Casă de hamster diy

Hamsterii sunt de obicei cumpărați la cererea copiilor. Și după ce animalul de companie ajunge la un nou loc de reședință, îi puteți face o casă confortabilă cu propriile mâini, cu ajutorul tuturor membrilor gospodăriei. Ar trebui să aibă un colț pentru dormit, un loc pentru hrană și provizii. Este important să nu uitați de accesoriile necesare pentru joacă și igienă, despre o așternut în condiții de siguranță, toaletă și mulți alți must-have pentru un hamster..

Ce materiale puteți face o casă pentru un hamster

Pentru a face un animal de companie pufos într-o locuință de casă confortabil și sigur, acesta este fabricat din materiale ecologice, pentru că este un rozător și este obișnuit să încerce totul „prin prindere”. Pentru casă, alegeți carton, hârtie, placaj, lemn sau plastic alimentar. Dimensiunile sale depind de mărimea hamsterului. Care sunt opțiunile pentru locuințe?

Hamsterul se uită afară din carton

O casă pentru un hamster poate fi făcută cu propriile mâini din aproape orice material

Dintr-un recipient din plastic

Pentru o astfel de casă, aveți nevoie de un recipient din plastic alimentar de dimensiunea adecvată (ca opțiune: 640 * 460 * 300), o rețea de construcție, un marker, o riglă, un creion, un cuțit, o brichetă și cleme de plastic. În capacul recipientului, trebuie să tăiați o deschidere-intrare, folosind un cuțit încălzit de o brichetă. Plasa poate fi fixată cu ușurință cu cleme de plastic prin perforarea găurilor pentru ele cu un cuțit fierbinte. O casă simplă de hamsteri este gata.

Din sticle de plastic

O astfel de casă poate înlocui chiar și o cușcă întreagă - în acest caz, aveți nevoie de cel puțin trei sticle de apă de cinci litri. Gâturile sticlelor sunt tăiate în partea cea mai largă, iar din capacele se face un inel filetat. Părțile superioare ale containerelor sunt tăiate, iar găurile sunt făcute la 3-5 cm de bază, în care gâturile și inelele tăiate sunt bine introduse (sub forma unui tunel de la un container la altul). Așa sunt conectate trei sticle. Unul dintre ele este un dormitor pentru un hamster, în care este așezat un „nurcă” (dintr-un constructor Lego sau alt material), al doilea este o sală de mese, iar un al treilea este o toaletă, al patrulea recipient este folosit ca cameră de joacă, unde este plasată o roată pentru un hamster. Fiabilitatea fixării părților casei este asigurată cu ajutorul benzii adezive și a lipiciului.

Din coajă de cocos

Trebuie să faceți o gaură în nucă de cocos, să scurgeți laptele, să marcați intrarea hamsterului. Se găsește o gaură cu un diametru de 5 cm, fructele sunt curățate de pulpă cu o dalta. Pentru a face acest proces mai ușor, îl puteți pune la congelator peste noapte. După îndepărtarea conținutului interior, nuca de cocos se spală și marginile intrării sunt șlefuite cu șmirghel. Casa terminată este plasată într-o cușcă.

Din tuburi de carton

Aceasta este cea mai simplă versiune a unei case de hamsteri și este potrivită pentru rozătoare în miniatură. Folosiți 2 tuburi din role de hârtie igienică sau prosoape de bucătărie din hârtie. Unul dintre ele este aplatizat și segmente semicirculare sunt decupate de pe ambele părți în el, la fel se face cu cel de-al doilea tub. După îndreptare, acestea se introduc unul în celălalt în cruce. Se pare că este un mini-labirint.

Hamster într-un tub

Hamsterul se simte confortabil într-o casă din tuburi de carton

Din bețe de lemn

Această construcție necesită 80–120 bețișoare de înghețată din lemn, lipici pentru lemn, un cuțit și o riglă. Un desen preliminar este format din doi pereți laterali, o podea, un tavan și două părți ale acoperișului. Din bețișoare lipite în paralel, repetă toate detaliile necesare ale casei. Lipiți pereții, tavanul și podeaua împreună. Puteți decora îmbinările cu aceleași bețe.

