Unde trăiește peștele sturion și câți ani

Pești de sturionSturionul aparține clasei cu aripioare cu raze, o subclasă de ganoizi cartilaginoși. Sturionul este un pește destul de mare, lungimea corpului poate ajunge până la 6 metri. Greutatea maximă ajunge la 816 kilograme. Cu toate acestea, peștele mediu de sturion care intră în pescărie atinge o greutate de 12 până la 16 kilograme..

Scheletul este format din cartilaj, coloana vertebrală lipsește. Păstrează coarda de-a lungul întregii sale vieți. Structura corpului este foarte interesantă, are următoarele forme:

  • Corpul este fusiform, alungit, lipsit de solzi. Corpul are cinci rânduri de scuturi lamelare în formă de diamant. De-a lungul creastei, un astfel de rând conține de la 10 la 20 de scuturi.
  • Capul sturionului este mic, botul este alungit într-o formă conică. La capătul botului sunt patru antene fără franjuri. Gura este proeminentă, buzele sunt cărnoase, dinții lipsesc. Puii cresc dinți mici, dar apoi cad.
  • Pe corpul sturionului sunt plăci osoase împrăștiate aleatoriu sub formă de stele. Aripa pectorală este foarte rigidă; raza anterioară seamănă cu un ghimpe. Aripa dorsală are 27 până la 51 de raze care se îndreaptă spre aripa caudală.
  • Vezică de înot bine dezvoltată.
  • Sturionul este în mare parte de culoare gri. Cu toate acestea, spatele poate fi deschis la culoare sau negru-cenușiu. Are laturile maronii și burta albă.

Unul dintre cei mai longevivi pești de pe pământ. În medie, trăiește de la 40 la 60 de ani. Unii reprezentanți ai speciei de sturioni trăiesc de peste 100 de ani.

Specii de pești de sturion

Genul de sturion include 17 specii de pești. Majoritatea sunt pe cale de dispariție și se află în Cartea Roșie..

  • Sturion siberian. Acest pește mare atinge 2 metri lungime. Un individ cântărește aproximativ 210 kg. Peștele se găsește în principal în râurile din Siberia, de la Ob până la Kolyma și locuiește, de asemenea, în Lacul Baikal și în estul Kazahstanului. Sturionul siberian este uneori încrucișat cu sterletul siberian, iar rezultatul este un pește care este numit foc.
  • Sturion albSturion alb. O specie mare de pești, de dimensiuni inferioare numai belugii. Are un corp destul de subțire, atingând o lungime de 6,1 metri. Greutatea peștilor poate fi de aproximativ 800 de kilograme. Se hrănește cu moluște, crustacee, lampre și pești. Peștele trăiește în apele Oceanului Pacific, în largul coastei de vest a Americii de Nord. Peștii apar în râurile sărate ale râului, dar unii indivizi merg în ape dulci.
  • Sturion rus. Acesta este primul pește sturion crescut prin reproducere artificială. Este foarte apreciat în lume pentru carne și caviar de înaltă calitate. Din păcate, peștele este pe cale de dispariție. Se diferențiază de ceilalți sturioni printr-un bot scurt și scurt și antene care cresc mai aproape de capătul botului. Lungimea sturionului rus ajunge la 2,36 metri, greutatea este mai mare de 115 kilograme, cu toate acestea, greutatea standard nu depășește adesea 12-24 kilograme. Dieta depinde de habitat. Mănâncă raci, mysids și viermi. Dieta sturionului rus conține și pești. Adesea acestea sunt hering, mugon și shemaya. Se găsește în aproape toate corpurile mari de apă din Rusia. Principalul habitat este mările Caspice, Negre și Azov.
  • Sturionul Sahalin. Cea mai rară și slab cercetată specie. Lungimea medie a unui adult este de 1,5-1,7 metri, în timp ce greutatea este de 35-45 de kilograme. Adulții speciei se disting printr-un bot mare și bont și o culoare verde. Se hrănește cu melci, moluște, larve de insecte, precum și pești și crustacee. Locuiește în apele Mării Japoniei și Mării Okhotsk. Vele pentru depunerea icrelor în teritoriul Khabarovsk.

