Întreținerea și îngrijirea hamsterilor acasă

Hamster - păstrarea acasăMajoritatea oamenilor vor să aibă un animal de companie în casa lor. Mulți oameni cumpără câini sau pisici, unii cumpără hamsteri mici și pufoși. Rozătoarele sunt destul de potrivite pentru păstrarea oricărui spațiu de locuit acasă. Sunt atractive din alt motiv - cea mai ușoară îngrijire posibilă. Cum să ai grijă de hamsterul tău acasă? Care sunt caracteristicile îngrijirii acestor rozătoare drăguțe? Vom vorbi despre asta mai departe..

Hamsteri în casă

Există multe specii de rozătoare domesticite, dar hamsterii sunt foarte populari. Înainte de a le începe acasă, ar trebui să vă gândiți cu atenție la multe întrebări:

 • plasarea rozătoarelor;
 • achiziționarea de cuști și alte articole de întreținere și îngrijire;
 • lipsa de alergie la rozătoare;
 • îngrijire constantă.

Dacă oamenii au ținut pisici și câini în casele lor din cele mai vechi timpuri, atunci hamsterii au fost păstrați ca animale de companie recent. Aceste Există multe specii de rozătoare, dar puține sunt potrivite pentru conținutul casnic, doar două:

 • Sirian;
 • Dzungarian.

Fotografia arată un hamster dzungar în captivitate.Se recomandă cumpărarea hamsterilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 2,5 luni. Înainte de a alege un animal de companie, ar trebui examinează-l cu atenție pentru a fi sănătos, întrucât acest criteriu este cel mai important. Părul rozătorului trebuie să aibă o suprafață netedă și uniformă, fără mușcături, murdărie și alte defecte.

Ochii animalului ar trebui să aibă o strălucire sănătoasă, să nu aibă o descărcare purulentă. Zona anală a hamsterului nu trebuie să aibă roșeață sau semne de supărare digestivă. Animalul nu trebuie să fie letargic sau prea activ. Mobilitatea excesivă indică starea de stres a hamsterului. Stresul afectează întotdeauna negativ sănătatea viitoare a rozătoarelor..

Cușcă pentru animale

Pentru păstrarea confortabilă a hamsterilor, ar trebui să cumpărați cu siguranță o cușcă, astfel încât animalul de companie să fie protejat în spațiul său și să nu creeze probleme inutile membrilor gospodăriei. Obișnuit pentru aceasta își cumpără o cușcă cu zăbrele cu o tavă înaltă, dimensiuni 50x30x30 cm. Acvariile din plastic sau sticlă de aceleași dimensiuni sunt potrivite și în acest scop.

Tijele din cușcă ar trebui să fie amplasate la o distanță mică una de cealaltă, deci, astfel încât hamsterul nu poate ieși. Cușca trebuie să aibă toate accesoriile necesare animalului:

 • umplutură - ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, o cușcă curată spălată este umplută cu umplutură granulară sau comprimată, iar fundul cuștii este presărat cu rumeguș;
 • alimentator - în cantitate de 2 bucăți, una pentru alimentele uscate și cealaltă pentru alimentele proaspete, precum și un băutor pentru lichid;
 • Locuința hamsterului - cușca trebuie echipatăpiatra minerala pentru ascutirea dintilor de rozatoare;
 • toaletă - animalul alege locul pentru toaletă, așa că așternutul trebuie schimbat;
 • roata de rulare - deoarece hamsterii sunt animale foarte active, este necesar să se echipeze cușca cu simulatoare speciale. O roată este potrivită în acest scop, este de dorit să aibă o suprafață solidă, altfel hamsterul poate deteriora piciorul.

Cel mai bine este să puneți cușca cu animalul de companie într-un loc liniștit și permanent, fără curenți, deoarece acestui tip de animal nu îi place să-și schimbe habitatul. Nu este de dorit să puneți cuști lângă zona de joacă pentru copii, lângă locul de dormit al copiilor.

Hrănire

Hamsterii au nevoie de o dietă hrănitoare cu vitamine și minerale. Toate mâncarea poate fi cumpărată de la magazinele pentru animale de companie, care sunt ideale pentru o dietă zilnică:

 • cerealele, semințele, mazărea, cerealele, nucile și ovăzul sunt principalul aliment din dieta hamsterilor;
 • legume și fructe proaspete, acestea includ - dovlecei, castraveți, mere, pere, morcovi;
 • verdeață (pătrunjel, frunze de păpădie, țelină, mărar).

