Păstrarea celui mai mare pește de apă dulce într-un acvariu este problematică. Este crescut în bazine speciale sau acvarii cu o capacitate mai mare de patru metri cubi. Persoanele care s-au adaptat la viața din acvarii au, de asemenea, o dimensiune considerabilă - mai mult de jumătate de metru. Trăiți în captivitate timp de până la douăzeci de ani.

Ce se hrănește cu arapaima

În captivitate, arapaima mănâncă aproape orice hrană proteică - rozătoare, păsări, pești, furaje artificiale cu proteine.

Important! Prețul pentru un tur de zece zile în bazinul Amazonului, cu vânătoare de arapaima, costă de la 15.000 de euro de persoană.

Caracteristici de reproducere

Condițiile de păstrare în acvariu trebuie să fie apropiate de habitatul natural al uriașului: temperatura apei nu este mai mică de + 21 ° C, pH-ul este normal sau ușor alcalin, duritatea apei este medie sau ușor peste medie.

Deși peștii respiră oxigen atmosferic, au nevoie de o bună aerare și de schimbări frecvente de apă în captivitate. Arapaima este foarte sensibil la schimbările de temperatură a apei, datorită dimensiunii sale pentru metabolismul normal, are nevoie de un habitat cald.

Verifică Cele mai bune 10 plante pentru acvariu.
ArapaimaPeștele crește foarte repede: într-o lună - până la șapte centimetri. Una dintre particularitățile sale care face dificilă reproducerea în captivitate este că pirarukul se mișcă foarte repede în apă. Mai mult, traiectoria mișcării sale este dreaptă, din cauza căreia peștele se rupe adesea de pereții acvariului sau piscinei.
Știați? Un secret special este secretat din glandele de pe capul piraruku masculin, datorită căruia puii nu își pierd tatăl.
Am găsit o cale de ieșire din această situație. Alți pești au fost adăugați la arapaima, după care urmărește în cerc. Cea mai bună momeală s-a dovedit a fi o rudă a arapaima - aravana, care trăiește în aceleași regiuni ca și piraruku.

În general, potrivit experților, arapaima este un pește fără pretenții. Dar, datorită dimensiunii sale, necesită o atitudine specială față de sine..

Este destul de dificil să creezi condiții în care acest uriaș să se simtă ca acasă. Dacă totuși decideți să obțineți un astfel de prădător, încercați să aveți grijă de el și creați toate condițiile, astfel încât acesta să nu aibă nevoie de nimic.Arapaima

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Arapaima: caracteristici și dimensiuni ale acvariului pentru un monstru de pește