De ce cușcă este nevoie pentru un hamster sirian

Hamster sirianCând se ia o decizie pentru a obține un hamster sirian, primul pas este să obțineți tot ce aveți nevoie pentru el. Cea mai mare cheltuială va fi cumpărarea unei cuști, cu toate acestea, dacă doriți, o puteți face singură. Luați în considerare care cușcă este potrivită pentru un hamster sirian, ce ar trebui să fie în ea și cum să o faceți singur dintr-un recipient pentru alimente.

Ce ar trebui să fie o cușcă pentru un hamster sirian

Hamsterii sirieni au dimensiuni destul de mari printre speciile lor de rozătoare. De asemenea, trebuie remarcat faptul că toți hamsterii sunt animale mobile și au nevoie de mult spațiu. În condiții naturale, trăiesc în deșerturi și stepe, alergând pe distanțe lungi în căutarea hranei.

Citește despre, cum să aibă grijă de hamsterii sirieni, și, de asemenea, aflați, cât de vechi trăiesc hamsteri de rase diferite.

Dimensiuni

Pentru ca animalul dvs. să aibă suficient spațiu, atunci când alegeți o casă pentru acesta, ar trebui să vă ghidați după următoarele principii:

 • dimensiunea fundului trebuie să fie de cel puțin 50x30 cm, chiar dacă cușca are mai multe etaje;
 • înălțime minimă - 25 cm;
 • într-o cușcă de etaje, înălțimea normală dintre etaje trebuie să fie de 30 cm;
 • dimensiunea ușii ar trebui să vă permită să ajungeți la animal fără probleme;
 • golurile dintre ușă și cușcă nu ar trebui să permită animalului să iasă;
 • în prezența numărului de etaje, va fi optim dacă etajul al doilea ocupă întregul spațiu, cu excepția intrării în acesta, aceasta va exclude posibilitatea căderii unui hamster
 • distanța dintre tije ar trebui să fie de 0,5-1 cm.

Cușcă de hamsterDacă aveți câțiva hamsteri, atunci dimensiunea locuinței ar trebui să fie mai mare. Atunci când cumpărați o cușcă pentru reproducerea hamsterilor, ar trebui să alegeți locuințe cu o distanță minimă între tije, deoarece bebelușii se pot strânge într-o fantă lată de 7 mm.

Important! Dimensiunea cuștii este importantă, deoarece condițiile înghesuite afectează negativ viața acestor rozătoare și le scurtează durata de viață..

Materiale

În general, celulele sunt împărțite în două tipuri în funcție de materialul de execuție:

 1. Din tije metalice. Hamsterul sirian iubește să se târască pe barele din cușcă. Aerul intră nestingherit într-o astfel de structură de rețea. Dezavantajul său este că hamsterii împrăștie umplutura în jurul său. Cușca cu zăbrele este, de asemenea, o sursă de zgomot pe timp de noapte când animalul aleargă în jurul ei. Tijele ar trebui să fie realizate din metal durabil, rozătoarele din cupru sau aluminiu vor fi pur și simplu roase.
 2. Colivie pentru hamsteri din tije metalice
 3. Acvariu din plastic sau sticlă. În astfel de carcase, zgomotul este mai puțin audibil și problema cu umplutura împrăștiată este rezolvată. Dacă o pisică locuiește cu tine, atunci nu va putea ajunge la animalul din acvariu dacă este acoperit cu o plasă respirabilă. Dar are un dezavantaj semnificativ - este foarte puțin respirabil și greu de curățat..
 4. Acvariu de hamster
Pentru hamsteri este mai bine să nu folosiți elemente din lemn, deoarece lemnul absoarbe mirosurile, în plus, hamsterii îl pot roade.

Opțiunile de rețea cu o tavă detașabilă din plastic sunt considerate cele mai optime pentru hamsteri. Va fi convenabil să curățați o astfel de cușcă. Pe fundul zăbrelit sau pe podelele zăbrelite, rozătoarea se poate răni prin blocarea cu membrele sale între tije. Pentru a evita rănirea, un astfel de fund ar trebui să fie acoperit cu carton sau plexiglas. Cel mai bine este dacă podelele sunt inițial din plastic și sunt fixate în siguranță.

Știați? Hamsterul sirian poate crește până la 15 cm lungime și poate trăi până la 6 ani dacă este păstrat corespunzător. Cel mai popular hamster intern este maro auriu sirian.

Ar trebui acordată atenție modului în care celula se închide. Hamsterii sunt suficient de inteligenți pentru a deschide unele dintre modelele de supape și atunci trebuie să vă căutați animalul de companie în tot apartamentul. Nu ar trebui să existe goluri între ușă și pereții cuștii, în care animalul să se poată târâ. În astfel de crăpături, se poate bloca sau răni. Toate elementele cuștii trebuie fixate în siguranță.

