Cum să faci o casă pentru un hamster cu propriile mâini: materiale, desene, idei

Pentru ca hamsterul să aibă un loc unde să se poată ascunde, trebuie să îi oferiți o casă. Îl poți cumpăra în magazin sau îl poți face singur. Există multe opțiuni diferite pentru a face locuințe pentru hamsteri. Unele necesită multă pricepere și răbdare, altele pot fi făcute chiar de copii. Pentru unii, sunt necesare materiale de construcție achiziționate, iar altele sunt realizate din cele mai obișnuite materiale reziduale care pot fi găsite acasă..

1 Locuință pentru hamster din materiale reziduale

Puteți face o casă pentru un rozător mic cu propriile mâini din materiale improvizate, puteți adapta obiecte deja în casă pentru animalul pe care nimeni nu îl folosește. Trebuie doar să respectați regulile de bază care se aplică păstrării animalelor de companie.

Principala condiție în fabricarea unei case pentru un hamster este respectarea mediului.. Rozătoarele gustă tot ce le înconjoară, astfel încât materialul din care va fi realizată locuința animalului de companie nu ar trebui să fie toxic.

Nu este recomandat să folosiți țesături, fire, vată, pungi de plastic la lucru. Hamsterii pot măcina cu ușurință aceste materiale cu dinți ascuțiți și le pot înghiți. Acest lucru va provoca indigestie la rozătoare, care adesea se termină cu moartea..

1.1 Din coji de cocos

Meșterii realizează locuințe originale pentru hamsteri pitici din coji de cocos. Dzungariki se bucură să folosească adăposturi confortabile, să se ascundă de toată lumea sau pur și simplu să se relaxeze.

Meșterii realizează locuințe originale pentru hamsteri pitici din coji de cocos. Dzungariki se bucură să folosească adăposturi confortabile, să se ascundă de toată lumea sau pur și simplu să se relaxeze.

Pentru a face o astfel de casă, trebuie să curățați interiorul piuliței. Pentru asta:

 • facut in "ochi" găuri de nucă de cocos;
 • laptele se scurge de acolo;
 • bate cu un ciocan de cotlet sau cu partea tocită a unui cuțit pe o piuliță pe cea mai vulnerabilă parte a cochiliei - la doi centimetri de "ochi";
 • când apare o fisură, această parte este îndepărtată fie cu un cuțit, fie cu un ferăstrău;
 • fructele se pun la congelator timp de o jumătate de oră, astfel încât mai târziu va fi mai ușor să curățați pulpa de nucă de cocos;
 • marginile găurii sunt măcinate pentru a îndepărta bavurile și colțurile ascuțite.

1.2 Din Lego

Există întotdeauna ceva într-o cutie cu jucării sparte și inutile pe care le puteți folosi pentru a construi o locuință pentru hamsterul dvs. De exemplu, puteți construi o casă confortabilă sau chiar un palat de lux din piese Lego..

Chiar și un loc de joacă pentru un animal, un gard, o scară se obține de la un constructor pentru copii. Trebuie amintit că piesele trebuie strânse strâns între ele. Va fi chiar mai bine să lipiți conexiunile suplimentar.

1.3 Dintr-o jucărie veche de plastic

Printre jucăriile inutile, există probabil cele din plastic, în care capul nu este conectat la corp..

Poate face un cuib confortabil pentru un hamster. Trebuie doar să faceți o intrare instalând o astfel de casă creativă cu o gaură în gât în ​​jos.

Plasticul este cel mai potrivit material pentru casa unui rozător. Un astfel de produs este bine spălat, animalul său nu se va strica în curând cu dinții..

1.4 Din cutii și cutii de carton

Pentru a nu arunca ambalajele uzate, puteți face case pentru animale de companie mici de la acestea. O gaură este făcută într-o cutie mică de carton pentru intrare. În plus, puteți face ferestre pentru ventilație. Dacă există o cutie de țesut cu o gaură gata făcută, atunci aceasta este tăiată în jumătate. Rezultatul este 2 locuințe compacte, ale căror intrări au fost deja tăiate.

Cineva face un hol pentru o casă din carton. În acest scop, se folosesc căptușeli din role de hârtie igienică - tuburi de carton. Sunt atașate de intrare. Pentru a intra în interior, animalul va trebui mai întâi să alerge printr-un fel de coridor.

Rămâne doar să așezi locuința din carton în cușcă. Hamsterul va fi fericit să se ascundă în el de ochii curioși, să se odihnească. Dar aceste case nu sunt durabile. De obicei, această opțiune este utilizată temporar, înlocuindu-se ulterior cu o carcasă mai durabilă..

1.5 Din cutia de colete

Cutia de colete este aproape o casă gata pregătită pentru animale de companie. Deși placajul nu este cel mai durabil material, nu va dura atât de mult timp pentru a face o casă..

O gaură de intrare este forată pe partea laterală a cutiei de colete din placaj. În plus, dacă doriți, decupați ferestrele. Puteți picta casa cu vopsele inofensive: guașă, acuarele.

1.6 Din suportul periuței de dinți

Folosesc suporturi pentru periuță de dinți, cutii pentru cereale, bazine, boluri, recipiente pentru alimente, oale, sticle de plastic sub casă pentru rozătoare. Unele obiecte au deja găuri prin care va fi convenabil ca animalul să pătrundă în recipient. De exemplu, un suport oval pentru periuță de dinți trebuie să fie așezat doar lateral și fixat astfel încât să nu se clatine..

