Cuști și case de hamsteri diy

Hamsterul este considerat unul dintre cele mai confortabile animale de companie. Îngrijire simplă, costuri financiare reduse, dimensiuni miniaturale - acestea sunt principalele avantaje ale acestui animal drăguț..

Chiar și proprietarii de apartamente mici își pot permite să aibă un hamster care poate supraviețui într-un borcan de sticlă. Cu toate acestea, este în mâinile tale să echipezi o casă confortabilă și unică pentru animalul tău de companie, în funcție de gustul tău..

Cum se instalează o cușcă de hamster?

Rezistența și siguranța sunt considerate criterii importante atunci când alegeți un material de construcție pentru crearea unei cuști în care va locui un hamster. Dimensiunea carcasei nu este atât de relevantă pentru aceste drăguțe, dar cuștile mari vă permit să plasați tot felul de accesorii pentru jocuri și distracție, care vor atrage animalele de companie și proprietarii lor.

Cușcă dintr-o cutie sau sticle de plastic

Recipientele spațioase din plastic, după modificări minore, devin ideale pentru găzduirea animalelor de companie. O cutie mai mică este potrivită pentru un hamster dzungarian, puțin mai mare pentru un sirian.

Defectul de proiectare este lipsa de ventilație, care poate fi corectată prin realizarea inserțiilor dintr-o rețea fină în pereții laterali și capacul viitoarei case. Plus plastic: liber de tăiat cu un cuțit sau foarfece, străpuns cu un punte încălzit pentru a crea găuri pentru șuruburi autofiletante.

Important! Capetele ascuțite ale șuruburilor autofiletante sau șuruburilor trebuie îndreptate spre exterior pentru a evita rănirea animalelor.

Dacă așezați două recipiente unul peste celălalt, puteți economisi spațiu pentru un al doilea animal de companie sau puteți dota un singur animal cu un al doilea etaj. În acest din urmă caz, cutiile sunt unite folosind un tunel sau o scară. Hamsterii adoră tranzițiile și lacunele.

Cel mai simplu tunel este ușor de realizat dintr-o pereche de sticle obișnuite din plastic, tăindu-le pe ambele părți și înfășurând secțiunile cu bandă electrică. Rămâne doar să conectați containerele împreună și să le asigurați. Unii proprietari preferă să facă tranziții din țevi ondulate sau de canalizare.

Pentru o vreme, un hamster poate locui într-o locuință din trei sticle de plastic de șase litri. Partea superioară este tăiată din ele, care trebuie redusă astfel încât să rămână o pâlnie cu un fir și un capac. Vasele sunt aranjate sub formă de triunghi sau unul deasupra celuilalt pe verticală. Pentru ca animalul să poată folosi toate camerele, găurile sunt tăiate în partea de jos a sticlelor pentru a se potrivi gâtului, unde sunt inserate semifabricate, care joacă rolul de mini-tuneluri.

Important! Cuștile din cutii sau sticle de plastic pot fi completate cu legături adecvate și extind spațiul de locuit al hamsterilor într-o măsură rezonabilă.

Cușcă de hamster din metal
Cușcă de hamster din metal

Cușcă pentru acvariu din magazin

Un acvariu sau terariu, ca o casă de rozătoare, are anumite avantaje:

 • imagine de ansamblu excelentă;
 • păstrând mirosurile în interiorul recipientului.

Dezavantaje prezente:

 • umiditate crescută;
 • construcție fragilă;
 • dificultate în atașarea accesoriilor;
 • greutate mare.

În majoritatea cazurilor, proprietarii vor acoperi cutia de sticlă finită cu o plasă. În cazul unui acvariu scăzut - metalic, pentru o capacitate mare materialul ochiurilor de plasă nu este important. Fundul rece este căptușit cu un strat gros de rumeguș. Alternativ, utilizați o cutie de plexiglas, care este mult mai caldă și mai ușoară. Pe de altă parte, este tulbure și predispus la zgârieturi..