De ce are nevoie un hamster într-o cușcă?

Casa unui hamster ar trebui să fie bine echipată pentru un sejur confortabil..

Casă de dormit

Cușca ar trebui să fie echipată cu un loc pentru odihnă și intimitate.. Casa în care va dormi hamsterul sirian poate fi realizată din diverse materiale: plastic, lemn, ceramică, viță de vie sau carton. Rozătoarelor le plac foarte mult produsele din lemn, dar au un minus - lemnul absoarbe bine mirosurile. Carcasa din viță sau carton este mâncată rapid de un animal de companie. Casă de dormitCel mai bine este să alegeți o opțiune plastică ieftină și practică. Este important ca dimensiunea sa să permită hamsterului să se potrivească și să aibă încă loc pentru cămară și cuib. Rozătoarele trebuie să treacă liber prin ușă, chiar și cu pungile pline. Dar fereastra ar trebui să fie mică, astfel încât animalul să-și poată lipi nasul sau, dimpotrivă, suficient de spațios pentru trecerea liberă. În caz contrar, hamsterul se poate bloca. Este convenabil pentru curățare dacă acoperișul este îndepărtat din casă, dar ar trebui să acordați atenție faptului că un astfel de acoperiș detașabil este fixat în siguranță de pereți.

Material de umplutură

Diferite materiale pot fi utilizate ca umplutură:

 1. Hârtie. Nu reține mirosul și umezeala. Dacă decideți să rămâneți cu umplutură de hârtie, atunci este mai bine să folosiți șervețele, hârtie igienică sau batiste de unică folosință fără parfumuri. Nu se recomandă utilizarea ziarelor, deoarece cerneala de imprimare este dăunătoare hamsterilor cărora le place să mestece totul.
 2. Umplutură de șervețel
 3. Rumeguş. Cea mai utilizată opțiune de umplutură. Este ieftin și păstrează mirosul și umezeala, deși nu complet. Dar rumegușul se încurcă adesea în blana lungă a animalului și poate răni animalul dacă cade în buzunarele obrazului. De asemenea, conțin praf de lemn, la care animalul poate fi alergic. Rumegușul trebuie luat fără miros pronunțat (nu este potrivit pentru copacii de conifere).
 4. Hamster și rumeguș
 5. Presat. Se vinde sub formă de granule și are o calitate mai bună decât rumegușul. Peletii nu se încurcă în lână și sunt siguri, dar conțin și praf de lemn. De fapt, acestea sunt rumeguș presat, dar absorb mirosul și umezeala de aproape 3 ori mai bine.
 6. Hamsterul stă în așternutul presat
 7. Celulozic. Este adecvat pentru hamsterii care sunt alergici la praful de lemn și rumeguș, inclusiv presat, este contraindicat. Este mai ușor și mai fin decât materialul de umplutură pentru lemn.
 8. Umplutură celulozică
 9. Porumb. Absorbe cel mai bine umezeala și mirosul, hipoalergenic. Hamsterii adoră să se îngroape în el, așa că de multe ori zboară din cușcă. Este cel mai mic, mai ușor și mai scump.
 10. Umplutură de porumb
Important! Nu este recomandat să folosiți vată și pânză ca material de umplutură, deoarece nu sunt sigure pentru hamsteri. Animalele le pot transmite cu fibre la labele lor. În plus, nu rețin bine umezeala și mirosul..

Jgheab

Hamsterul sirian transformă adesea lucrurile în cușcă, așa că cel mai bine este să alegeți hrănitoare care vor fi bine fixate pe barele din cușcă.

afla, pot da unui hamster o banana.

Sunt disponibile și opțiuni ponderate din plastic, ceramică sau metal. Nu este recomandat să cumpărați obiecte din sticlă, deoarece acest rozător le poate rupe și se poate răni din fragmente.Alimentatoare de hamsteri

Băutor

Există mai multe tipuri de băuturi, dar cel mai bine este să stați cu un băutor de mamelon. Un rozător poate pur și simplu răsturna un bol obișnuit și poate fi lăsat fără apă. Și în vasul de băut, conform principiului păsărilor, poate arunca umplutură. Hamsterul învață repede să bea dintr-un autodrinker de mamelon, nu îl va răsturna și nu-l va vărsa, nu va arunca nimic înăuntru. Puteți schimba apa într-un astfel de bol pentru băut la fiecare câteva zile, și nu zilnic, ca în alte opțiuni.Băutură de mamelon de hamster

Roată de jogging

Rozătoarele active precum hamsterii sirieni ar trebui să cumpere cu siguranță o roată de rulare.. Diametrul acestuia trebuie să fie de cel puțin 18 cm, iar dimensiunile optime sunt cuprinse între 22-23 cm. Este mai bine să alegeți o roată cu o suprafață de plasă, deoarece există un risc de rănire a piciorului în construcția de plasă.

