Taracatum acvariu somn. Caracteristici de descriere și conținut

Taracatum de somnCreșterea peștilor domestici

a fost întotdeauna considerată o experiență foarte interesantă. Prezența unui acvariu în cameră creează o atmosferă de confort, securitate și pace. Oaspeții care vin la casă nu se vor plictisi niciodată dacă sufrageria dvs. va avea un recipient frumos cu pești exotici, alge frumoase și pietricele netede.

Taracatum acvariu somn. Caracteristici de descriere și conținut

Atunci când alegeți pești de acvariu ar trebui să fim atenți la un reprezentant uimitor al faunei acvatice - somnul tarakatum. Acest locuitor subacvatic se remarcă prin personalitatea îndrăzneață, comportamentul amuzant și aspectul adorabil. Peștele este foarte amuzant, oferind publicului o mulțime de emoții pozitive. Creatura minusculă, la anularea rudelor sale mari, își petrece o parte semnificativă din viață în straturile superioare de apă și nu se ascunde printre alge și pietre. În plus, știu chiar să ia mâncare de la suprafață, așa că este foarte distractiv să le hrănești..

De mulți ani, acvaristii au tratat somnul cu o curtoazie specială. Din acest motiv, au fost primii pești care au fost crescuți în acvarii. Și până în prezent, astfel de pești sunt foarte populari, încântând mulți oameni cu proprietățile lor unice..

Nu este un secret faptul că somnul cu greu poate fi numit cel mai grațios reprezentant al faunei acvatice.,

Descrierea somnului tarakatum

Descrierea somnului tarakatumTarakatum mic de somn, care este destinat întreținerii acvariului, are o culoare maro deschis, care este accentuat de pete întunecate mari de-a lungul corpului și de pe aripioare. Aceste urme caracteristice apar în timpul adolescenței și rămân pe corp pe măsură ce îmbătrânesc. Animalele tinere diferă de persoanele în vârstă într-o singură caracteristică: în timp, culoarea sa capătă nuanțe întunecate, iar în perioada de reproducere, masculii se remarcă cu o nuanță albăstruie. În condiții normale, este reprezentat de flori albe cremoase. Femelele păstrează burtica albă, indiferent de modificările sezoniere sau de vârstă.

speranța medie de viață indivizii de tarakatum de somn ating 5 ani, ceea ce este mult timp, în comparație cu mulți alți pești de acvariu. Cu o îngrijire adecvată și condiții adecvate de păstrare, peștele trăiește în liniște timp de 7 și 8 ani.

Femelele de somn tarakatum diferă de masculi prin caracteristicile aripioarelor pectorale. La bărbații adulți, această parte are o formă triunghiulară și o dimensiune relativ mare. Prima rază a aripioarei este destul de densă și seamănă puternic cu o coloană vertebrală solidă. În timpul sezonului de reproducere, capătă o culoare portocalie pronunțată. Aripioarele femelei sunt mai rotunjite, iar dimensiunea ei este semnificativ mai mare decât dimensiunea masculului..

Taracatum de somn apare în regiunile sud-americane și partea de nord a râului Amazon. Poate fi găsit și în Insulele Trinidad și Florida. În sălbăticie, peștii au apărut din cauza mișcării accidentale sau speciale în rezervor de către acvaristi neatenți.

Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii somnului tarakatum acasă

Printre principalele caracteristici ale conținutului somnului tarakatum, trebuie subliniate următoarele:

 • peștele este considerat termofil, deci poate funcționa normal, crește și se dezvoltă în prezența unei temperaturi medii a apei într-o rază de 24-28 grade Celsius. În caz contrar, ea poate muri sau se poate îmbolnăvi grav. Pentru a menține indicatorii optimi de temperatură, utilizați dispozitive electrice de încălzire;
 • tarakatum de somn nu solicită mari parametri de apă. Din acest motiv, poate fi păstrat atât în ​​apă dură, cât și în apă moale, la o salinitate relativ scăzută. Cu toate acestea, peștele tolerează bine apa sărată, așa că plasarea într-un astfel de mediu nu va fi periculoasă pentru acesta;
 • Păstrarea taracatum de somn acvariuTaracatum de somn are o structură intestinală unică care îi permite să respire oxigenul atmosferic. În acest sens, peștele se ridică uneori până la straturile superioare de apă pentru a respira noi aer. Este important de reținut că comportamentul minusculei creaturi este foarte activ și mobil. Când câștigă viteză în timp ce urcă în vârful acvariului, peștii pot sări pur și simplu din structură. Pentru a preveni acest lucru, acoperiți-l cu un fel de capac;
 • cu acest somn, prezența unui compresor sau a unei surse de oxigen artificial este opțională. Locul în care va trăi peștele trebuie să fie suficient de spațios și să aibă o zonă mare de fund și un volum de cel puțin 100 de litri. În caz contrar, bebelușul drăguț se poate sufoca sau înceta să funcționeze normal din cauza lipsei de spațiu;
 • acasă, tarakatum de somn poate crește până la dimensiuni relativ mari, care ajung adesea la 13-15 centimetri. Viața în sălbăticie este reprezentată într-o turmă, iar o turmă poate conține peste câteva mii de indivizi.

Compatibilitate cu alți pești. Caracteristici de hrănire

Când păstrați un acvariu, este mai bine să alegeți nu mai mult de 5-6 indivizi. Este important să vă asigurați că există un singur mascul în acvariu. Dacă sunt mai mulți dintre ei, cazuri de lupte și deznodământ fatal. Adesea, apar conflicte între bărbați în care se ucid reciproc. Individul dominant va prelua rapid poziția de conducere și va începe să-și stabilească propriile reguli.

În ciuda dimensiunilor relativ mari, somnul taracatum se înțelege bine cu alte tipuri de pești. Comportamentul peștilor este pașnic și locuibil. Locuind în stratul inferior, nu intră în conflict cu alți reprezentanți ai grupului ei.

Important înțelegeți că somnul consumă multă hrană, astfel încât cantitatea de deșeuri din partea de jos a acvariului va crește constant. Pentru a preveni dezvoltarea diferitelor boli infecțioase, monitorizați puritatea apei și asumați-vă responsabilitatea pentru amenajarea unui sistem de filtrare bun. Este foarte bine dacă în fiecare zi cel puțin 20% din lichid este înlocuit cu proaspăt.

Când aveți grijă și întreținerea somnului mare tarakatum, este important să vă asigurați că există suficientă hrană pentru a menține o creștere normală. Mâncarea disponibilă pe rafturile magazinelor pentru animale de companie este destul de potrivită pentru hrănirea peștilor. În plus, dieta lor poate fi diluată cu produse precum:

 1. viermi tocati marunt;
 2. viermi de sânge;
 3. carne de creveți.

Caracteristici de reproducere

Caracteristicile speciei de somn tarakatumDacă veți începe să păstrați un caracatum într-un acvariu acasă, asigurați-vă că studiați caracteristicile reproducerii sale. Este important de reținut că peștii se reproduc foarte interesant, iar modul de reproducere a descendenților este semnificativ diferit în comparație cu alți somni. Bărbații creează cuiburi de spumă în straturile superioare ale apei. Sunt gata să petreacă mult timp și efort pentru amenajarea unei case pentru o femeie. În timpul procesului de construcție, peștele colectează bucăți mici de alge și ține împreună următoarea structură.

Uneori dimensiunile soclului arata impunator si acopera o treime din suprafata apei, ajungand la trei centimetri inaltime. Dacă peștele trăiește în mediul său natural, folosește frunze mari ca material de construcție. Cu păstrarea acvariului, puteți pune bucăți de plastic spumant într-un castron, sub care somnul va începe să-și echipeze casa.

În timpul reproducerii, masculii eliberează bule din gură cu mucus lipicios caracteristic, ceea ce le permite să nu explodeze câteva zile.

După finalizarea construcției cuibului, masculul începe să caute femela. Individul pregătit urmărește masculul până la locuința echipată, după care se împerechează, iar sezonul de reproducere este considerat deschis.

În timpul sezonului, femela pregătește mai mult de zece ouă lipicioase și le depune într-o „lingură” pregătită de aripioarele pelvine. După aceea, îi așează în cuib și plutește. Bărbatul înoată imediat în locul în care ouăle au fost reproduse cu susul în jos și inseminează ouăle cu lapte. După aceea, el fixează ouăle în cuib eliberând bule din branhii..

