3 Motive pentru care un hamster roade o cușcă și ce să facă

3 motive pentru care un hamster mestecă o cușcă și ce să facă

În acest articol voi vorbi despre motivele pentru care un hamster roade o cușcă, ce să facă și cum să înțărcăm.

Motive pentru care un hamster roade o cușcă

Înainte de a începe să examinați întrebarea de ce hamsterii roșc o cușcă, merită să știți că toți hamsterii, atât dzungari, cât și campbell, și sirian si tot restul. Proba de tije a celulei pe dinte este explicată prin următoarele motive:

Pentru a atrage atenția

Rozătoarea încearcă să comunice ceea ce îi lipsește:

 • Spații. O casă prea mică provoacă disconfort.
 • Alimente. Uneori, proprietarii uită să-și hrănească animalele de companie. Dacă hamsterul ascuțește tijele cuștii în timpul zilei, atunci probabilitatea să-i fie foame este mare. Dacă animalul este mulțumit de toată lumea, atunci este activ noaptea și nu ziua..

Măcinarea dinților

Cu o cantitate insuficientă de hrană solidă, animalul este obligat să scrâșnească dinții asupra obiectelor din jur. Dinții de rozătoare cresc rapid pe tot parcursul vieții. Dacă nu le măcinați, atunci procesul de mâncare va deveni imposibil și animalul va muri de foame.

3 motive pentru care un hamster mestecă o cușcă și ce să facă
Măcinarea dinților este un proces necesar pentru un hamster

Plictiseală

În sălbăticie, hamsterii sunt întotdeauna ocupați, găsind hrană pentru ei înșiși și roșind nurci.

La domiciliu, animalul poate suferi de o lipsă de:

 • Exercițiu fizic. Rularea tunelurilor și a tobelor vă permite să eliberați activitatea acumulată și să ușurați tensiunea.
 • Comunicare. Dacă un hamster trăiește singur, atunci jocurile și comunicarea comune pot fi furnizate doar de o persoană.

Cum să înțărcați un animal de companie dintr-un obicei prost

Evitați țipetele și abuzurile fizice atunci când scrâșniți din dinți.

Stilul de viață nocturn al unui animal care roade perturbă somnul stăpânului, forțând să caute urgent o soluție la problema actuală. Pe lângă sunetele enervante, hamsterul prezintă un pericol pentru sine. Cu măcinarea regulată a metalului, poate:

 • tăiați gingiile și deteriorați-vă dinții;
 • scapă din cușcă și te rănește când e liber.
3 motive pentru care un hamster mestecă o cușcă și ce să facă
Observați animalul dvs. de companie, acest lucru vă va ajuta să înțelegeți de ce strică cușca

Ca principalele opțiuni pentru a face față comportamentului nedorit al animalelor de companie, se recomandă:

 1. Înțelegeți motivele. Dacă animalul face cu greu un nou pasaj lângă intrarea în cușcă, atunci are nevoie de o plimbare și atenție. Dacă undițele roșesc în timpul unei cine de familie, când mirosurile aromate sunt împrăștiate în tot apartamentul, atunci hamsterul încearcă să arate că vrea să se bucure și de ceva gustos.
 2. Oferiți suficientă mâncare solidă și delicatese. Pietrele minerale, biscuiții, crengile copacilor și nucile vă vor permite să vă macinați dinții în mod natural. Dacă incisivii cresc prea repede și măcinarea naturală nu funcționează, consultați medicul veterinar. Intervenția chirurgicală este permisă numai în cazuri extreme.
 3. Dotați spațiul celular cu locații noi pentru jocuri. Diapozitivele, roțile și tunelurile nu ar trebui să ascundă spațiul. Dacă există suficiente locații redabile, schimbați cușca într-una mai spațioasă.
 4. Lubrifiați tijele cu o substanță specială care are un gust neplăcut. Utilizați aloe, oțet de cidru de mere sau suc de lămâie care nu dăunează animalului dumneavoastră. Farmaciile veterinare oferă un spray special de descurajare, dar eficacitatea acestuia depinde de caracteristicile individuale ale animalului de companie.
 5. Organizați activități de mers pe jos. Hamsterul înțelege că viața din căsuța sa nu se termină, așa că tânjește să cucerească noi orizonturi în afara casei sale. Înainte de a merge prin casă, asigurați spațiul și anunțați toți locuitorii pentru a proteja copilul. Asigurați-vă că urmăriți animalul eliberat pe tot parcursul mersului.
Acest comportament este normal pentru rozătoare, astfel încât aproape toți proprietarii de animale de companie mici trebuie să facă față unei situații similare..

Începeți prin analiza cauzelor posibile, aveți răbdare și utilizați recomandările sugerate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Motive pentru care un hamster roade o cușcă și ce să facă