Vă recomandăm să știți, De ce am nevoie de o minge de mers pentru un hamster.

Plasa ar trebui să fie, de asemenea, destul de fină pentru a evita rănirea. Este bine dacă roata este atașată la barele coliviei, dar dacă este doar pe un suport, atunci distanța dintre ea și roată ar trebui să fie de cel puțin 1 cm.Roată de jogging

Piatra minerala

Este necesar să aveți grijă de dinții rozătoarelor, care cresc pe tot parcursul vieții. Pentru aceasta, cel mai bine este să achiziționați o piatră minerală. Nu numai că îi pasă de dinții hamsterului sirian, dar este și o sursă de elemente utile pentru el. Există opțiuni care sunt atașate la tijele cuștii.Piatra minerala de hamsterDacă animalul nu este interesat de piatra minerală, îi puteți oferi ramuri de pomi fructiferi (cireșe, pere, meri etc.). Arborele nu trebuie tratat cu substanțe chimice. Este suficient să tăiați crenguțe la fel de groase ca un deget mic și de aproximativ 5 cm lungime.

Important! Procesul de măcinare a dinților pentru un hamster este o necesitate vitală, deoarece dinții lui cresc pe tot parcursul vieții și nu au rădăcini. Dacă dinții nu macină, incisivii rănesc gura animalului și acest lucru poate duce chiar la moarte..

Toaletă

Mai devreme sau mai târziu, veți observa că hamsterul dvs. se eliberează în același loc. Acesta este de obicei colțul cuștii mai departe de jgheab. În ea trebuie instalată o tavă cu umplutură. Pentru a vă obișnui mai repede cu locul toaletei, prima dată în umplutură, puteți pune umplutura deja folosită cu fecalele animalului.Toaletă cu hamsterTava pentru hamsterul sirian ar trebui să fie suficient de mare, astfel încât animalul să poată sta confortabil în el și să se ușureze. De obicei cumpără o toaletă triunghiulară sau dreptunghiulară cu o lungime de 14-18 cm.

Cât de des trebuie curățat cușca

O parte importantă a păstrării oricărui hamster acasă este curățarea cuștii. Dacă există murdărie în locuința animalului de companie, atunci probabilitatea de a contracta bacterii patogene crește brusc, deci este necesară curățarea. Trebuie remarcat faptul că curățarea cuștii pentru un hamster sirian este stresantă, deoarece îi place să pună lucrurile în ordine la propria sa discreție și orice rearanjamente îl deranjează.

Curățați cușca la fiecare 2-3 săptămâni. Pentru ca animalul de companie să nu simtă stres în timpul curățării, trebuie să îndepărtați numai mâncarea stricată și este mai bine să nu atingeți proviziile de hamster. Pentru un rozător economisitor, dispariția proviziilor este la fel de înfricoșătoare ca jefuirea unui apartament pentru o persoană..Curățarea cuștiiCurățarea cuștii în sine include următorii pași:

 1. Mai întâi trebuie să mutați hamsterul într-un purtător sau borcan special.
 2. Spălați tava cu apă caldă curentă. Dacă este prea murdar, puteți folosi detergent pentru bebeluși, șampon pentru hamster sau săpun simplu pentru rufe, fără aditivi, pentru a evita declanșarea alergiilor la animalul dvs. de companie..
 3. Cu o perie, spălați casa, alimentatorul, băutorul. Ștergeți totul după uscare după spălare.
 4. Înlocuiți cu atenție tamponul. Acest lucru trebuie făcut pentru a nu deteriora clădirea animalului de companie. Pentru a preveni dispariția completă a mirosului animalului, trebuie să lăsați niște așternuturi vechi.
 5. Ștergeți tijele cuștii cu o cârpă umedă.
 6. Ștergeți obiectele din lemn cu o perie sau șervețel fără a folosi detergenți, deoarece animalul le roade.
Știați? În sălbăticie, hamsterii păstrează întotdeauna mâncare pentru iarnă. În vizuinele lor sub pământ, pot stoca rezerve pentru iarnă, care ating greutatea de 90 kg. Astfel de stocuri joacă un rol important în supraviețuirea în habitatul natural.

