Apistogram ramirezi (fluture): întreținere și îngrijire la domiciliu

Pești ciclide 04/03/2018 4,8 mii 3,2 mii 5 min.

Apistograma ramirezi (fluture chromis) este un pește de acvariu din familia ciclidelor sau ciclidelor. În natură, trăiește în corpurile de apă din Bolivia, Columbia și Venezuela. Acesta este un pește miniatural și prietenos, care se înțelege bine în același acvariu cu diverși locuitori acvatici de dimensiuni mici. Nu-i place să sape în pământ și nu atinge plantele. Există multe forme de reproducere diferite ale ramirezi, care se disting printr-un aspect frumos..

1 Descriere

Conform descrierii, apistograma ramirezi este un pește mic de numai 1,5-2 cm lungime. Unele specii cresc până la 5-7 cm. Corpul peștilor este oval, iar coada este fără crestătură. La bărbați, aripioarele ventrale și dorsale sunt mai lungi decât la femele. A doua și a treia rază a aripii dorsale sunt mult mai mari decât celelalte, de obicei sunt negre.

Culorile ramirezi sunt elegante și luminoase. Corpul este de culoare galben-maroniu, cu o nuanță roșiatică-portocalie. Când bărbații sunt gata să dea naștere, devin roșii aprins. Strălucirile albastru-verzui acoperă aripioarele, partea din spate a corpului și capul. Există pete negre pe laturi.

Aripioarele situate pe piept sunt transparente, în timp ce restul sunt portocalii, cu o margine roșie și pete albastre. Ochii cu irisuri roșii traversate de o dungă verticală neagră.

Femela de mascul se poate distinge prin burtica purpurie sau roz. La masculii care au ajuns la pubertate, nasul capătă o culoare roșu intens..

1.1 Specii

Apistograma ramirezi are un număr mare de forme de reproducere diferite. Cele mai frecvente tipuri includ următoarele:

VedereDescriere
Neon albastru electric Un pește cu o culoare albăstruie spectaculoasă, care se transformă într-un portocaliu închis în zona capului. Ochii sunt roșii, cu dungi negre verticale care le traversează. Dimorfismul sexual este clar urmărit: la femele, partea frontală a capului este plată
Balon Corpul peștilor este scurt și ușor turtit lateral. Câteva dungi negre trec de-a lungul ei, rupându-se în cele mai neașteptate locuri. Aripa dorsală are o margine roșie sau roz
Voalat Culoarea principală a speciei este galben măslin. Întregul corp este acoperit cu mici puncte de culoare închisă și mici sclipiri albastre. Aripioarele sunt nepereche și au o margine roșie. Razele inferioare și superioare ale cozii sunt colorate în violet. Există două pete negre pe corp
Aur Peștele este vopsit cu lămâie sau portocaliu strălucitor. Flancurile, coada și înotătoarea anală au numeroase pete albastre. Aripa dorsală a masculului este portocalie; în partea superioară devine roșu aprins. Ochii negri sunt înconjurați de un inel rubiniu. Corpul femelei are o culoare aurie solidă

2

Cel mai bun dintre toate, apistograma ramirezi se simte într-un acvariu, care este stilizat ca un rezervor de pădure tropicală. Luați în considerare următoarele puncte:

Parametrii necesariCondițiile de detenție
Dimensiunile acvariuluiPentru o pereche de pește, veți avea nevoie de un recipient cu un volum de cel puțin 20 de litri. Dacă intenționați să adăugați vecini, atunci volumul minim ar trebui să fie de 70 de litri
ApăTemperatura apei trebuie să fie cuprinsă între + 24 ... + 32 de grade. Aciditatea sa este de 6,5-7,5, iar duritatea sa nu depășește 12. Apistogramele Ramirezi sunt foarte sensibile la calitatea apei. Înrăutățirea acestuia duce la apariția infecțiilor bacteriene și a ictioftiriozei. Apa trebuie schimbată în fiecare zi cu 10% din volumul total sau în fiecare săptămână - cu 30%
DecorareDecorarea acvariului ar trebui să sublinieze culoarea peștilor, prin urmare, fundalul și solul nu ar trebui să fie pestrițe, este mai bine să alegeți o culoare solidă, închisă. Vegetația vie capătă o nuanță verde. Nu sunt de dorit speciile cu frunze roșii: Cryptocorynes, Rotals, Ludwigia. Plantele plutitoare precum Eichornia sau Pistia vor fi utile. În partea de jos, puteți așeza mai multe pietre întunecate mari de granit gri sau bazalt, precum și o înfundare ramificată
IluminatAr trebui să fie luminos și de sus. Lămpile sunt așezate cât mai aproape de vizorul. Pentru estetică, se recomandă achiziționarea de lămpi cu strălucire rece, care subliniază nuanțele smarald, safir și turcoaz în culoarea peștilor.
Încălzitor și filtruPrimul ar trebui să fie puternic și să încălzească apa până la + 24 ... + 30 de grade. Filtrul este ales astfel încât să efectueze în mod eficient purificarea mecanică, chimică și biologică a apei. Setul trebuie să includă un tub perforat care taie fluxul de apă purificată în mai multe componente separate. Datorită unui astfel de dispozitiv, situația oxigenului în acvariu se îmbunătățește.