Amenajare internă și externă

Amenajarea unei cuști pentru un animal implică dotarea cu diverse accesorii. Aceasta include un hamac, roată de jogging, tuneluri, casă, băut, alimentator.

 • Roată. Alergarea în cercuri va satisface nevoia de mișcare a hamsterului. Diametrul este determinat de mărimea animalului. Dzungarik suficient de design de douăzeci de centimetri, sirienii se potrivesc cu roți cu un diametru de 30 cm. Pe măsură ce îmbătrânesc, dispozitivul este înlocuit cu altul în conformitate cu creșterea animalului.
Cușcă de hamster din lemn
Cușcă de hamster din lemn

Important! Alegeți o bandă de alergare solidă, grătarul poate răni picioarele.

 • Tunel. Ajută la menținerea unui stil de viață activ. El este, de asemenea, selectat de dimensiunea animalului de companie. Condiția principală: astfel încât hamsterul să nu se blocheze.
 • Hamac. Basculanții din plastic sau metal sunt responsabili pentru dezvoltarea coordonării mișcărilor.
 • Băutor. Animalul ar trebui să fie prevăzut zilnic cu apă potabilă curată, turnat într-un băut sau mamelon.
 • Jgheab. Nu este necesar să achiziționați un recipient special care este dificil de răsturnat, hrana poate fi împrăștiată în cușcă. Este util ca un hamster, în special o rasă dzungariană, să îmbunătățească instinctul de a găsi hrană.
 • Gunoi. De regulă, peletele de lemn dense, fără miros sau rumeguș mare comprimat, cu excepția cedrului și pinului, sunt turnate pe fundul cuștii. Un astfel de rumeguș poate provoca reacții alergice sau bronhospasm. O opțiune alternativă este spicul de porumb tocat mărunt în care animalele adoră să se îngroape. Coșurile minerale sunt toxice pentru rozătoare, iar coșurile pisicilor nu trebuie să conțină lut. Adâncimea minimă de așternut este de 6 centimetri.
 • Material cuib. Pentru aranjarea cuibului, hamsterilor li se permite să ofere hârtie igienică fără parfumuri, șervețele de hârtie sau prosoape rupte în bucăți.

Jucăriile precum rolele de hârtie igienică sau cutiile de carton vă vor păstra atenția hamsterului mult timp până când le mestecă. Pietrele minerale sunt folosite la șlefuirea dinților.

Important! Dacă temperatura camerei este ridicată, este recomandabil să așezați în colivie o bucată de plăci ceramice sau plăci cu margini întoarse. Aceste articole rămân răcoroase chiar și la căldură, iar animalele se vor putea răcori culcându-se pe ele..

Cum să faci o casă cu propriile mâini?

Realizarea unei case pentru animalul dvs. de companie contribuie la coeziunea familiei. Cele mai comune materiale de construcție:

 • Coajă de nucă de cocos. Hamsterii de rase pitice vă vor aprecia munca, după ce au primit o casă originală din coji de nucă de cocos pentru utilizare. Dzungariki se va ascunde cu bucurie în ea și se va odihni.
Cusca din plastic pentru hamsteri
Cusca din plastic pentru hamsteri

Reguli pentru curățarea unei piulițe de măruntaie:

 • deschide ochii nucii de cocos și scurge laptele prin ele;
 • bate lângă ochi cu partea contondentă a unui cuțit sau a unui ciocan și, atunci când apare o fisură, îndepărtează o parte din coajă cu un cuțit sau ferăstrău;
 • așezați fructele în congelator timp de o jumătate de oră, ceea ce va facilita separarea pulpei;
 • îndepărtați colțurile ascuțite și bavurile, șlefuiți marginile găurii.
 • Lego. Un set inutil de construcție pentru copii va servi ca un material de construcție minunat pentru casa unui animal de companie. Numărul și tipul pieselor Lego vor determina dacă trebuie să vă limitați la o casă modestă sau va rezulta construirea unui castel adevărat. Poate fi posibil să construiți un gard, să închideți un teren de sport și să construiți o scară.