De asemenea există alimente interzise, printre ele - varză albă, condimente, brânză, dulciuri și pâine.

Doar apă fiartă la temperatura camerei sau ușor caldă trebuie turnată în băutor. Apa trebuie schimbată zilnic și asigurați-vă că spălați băutorul înainte de a schimba apa, și fără utilizarea detergenților. Indiferent cât de mult bea hamsterul lichid pe zi, în orice caz, este mai bine să îl înlocuiți cu proaspăt.

Animalul ar trebui să fie hrănit de mai multe ori pe zi, este recomandabil ca pentru a doua masă seara mâncarea să fie mai hrănitoare. Animalele sunt active în orele târzii ale zilei. Nu le dați pepeni verzi sau alte alimente apoase, deoarece pot provoca otrăviri.

În plus, se recomandă hrănirea hamsterilor cu vitaminele A, E și D, precum și cu ulei de pește, carne fiartă cu conținut scăzut de grăsimi.

Caracteristici în îngrijirea rozătoarelor

Cusca pentru hamsteri are dimensiunea recomandata.Orice animal de companie are nevoie de atenție și îngrijire. Hamsterii nu fac excepție, ei poate fi expus la stres frecvent, care se întâmplă din diferite motive:

 • lipsa accesului la apă;
 • schimbare în rutina zilnică obișnuită, dieta;
 • controlul exterior asupra descendenților săi;
 • iluminare în cușcă în zona de somn;
 • când un nou animal de companie este prezentat unui animal, chiar și un hamster.

Hamsterii reacționează negativ la țipete, înjurături și la diverse sunete puternice. Nu le place când oamenii de lângă cușca lor fac mișcări bruște, au acest lucru apar frica și anxietatea. Animalele adoră liniștea și liniștea și se simt minunat în condiții de calm.

Asigurați-vă că aveți grijă de dinții hamsterului. Ei trebuie să primească hrană solidă pentru creșterea și dezvoltarea dentară normală.. Dacă mâncarea nu este suficient de solidă, dinții vor crește mai repede și acest lucru va interfera cu aportul normal de alimente.

Cușca trebuie spălată în mod regulat cu detergent de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, este imperativ să schimbați așternutul de toaletă pe măsură ce se murdărește. Hamsterul trebuie pus într-un borcan pentru perioada de curățare.

Hamsterul sirian - caracteristici de culoareHamsterul sirian - caracteristici de culoareAnimalul are nevoie de plimbări în zone de joacă special echipate. În astfel de locuri de odihnă nu ar trebui să existe obiecte ascuțite, iar toate celelalte accesorii și piese de mobilier ar trebui să fie cât mai stabile și sigure posibil.

Unghiile hamsterului necesită o îngrijire specială. Acestea trebuie tăiate cu foarfece speciale pe măsură ce animalul crește. Dacă brusc în timpul tăierii unghiilor apare o vătămare, atunci rana trebuie tratată și bandajează piciorul. Îndepărtați urmele de sânge și tratați locul unde a apărut rana.

Hamsterilor nu le plac tratamentele cu apă, deci ar trebui să fie scăldate numai în caz de poluare puternică. În timpul unei astfel de proceduri trebuie să urmăresc îndeaproape, astfel încât umezeala să nu pătrundă în urechea sau ochii animalului. Trebuie ținut cu încredere în mâini pentru a nu mușca și, după procedura de scăldat, înfășurați-l într-un prosop și țineți-l până se încălzește.

Orice interferență cu viața lor măsurată creează stres pentru ei. De exemplu, este mai bine să nu le arăți altor animale sau străini.. Este mai bine să curățați cușca când nu o vede.. Nu-l scoateți afară și lăsați-l pe iarbă, mai ales în lumina directă a soarelui. Când un animal se pregătește să producă descendenți, trebuie să creeze condiții confortabile..

Îngrijirea hamsterilor acasă nu este deloc dificilă. Cu grijă atentă și atentă, ei poate trăi mult timp, într-o atmosferă liniștită și calmă. Dacă familia are copii, se vor juca cu el și vor deveni prieteni adevărați pentru întreaga familie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Întreținerea și îngrijirea hamsterilor acasă