Alergie la hamster

HamsterDintre toate alergiile comune la animale de companie din lume, alergiile la pisici sau câini sunt cele mai frecvente. Dar, uneori, există și alte manifestări ale acestuia, de exemplu, acum, din ce în ce mai des, puteți găsi o alergie la un hamster. De ce se dezvoltă o astfel de problemă, cum se manifestă o astfel de alergie și este posibil să o depășești - vei afla despre toate acestea mai departe.

Un hamster poate fi alergic??

Din pacate, da. Această problemă devine din ce în ce mai frecventă. Deși acesta este un animal docil, drăguț, care devine cel mai bun prieten nu numai pentru copii, ci și pentru adulți, acesta poate fi cauza dezvoltării unei reacții alergice.HamsterAproape oricine poate dezvolta această intoleranță. Fiecare dintre noi este convins că apar probleme când apar păr în animale în casă. Dar alergenii nu mai puțin periculoși pot fi urina și chiar saliva, potrivit oamenilor de știință..

Motive de dezvoltare

Motivele dezvoltării alergiilor la orice animal de companie sunt secrețiile biologice ale acestora. Adesea, oamenii cred că principala cauză a alergiilor este cantitatea mare de păr de companie din casă. Dar acest mit a fost mult timp risipit de oamenii de știință.

Apariția alergiilor se datorează faptului că o simplă intoleranță la animale, de exemplu, o pisică sau un câine, este cauzată de o proteină conținută în solzii pielii care ajung pe pelerină. Dar o alergie la rozătoare, hamsteri, inclusiv, este cauzată de proteine ​​(imunoglobulina 84), care este conținută în urină.

Verifică cele mai interesante fapte despre hamsteri, și, de asemenea, aflați, de ce scârțâie hamsterul, mâncărime constantă și mușcături.

Prin urmare, se poate distinge o listă cu principalele motive pentru provocarea unei reacții alergice:

 • mătreață pentru animale de companie;
 • deșeuri de produse pe care le poate lăsa prin casă;
 • resturi alimentare care conțin salivă sau alte secreții;
 • mușcături de rozătoare.
Hamster

Cum se manifestă o alergie la hamster: principalele simptome

O problemă similară se poate dezvolta atât la adulți, cât și la copii. Este însoțit de apariția simptomelor caracteristice, cel mai adesea inflamația pielii sau probleme cu tractul respirator, dar pot fi observate alte semne, mai puțin plăcute și chiar periculoase..

Important! Alergia la rozătoare se poate dezvolta la o persoană sănătoasă datorită contactului regulat cu animalul. De exemplu, acest tip de reacție alergică se dezvoltă cel mai adesea la angajații diferitelor laboratoare, deoarece aceștia funcționează și sunt în contact constant cu rozătoarele.

În continuare, vom lua în considerare principalele simptome care apar la pacienți..

Dermic

Cel mai adesea, primele simptome pentru orice tip de alergie sunt reacțiile cutanate - înroșirea pielii în diferite locuri (de regulă, unde au apărut alergenii), mâncărime, erupții cutanate. Simptome similare pot fi mai mult sau mai puțin pronunțate, pot apărea în același timp sau unul câte unul într-o formă ușoară de intoleranță.

Foarte des, apare urticaria - apar pete roșii pe piele, uneori pot fi observate pe mucoase (cel mai adesea în gură). Astfel de pete pot fi unice sau combinate, diferite ca mărime și distribuție..AlergieÎmpreună formează o erupție alergică caracteristică. Uneori există dermatită specifică (atopică, neurodermatită sau de contact).

Sistemic

Simptomele sistemice înseamnă apariția nu a unui tip separat de reacție, dar toate împreună afectează întregul corp și îi afectează activitatea.

Simptomele sistemice care apar cel mai des sunt edemul cauzat de afectarea permeabilității capilare, sufocarea sau scurtarea respirației cauzate de spasme în sistemul respirator, lacrimare, rinită și erupții cutanate..