Important! Îmbinările de lipire vor ajuta la obținerea unei rezistențe maxime.

 • Cutie de carton. Animalele în miniatură vor folosi de bună voie casele pe care le-au făcut din ambalaje uzate. Chiar și un mic proprietar poate tăia intrarea într-un container de carton. Aerisirile sunt, de asemenea, binevenite. Dacă aveți o cutie de țesuturi cu o gaură gata făcută, este suficient să o tăiați în două jumătăți. Un manșon pentru role de toaletă poate fi adaptat ca un coridor la intrare. Dezavantajul unei case din carton este fragilitatea sa..
 • Cutie de colete. Nu este deosebit de durabil, dar un astfel de recipient poate fi doar ușor modificat, iar placajul este ușor de reglat. Tot ce trebuie să faceți este să găuriți intrarea în partea laterală a cutiei, ferestrele și vopsirea casei - dacă doriți.

Important! Puteți picta locuința unui animal numai cu vopsele netoxice: acuarele sau guașă.

 • Suport pentru periuță de dinți. Obiectul oval este așezat lateral și fixat. Alte instrumente la îndemână pot servi și ca material adecvat pentru echiparea casei unui hamster pitic: boluri, ligheane, cutii pentru produse în vrac, recipiente pentru alimente, sticle de plastic, ghivece de flori.
 • Recipiente din plastic pentru cereale. Se întâmplă ca o gaură în acest tip de cutii să fie deja prevăzută. Dacă capacul este orb, îl puteți tăia pur și simplu în jumătate pentru a permite animalului de companie să intre. Borcanul rotund trebuie fixat.
 • Borcan de sticlă. Mâncărurile care sunt durabile și ușor de curățat de murdărie îi vor mulțumi cu siguranță pe proprietari. Dar nu toate animalele de companie sunt optimiste cu privire la adăposturile transparente, preferând să se ascundă într-un loc retras. Situația este corectată prin vopsirea sau lipirea cutiei, care trebuie apoi atașată la pereții cuștii cu sârmă. Înainte de a turna așternutul, ungeți suprafața inferioară alunecoasă cu adeziv și presărați cu nisip.
 • Ramuri. Potrivit pentru crearea unui fel de peșteră. O bandă de carton este lipită pe podea cu laturi scurte ca un acoperiș arcuit, care este lipit deasupra cu bucăți de ramuri groase și blocuri. Peretele din spate poate fi din carton sau cusut cu ramuri. A doua opțiune: o cutie gata făcută sau un cadru de casă este făcută ca bază a casei, care sunt apoi lipite deasupra cu crenguțe.
 • Bastoane de înghețată. Această idee de a construi o colibă ​​pentru preferatele tuturor va fi utilă mai mult pentru orășeni, întrucât într-un oraș este dificil să aduni un număr suficient de ramuri uniforme. În primul rând, fiecare detaliu al casei este desenat pe carton și decupat cu foarfece. Apoi, elementele colibei sunt fixate între ele cu bandă adezivă și piesa de prelucrat este lipită din exterior cu bețe de înghețată.
 • Scânduri de lemn și placaj. Conform schiței anterioare, puteți construi o casă din lemn cu acoperiș plat sau cu două ape. De data aceasta, piesele sunt decupate dintr-o placă sau o foaie de placaj și atașate la un cadru realizat din blocuri de lemn cu cuie sau șuruburi autofiletante. Scoaterea acoperișului face curățarea mult mai ușoară..

Concluzie

Înainte de a merge la magazinul de animale de companie pentru hamsterul dvs., vă recomandăm să citiți informațiile despre îngrijirea și întreținerea animalului dvs. de companie. În primul rând, trebuie să vă adânciți în complexitățile aranjării unei celule și a unei case, care sunt cel mai bine realizate cu propriile mâini. Participarea copiilor la acest proces interesant îi va interesa pe micii proprietari să aibă grijă în continuare de animale. Este deosebit de distractiv să pregătești accesorii pentru mobilarea casei unui prieten cu blană..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cuști și case de hamsteri diy