Grinzile de acoperiș ale unei case de hamsteri (pentru rigiditate) sunt realizate prin plasarea bețelor mai întâi de-a lungul și apoi peste. Până când lipiciul nu se usucă, puteți „asigura” părțile structurii cu benzi de cauciuc. Dacă se dorește, casa poate avea două etaje și mai mare. Nu este dificil să atașați o scară în fața acelorași bețe.

Cele mai populare opțiuni pentru realizarea unei case pentru rozătoare, le-am scos în subsecțiuni separate de mai jos și le-am descris mai detaliat.

Casă din lemn DIY pentru un hamster

Cea mai interesantă și mai fiabilă construcție este o casă din lemn. De asemenea, puteți face un gard plasând un conac cu mai multe camere în spatele acestuia. Este mai ușor să folosiți placaj în acest scop, dar lemnul este mai frumos și durează mai mult. Lemnul este tratat preliminar cu un antiseptic, apoi cu o pată și, pentru a facilita curățarea viitoarei camere, este acoperit și cu lac de mobilă. Principiul creării acestei case pentru un hamster este același ca și pentru o casă de păsări.

Hamsterul iese din casă

Lemnul este cel mai bun material pentru realizarea unei case

Instrumente și materiale necesare

Cea mai bună opțiune pentru a face o casă pentru un hamster este o placă de lemn tare de 4 cm grosime, iar placajul este, de asemenea, perfect. De asemenea, aveți nevoie de burghiu, șmirghel, cuie mici cu ciocan sau lipici pentru suprafețe din lemn, burghiu și ferăstrău.

Instrucțiuni de fabricație

 1. Marcați piesele de prelucrat. Pentru hamsterii mici, pereții din față și din spate sunt realizați de 15 cu 10 cm, iar pereții laterali - 10 cu 10 cm, pentru partea superioară aveți nevoie de 17 cu 12 cm, atunci acoperișul va fi puțin mai lat decât perimetrul casei.
 2. Decupați ferestrele din față pentru intrarea și ventilația casei.
 3. Pentru a face mai convenabilă fixarea pieselor împreună, cuie lamele înguste în locurile de conectare a acestora.
 4. Șlefuiți fiecare element al casei și șlefuiți marginile cu șmirghel.
 5. Dărâmați pereții cu cuie sau fixați-le cu șuruburi autofiletante. Pentru o curățare ușoară, acoperișul nu trebuie fixat de cadru.
 6. Este important ca vârfurile unghiilor să nu iasă în interiorul locuinței. Loviți-le într-un mod sigur pentru ca hamsterul dvs. să evite rănirea..

Casă pentru un hamster din carton

Este mult mai ușor să construiești cu propriile mâini o casă de carton pentru un prieten cu blană decât una din lemn. Dar va servi și el, având în vedere dinții ascuțiți și obiceiul bebelușului de a roade în mod constant totul, va fi mult mai puțin. O anumită rigiditate a unei astfel de structuri va fi dată de lipirea cu bandă adezivă. Puteți imprima un șablon adecvat pentru un hamster care locuiește pe o imprimantă color și, atașându-l la o foaie de carton, tăiați un martor de-a lungul acestuia. Trebuie să fie îndoit în anumite locuri, lipiți ambele părți și nu uitați să tăiați intrarea hamsterului pe suprafața frontală. Dar există o altă opțiune.

Instrumente și materiale necesare

O cutie de carton cu șervețele de hârtie de dimensiuni suficiente, mai multe tuburi de carton din role de hârtie igienică sau prosoape de hârtie, foarfece, clei PVA.

Instrucțiuni de fabricație

 1. Așezați cutia pe un plan lateral, astfel încât gaura șervețelului să fie pe suprafața frontală.
 2. Fixați câteva role de hârtie igienică împreună în cruce, așa cum am menționat mai devreme.
 3. Introduceți unul dintre aceste elemente în orificiul pentru șervețele și conectați-le pe celelalte la acesta și la altele. Rezultatul va fi o casă cu ieșire la labirint.
 4. Fixați toate îmbinările cu adeziv. Casa de hamsteri este gata.