Unul dintre cele mai periculoase simptome este edemul Quincke (angioedem). Odată cu aceasta, există o umflare rapidă a tuturor membranelor mucoase ca urmare a contactului cu un alergen. Cel mai periculos va fi edemul mucoaselor nasului, faringelui, laringelui, precum și traheea și bronhiile..

Edemul lui Quincke poate fi fatal fără ajutor imediat!

Cataral

Simptomele catarale includ tuse, rinită, strănut. De obicei, acestea sunt însoțite de un nas gâdilător și de mult mucus. Sunt confundate foarte des cu manifestarea unei simple boli de răceală sau GDVI și sunt tratate cu medicamente complet greșite..HamsterAdesea, apariția alergiilor este însoțită de conjunctivită - ochii se înroșesc, pleoapele se pot umfla, există lacrimare abundentă, dificultăți de a clipi, disconfort la clipirea sau rotirea globilor oculari, fotofobie, senzația așa-numitului nisip în ochi..

Știați? Hamsteri - orb de culoare. Sunt deloc daltonici.

Sistemul respirator

Tulburările sistemului respirator sunt unul dintre cele mai frecvente simptome în timpul manifestării unei reacții alergice. Mulți oameni pot avea dificultăți de respirație din cauza spasmelor din celulele musculare netede ale bronhiilor, laringelui sau traheei..

Din cauza unor astfel de spasme, volumul plămânilor înșiși începe să scadă, ceea ce duce la lipsa de aer și, respectiv, la apariția dificultății de respirație și dificultăți de respirație. Într-o măsură extremă, simptomul poate duce la un sentiment de sufocare.

Acest lucru este foarte periculos, deoarece poate provoca hipoxie acută și foamete de oxigen a creierului și a altor țesuturi..HamsterDisfuncția sistemului respirator include, de asemenea, obstrucția bronșică care apare în timpul reacțiilor alergice acute. O persoană ia de obicei o poziție așezată, se sprijină pe un scaun sau pe un alt obiect (datorită ortopneei care apare, care interferează cu respirația), respira foarte puternic.

În acest caz, trebuie să utilizați imediat medicamente speciale care ajută la relaxarea pereților bronhiilor și să apelați un medic.

afla, ce rasa de hamster de companie sa alegi, și, de asemenea, aflați despre particularitățile păstrării unor astfel de rase de hamsteri, cum ar fi sirian, regal, Hamsterul lui Roborovsky, siberian, dzungarian.

Enteropatie

Enteropatia alergică se referă la boli inflamatorii ale intestinului subțire. Apare atunci când alergenul intră și se mută din stomac în intestine. Datorită reacției crescute a sistemului imunitar, începe inflamația, se observă diaree, balonare, colici.

În acest caz, este imperativ să luați medicamente antialergice în interior..Enteropatie

Anafilaxie

Una dintre cele mai grave probleme care însoțesc manifestarea alergiilor este șocul anafilactic. Există o scădere a presiunii, apar slăbiciune severă și oboseală, transpirație rece apare pe piele.

Important! Cu o astfel de reacție alergică, nu numai că devine dificil să respiri și să vorbești, dar și presiunea scade foarte mult. În unele cazuri, o persoană are nevoie de resuscitare urgentă. Tratamentul poate fi efectuat numai în spital și de foarte multe ori necesită terapie medicamentoasă pe termen lung pentru a restabili funcțiile corpului chiar și după o perioadă critică.

Persoana se simte foarte rău, este foarte greu să simți pulsul - este firesc și frecvent. Acesta este unul dintre cele mai periculoase simptome ale alergiei la hamster, deoarece această afecțiune amenință viața umană și necesită intervenție medicală imediată și tratament în viitor..Anafilaxie

Diagnostic

Dacă vă gândiți dacă doriți să cumpărați un hamster, trebuie să decideți în avans dacă dumneavoastră sau alți membri ai familiei sunteți alergic la un rozător mic. Astăzi, acest lucru este foarte ușor de făcut, deoarece un număr mare de laboratoare oferă multe opțiuni pentru o varietate de teste..