Deoarece găurile din astfel de containere sunt mici, ele pot fi utilizate numai pentru hamsteri pitici, de exemplu, Dzungarian.

1.7 Din recipiente de plastic pentru cereale

Unele modele de recipiente pentru cereale au o gaură în capac. Dacă nu este cazul, trebuie fie să faceți o gaură în capac, fie să închideți o parte din partea superioară, îndepărtând complet capacul.

Trebuie să puneți borcanul pe o parte. Dacă este instabilă, locuința este fixă.

1.8 Din borcane de sticlă

Băncile sunt convenabile, deoarece sunt durabile și ușor de curățat. Cu toate acestea, nu tuturor rozătoarelor le place faptul că sunt transparente. Animalelor le place să se ascundă într-un loc întunecat. Prin urmare, sticla este cel mai bine vopsită sau lipită deasupra..

Au pus o astfel de casă pe o parte. Este bine dacă recipientul are margini. Și pentru ca casa dintr-o cutie rotundă să nu se rostogolească și să se legene, este atașată cu sârmă la pereții cuștii.

Dezavantajul imens al sticlei este că este alunecos și rece. Prin urmare, atunci când utilizați o cutie ca adăpost pentru un animal de companie, rumegușul este turnat pe partea inferioară la nivelul orificiului, astfel încât animalul să se miște calm pe o suprafață plană, fără a aluneca în jos.

Și pentru ca rumegușul să nu se adune sub labele animalului care aleargă, expunând paharul, puteți acoperi mai întâi interiorul vaselor cu adeziv și presărați cu nisip. După uscare, sticla va înceta să alunece.

2 case din lemn

Acest material va face un adăpost destul de puternic pentru un animal de companie. Deși rozătoarele vor încerca să-și ascuțească dinții pe un copac, această locuință va dura în continuare mai mult decât un carton.

Casele din lemn sunt făcute atât dintr-o scândură întreagă, cât și împăturite din ramuri tăiate. Numai în acest caz, mai întâi trebuie să realizați un cadru pentru locuință.

2.1 Peștera ramurilor

Este foarte ușor să faci un cadru pentru o peșteră de lemn. Pentru a face acest lucru, un dreptunghi lung din carton este atașat la podea cu laturile sale scurte. Se pare că este un acoperiș arcuit. Pe el sunt lipite bețișoare, ramuri groase.

Partea din spate a acestei structuri poate fi, de asemenea, împodobită cu ramuri. Uneori este doar carton lăsat.

2.2 Case de sucursale

Din aceste instrumente improvizate care sunt ușor de găsit acasă, puteți face o casă pentru un animal de companie..

Puteți utiliza o cutie gata făcută pur și simplu lipind pe ea crenguțe de lemn. Dar unii pregătesc rama casei cu propriile mâini..

În acest caz, comandantul va avea nevoie de desene pentru a funcționa. Puteți construi singur un model pentru piese pe hârtie, care trebuie apoi tăiate din carton.

Desen de casă cu acoperiș plat

Pereții laterali sunt dreptunghiulari. Ar trebui să existe doar 4 dintre ele: 2 laterale egale și 2 finale egale. Trebuie să aibă aceeași înălțime..

Procedură:

 1. 1. Partea superioară a tavanului trebuie desenată ținând cont de dimensiunile pereților. O parte a dreptunghiului va fi egală cu lățimea capătului, cealaltă - lățimea laturii.
 2. 2. Acum ar trebui să faceți o gaură în pereți sau chiar mai multe pentru intrare.
 3. 3. Lipiți părțile din carton cu bandă pentru a face un cub.
 4. 4. Lipiți crenguțele pe cadru, ajustându-le cu grijă una la alta.

Puteți face o scară suplimentară pentru rozătoare.

2.3 Colibe de hamsteri din bețe de înghețată

Găsirea scândurilor de lemn sau a multor ramuri chiar într-un cadru urban este dificilă. Dar există și alte modalități de a construi o casă din lemn pentru animale de companie. Dacă folosești bețe de înghețată în loc de crenguțe, obții o colibă ​​interesantă.

Desenul pentru ea se face astfel:

 1. 1. Desenați dreptunghiuri ale pereților (ca pentru prima opțiune cu acoperiș plat);
 2. 2. Completați un triunghi cu un dreptunghi.
 3. 3. Desenați un dreptunghi pe unul dintre frontoane - aceasta va fi ușa.
 4. 4. Desenați o bucată de acoperiș dreptunghiulară cu o latură egală cu lungimea peretelui lateral și o lățime arbitrară mai mare decât partea exterioară a triunghiului frontonului..

Desenarea pieselor pentru rama unei case din bastoane de înghețată

Detaliile sunt desenate pe carton cu un stilou, tăiate cu foarfece. Mai mult, ușa poate fi realizată doar pe o singură parte cu un triunghi completat..

Apoi, cartonul este lipit împreună cu bandă. Bastoanele de înghețată sunt atașate de cadru cu adeziv.

2.4 Casă din plăci de lemn sau placaj

Folosind planuri pentru o casă pe acoperiș plat sau o cabană pe acoperiș, puteți construi adăposturi puternice pentru animale de companie.

Detaliile sunt decupate din placaj sau lemn, lipite. Puteți utiliza blocuri de lemn pentru a consolida rigiditatea structurii. Acestea sunt cuie sau conectate cu șuruburi autofiletante la pereți și tavan în colțuri.

Este mai bine să faceți acoperișul casei detașabil. Este mai ușor să curățați în interiorul casei în acest fel..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci o casă pentru un hamster cu propriile mâini: materiale, desene, idei