DIY cușcă de hamster sirian

Uneori este dificil să cumperi o cușcă mare. Uneori pur și simplu nu sunt aduși în sate mici și orașe, dar vrei cu adevărat ca hamsterul să se simtă confortabil, astfel încât acesta să aibă mult spațiu de jucat. În acest caz, puteți cumpăra un recipient mare pentru alimente. Poate fi achiziționat de la magazinele de hardware sau de pe piață. Pe baza acestuia, puteți face în mod independent o casă pentru un animal de companie..Cușcă de hamster

Unelte și materiale

Pentru a crea o cușcă pentru un hamster sirian cu propriile mâini, aveți nevoie de următoarele instrumente și materiale:

 • recipient spațios pentru alimente;
 • grilă;
 • sticlă;
 • o bucată de tapet din bambus;
 • cleşte;
 • ferăstrău;
 • cuțit de papetărie;
 • foarfece puternice;
 • pistol de lipit;
 • fişier;
 • stilou sau marcator pentru dimensiuni de desen.
Unelte și materiale pentru realizarea unei cuști

Instrucțiuni de fabricație pas cu pas

Pentru a face o cameră pentru păstrarea unui hamster sirian cu propriile mâini, trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Pe partea părții „frontale”, facem marcaje cu un marker. Acest lucru este necesar pentru a introduce apoi paharul pentru a observa animalul..
 2. Marcarea cu un marker
 3. Am decupat o deschidere conform marcajelor folosind un cuțit clerical și un ferăstrău.
 4. Tăiați ferestrele cu un cuțit
 5. Marcați „capetele” recipientului cu un marker și decupați ferestrele laterale folosind un cuțit clerical și un ferăstrău.
 6. Ferestre gata preparate pentru cușcă
 7. Marcați și tăiați o gaură pe capac. Plasticul de pe capac este mai fragil, astfel încât un lipitor poate fi folosit pentru marcare.
 8. Decupați o fereastră pe capac
 9. Marcați pe grilă cu un marker și decupați parametrii necesari pentru găurile tăiate în containerul lateral.
 10. Plasa cușcă
 11. Fixați ochiurile tăiate cu un pistol de lipit.
 12. Selectăm sticla în gaura din partea din față și o fixăm cu un pistol de lipit.
 13. Fixăm cușca cu un pistol de lipit
 14. Din benzi de tapet din bambus, decupăm un cadru în jurul tuturor ferestrelor pentru frumusețe și, de asemenea, pentru a nu ne răni accidental de capetele ochiurilor..
 15. Cadru din bambus pentru fereastra cuștii
Găurile laterale și superioare asigură o bună ventilație pentru animal. Astfel, cușca pentru hamster este gata, rămâne doar să-l echipăm cu obiectele necesare..

Video: Cum se face o cușcă de hamster

De ce roșesc hamsterii sirieni o cușcă

Barele metalice ale cuștii sunt ideale pentru ascuțirea dinților unui rozător, motiv pentru care hamsterii le mestecă adesea. Un alt motiv pentru acest fenomen poate fi numit plictiseala și nemulțumirea față de locuința lor. Pentru a vă distrage hamsterul de la acest obicei, asigurați-vă că obțineți o cușcă spațioasă și asigurați-i o roată sau o tambur. Acest rozător are nevoie de activitate fizică și trebuie să creați toate condițiile, astfel încât hamsterul să nu se plictisească și să existe întotdeauna ceva de făcut.

Știați? Într-o singură noapte, un hamster poate alerga aproximativ 10 km într-o roată de rozătoare.
Dacă animalul roade în mod constant cușca, acesta poate fi rănit. Mai mult, măcinarea constantă a dinților împotriva tijelor va interfera cu somnul proprietarilor noaptea. Rozătoarea poate roși bine în cușcă și scăpa. Găsirea unui animal de companie mic într-un apartament nu va fi ușor.Hamsterului trebuie să i se dea hrană solidă, despre care animalul își va măcina cu bucurie dinții - morcovi, fructe uscate, nuci, biscuiți etc.. Pentru procesul de măcinare a dinților, crenguțe sau o piatră minerală pot fi plasate în cușcă, care poate fi achiziționată de la magazinul de animale de companie.Hamsterul mestecă o cușcăUneori, hamsterul roade cușca din cauza senzației de foame. Astfel, vrea să atragă atenția și să implore mâncare sau ceva delicios..

Pentru a împiedica hamsterul să roască cușca, puteți freca lansetele cu suc de lămâie sau aloe sau puteți cumpăra un spray special "Antigryzin" de la magazinul de animale de companie. Toate aceste substanțe sunt neplăcute pentru gustul rozătorului și îl vor obliga să renunțe la dependență..

Pentru hamsterii sirieni, dimensiunea casei este importantă. Cușca ar trebui să fie destul de spațioasă și să aibă tot ce este necesar pentru viața normală a animalului. Dacă nu este posibil să cumpărați o cușcă spațioasă, o puteți face singur dintr-un recipient spațios pentru alimente.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce cușcă este nevoie pentru un hamster sirian