Hamsterul roade crengi într-o cușcă: ce să faci?

Dacă decideți să aveți un hamster, atunci trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că vă așteaptă o serie de dificultăți și probleme și nu doar pentru o creatură drăguță. Unul dintre acestea poate fi considerat faptul că hamsterul roade o cușcă. Absolut toată lumea se va confrunta cu această situație, deci este necesar să ne ocupăm imediat de aceasta și să alegem o soluție eficientă. Și apoi, în viitor, vei oferi o viață fericită nu numai pentru tine, ci și pentru animalul tău de companie..

Deși aceste alimente nu conțin prea mulți nutrienți și vitamine. Și din această cauză, animalul pentru o jumătate de viață caută mai multe rezerve, care nu sunt deloc moi, ci mai degrabă fibroase și dure. Și, prin urmare, dinții hamsterului sunt măcinați și scurtați în mod constant, întrucât el nu doar caută hrană, ci și sapă găuri pentru el însuși.

Si aici hamsteri de acasă Nu sunt deloc preocupați de această problemă, deoarece sunt hrăniți în mod constant și cu alimente foarte plăcute. Prin urmare, nu mai trebuie să sapi găuri și să cauți ceva pentru tine, dar instinctele rămân aceleași, precum și nevoia de a pune energie undeva.Deci hamsterul roade o cușcă sau tije. Mai mult, el începe acest lucru cel mai adesea noaptea, pentru că sunt animale nocturne. Și apoi proprietarii decid să-l înțepenească de la acest lucru. Deși puțini oameni știu exact cum.

Rezolvăm problema

Fiecare proprietar de blană trebuie să se împace cu ideea că este aproape imposibil să înțărcați un animal pentru a face acest lucru. Puteți schimba doar obiectul acțiunii sale. Prin urmare, nu uitați să hrăniți nu numai legume și iarbă, ci și alimente mai dure, astfel încât hamsterul să poată măcina dinții.

Într-adevăr, datorită creșterii constante a dinților, aceștia vor deveni și mai agravați și vor răni gura hamsterului și pot duce chiar la moarte. Dacă apare o astfel de situație, medicul veterinar va putea scurta dinții, dar acest lucru ar trebui făcut numai în cazuri extreme. Pentru că măcinarea ar trebui să fie naturală.

O altă opțiune care va dezacostuma animalul să roșcă o cușcă este să cumpere crenguțe, pietre minerale, vitamine pentru hamster. Care nu numai că rezolvă o problemă neplăcută, ci și satură corpul cu oligoelemente și substanțe utile. Acest lucru va necesita un cost redus de la dvs., dar va aduce beneficii maxime..

De asemenea, hamsterii pot roade crenguțe din cauza cantității mari de energie și atunci trebuie doar să îi măriți sarcina dacă nu este suficientă. Este ușor de făcut: fie îi cumpără o cușcă mare, fie pune o roată, o minge în care să poată alerga.

Deși majoritatea experților recomandă să facă un mod diferit și să combine mai multe metode, de exemplu, cumpărați o roată, o piatră minerală și un tratament pentru un hamster. Astfel, nu numai că nu va face zgomot, dar nu va câștiga excesul de greutate și nu va întări sistemul imunitar. Ca să nu mai vorbim de problema dinților. Mai jos vom analiza fiecare metodă în detaliu..

Metoda numărul 1

Nu vrei ca pufosul să te deranjeze și să-i decidă locul? Atunci cumpără-i ceva gustos și sănătos. În magazin există acum multe delicatese de hamster, care sunt alcătuite din diferite alimente, astfel încât să puteți găsi cea mai bună pentru dvs. Poate fi nu numai chipsuri, ci și seturi de fructe uscate, crenguțe din fructele sale preferate și multe altele. Deși cel mai bine este să selectați ceva mai ferm, astfel încât dinții să fie măcinați.

Este necesar să se ofere un astfel de tratament pentru hamsteri nu mai mult de o dată pe zi și cel mai adesea înainte de culcare. Pentru ca animalul care se trezește să aibă ceva de făcut și să nu interfereze cu tine. Dacă doriți, puteți face singur un produs similar, folosind aceleași rețete ca în produsele cumpărate..

Metoda numărul 2

Nu uitați de pietrele minerale pentru rozătoarele mici. La urma urmei, aceasta nu este doar o metodă de lucru pentru a-l dezțepta din roșcarea unei cuști, ci și o modalitate de a avea grijă de sănătatea unui rozător. Acest dispozitiv arată ca o piatră obișnuită cu un conținut ridicat de elemente utile și vitamine pentru un hamster..

La urma urmei, de foarte multe ori nu sunt suficiente în dieta obișnuită a unui animal. Piatra minerală poate fi cumpărată de la orice magazin de animale de companie și vă va rezista mult timp. Nu uitați să-l atașați la cușcă sau crenguțe, astfel încât hamsterul să-l poată vedea întotdeauna dacă dorește.

Metoda numărul 3

În plus față de deliciile pentru hamsteri și roci, puteți chiar să vă creați propriile crenguțe pentru a vă măcina dinții. Pentru aceasta, puteți folosi diverși copaci, dar principalul lucru este acela care nu conține rășini nocive care pot fi toxice pentru hamster. Dacă luați crenguțe mici, atunci trebuie doar să tăiați elementele și părțile spinoase, astfel încât animalul să nu se rănească. Și, de asemenea, fixați-le în cușcă. Din când în când, ramurile trebuie înlocuite cu altele noi, astfel încât bebelușul să aibă întotdeauna ceva de făcut..

Metoda numărul 4

O poți face diferit și ungi lansetele cuștii cu o substanță neplăcută, dar nu o soluție chimică, nu vrei ca hamsterul să moară. Folosiți pentru asta ardei roșu sau suc de lămâie. Astfel, după ce a gustat cușca, bebelușul și-a dat seama că nu este deloc gustos și nu merită atenția lui.

Metoda numărul 5

Puteți înțărca un animal dintr-un obicei prost nu numai cu pietre sau delicatese, ci și cu ajutorul unui spray special. Deși va funcționa doar pe acele animale care sunt mai sensibile și capricioase. Și pentru majoritate, nu va produce efectul dorit. Prin urmare, performanța aici este pur individuală..

Metoda numărul 6

Acordați atenție când hamsterul își ascute dinții pe cușcă și în ce loc. Dacă face acest lucru când te vede mâncând sau te aude deschizând frigiderul, atunci ar putea dori doar să mănânce. Și când roade la barurile de lângă ieșire, vrea să meargă liber. Și atunci nu te va mai deranja.

Trebuie să fii foarte atent și să ai grijă de rozătoarele mici, deoarece dorințele lor sunt mult mai greu de înțeles decât câinii sau pisicile. Utilizați toate sfaturile și oferiți hamsterului dvs. o casă decentă cu pietre minerale, vitamine, delicatese și crenguțe. Și atunci nu vei avea probleme cu el..

Videoclip „De ce un hamster roade o cușcă?”

În videoclipul de mai jos puteți afla de ce copilul mestecă cușca și cum să faceți față acesteia.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamsterul roade crengi într-o cușcă: ce să faci?