Cel mai simplu dintre acestea este un test de piele, un test de sânge este, de asemenea, adesea folosit, deoarece este mai precis.

Testele cutanate

În acest caz, se pot face injecții speciale de mică adâncime pe piele (așa-numitele teste de înțepare), cel mai adesea în braț sau antebraț, sau zgârieturi superficiale (test de scarificare). Acestea ajută la determinarea la care alergeni reacționează sistemul imunitar și sunt sigure și nedureroase pentru oameni..

Pielea este tratată cu alcool, după care i se aplică picături cu alergeni. Testarea scarificării include aplicarea unei picături de alergeni, după care locul este zgâriat superficial cu un scarificator.Test de pieleDacă se efectuează un test înțepător, atunci injecțiile se fac cu un ac de unică folosință (nu mai adânc de un milimetru). Dacă, după efectuarea unuia sau altui test, se observă roșeață sau umflături ușoare la locul tratamentului, acest lucru sugerează o alergie la substanța aplicată pe piele..

Important! Ambele metode sunt lipsite de sânge. Niciun tip de testare nu dăunează vaselor de sânge. De asemenea, este interzisă efectuarea a mai mult de 15 teste alergice simultan..

Analiza sângelui

Se efectuează un simplu test de sânge, care determină prezența anticorpilor specifici în plasma sanguină (anticorpi lg E), care reacționează la agentul patogen. Testul este foarte sensibil și foarte precis. Uneori se face un test de sânge pentru a confirma testele cutanate, iar informațiile primite sunt foarte deseori aceleași.

Teste provocatoare

Se prescrie dacă, după teste cutanate și teste de sânge, rezultatul rămâne neclar. Astfel de teste se efectuează în mod necesar în conformitate cu instrucțiuni stricte și numai într-un spital. În timpul unui test provocator, o cantitate mică de alergen este injectată în nas, sub limbă sau direct în bronhii.ProvocatorDupă un timp, se evaluează reacția corpului. Deoarece o persoană poate avea o reacție alergică activă, prezența unui medic în timpul testului este obligatorie.

Teste de eliminare

Astfel de teste se efectuează dacă contactul cu alergenul este constant. Pentru a determina la ce reacționează exact sistemul imunitar cu manifestările clinice, testul de eliminare este utilizat. Eliminarea înseamnă eliminarea alergenilor din corp și purificarea acestuia.

Cel mai adesea, testul se efectuează sub forma unei diete de eliminare conform unor reguli stricte..

Metode de tratament

Există mai multe metode principale de tratament. Acestea includ tratamentul medical cu medicamente antialergice speciale și eliminarea alergenului și a efectului acestuia asupra organismului. Uneori tratamentul include neapărat terapia pentru simptomele care apar în timpul unei reacții acute. Există însă și alte tratamente..

Terapia de eliminare

După cum sa menționat mai sus, se efectuează o terapie specială de eliminare..HamsterDeoarece testul de eliminare este cel mai precis în detectarea reacțiilor alergice alimentare, suspiciunea de alergen este eliminată din dietă. Și dacă după o săptămână sau două există o îmbunătățire generală a stării, atunci aceasta indică faptul că o persoană este alergică la acest produs sau la acel produs..

În cazul intoleranței la hamster, contactul cu un animal este pur și simplu exclus - dacă o persoană se îmbunătățește după câteva zile, atunci cel mai probabil apare o reacție alergică tocmai din cauza contactului cu un rozător.

Terapia antihistaminică

Această terapie este una dintre cele mai dovedite și frecvent utilizate metode de tratare a alergiilor și a manifestărilor acestora. Se prescriu și se iau medicamente antialergice speciale, așa-numitele antihistaminice, precum Loratadin, Tsetrizin, Suprastin și altele (acum numărul lor este destul de mare).

