Organizăm jocuri și recreere pentru cobai

Există animale de companie cărora le place să se întindă pe canapea, stând ochii leneși. Cu toate acestea, cobaiul nu este unul dintre aceștia. O animală agilă și plină de viață, iubește jocurile distractive și divertismentul. Astăzi există multe lucruri care vă vor ajuta să luminați timpul liber al animalului dvs. de companie: jucării pentru cobaiii preferați, hamace și multe altele. Mai multe despre asta.

În primul rând, asigurați-vă că hamacul este bine întins. Înălțimea trebuie să fie acceptabilă (aproximativ 5-7 cm de podea), astfel încât animalul de companie să poată urca cu ușurință în interior. Dacă totul este făcut corect, animalul se va odihni fericit pe „patul” său suspendat.

Atelier de fabricație

Pentru a oferi animalului tău un hamac, nu trebuie să îl cumperi de la magazinul de animale de companie. Puteți face un astfel de „pătuț” din țesătură cu propriile mâini. Nu îți va lua mult timp, dar îți va oferi animalului tău o mulțime de minute vesele. Mai jos puteți urmări un videoclip educațional al canalului 595 Eterniti despre cum își petrece timpul cobaiii într-un hamac.

Unelte și materiale

Pentru a crea un hamac pentru un cobai cu propriile mâini, veți avea nevoie de următoarele lucruri:

 • o bucată de țesătură groasă, puteți denim;
 • foarfece;
 • fir sau frânghie.
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Luați ginuri vechi și tăiați o bucată care va avea lățimea coliviei.
 2. Coaseți marginile tăiate spre interior pentru a evita firele să iasă.
 3. Faceți găuri în colțurile hamacului.
 4. Puneți șireturile acolo.
 5. Legați firele pe tijele coliviei, numai strâns, astfel încât produsul să nu se lase pe podea.

Deci, ai învățat cum să faci un hamac pentru un cobai..

Jucării de porc

Aceste rozătoare drăgălașe nu sunt averse de a se juca și, pentru aceasta, pot fi la îndemână cu jucării pentru cobai. Nu lăsați acest lucru să vă sperie - nu au nevoie de nimic complicat. Aceasta poate fi o minge care este folosită pentru pisici, precum și diverse obiecte care pot fi mutate. O arcadă din bușteni sau un tunel ar fi o opțiune excelentă. Animalul tău de companie nu numai că primește plăcere, dar primește și un impuls de energie dintr-un stil de viață atât de „sportiv”. Cu toate acestea, jucăriile nu trebuie cumpărate - ele pot fi ușor construite din materiale reziduale care se află în fiecare apartament..

Regulile jocului

Sarcina principală este de a asigura siguranța animalului. Aceasta înseamnă că obiectele trebuie rotunjite, fără colțuri ascuțite și vârfuri, astfel încât rozătoarele să nu se rănească. În plus, orice jucărie poate ajunge în gura animalului, așa că acest fapt trebuie luat în considerare la obținerea distracției pentru animal.

Nu cumpărați niciodată o roată de tip piggyback. Faptul este că spatele său nu este la fel de flexibil ca cel al altor rozătoare. Prin urmare, astfel de jucării nu sunt potrivite pentru cobai - în timp ce rulează, animalul de companie își poate deteriora vertebrele..

Dacă intenționați să eliberați animalul împreună cu jucăria pentru a alerga în jurul apartamentului, atunci monitorizați îndeaproape toate acțiunile animalului de companie. Este foarte important ca rozătoarele să nu se apropie de instalații și de cablurile electrice. Avertizați toți membrii familiei să fie atenți să nu calce pe rozătoare. Dacă există animale în casă, atunci este mai bine să le izolăm de animal..

Dacă este planificată o plimbare în grădină, atunci este recomandabil să nu fie o zonă cu iarbă. Iarba poate conține căpușe și alte insecte periculoase pentru porci..

Jucăria o facem noi înșine

Este demn de remarcat faptul că orice lucru din casă poate deveni o jucărie pentru animalul dvs. de companie. Dacă doriți o opțiune mai simplă, utilizați hârtie simplă. Rulați-l într-o bucată și aruncați animalul pentru a fi „sfâșiat”. Animalul îl va putea juca ca o minge sau roade. Aceste animale vor dori, de asemenea, mulineta de carton, care poate fi condusă în direcții diferite..

Cutiile de carton sunt o altă opțiune pentru distracția rozătoarelor. Sau îi poți da niște șosete vechi care ar trebui să fie umplute cu conținut moale. Un lucru atât de mic va deveni o pernă pentru un animal de companie..

Și, de asemenea, aceste animale adoră jucăriile moi. Vrei să faci un astfel de cadou pentru animalul tău de companie? Apoi vă vom spune cum să o faceți..

Unelte și materiale

 • țesătură moale (se poate folosi blană sau pluș);
 • fire;
 • vată sau poliester de căptușeală;
 • ac;
 • foarfece.
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Tăiați două bucăți de țesătură de forma aleasă pentru viitoarea jucărie, care vor avea dimensiuni similare cu „dimensiunile” porcului.
 2. Coase-l pe trei laturi.
 3. Umpleți cu umplutură partea liberă și coaseți-o și pe ea.

Jucăria este gata!

Videoclip „Distracție împreună”

Acest videoclip al lui Zekder fon Shclezinger explorează modul în care cobaii se distrează într-un hamac..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Organizăm jocuri și recreere pentru cobai