Caracteristicile clădirilor pentru rasele dzungare și siriene

Hamsteri de diferite dimensiuni

Dimensiunile caselor pentru hamsterul sirian și dzungarian ar trebui să fie diferite

Fiecare casă de hamster trebuie proiectată ținând seama de mărimea și obiceiurile animalului de companie cu blană. Este important ca jungarii mobili și agili să aibă posibilitatea de a se juca, rozătoarele ar trebui să fie confortabile și sigure în casă. Hamsterii dzungari sau sirieni au nevoie de material pentru construirea unui cuib, trebuie să fie moale, ecologic. Poate fi vată, șervețele, dar nu ziar - aliajul de plumb pentru turnarea fonturilor tipografice este periculos pentru animale.

De asemenea, este necesar să se țină cont de faptul că animalele mici pot scăpa din casă prin crăpăturile care au apărut datorită fixării de calitate slabă a pieselor în timpul fabricării - roade o gaură, găsindu-i punctul slab. Și hamsterii sirieni mai mari se pot bloca în deschiderea prea îngustă a tunelului, ceea ce îi va speria foarte mult. Prin urmare, trebuie să asigurați toate lucrurile mici și să verificați în permanență casa..

Accesorii pentru casă

Pentru ca rozătoarele să-i placă casei, bebelușul crește sănătos și activ în ea, carcasa trebuie să fie umplută cu accesorii adecvate.

Jucării educative pentru hamster

 1. Roată de rulare. Dimensiunile sale depind de dimensiunile rozătoarelor: pentru Dzungarian este o jucărie de douăzeci de centimetri, pentru exemplarele mari, inclusiv cele siriene, de până la 30 cm. Calea de pe acesta trebuie să fie solidă, nu este permisă utilizarea unei ochiuri pline de răni pentru aceasta. Este important de știut că hamsterilor le place să stea treaz noaptea, așa că jucăria ar trebui să fie liniștită..
 2. Tuneluri. Ar trebui să fie spațioase și bine ventilate..
 3. Hamace pentru un hamster din tuburi de diferite diametre sau leagăn sub formă de patru stâlpi, o traversă și un biban pentru șezut.
 4. Poduri din lemn sau alte articole pentru dezvoltarea dinților de hamster. Este bine să folosiți pietre minerale și creioane. În aceste scopuri, sunt potrivite și cutii de carton, role de hârtie igienică, crenguțe de pomi fructiferi..
 5. Minge de mers din plastic sigur în diferite culori, cu orificii de ventilație și adâncituri pentru picioare.

Facilități pentru băut și mâncare

Hamsterul mănâncă dintr-un castron

Este foarte important să alegeți alimentatorul și băutorul potrivit pentru rozătoare.

Trebuie să existe un băutor special pentru băut în casă. Puteți să o faceți singur sau să folosiți un castron care ar trebui să fie acoperit pentru a preveni pătrunderea alimentelor sau a gunoiului. Speciilor mici de hamsteri le place să sapă bucăți de alimente, astfel încât să le puteți pune în așternut. Exemplarele mai mari necesită un vas alimentar stabil, care este greu de învârtit.

Este mai bine să furnizați 2 recipiente - unul pentru hrana umedă, iar celălalt pentru hrana uscată. Rozătoarelor le place de obicei să stea în alimentator, deci ar trebui să fie suficient de spațios. De asemenea, este important să existe o „cămară” separată pentru provizii, lucru pe care hamsterul îl va face cu siguranță. Acesta poate fi un container într-un colț retras al casei. Hamsterul însuși vă va „spune” unde are un secret, trebuie doar să-l observați cu atenție și apoi să înlocuiți un bol acolo.

Pat de hamster

Litiera este foarte importanta pentru a mentine casa curata si pentru a crea confort si confort.. Poate fi presat rumeguș, dar nu prea mic, pentru a nu se bloca în nasul bebelușului sau a se confunda în blana lui.

Dacă se utilizează pelete de lemn, acestea ar trebui să fie inodore și să se transforme rapid în praf. Rumegușul din copaci de conifere poate provoca alergii la un animal, iar țesăturile și vata sunt periculoase, deoarece se pot rupe în fibre, în care hamsterul se încurcă.