Sturionul născut

Sturionul născutMajoritatea peștilor acestei specii își încep reproducerea la o vârstă destul de târzie. Bărbații sunt pregătiți pentru reproducere la vârsta de 5 până la 18 ani, femelele de la 8 la 21 de ani. Habitatul afectează timpul de maturare a peștilor - cu cât peștele trăiește mai la nord, cu atât mai târziu va începe să reproducă descendenți. Reproducerea la acești pești nu are loc în fiecare an, reproducerea femelelor are loc la fiecare 3-5 ani. Migrația de reproducere a peștilor anadromi se extinde semnificativ în timp și durează de la începutul primăverii până la începutul lunii noiembrie. Vârful este la mijlocul verii..

Pentru reproducere, sunt preferate râurile cu un curent puternic, cu fundul stâncos și rareori nisipoase. Nu se depun ouă în apă stagnantă. Depunerea icrelor are loc la o adâncime de 4 până la 25 de metri, la o temperatură a apei de 15 până la 20 de grade, în funcție de habitat. Temperaturile ridicate afectează negativ dezvoltarea embrionilor. În același timp, dacă temperatura crește peste 22 de grade, jocul moare.

Femelele amână jocul în crăpături în partea de jos sau între pietre mari. Acesta este un pește foarte prolific: un individ mare depune peste un milion de ouă, care reprezintă până la 25% din greutatea sa corporală. Sturionii au caviar lipicios, care aderă bine la suprafața unde a fost reflectat. Dezvoltarea embrionului durează aproximativ 2-4 zile. Perioada de incubație este de 10 zile. Larva eclozează și cântărește doar 10 grame. Peștii nou-născuți slab văd și înoată foarte prost, la început se ascund în adăposturi.

Sacul gălbenușului este absorbit în decurs de 10-14 zile. În acest timp, puii cresc până la 1,5-2 centimetri și încep să se hrănească. De obicei, prăjitorii preferă crustaceele planctonice ca hrană. Când cresc, trec la crustacee și miside. La început, peștii mici trăiesc în apă dulce., să rămână în sărat este mortal pentru ei.

Beneficiile și daunele sturionului

Sturion siberianConținutul de calorii al cărnii de sturion este de 160 de calorii pe 100 de grame de produs. Conține proteine ​​ușor digerabile, motiv pentru care produsul este digerat foarte repede. De multe ori carnea de sturion este folosită în diferite tipuri de diete, precum carnea conține o cantitate mare de acizi benefici rari. Carnea include vitaminele grupului "ÎN", "DIN", "A" și "PP". Carnea de sturion delicată conține macronutrienți utili potasiu, fosfor, calciu, magneziu, precum și sodiu, fier, crom, nichel, iod și fluor.

Caviarul de sturioni este bogat în proteine ​​și lipide. Conținutul de calorii al caviarului este mai mare decât cel al cărnii și este de 200 de calorii la 100 de grame. Prin urmare, produsul este recomandat pentru utilizare de către persoanele care suferă de boli grave..

Consumați în mod regulat carne de sturion are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular uman. Reduce nivelul colesterolului și riscul de infarct miocardic. Produsul afectează creșterea și întărirea țesutului osos și, de asemenea, îmbunătățește starea pielii.

În ciuda beneficiilor evidente ale produselor de sturioni, acestea pot fi și dăunătoare. Caviarul și sturionul în sine pot fi infectate cu agentul cauzal al botulismului, deci trebuie să cumpărați produse numai de la vânzători de încredere. Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție aspectului și mirosului.

Ar trebui să fie utilizat cu precauție de către persoanele cu diabet zaharat, precum și persoanele obeze.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește peștele sturion și câți ani