Somnul de acvariu păzește cuibulEvenimentul poate dura până când tot caviarul este măturat. În funcție de starea fizică, femela poate depune de la 500 la 1000 de ouă. Este important să rețineți că masculul se împerechează liber cu alte femele gata făcute, dar este puțin probabil să înceapă să-i urmărească în momentul în care sarcina sa principală este de a proteja cuibul de orice pericole..

La paza cuibului somnul tarakatum refuză să mănânce, deci nu este necesar să-l hrăniți. Tot ce va face masculul este să păzească conștiincios cuiburile și să fixeze ouăle măturate cu spumă.

Aspectul somnului mic

Dacă temperatura apei se menține la aproximativ 27 de grade, după 4 zile ouăle ies în lumină. În această perioadă, masculul trebuie mutat într-un alt loc, deoarece, din cauza foamei prelungite, poate mânca ouă. Larva continuă să înoate în cuib timp de două până la trei zile, dar în cele mai multe cazuri pur și simplu se scufundă până la fund.

După eclozionarea larvelor, semnele sale vitale depind în mod direct de conținutul sacului gălbenușului. În primele zile de viață, somnii mici nu trebuie hrăniți. Dacă există o abundență de sol la fundul acvariului, nu va trebui să căutați alimente. După 1-2 zile de la reproducere, prăjitorilor li se pot da:

 • naupilia de creveți în saramură;
 • microworm;
 • mâncare de pește bine tocată;
 • alte alimente minuscule pentru somnul domestic.

Femelă de somn tarakatumEste important de reținut că rata de creștere a puilor rămâne uimitoare. În doar două luni, crește până la 3-4 centimetri în lungime. În această perioadă, peștele este transferat la nutriția adulților, iar problema filtrării și schimbării apei este tratată cu o responsabilitate specială. A crește până la trei sute sau mai mulți indivizi nu este atât de dificil pe cât pare la prima vedere. Principalul lucru este să urmați regulile de bază și să aveți mai multe acvarii pentru a sorta corect prăjiturile după mărime. Gândiți-vă la capacitatea în care puteți muta persoanele crescute.

La ce boli sunt expuse taracatum somnul?

Dacă sunteți sigur că vă puteți ocupa de îngrijirea și întreținerea unui astfel de pește uimitor, asigurați-vă că vă interesați de bolile la care este expusă creatura.

Acvaristii sustin ca acest reprezentant al faunei acvatice puternic susceptibil la bolile protozoice, precum ihtioftirioza. Pentru a evita această problemă, este mai bine să monitorizați regimul optim de temperatură și să nu scăpați temperatura apei sub 24 de grade Celsius. Dacă peștele este încă bolnav, începeți tratamentul cât mai curând posibil. Tratamentul implică utilizarea Bicillin 5 într-un acvariu pregătit și împărțit separat..

Înainte de a plasa preparatul în acvariu, trebuie diluat cu apă caldă și turnat încet pe spray-ul compresorului. Experții cu experiență consideră că, în lumina puternică, principalele proprietăți ale bizzilinei sunt reduse considerabil. Prin urmare, este mai bine să umbriți acvariul înainte de procedură. De asemenea, este necesar să îndepărtați diferite plante din vas, deoarece acestea pot muri ca urmare a contactului cu medicamentul.

Pentru ca creșterea și dezvoltarea micului somn să fie cât mai reușite, încercați să nuanțați apa cu albastru de metilen, mai ales în perioada de reproducere. Perioada de incubație durează de la trei la cinci zile. Asigurați-vă că temperatura apei rămâne optimă și nu scade sub valoarea minimă stabilită. Pentru formarea eficientă a prăjiturilor, adăugați praf viu, creveți în saramură sau dafnii mici în apă. Este foarte bine dacă există adăposturi speciale pentru puiet în acvariu. Pot fi folosite ca ghivece de flori inversate, care vor fi un bun adăpost împotriva luminii puternice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Taracatum acvariu somn. Caracteristici de descriere și conținut