Cele mai bune materiale pentru așternut pentru un hamster într-o casă sunt bucăți de porumb pe știulet cu boabe, care pot fi și îngropate. Hârtia de țesut sau hârtia igienică albă fără parfum sunt potrivite..

Stratul de pardoseală ar trebui să aibă o adâncime de cel puțin 6 cm, deoarece hamsterii adoră să se joace și să se înghesuie în el. Când se răcește, grosimea acestuia crește. Trebuie curățat zilnic și schimbat o dată pe săptămână. Adăugați niște pelete din așternutul vechi în așternutul proaspăt, astfel încât mirosul familiar să rămână, altfel animalul va fi nervos.

Toaletă

Hamsterii sunt curați, așa că au nevoie de un loc separat în casă pentru toaletă. Va trebui să-l curățați zilnic, îndepărtând deșeurile și adăugând un așternut curat. O tavă de carton este potrivită în acest scop, acest material este înlocuit destul de des, deoarece absoarbe bine urina, absorbindu-și parțial mirosul.

Umplutura de toaletă este adesea nisip curat special, în care animalul adoră să scotocească, împrăștiindu-se. Dar nisipul nu reține mirosurile bine, așa că trebuie schimbat des. Materialele de umplutură pentru pisici sau granulele minerale nu sunt potrivite pentru acest lucru - pot provoca intoxicații sau alergii unui prieten cu blană.

Baie cu nisip

Acesta este un echipament important pentru un hamster căruia nu îi plac tratamentele cu apă. Acestea sunt înlocuite cu succes prin scăldat în nisip special pentru chinchilla. Pentru a curăța blana de grăsime și murdărie, un recipient înalt cu o scară este așezat în casă. Să presupunem opțiunea cu o gaură tăiată pe lateral. De sus este închis cu un capac care împiedică vărsarea conținutului recipientului. Volumul căzii ar trebui să fie de două ori mai mare decât animalul de companie pufos, iar părțile laterale ar trebui să fie suficient de mari.

Încălzirea casei: introducerea animalului de companie în noua casă

Hamster adulmecând

Un hamster, ca orice alt animal de companie, are nevoie de timp pentru a se adapta la o nouă casă și proprietar.

Hamsterul nou achiziționat, aflat sub stres, se sperie de tot. Îi va lua cel puțin o săptămână să se obișnuiască treptat cu noua casă.. În timpul stăpânirii, este mai bine să nu deranjați copilul. Obișnuindu-se, începe să-și marcheze activ teritoriul, așa că la început nu ar trebui să schimbi așternutul.

Hamsterii sunt curioși în mod natural, așa că mai devreme sau mai târziu, dacă bebelușul nu simte pericol, el va arăta interes pentru explorarea casei și o va examina cu siguranță.

Este important ca animalele tinere să fie instruite imediat la toaletă. Ei înșiși vor desemna un loc convenabil pentru el. Observând cu atenție comportamentul unui nou colon, puteți corecta erorile din echipamentul casei sale făcând unele rearanjări sau îmbunătățiri ale gustului său.

De exemplu, atunci când roata de joc este slab fixată și scoate sunete dure atunci când se mișcă, hamsterul se sperie și nu se joacă în ea. După întărirea, ungerea axei de rotație sau înlocuirea acesteia cu o opțiune mai puțin zgomotoasă, prietenul cu blană va rula fericit și va tumblr.

Video: Casă de hamster DIY

Înainte de a obține un hamster, trebuie să vă familiarizați cu obiceiurile sale folosind materiale informative. La urma urmei, aceasta nu este o jucărie vie, ci o creatură cu dispoziție proprie, care necesită îngrijire și atenție. Ar trebui să te gândești la o casă pentru un potențial prieten, la toate detaliile echipării acestei case. Cele mai bune opțiuni sunt realizarea acestuia și câteva accesorii necesare cu propriile mâini din materiale naturale și sigure. Acest lucru va uni familia și va permite tuturor să participe la pregătirea sosirii noului său membru, va ajuta copiii (instigatorii obișnuiți ai achiziției unui hamster) să se simtă responsabili pentru soarta unui mic prieten.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă de hamster diy