Ce trebuie să faceți dacă hamsterul vă mâncă în mod constant?

Bucăți pufoase drăguțe și fermecătoare - hamsterii ne câștigă rapid inimile. Iar cel care are un astfel de animal de companie, degeaba crede că vor fi mici necazuri cu el, pentru că nu are nevoie să fie umblat sau dresat. Hamsterii au nevoie și de o îngrijire adecvată, la urma urmei, diverși paraziți sunt dornici de aceste animale. Prin urmare, pentru a înțelege de ce mâncărimea hamsterului și ce să facem în acest caz, vă propunem să studiați toate cauzele posibile ale acestei afecțiuni neplăcute..

Scabie

Scabia poate fi un posibil motiv pentru care hamsterul tău devine chel. Scabia este cauzată de acarienii microscopici care trăiesc în straturile superioare ale epidermei sau foliculilor de păr. Acarienii, care parazitează hamsterii, sunt împărțiți în mod convențional în kozheedov, cuticule și prurit. Primele se hrănesc cu piele keratinizată și mătreață, cuticulele trăiesc direct pe suprafața pielii, suge sânge și limfă. Mâncărurile trăiesc în stratul superior al pielii, își fac propriile mișcări acolo și se hrănesc cu țesut subcutanat.

Căpușele îi dau animalului multă anxietate. Mâncărimea, care trăiește în straturile superioare ale epidermei, o „înfundă” cu deșeurile lor, care sunt toxice pentru hamsteri. Rezultatul este mâncărime severă, cel mai adesea în zona capului și gâtului. Animalul mic poate încerca să se zgârie pe crengile coliviei. De regulă, scabia este însoțită de zgârieturi severe și răni, din această cauză există riscul de a dezvolta concomitent inflamații ale pielii..

Mâncărurile și crustele hamsterului, crustele, papulele sunt observate pe zonele afectate ale pielii. Amintiți-vă că scabia de hamster este extrem de contagioasă. Prin urmare, dacă mai multe persoane trăiesc în cușca dvs., atunci când simptomele apar la un animal, acesta trebuie izolat de urgență. Pentru a confirma diagnosticul, de regulă, se efectuează o examinare de laborator a blănii animalului, care cade, acarienii microscopici nu sunt vizibili cu ochiul liber.

Pentru scabie, picăturile Stronghold pot fi utilizate pentru a trata o afecțiune similară la pisici și câini. Trebuie doar să selectați foarte atent dozajul, de preferință cu ajutorul unui medic veterinar.

Demodecoză

Raza demodectică este cel mai frecvent parazit boala hamsterului. Cauzat de activitatea acarianului Demodex Aurati, care trăiește în straturile mai adânci ale pielii.

De regulă, se manifestă prin alopecie și o abundență de cruste pe zonele chele. Cel mai adesea, există leziuni în piept și în spatele inferior. Manja demodectică nu este întotdeauna însoțită de mâncărime. Cel mai adesea, demodicoza poate fi observată pe fondul supresiei imune sau a altor boli concomitente..

Diagnosticul demodicozei se bazează pe răzuiri profunde. Pentru tratament, este optim să utilizați medicamentul Ivermectin în doze foarte mici. Mania demodectică nu este contagioasă. Cu toate acestea, hamsterii pot fi infectați cu notoedroză felină (în principiu, aceeași scabie). Prin urmare, aveți grijă când păstrați mai multe animale în același timp și monitorizați starea de sănătate a fiecăruia dintre ele. Și apoi pe videoclip puteți privi un hamster cu urme de demodicoză.

Ectoparaziți

Rețineți că paraziții externi ai pielii, cum ar fi puricii sau păduchii, nu sunt frecvenți la hamsteri. Hamsterii care fie au intrat în contact cu indivizi infectați, fie au trăit pe așternuturi infectate sunt mult mai predispuși să prindă purici. De exemplu, dacă aveți pisici sau câini în casă în plus față de un hamster, atunci dacă au purici, vă puteți aștepta la un parazit similar la un rozător..