Acțiunea unor astfel de medicamente se bazează pe blocarea activității receptorilor speciali, care percep o substanță specială histamină (și, prin urmare, antihistaminice), care provoacă o reacție alergică prin tachinarea receptorilor. Adică reduc sau elimină sensibilitatea organismului și a receptorilor înșiși la alergen.Medicamente pentru alergiiUneori este prescrisă și administrarea de glucocorticosteroizi speciali, de exemplu, prednisol sau metilprednisol. Grupul acestor medicamente are efect antihistaminic, dar este utilizat numai în caz de reacții alergice severe, simptome grave și tulburări în organism..

Important! Decizia cu privire la numirea medicamentelor din grupul de glucocorticosteroizi poate fi luată numai de un medic. Acestea sunt utilizate foarte rar și în cantități limitate, deoarece au o mulțime de efecte secundare. Astfel de medicamente steroizi perturbă foarte des nivelul hormonal al corpului..

Metode alternative

Dacă manifestările alergiilor sunt însoțite de rinită, se recomandă clătirea nazofaringelui cu soluții speciale. Cel mai adesea s-a folosit o soluție salină caldă slabă, mușețel, unt sau calendula, preparată în apă caldă.

Soluția este trasă într-o seringă (fără ac!), Un ceainic special special, o seringă. După utilizare, acestea trebuie tratate și dezinfectate, deoarece pot provoca o infecție.

Medicina tradițională recomandă, de asemenea, să efectuați tratamente cu apă - apa fierbinte pentru o perioadă scurtă de timp poate ameliora simptomele prin desfundarea sinusurilor și spălarea alergenilor de pe piele sau păr..HamsterDupă aceea, se recomandă să beți preparate speciale pe bază de plante (puteți cumpăra la farmacie sau le puteți colecta personal), deoarece ceaiurile de plante naturale acționează asupra corpului într-un mod complex, ameliorează spasmele, au un efect antiinflamator și calmant, promovează îndepărtarea flegmei.

De asemenea, se recomandă inhalarea cu ierburi sau uleiuri esențiale. Apa clocotită este turnată într-un vas adânc, ierburi cu efect dezinfectant și calmant (mușețel, mentă, sunătoare) sunt adăugate acolo și acoperite cu un prosop, iar apoi aburul este inhalat.

De asemenea, puteți folosi puțin ulei esențial, în acest scop eucaliptul este cel mai potrivit (are efecte antiinflamatorii și antibacteriene).

Prevenirea

Pentru a preveni apariția unei reacții alergice la un animal și care ar putea dăuna organismului, este necesar să se respecte măsuri preventive foarte simple. Astfel de recomandări pot ajuta numai dacă alergia este ușoară..

Prevenirea alergiilor la rozătoare include următoarele măsuri:

 • curățare umedă regulată în cameră și în tot apartamentul;
 • difuzare frecventă;
 • curățarea celulară în timp util și înlocuirea umpluturilor;
 • locul unde se află colivia trebuie să fie curat;
 • cel puțin o dată pe săptămână, trebuie să tratați cușca cu agenți antibacterieni sau săpun de rufe;
 • nu contactați animalul în mod constant;
 • nu scoateți hamsterul din cușcă, astfel încât produsele sale reziduale să nu apară în tot apartamentul (provocând astfel o reacție alergică).
HamsterAlergia este o problemă comună în lumea modernă. Poate fi minor, cauzând unele inconveniente sau poate duce la simptome sau complicații foarte periculoase..

Știați? Hamsterii nu au o vedere foarte bună, văd aproape, prin urmare, atunci când se mișcă în spațiu, se bazează mai mult pe parfumul lor. Rozătoarele au glande speciale care degajă un miros caracteristic. Cu ajutorul lor, lasă urme pe obiecte, indicându-și calea. Urmează aceleași urmele când se întorc acasă..

Dacă vă confruntați cu faptul că atunci când cumpărați un hamster, înroșirea și mâncărimea pielii, rinita, senzația de rău și alte probleme au început să apară la dvs. sau la cei dragi - cel mai probabil, cauza va fi o alergie.

Asigurați-vă că efectuați diagnostice speciale, respectați măsurile preventive și vă monitorizați starea - simptomele identificate rapid și cauza eliminată a alergiilor pot salva nu numai sănătatea, ci și viața.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergie la hamster