3 Hrănirea

Unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii apistogramelor ramirezi este nutriția.. Preferă mâncarea vie, dar mănâncă cu bucurie orice altă mâncare. Sănătatea și bunăstarea generală a animalului de companie depind de calitatea alimentelor. Prin urmare, atunci când aleg o dietă, țin cont de preferințele speciilor în hrană..

Mâncarea cea mai preferată pentru pești sunt viermii de sânge, din care culoarea lor devine mai strălucitoare, precum și alte insecte. Ca tratament, li se administrează Daphnia sau Cyclops. Puteți folosi și alimente uscate - universale sau speciale pentru apistograme. De asemenea, dați bucăți de frunze de salată verde sau fulgi de ovăz zdrobiți.

Aceste animale de companie sunt predispuse la obezitate, deci este important să nu le supraalimentați. Trebuie să le dați mâncare de 1-2 ori pe zi. Porțiile de alimente trebuie să fie mici atunci când sunt hrănite de două ori pe zi. O dată pe săptămână, peștilor li se oferă o zi de post..

4 Reproducerea

Creșterea apistogramelor ramirezi nu este atât de ușoară. Acești pești dobândesc capacitatea de reproducere la vârsta de 4-7 luni. Forțat să formeze un cuplu nu va funcționa. Este necesar să crească împreună 6-10 pești împreună în avans. În cadrul acestei turme, își vor alege propria pereche.

Apistograme Ramirezi - părinți harnici și îngrijitori. Dar uneori își pot arunca sau mânca caviarul. Pentru reproducere, se folosesc de obicei terenuri de reproducere, ceea ce ajută la reducerea agresivității și anxietății în această perioadă. Volumul său este de cel puțin 15 litri. Temperatura apei ar trebui să fie cu 2 grade mai mare decât în ​​acvariul general. Pentru a stimula reproducerea, în fiecare zi se adaugă o cantitate mică de apă proaspătă moale..

Femela depune ouă pe o frunză largă a unei plante, pe o piatră plană sau pe peretele unui recipient. Cantitatea sa este de 100-400 de bucăți. Ambii părinți au grijă de ea, în timp ce masculul o protejează, îndepărtează ouăle moarte, le transferă pe cele sănătoase într-un loc mai bun.

Fry apare în 2-4 zile. Din acest moment, temperatura apei este redusă treptat. Masculul sapă găuri în pământ și transferă puii acolo. După 3-5 zile, încep să înoate. Femela este îndepărtată în același timp..

Prăjiturile trebuie hrănite cu nauplii:

  • ciliate;
  • creveți în saramură;
  • ciclop.

Uneori masculul are grijă de ei în felul următor: îl ia în gură, îl clătește și apoi îl scuipă înapoi. Principala dificultate în reproducerea acestor pești este că este necesar să mențineți apa curată și cu parametri stabili..

5 Compatibilitate

Fluturii au o natură pașnică, deci compatibilitatea lor cu alte vieți acvatice este bună. Dacă atacă pești (cel mai adesea bărbați din propria specie), atunci acest lucru se întâmplă pentru a speria și nu pentru a ataca.

Următorii locuitori pașnici de dimensiuni medii sunt potriviți ca vecini:

  • vivipare (molies, platies, swordtails, guppies);
  • haracin (rhodostomus, erythrozonus, rasbora, neon).

Există cazuri cunoscute de păstrare cu succes a curcubeilor, scalarilor, cocoșilor, nannakarilor, barbelor.

Vecinătatea cu creveți este nedorită. Apistograma ramirezi nu va atinge indivizii mari, ci îi va mânca pe cei mici. Întreținerea în comun a fluturilor chromis cu pești agresivi și mari care preferă apa rece este complet contraindicată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apistogram ramirezi (fluture): întreținere și îngrijire la domiciliu