Puricii tradițional provoacă mâncărime severă, deoarece saliva lor conține un iritant pe care parazitul îl injectează în piele cu fiecare mușcătură. Din fericire, puricii sunt vizibili cu ochiul liber, astfel încât diagnosticul nu este de obicei o problemă. Când este infestat cu purici, un hamster poate avea o stare generală foarte decentă, un apetit stabil. În unele cazuri, mușcăturile de purici provoacă un comportament agresiv la rozătoarele mici atunci când mușcă și se zgârie puternic.

Mai periculoși decât puricii, ectoparaziții sunt căpușe Sarcoptes anacanthos, care provoacă râie sarcoptică. Râia sarcoptică este purtată de hamsteri mai răi decât alte boli parazitare. Mâncărimea cu râie sarcoptică este foarte puternică, hamsterul cu gheare ascuțite este capabil să-și provoace răni grave. Uneori, corpul unui hamster afectat de râia sarcoptică arată ca o plagă continuă cu cruste, cu părul lăsat. Această afecțiune este foarte periculoasă pentru un animal mic și poate provoca moartea acestuia în termen de două săptămâni..

Alergie

Alergiile nu sunt chiar tipice pentru hamsteri și nici puricii. Alergenii pot fi alimente, în special cele care au o valoare nutritivă ridicată (ovăz, porumb). În plus, hrănirea constantă a aceluiași produs poate provoca alergii, cum ar fi iritarea pielii și mâncărime, iar părul cade..

Unii hamsteri sunt alergici la așternut, rumeguș, praf, curățător de cuști.

În astfel de cazuri, animalul are pierderea părului, roșeață a pielii, ochi apoși. Dacă sunteți alergic la elementele de gunoi, atunci acordați atenție picioarelor și burții animalului dvs. de companie. Cel mai probabil vor exista plasturi cheli, zone fără păr și roșeață. Diagnosticarea alergiilor este întotdeauna dificilă; primul pas este excluderea tuturor celorlalte cauze. După aceea, trebuie să faceți o analiză detaliată a meniului și a mediului rozătorului dvs., dar acest lucru nu ajută întotdeauna la identificarea unui alergen specific.

Boli fungice

Bolile fungice la oamenii obișnuiți se numesc licheni. Cu toate acestea, lichenii sunt extrem de rari la hamsteri. Este posibil, dar puțin probabil, ca animalul dvs. să prindă ciuperca Trichophyton mentagrophytes, ceea ce poate duce la trichofitoză pentru aceasta. Lichenul, de regulă, nu provoacă mâncărime, arată ca niște insulițe pe piele, complet lipsite de păr. Aceste insulițe pot avea roșeață și descuamare..

Pentru diagnosticarea lichenului, se iau resturi cu însămânțarea ulterioară pe medii nutritive. Trebuie amintit că lichenul este suficient de contagios. Prin urmare, ar trebui să excludeți contactul unui hamster bolnav cu alte animale de companie și să îl contactați cu extremă prudență. De asemenea, o persoană nu este imună de a priva.

Cum să ajute un pufos?

Principalul lucru este să acordați atenție animalului mâncărime din timp. Autodiagnosticul bolii, desigur, nu va funcționa. Primul pas este să vă izolați hamsterul cu mâncărime. În clinica veterinară, animalul dvs. de companie trebuie să ia resturi de piele, eventual fragmente de lână și să determine de către acesta unul sau altul parazit. În absența paraziților, hamsterul poate suspecta o alergie.

Medicația pentru un hamster trebuie prescrisă de un medic veterinar, deoarece, din cauza diminuării animalului, sunt necesare dozele minime de medicamente, care nu sunt întotdeauna posibile de calculat singure. Picăturile de fortăreață sunt excelente pentru uciderea căpușelor. Pentru a scăpa de ciupercă, este potrivit scăldatul în șampoane speciale și tratamentul cu unguente antifungice. Dezinfectarea cuștii este imperativă pentru a distruge ouăle de căpușe și purici sau spori fungici.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Curățarea cuștii hamsterului”

Pentru a vă proteja hamsterul de diverși paraziți și ciuperci, trebuie să-l curățați cu atenție în cușca sa. Și videoclipul vă va spune în continuare cum să o faceți corect..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce trebuie să faceți dacă hamsterul vă mâncă în mod constant?