Cum să înveselim un hamster agitat - facem o jucărie cu mâinile noastre

Hamsterii sunt animale foarte jucăușe, deși au un stil de viață oarecum „ciudat”: de obicei dorm ziua, dar odată cu debutul serii sunt gata să se distreze și să se joace cu o răzbunare.

Scară de casă

Foarte des, hamsterii roiesc prin roată sub formă de zăbrele. Dar nu vă grăbiți să o aruncați după aceea - va face o scară excelentă pe care o puteți face cu propriile mâini.

Spițele suplimentare de pe părțile laterale ale roții sunt tăiate, apoi inelul este deschis și traversele sunt tăiate printr-una. Cu ajutorul brichetei, mijlocul fostei roți se topește ușor într-o asemenea măsură încât se formează un pod de arcadă. Marginile scărilor sunt, de asemenea, încălzite la foc deschis și pliate ca niște cârlige, astfel încât produsul să poată fi agățat cu ușurință în cușcă.

Tunel

Hamsterilor le place să urce spații înguste. Un tunel de casă poate fi realizat cu propriile mâini din lemn sau chiar din carton obișnuit durabil și bandă electrică.

Cartonul este îndoit într-un tub de un astfel de diametru încât un hamster poate să se târască liber prin el. Pentru a păstra acest tub, marginile sale sunt lipite cu bandă electrică. Tunelul rezultat este cel mai bine asigurat cu bandă electrică în partea de jos cuști pentru hamster era convenabil să străbate prin el.

Casa cu doua etaje

Pentru a crea o casă, veți avea nevoie de placaj din lemn, de preferință de plop. Dimensiunile acoperișului vor fi de 25 pe 12 cm, pereții de 10 cu 10 cm, cu excepția spatelui, care va fi de 25 cu 10 cm.

O gaură este făcută în prima parte, iar o deschidere pentru supapă este conturată pe a doua și în spate. Acum piesele sunt decupate în funcție de materialul marcat și lipite. Fixăm acoperișul și răsturnăm structura creată. Din interior marcăm locurile pentru viitoarele șine și le lipim.

Pentru a crea etajul al doilea, se face o gaură în acoperiș și se pune o cutie mai mică lipită de același placaj.

Labirint și obstacole

Un labirint cu obstacole poate deveni unul dintre distracțiile cele mai distractive și de lungă durată pentru un animal de companie, un loc unde se poate juca. Și realizarea sa este destul de simplă. Pe drum, este mai bine să aranjați nu numai obstacole, ci și delicii gustoase.

Pentru a crea un labirint cu propriile mâini, aveți nevoie de o cutie de carton de dimensiuni decente, hârtie cu modele frumoase, chenare din lemn, o riglă de măsurare, lipici, foarfece.

Nu puteți folosi adezivul special Moment pentru a face jucării și case. Din aceasta, animalul poate avea probleme de sănătate..

Pereții vor avea aproximativ 15 cm, suficient cât să nu urce hamsterul peste ei. La acest nivel am tăiat cutia de sus și apoi am făcut o ieșire. Pentru frumusețea din interior, este mai bine să lipiți structura cu hârtie decorativă.

Acum trebuie să faceți pereții interiori ai labirintului din borduri sau placaj. Pentru a le asigura, este mai bine să nu folosiți adeziv PVA, deoarece în acest caz hamsterul poate sparge pur și simplu pereții în timp ce aleargă. Obstacolele pot fi mici diapozitive din același placaj sau tuneluri sub formă de carton răsucit. Trebuie să așteptăm până când lipiciul se usucă și să aranjăm delicii delicioase pentru hamster în diferite părți ale structurii, astfel încât acesta să fie mai dispus să studieze întreg labirintul și să găsească în cele din urmă o cale de ieșire din el..

Jucării deșeuri de casă

Chiar și gunoiul cel mai real poate fi luat ca materie primă pentru jucării. Principalul lucru este calitatea produsului, astfel încât hamsterul să se intereseze de el și să nu-l rupă când începe să se joace acolo.

Jucărie din coajă de nuc

Pentru a crea o astfel de jucărie, aveți nevoie de mai multe coji de nucă și un fir de lungime pe care ar trebui să o aibă rezultatul. În loc de un fir, o frânghie subțire și puternică va funcționa..

Apoi, trebuie să luați un ciocan și un cui, cu care faceți o gaură în toate cochiliile. Cojile de nuc au o structură care vă permite să faceți cu ușurință o gaură în ea fără a o împărți în bucăți. Este recomandabil ca un adult să fie implicat în această afacere, altfel un copil care decide să facă o jucărie pentru un hamster poate să se lovească accidental pe deget cu un ciocan. Un fir este filetat prin găurile perforate până când toate cochiliile se potrivesc pe el. În acest caz, este mai bine să vă asigurați că firul este înfundat suficient de bine și nu atârnă prea slab. Pentru a preveni alunecarea cochiliei de pe frânghie, o șaibă este fixată la un capăt al acesteia, iar celălalt capăt este legat în partea superioară a cuștii.

Pentru ca animalul de companie să înceapă să se joace mai repede, puteți pune deliciile sale preferate în interiorul cochiliilor. Un lucru atât de mic îndeplinește trei funcții utile simultan: permite hamsterului să-și macine ghearele, dezvoltă inteligență și pur și simplu ajută la distrugerea timpului.

Jucării din lemn

Primul pas este să luați un bloc de lemn și să decupați din el o piesă de prelucrat de dimensiuni adecvate, de aproximativ 12 pe 8 cm. Suprafața viitoarei jucării este sandwich, iar marginile sunt rotunjite, astfel încât hamsterul să nu se rănească..

Un burghiu cu stilou face o pereche de crestături de aproximativ jumătate din grosimea piesei de prelucrat. Apoi, două pătrate sunt decupate din placaj, care vor fi suficient de mari pentru a închide adânciturile create. Colțurile lor sunt, de asemenea, rotunjite și cu ajutorul șuruburilor, pătratele sunt atașate la piesa principală de prelucrat. În același timp, ar trebui să se deschidă și să se închidă, astfel încât hamsterul, cu eforturi moderate, să-i poată mișca. Și va trebui să deschidă aceste caneluri pentru a găsi acolo mâncare delicioasă. O jucărie excelentă care dezvoltă simultan mintea animalului de companie și îi oferă posibilitatea de a face exerciții fizice bine.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Labirint sau cum să faci o jucărie amuzantă pentru un hamster”

Cum să aranjezi divertisment real pentru un animal de companie mic cu propriile mâini, o jucărie cu care să se poată juca.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveselim un hamster agitat - facem o jucărie cu mâinile noastre